Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

marketlerin yonetcılerıne sıkayet edın
ben sürekli sikayetteyım

Hadi ya.
Valla öyle üyeler varsa özel ders versinler. :)

dün yurt dışında okuduğum yere geri döndüm eve alışveriş yaptık et,tavuk,balık,sebze,süt,peynir çeşitleri, her çeşit meyve, alkol-gazlı içecek, abur cubur her şey dahil 70 usd bıraktım. türkiyede bu şekilde alışveriş yapsam bu kalitede bir marketten büyük ihtimalle 1500-2000 arası bir şey tutardı.

burada bir kahve içiyorum 2.75 usd veriyorum türkiyede aynı kahveyi içiyorum 18 tl. içesim gelmiyor ki.

türkiyede aile geçindirip çocuk okutmaya çalışanlara gerçekten sabır diliyorum. survivordan hallice.

bebek bezleri icin carref
ben mamaktayim annem cankayada otobandan gidersem 17 km ilk evlendigim ssene depo 150 tlye doluyordu canimiz canimiz skildikca anneme giderdik ankara ici gezerdik bazen yakin sehirlere amasraya falan giderdik inanin 3 aydir birakin dikmeni mahalleden cikmak istemiyor canim markete gidip geliyoruz iyi herseyi ayni yerde bulabilecegim market 9 km uzakta gidip geliyoruz 2 kere gidip gelsem mazot isigi yanmaya basliyor ama bu esimin sucu o hep 50 liralik aaliyor cunku :)))
kendim icin uzulmuyorum ben herseyi yasadim tatilede ggittim istedigim etide yedim canim ne istiyorsa onu aldim giydim suan cocuguma uzuluyorum neden cok afedersiniz k.cimida yirtsam benimle ayni ssartlarda bir hayat yasatamayacagim ona

Sonuna kadar katılıyorum herşey ateş pahası marketten 2 parça birşeye 50den aşağı vermeden çıkıyorum

Tek başıma asgari ücretin 2 katına yakın alıyorum ve asla yetmiyor.
üstelik içinde ev kirası yakıt vs hiç bir şey yok..
Benzin de benim belimi büktü gerçekten. Maaşlarımızdan yapılan kesintiler artık canıma tak ettiriyor..

Tek bir yolu var. Büyük marketleri, yılın belli dönemlerini takip ederek indirimli ürünler alacaksınız. Yazdan kıslık hazırlık ta yapılabilir. Kışın biber ztn kötü, lezzetsiz ve hormonludur.
Bu hareketlilik ilk başladığında stok yapmıştım. Şu an bulaşık makinesi tabletlerini görünce şok oluyorum. Tane fiyatı 0,37 kurustan almıştım. 1 lirayı geçmiş. En çok wc kağıdına şaşırmıştık, hala da şaşırmaya devam ediyorum
Migros önümüzdeki günlerde yine % 25 indirim yapıcak, ardından şok markette yapıyor. 6 ay yetecek seviyede tutmaya çalışıyorum.
Aynı şekilde kozmetik te çok pahalandı ne yapalım ter mi kokalım, mecbur alıyoruz. 11.11, black friday derken mart ayı kadınlar günü indirimlerine kadar rahatım.
Böyle yaşamak yoruyor evet, ama düzen kurunca rahatsınız.
Bana kargolar gelirken gülen iş arkadaşım dün eşine söylene söylene bulaşık makinesi tableti almaya gitti. Ee abicim naptın sen, ben bişey biliyormusum dimi?

Yaklaşık 2,5 aydır markete kahvaltılık için gidiyorum sebze pazardan evet şu dönem en pahalı dönemi ama her kış böyle ztn.
Çıkan ufak eksikleri de fiyatına bakmadan alıyorum. 1 pk makarna en son 1 tl ile başlayan rakamlar ile satılıyordu, ne ara 4 liraya fırladı? İnsan makarna geliyormuş diye markete koşarmı, kosturuyorlar, survivordan hallice bir hal

ben hep beze pahalı ya diyenlere sütün var sanırım diyorum. mama parası verenlere bez işlemiyor oğluma hep mama desteği yapmak zorunda kaldım. şimdi biri mamadan çıkmadan biri girecek. bir kutu 140 lira olmuş.

Boyle okuyunca için karariyor ama kimsede biseyinden geri kalmiyor. Bir indirim oluyor bakiyorum magazaya kadinlar buyuk buyuk sepetlerle tika basa kozmetik doldurmuşlar, altimizda arabalar, kiyafetler su gibi satilip tükeniyor, cafeleri dolduruyoruz devamli, tatil mekanlari yaza kadar doluyor. AVMler özellikle haftasonlari gayet kalabalik...
Bilemedim.

her hafta 90 tl mama parasi veren biri olarak size tek tavsiyem emzirin kafaya hic hic bir seyi ttakmayin sutunuz kesilmesin

Haklısınız valla. Eczaneden ilaç almayalım. Muayene ücreti dağ gibi karşımıza çıkıyor.

En azindan insan gibi yasiyorsunuz
Bi gun terorist, bi gun fetocu, bi gun hain bi gun perdesiz ev, bi gun pakedi acilmis lolipop ilan edilmiyorsunuz.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah :)

Domatesin kilosu 12
Soğanın kilosu 8
Sivri biberin kilosu 11
Ananas (geçen sene 7 tl idi) adedi 15
Ne yapacağız bilen yok. Ama bir çok kişiye göre de kriz yok.
Daha kötüye gidecek,stok yapılmalı.
valla kriz yok diyen gozlugunu takmayi unutup gidiyo bence markete bunu nerden ciksrdim gecen markete gittik gozlugumu takmayi unutmustum koskoca 11.50 liralik liralik koy biberini şaş beş 1.50 diye okumustumda aç gibi poşete dolduruyordum eşim napiyosun hayatim 11 liraya okadar bibermi alinir diyince enseme bir agirlik coktu boyun fitigim ffalan azdi yani kesin gozluksuz gidiyolar

yazmayacağım diyorum yine dayanamıyorum.

geçtim yurt dışı tatillerini, yapılan sporların görece pahalı ekipmanlarını almayı, kitabı korsan değil orijinalinden okumayı kendine 3 çeşit peynir yemeyi hak görmeyenler var. bu kadar mı değersiziz sahi? kahvaltıda 3 çeşit peynir yemek çok mu ütopik?

vah ki ne vah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…