-
- Konu Sahibi victoryvivi
Herkes halinden memnun. Millet öyle seviyor.Kızlar merhaba,
Son zamanlarda beynimi baya yoran bir konu var.
Son birkaç yılda hayat neden bu kadar pahalandı ,bu duruma baya canım sıkılıyor.
eşim de ben de çalışıyoruz
bir iki sene öncesine kadar gelirimiz ülke şartlarında yüksek bir gelir olarak belirtilirdi, şuanda da o şekilde ama sonuca bakınca aldıgımız maaş ülke genelindeki zamlardan sonra neredeyse asgari ücrete döndü.
Çok sinir oluyorum bu duruma, afedersiniz eşek gibi çalışıyoruz artık bir dışarıda yemek yerken kendimizi sorgular duruma geldik.
Bir çeyrek altının 370 tl olması
bir kalıp peynirin 50 tl olması
bir tuvalet kagıdının en az 30-35 tl olması
bademin,cevizin kilosunun 80-90 tl olması
mazottaki bu fiyat hersey canımı sıkıyor
bir bulasık deterjanı alacaksın makina için,2 kutu alsan sanki gram altın alıyorsun .
mutfak meyve sebze alısverısımı hep pazardan yaparım taze olması acısından
gecen hafta sinirimden ıspanak almadım
bir kilo ıspanak 10 tl idi şaka gibi
gecen sene 3 tl ye alıyorduk kilosunu
brokoli adedi 8-9 tl
kurusaoğan kilosu 7 tl idi
kivinin kilosu 7 tl
ıvır zıvıra 150 tl para bırakıp cıkıyorsun çok saçma değil mi
ülke olarak ekonomik acıdan sonumuz ne olacak merak ediyorum.
6-7 ay öncesine kadar her ay bir çeyrek ya da yarım altın alıp kenara koyabiliyordum
suanda eşimle benim maasımdan 50 tl bile artmıyor.
gecen sene evimize gelen 60 tl elektrik bu sene 130-140 tl gelıyor
değişen ne ?
yine tüm gün evde yokuz yıne kullandığımız aletler aynı.
it gibi çalışıyoruz
aracımı yenilemek istesem resmen hayal ürünü çünkü şuanda bindiğim aracın sıfırı 180 bin tl olmus
kredi ceksen 450 bın tl olarak gerı oduyorsun :)
neden hersey bu kadar zorlastı
gecen seneye kadar istediğim ayakkabıyı , kıyafeti bir iki taksıtle alabiliyordum
ama şimdi elimdekini korusam yeter olarak bakıyorum
ayaklarım cok üşüyor işyerinde
kar botu almıstım gecen sene 375 tl ye
o bot şuanda 1200 tl olmus şaka gibi bilemiyorum siz neler düşünüyorsunuz ama ben bu durumu ciddi kafama takmaya başladım.
döviz karsısında tl resmen eriyor
fırsatcılar da herseye zam yapıyorlar
iyiye gideceğimize daha kötüye gidiyoruz
ilk defa bu sene tatile cıkamadık mesela
eskiden de orta halli de olsa 4-5 gun senede bir kere kacardık bi yerlere
bu sene o da olmadı cunku oteller ates pahası olmus
ya bu kadar calısıp az da olsa rahat edemeyecek miyiz.
Devir tasarruf devriyse sadece yemektenmi kısmak geliyor aklınıza..Yemek Yemeyebiliriz
Elektrik yerine mum yakabiliriz.
Yani başka ne yapabiliriz?
Benzin ışık hızından hızlı zamlanıyor. Meyve yiyemez olduk. Yurtdışında Taneyle meyve satılıyomuş diye ibretle anlatırlardı. Gidip 2 elma 3 portakal alıyorum marketten artık
adamlar elinden gelse ordakileri geri gonderecekAynen öyle.
Hiçbir ülke oturum izni vermiyor artık.
Allah yardımcımız olsun ya,yapabileceğimiz hiçbirşey yok.
Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..Yemek yemeyelim.
Dolayısıyla tuvalet kağıdı + gıda ücretinden tasarruf etmiş oluruz.
Gezmeyelim,haftada bir semt pazarına çıkalım,bu kadarı kafi.
Dışarıda yemek mi? Asla,belki ne olduğu belli olmayan 3 liralık tavuk döner yiyebiliriz.
Aktivite? O da ne? Evde tombala oynamak neyimize yetmiyor.
Bu ekonomi koşullarında tasarruf yapmak imkansız,kaldı ki elektriğe suya doğalgaza gelen zamlar belli :)
hahaaay bayağı güldümDiyetteyim beyaz ekmek yiyemiyorum tam tahıllı ekmek olmuş 6 tl onu da yapamam
özele gerek yok şiirin tamamını yazamam ama neyzen tevfik mecnun şiirini okursanız o söz ordan gelir.Biri şu itfaiye esprisini özelden yazıversin ya
İstenmiyoruz bu çok belli,acaba neden :)adamlar elinden gelse ordakileri geri gonderecek
soylemiyorlar ama bir cogu turk vatandasligindan cikiyor orada kalabilmek icin
daha ne yapalim calisiyoruz yemejten icmekten gezmekten tozmaktan herseyden kisiyoruz cocugum hemen kaka yapmasada altindaki bez 2 saat daha dursa diye gozune bakiyoruzDevir tasarruf decriyse sadece temektenni kısmak geliyor aklınıza..
Şükrettikçe şükredilen nimetler artar, şikayetlendikçede şikayet edilecek şeyler..
Buna olumlu düşüncede diyebilirsiniz..
Dalga geçilecek şeyler değil söylediklerim düşünsenize..
Hayat pahalı diye ölelim diyemeyiz değilmi?
Öyleyse yaşamak için mantıklı düşünmek zorundayız..
nedenleri yazarimda silivri soğuktur evde bana muhtaç bebegim var :)))İstenmiyoruz bu çok belli,acaba neden :)
Ahahahahanedenleri yazarimda silivri soğuktur evde bana muhtaç bebegim var :)))
E o zaman?Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..
Eminim wc kağıdıda kullanıyorlardır yemekde yiyorlardır..
Yoo sadece yemek gelmiyor aklımıza ,insan gibi yaşayabilecek standartların tümünden mahrum bırakılıyoruz hanımefendi.Şükrediyoruz elbette ,şükrede şükrede iliğimiz kurudu.Şükredelim ama vitaminsiz kalalım hasta olalım.Şükredelim ama insan gibi yaşayamayalım.Varsın hayat pahalı olsun zaten alıştırıldık kimse de sesini çıkarmıyor halinden memnun.Aynen ölelim demeyelim ölmeyelim bu hayat koşullarında sürünelim .Devir tasarruf devriyse sadece yemektenmi kısmak geliyor aklınıza..
Şükrettikçe şükredilen nimetler artar, şikayetlendikçede şikayet edilecek şeyler..
Buna olumlu düşüncede diyebilirsiniz..
Dalga geçilecek şeyler değil söylediklerim düşünsenize..
Hayat pahalı diye ölelim diyemeyiz değilmi?
Öyleyse yaşamak için mantıklı düşünmek zorundayız..
bir tuvalet kagıdının en az 30-35 tl
Benim eşim asgari ücretli neler yapıyorum ben söyleyeyim..daha ne yapalim calisiyoruz yemejten icmekten gezmekten tozmaktan herseyden kisiyoruz cocugum hemen kaka yapmasada altindaki bez 2 saat daha dursa diye gozune bakiyoruz
oyuncak almaktan vazgectik tencere tavayla legenle oynatiyoruz pirinci sayarak pisiricez nerdeyse
ciftciye uretim izni yok fabrikalar sartel indirmis catir catir isci cikartiyorlar her yerden kapana kisilmisiz ne yapabiliriz sizce
Tamam okuyorum şimdi:)hahaaay bayağı güldüm
özele gerek yok şiirin tamamını yazamam ama neyzen tevfik mecnun şiirini okursanız o söz ordan gelir.
eşimde bende çalışıyoruz ev kendimizin aylık 7500 civarıpara giriyor evimize.
ama 100 tl bile köşeye atamıyoruz.
asgari ücretle kirada oturup cocugu olan birinin yaşaması mümkün değil.
bende kendimi son zamanlarda nerde ne daha ucuz vs diye hesaplarken buluyorum
ülkenin ekonomisi şükürle filan düzelmiyor. zaten "aman şükredelim ne var ki." diye diye bu ekonomi bu hale geldi. lüks dediğiniz şeylerde marketten 100 tlye doğru düzgün bir şey alınmıyor bundan bahsediyoruz.Benim eşim asgari ücretli neler yapıyorum ben söyleyeyim..
425 tl kira
65 aidat
100 elektrik
Ortalama 25 tl su
Aracımız var modelli birşey değil ama çok şükür gerekte yok..
Çocuğuma oyuncak alıyorum ama herşeyin en iyisi en pahalısı değil kırılıyor zaten çoğu çöpe gidiyor..
Portakalda alıyorum kilosu 1.95den mandalina da..
Wc kağıdıda alabiliyorum çok şükür eşim yetmiyor dedikçe ben kısıyorum..
Mutsuzmuyum bundan daha mutsuz günlerim oldu çünkü huzurum yoktu o günlerde eşim yetmiyorda demiyordu üstelik ama mutsuzdum..
Şimdi asıl mesele burda yazanların çoğu lüks yaşama alışmış bilmem belki haklarıdır da ama bence tutumlu olmak ne dalga geçilecek nede linç edilecek bir durumm.
Sizin vesilenizle başka birine bir başka cevap yazmayacağımıda belirteyim..
Kinsenin kum torbası değilim çok şükür..
Hayırlı günleriniz olsun. İnşaAllah istediğiniz refaha hayat şartlarıma kavuşursunuz..