Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

Benim eşim asgari ücretli neler yapıyorum ben söyleyeyim..
425 tl kira
65 aidat
100 elektrik
Ortalama 25 tl su
Aracımız var modelli birşey değil ama çok şükür gerekte yok..
Çocuğuma oyuncak alıyorum ama herşeyin en iyisi en pahalısı değil kırılıyor zaten çoğu çöpe gidiyor..
Portakalda alıyorum kilosu 1.95den mandalina da..
Wc kağıdıda alabiliyorum çok şükür eşim yetmiyor dedikçe ben kısıyorum..
Mutsuzmuyum bundan daha mutsuz günlerim oldu çünkü huzurum yoktu o günlerde eşim yetmiyorda demiyordu üstelik ama mutsuzdum..
Şimdi asıl mesele burda yazanların çoğu lüks yaşama alışmış bilmem belki haklarıdır da ama bence tutumlu olmak ne dalga geçilecek nede linç edilecek bir durumm.

Sizin vesilenizle başka birine bir başka cevap yazmayacağımıda belirteyim..
Kinsenin kum torbası değilim çok şükür..
Hayırlı günleriniz olsun. İnşaAllah istediğiniz refaha hayat şartlarıma kavuşursunuz..
luks yasama sebeplerini ben soyleyim size yillarca okumus murekkep yalamis o egitime dunyanin parasini gommusler pirinci sayarak yemek icin yapmadilar bunlari saclarini agartip dislerini curutup gecelerce uyumadilar rahat bir hayat surmek icin
son olarak bir sey sormak istiyorum portakal nerede 1,95 ise soyleyinde alayim burada 5 lirada

Benim eşim asgari ücretli neler yapıyorum ben söyleyeyim..
425 tl kira
65 aidat
100 elektrik
Ortalama 25 tl su
..

işte sıkıntı bu

bizim burada kiralar 1500 den başlıyor aidat 85 elektrik 137

doğalgaz 300 su 87 geldi

telefonları da eklemek lazım da onları bilemedim şimdi

yemeyi içmeyi yazmayayım onlar fahiş

yol parasını da eklemek lazım ama araba yoksa günde tek kişi 10 TL aylık ediyor 250 tl de o

Dün bu gözler türkiye için her ilçede marketi olan marketlerden birinde patlıcanın kilosunu 11 lira gördü. 11 lira. hadi patlıcanın mevsimi değil yeme kardeşim yazın yersin. portakal ya kış meyvesi kilosu 5 lira.önceden portakal alınca 4-5 kilo alırdık 5 kilo alsan 25 lira yapar. bir kutu bebek maması 140 lira olmuş. Kim ne derse desin ülkede kriz var. insanlar nasıl yaşıyor bazen şaşırıyorum ama bence bu daha iyi günlerimiz.
Evet portakalın kılosu 1 tl 2 tl arası değişirdi
biz de kahvaltılara sıkmalık alırdık
simdi bir hafta portakal alsam diğer hafta elme alıyorum

luks yasama sebeplerini ben soyleyim size yillarca okumus murekkep yalamis o egitime dunyanin parasini gommusler pirinci sayarak yemek icin yapmadilar bunlari saclarini agartip dislerini curutup gecelerce uyumadilar rahat bir hayat surmek icin
son olarak bir sey sormak istiyorum portakal nerede 1,95 ise soyleyinde alayim burada 5 lirada
zaten bu ülkenin başına ne geldiyse nefesi açlıktan koktuğu halde şükredenlerin yüzünden geldi. haberleri yok onlar şükrettikçe şikayet etmedikçe sofralarından bi ekmek daha çaldılar.

başka konuya yazdım size de yapıştırayım

"geçen salı günü üstümde bir kazak vardı

fotoğrafını çekip anneme attım

neden mi

kendisi annemin kazağı da

annem 63 yaşında

ben o kazağı 20 yaşında almıştım dedi

bu arada ben de 39 yaşındayım

anneme dedim ki ülkenin hali harap bak anamın eski kazağını çıkarıp giydim vs

gülüştük

ama sonra konuşmaya devam ettik

geçen sene aldığım kazakları attığımı ama 40 yıllık kazağın halen giyilebilir olduğunu vs konuştuk

sonra zaten ekonomik darboğazda en iyisinin eskileri çıkarmak olduğuna karar verdik

geçen eşim bir yere gidecekti bir kazağını sordu ben de o kirli sepetinde dedim

o da başka kazak dedi

yıllardır giymediğin şunlar var dedim

içinden bri iki tane seçip onları bayılarak giydi

2007-2008 de falan alınmıştı

geçen yıl alınanları attığım için o kadar eskilerini giydi

özetle günümüzde mallar kalitesiz ama para değerli

ben 10-20 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum ama yeni olanları giyemiyorum çünkü onlar bir iki giyişte eskiyor

o zaman da alışveriş yapmıyorum

neden 100-200 lira verip kazak alıp seneye atayım ki

o parayla sinemaya giderim oğlumla gezerim eski kazaklarımı giyerim "

gidişatımız kötü de nedense fark eden az ya da biz cidden farklı bir kategoride yaşıyoruz

geçen bir arkadaş ile konuştuk

şehrin en lüks sitelerinden birinde oturuyor

alt komşusunun evde petekleri yakmadığını anlatıyor geçen seneki kiracı hiç yakmıyordu bu yatak odasını yakmıyor da işte oturma odası olarak kullanıyor galiba kızın odasının altını yakıyor diye anlatıyor

şok oldum

o sitede kiralar 2000 civarında

o kirayı verip X yerde oturuyorum diyecek ama petekleri yakmayıp kendince tasarruf edecek

hep şekli şeylerle yaşıyoruz

zaten bu ülkenin başına ne geldiyse nefesi açlıktan koktuğu halde şükredenlerin yüzünden geldi. haberleri yok onlar şükrettikçe şikayet etmedikçe sofralarından bi ekmek daha çaldılar.
az evvel pazara gittim
pazarcı amcaya üzülürdüm hep tezgahı yok kendı mamulunu satıyor dıye ondan alırdım
normalde mevsimi olan seylerı alırım ama demın burda bir arkadas sivri biber dedi
ben aylardır almıyordum ama cok severım
hamıle oldugum ıcın canım kızartmasını cektı
amca bibere 7 tl yazmıs
yarım alsam yeter dedim
3,5 tl verdim
amca dedi ki;
yarım yazıyor kızım yarımı 7 tl dedi
kılosu 14 dedi
masallah dedim
amca diyor ki; yagmur yağdı da ondan oldu dedi
dogru dedim turkıyeye ılk defa sımdı yagmur yagdı :KK70:
Sen ne demek ıstıyorsun herseyı de ona baglamayın dedi

aç değiliz açık değiliz herseyımız de var allaha sukur dedi şok oldum
amca hangı ulkede hangı hayallerde yasıyor acaba
ve herseyımız dediği şey ne?

herseyı olsa bu yasında pazara mı cıkar yoksa hayatının son demlerınde keyif mı yapar bılemedım

@victorvivi gene biz otuzlu yaşların sonundayiz....iyi /kötü başımızı sokacak bir ev,ayağımizi yerden kesecek bir arabamız is-guc anlamında bir duzenimiz var...su an hayata yeni baslayan nesil cok sanssiz....ben küçükken yokluk içindeydik ve annem bize okumuş -meslek sahibi olmuş kişileri örnek gösterirdi ,azmedersek ve yeterince çalışırsak bu yokluğun içinden siyrilabilecegimizi bize aşıladı ve öyle de oldu.Su an çocuğumu kendi hikayemle motive edemem çünkü ortalık üniversite mezunu ,dil bilen,donanımlı ıssızlerle kayniyor.Cocuklar artık büyüyünce "internet fenomeni" olmak istiyor

Devir tasarruf devriyse sadece yemektenmi kısmak geliyor aklınıza..
Şükrettikçe şükredilen nimetler artar, şikayetlendikçede şikayet edilecek şeyler..
Buna olumlu düşüncede diyebilirsiniz..
Dalga geçilecek şeyler değil söylediklerim düşünsenize..
Hayat pahalı diye ölelim diyemeyiz değilmi?
Öyleyse yaşamak için mantıklı düşünmek zorundayız..

ekonomi topiğinde konum var gelin siz de
1.5 senedir alımlarımı azaltarak geçinmeye çalışıyoruz arkadaşlarla
dalga geçmiyorum yani
sadece ağlanacak halimize gülüyorum

Doğru düzgün kaliteli beslenmenin adı 'lüks yaşam' olmuş.
İnsanlar kendi ülkelerinde yetiştirilen fındığı doyasıya yiyemiyorsa geberip gidelim anasını satayım. Utanç verici.
Salça ihracatında dünyada ilk 5'in içinde ol ama millet salça alamasın.
Neyse,
Zaten şükürcüler de gelmiş. Konu kapanmıştır,dağılalım.

Doğru tabii lüks yaşama alıştık (şampuan 16 tl ,çok lüks ,eskiden babannelerimiz kille saçlarını yıkarlarmış kil neyimize yetmiyor.) En ucuz balık 30 lira yemeyelim çünkü lüks , balık lüksmü protein alma hakkımız yok mu . Aaa doğru makarnada da protein var yetmiyor mu .Tuvalet kağıdı yerine gazete ile silinelim gazete yetmiyor mu. Ben de daha fazla yazmayayım hanımefendi inşallah siz de şükretmeye devam edin gece gündüz ki refah hayat standartlarına çabuk ulaşalım.

işte sıkıntı bu

bizim burada kiralar 1500 den başlıyor aidat 85 elektrik 137

doğalgaz 300 su 87 geldi

telefonları da eklemek lazım da onları bilemedim şimdi

yemeyi içmeyi yazmayayım onlar fahiş

yol parasını da eklemek lazım ama araba yoksa günde tek kişi 10 TL aylık ediyor 250 tl de o
Köyden hallice yerde oturursanız kiralar 600 vs seyrediyor. Merkezi yerde oturmak da lüks artık

Dahada kötü olacakmış seçimden sonra... Ne olacak bu halimiz bilmiyorum... yazdıklarınızâ harfiyen katılıyorum. peki asgari ücretle çalışan ülkemin vatandaşları ne halt ediyor acaba!!! :KK43:
artık fakirin yemeği dediğimiz soğanın patatesin kg aldı başını gitti.
en lezzetli makarna paketi 3 tl :KK43:
evimizde hep bu artan fiyatlar konuşuluyor ev hanımıyım, çalışsaydım daha iyi bir durumda olurduk muhtemelen. Allah asgari ücretle çalışanlara yardım etsin..bizlerede tabi

X