- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 44
-
- Konu Sahibi victoryvivi
marketlerin yonetcılerıne sıkayet edınKimi kime şikayet edelim kiherkes bi şekilde cebini doldurma peşinde. 3 4 katı fazla fiyatların başka açıklaması yok galiba
Ne yapalım istiyorlar yani eskiden olduğu gibi hazır bez yerine naylon mu kullanalım çocuklara
Hadi ya.bu forumda tek asgari ücretle kira ödeyip, iki çocuk okutan üstüne bir de birikim yapan üyeler var. birazdan gelirler ülkemize düşmanlık yapmayın beğenmiyorsanız yurtdışına gidin demeye :)
altı senedir üyeyim buraya sadece bu konu yüzünden banlanıyorum. onun için su veren itfaiye... diyip kaçayım :)
İşe yarıyor mu peki?marketlerin yonetcılerıne sıkayet edın
ben sürekli sikayetteyım
bebek bezleri icin carrefHayat gerçekten çok pahalı. Bizde mi sorun var diye düşünüyordum ama herkeste aynı sıkıntı var demek ki. 5 6 ay önce 100 tlye aldığım aylık paket bebek bezine geçen ay 200 lira verdim netten siparişle. Marketlerde daha pahalı. Yemek masrafımız yok denecek kadar az. Sabah kahvaltı öğlen işyeri akşam kayınvalide. Sadece pazar yemek yapıyorum. Ama yine harcarken düşünüyoruz. Asgari ücrete nasıl geçinip çocuk büyütüyorlar anlamıyorum.
ben mamaktayim annem cankayada otobandan gidersem 17 km ilk evlendigim ssene depo 150 tlye doluyordu canimiz canimiz skildikca anneme giderdik ankara ici gezerdik bazen yakin sehirlere amasraya falan giderdik inanin 3 aydir birakin dikmeni mahalleden cikmak istemiyor canim markete gidip geliyoruz iyi herseyi ayni yerde bulabilecegim market 9 km uzakta gidip geliyoruz 2 kere gidip gelsem mazot isigi yanmaya basliyor ama bu esimin sucu o hep 50 liralik aaliyor cunku :)))Yakındaki çayırlara gidin çünkü mazot da çok pahalı
ben de bursadayım civar yerlerden bırıne gitmek istiyorum haftasonu ama yakıtı düşünüyorum
gidince dısarıda yenecek içilecek parayı düşünüyorum
o para ile evin bir ihtiyacını alırız diyorum
sanki istediğim yurt dısı ya da baska bır sehır
alt tarafı 60 km lik bir yol
ekmek kızartsaydın canın kızartma çekti ise
ekmek bulamiyorsaniz pasta yiyiniz efenimDiyetteyim beyaz ekmek yiyemiyorum tam tahıllı ekmek olmuş 6 tl onu da yapamam
ben hep beze pahalı ya diyenlere sütün var sanırım diyorum. mama parası verenlere bez işlemiyor oğluma hep mama desteği yapmak zorunda kaldım. şimdi biri mamadan çıkmadan biri girecek. bir kutu 140 lira olmuş.ben de hamileyim
çğrendiğim günden beri bebeğin ihtiyaclarını alıyorum ortada hıcbırsey yok dolu para cıktı cebımden
hatta sadece kullanacagı zarurı sylerı alıyorum
öyle çok şeker çok cici diye kıyafetlere falan para vermedım
düz klasık uygun seyler aldım
bez masrafının altından nasıl kalkacagız bılmıyorum hele bır de süt emmezse mama parası yandık...
her hafta 90 tl mama parasi veren biri olarak size tek tavsiyem emzirin kafaya hic hic bir seyi ttakmayin sutunuz kesilmesinben de hamileyim
çğrendiğim günden beri bebeğin ihtiyaclarını alıyorum ortada hıcbırsey yok dolu para cıktı cebımden
bez masrafının altından nasıl kalkacagız bılmıyorum hele bır de süt emmezse mama parası yandık...
Haklısınız valla. Eczaneden ilaç almayalım. Muayene ücreti dağ gibi karşımıza çıkıyor.Ben işten ayrılmayı düşünüyorum mesela.
Çünkü çalışsam da yetmiyor, çalışmasam da modundayım.
Çocuklarıma bari faydam olsun.
Hayat o kadar pahalı ki, evde kimse hastalanmasın mümkünse.
Mümkünse, kimse tatil istemesin, kimsenin de canı birşey çekmesin.
Ne yapacağız böyle hiç bilmiyorum vallahi.
En azindan insan gibi yasiyorsunuzVallahi hanimlar haklisiniz. Ben avrupa'da yasiyorum. Bikac gun evvel Turkiye'deydim, kisa bi tatil yapalim dedik. Inanin fiyatlar beni soke etti. Gecen sene memleketteki dairemi dizdim, o yuzden aldigim herseyin fiyatini ve kuru yazmistim. Simdi ayni esyalari euro ya cevirdigimde okadar artmis ki. Herseye zam olur mu? Ozaman 50 euroya aldigim nevresimi simdi 65 euroya aldim. ayni kaliteyi burdan almaya kalksam asagi yukari 90/95 euro oderim. yaklasiyor yani burdaki fiyatlara bayagi, cok surmez iki sene sonra herhalde ayni fiyatta olur.
Hamileyim, hamilelik kiyafetlerimi memleketten alayim dedim. Hem daha modern, hemde daha uygun parcalar alayim diye. O konuda yalan soyleyemem, buraya nazaran daha guzel seyleri gayet guzel fiyatlara aldim evet. Ama magazalar kus avluyor. Bombos. AVM'lerde kimsecikler yok. Ne olacak bu ulkenin hali diye cok uzuldum gercekten.
Kendi yasadigim ulkeye bakiyorum, portakalin kilosu uc sene oncede 150 kurustu, simdide oyle. Adamlar o konuda fiyatlari kesinlikle koruyor.
Kriz vuruyor evet, ama bu tuketiciye gundelik alisverislerimizle cok asiri yansitilmiyor. Baska yerlerden bizi somurmeye devam ediyor burda devletler kizlar :)) vergiler (araba vergisi cop vergisi su vergisi gelir vergisi) ates pahasi, saglik sigortamiz inanin can yakiyor. tek maas ile gecim kesinlikle mumkun degil, ama bu zaten Turkiye'de de oyle. Yani bilemiyorum, her ulkenin kendine has sorunlari var.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah :)ben de hamileyim
valla kriz yok diyen gozlugunu takmayi unutup gidiyo bence markete bunu nerden ciksrdim gecen markete gittik gozlugumu takmayi unutmustum koskoca 11.50 liralik liralik koy biberini şaş beş 1.50 diye okumustumda aç gibi poşete dolduruyordum eşim napiyosun hayatim 11 liraya okadar bibermi alinir diyince enseme bir agirlik coktu boyun fitigim ffalan azdi yani kesin gozluksuz gidiyolarDomatesin kilosu 12
Soğanın kilosu 8
Sivri biberin kilosu 11
Ananas (geçen sene 7 tl idi) adedi 15
Ne yapacağız bilen yok. Ama bir çok kişiye göre de kriz yok.
Daha kötüye gidecek,stok yapılmalı.