Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

Herkes halinden memnun. Millet öyle seviyor.

Devir tasarruf devriyse sadece yemektenmi kısmak geliyor aklınıza..
Şükrettikçe şükredilen nimetler artar, şikayetlendikçede şikayet edilecek şeyler..
Buna olumlu düşüncede diyebilirsiniz..
Dalga geçilecek şeyler değil söylediklerim düşünsenize..
Hayat pahalı diye ölelim diyemeyiz değilmi?
Öyleyse yaşamak için mantıklı düşünmek zorundayız..

Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..
Eminim wc kağıdıda kullanıyorlardır yemekde yiyorlardır..

Dün annemle pazara gittik.Pırasa 6 tl ,ıspanak 6 tl, karnabahar 5 tl ,soğan 5 tl. patates ,4 tl ,kıvırcık 5 tl idi.Sadece meyve aldık ,sebze pahalı diye almadık.Toplam 70 tl ödedik .Market indirimlerini takip ediyoruz, dışarıda yemek yemiyoruz .Geçinmek çok zor artık.Bir yandan da üzülmüyorum, hala kriz döneminde olduğumuzun farkında olmayan kesim var sosyal medyadaki şakşakçılar örneğin .En basiti dün akrabamıza gittik bir kanaldan haber izliyoruz( aaaa bunlar abartıyor malum kanalı açalım bilmem ne diyorlar,izlediğimiz kanalda zamlardan bahsediyor) .Adam asgari ücretle geçiniyor hala malum partinin peşinde.

daha ne yapalim calisiyoruz yemejten icmekten gezmekten tozmaktan herseyden kisiyoruz cocugum hemen kaka yapmasada altindaki bez 2 saat daha dursa diye gozune bakiyoruz
oyuncak almaktan vazgectik tencere tavayla legenle oynatiyoruz pirinci sayarak pisiricez nerdeyse
ciftciye uretim izni yok fabrikalar sartel indirmis catir catir isci cikartiyorlar her yerden kapana kisilmisiz ne yapabiliriz sizce

Ah ahhh asgari çalışanlar napsin sizin maaş ortalamanın üstünde anladığım kadarıyla

Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..
Eminim wc kağıdıda kullanıyorlardır yemekde yiyorlardır..
E o zaman?
Biz refah içinde değiliz ki refah içinde yaşayan insanları örnek alalım.
Yemekten kısmaya devam.

Yoo sadece yemek gelmiyor aklımıza ,insan gibi yaşayabilecek standartların tümünden mahrum bırakılıyoruz hanımefendi.Şükrediyoruz elbette ,şükrede şükrede iliğimiz kurudu.Şükredelim ama vitaminsiz kalalım hasta olalım.Şükredelim ama insan gibi yaşayamayalım.Varsın hayat pahalı olsun zaten alıştırıldık kimse de sesini çıkarmıyor halinden memnun.Aynen ölelim demeyelim ölmeyelim bu hayat koşullarında sürünelim .

okadar haklısın kı
daha dun aksam esımle konustuk bunu
bır cop posetı kagıt havlu ıslak mendıl aldı
fişi gordum yuh dedım
cope para verıyoruz hatırı sayılır para
yemegı ıcmeyı soylemıyorum bıle

bir tuvalet kagıdının en az 30-35 tl

En cok bu beni sasirtti, tuvalet kagidi nasil 30-35 Tl olur aklim almiyor....yuh yani

Kuzenime bebek pudrasi almistim poposu pisik oldugu icin, 20 tl ödedim....ya pudra bu pudra, bebek pudrasi, 20 tl ne demek. Sampuana millet 15 tl ödüyor.

Asgari ise her yerde asgari, almanyada asgari ücretle tuvlet kagidinin en alasini 5€ ya aliyorsun, en uygunu 1,95€, bebek pudrasi 95 kurus.
Terkedin ülkeyi, ekonomik sebeplerden dolayi baska yere göcetmeye calisin, böyle hayat mi olur.

4 sene once ayni seyleri soyluyordum,tum cevrem “yok oyle bir kriz,gelirimiz super,deli gibi alisveris yapiyoruz,karnimiz tikabasa doyuyor ,eskiden ekmek seker karneyle aliniyordu simdi mutluyuz”diyorlardi.” Etmeyin,hapi yutacagiz 2018 ortasinda devaluasyon olacak “diyordum,hahahaha diye guluyorlardi. Simdi o gulen arkadaslar sikayetci piyasa kuculdu diye. Artik ben dalga geciyorum onlarla. Kriz demek kendi isinin zora girmesi degildir,kendi isleri zora girinceye kadar krizden bihaber olan mantiksiz insanlarla dolu etrafimiz. Ve bu insanlar cogunlukta oldugundan,onlarin istedigi gibi sekilleniyor hayatimiz. Napalim,bir sekilde hayatta kalmaya calisiyoruz iste biz azinlik.

Benim eşim asgari ücretli neler yapıyorum ben söyleyeyim..
425 tl kira
65 aidat
100 elektrik
Ortalama 25 tl su
Aracımız var modelli birşey değil ama çok şükür gerekte yok..
Çocuğuma oyuncak alıyorum ama herşeyin en iyisi en pahalısı değil kırılıyor zaten çoğu çöpe gidiyor..
Portakalda alıyorum kilosu 1.95den mandalina da..
Wc kağıdıda alabiliyorum çok şükür eşim yetmiyor dedikçe ben kısıyorum..
Mutsuzmuyum bundan daha mutsuz günlerim oldu çünkü huzurum yoktu o günlerde eşim yetmiyorda demiyordu üstelik ama mutsuzdum..
Şimdi asıl mesele burda yazanların çoğu lüks yaşama alışmış bilmem belki haklarıdır da ama bence tutumlu olmak ne dalga geçilecek nede linç edilecek bir durumm.

Sizin vesilenizle başka birine bir başka cevap yazmayacağımıda belirteyim..
Kinsenin kum torbası değilim çok şükür..
Hayırlı günleriniz olsun. İnşaAllah istediğiniz refaha hayat şartlarıma kavuşursunuz..

İşin kötüsü artık kim gelirse gelsin bu kriz devam edicek. Salça, bakliyat ithal eden ülke ne sürede düzelebilir ki.bir sokakta dört araba görünce uçtuk biz, kimse tutamaz bizi diyen aklıevveller sağolsun. İnsanca yaşamayı kendi halkına çok görenlere , tatile lüks, arabaya uzay çağı aracı muamelesi yapanlara güzel çağlarımda çürüttüğüm dirseklerim, bozduğum gözlerim, akıttığım alın terim için hakkımı helal etmiyorum. Şu an için birşey ifade etmese de...

ülkenin ekonomisi şükürle filan düzelmiyor. zaten "aman şükredelim ne var ki." diye diye bu ekonomi bu hale geldi. lüks dediğiniz şeylerde marketten 100 tlye doğru düzgün bir şey alınmıyor bundan bahsediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…