- 6 Haziran 2018
- 111
- 169
-
- Konu Sahibi victoryvivi
Ben de; avrupada olup ama burda hayat zor bizi disliyorlar ikinci sınıf vatandasiz diyince e gel o zaman dediğimde gelmeyenlerden çok yedim. Sahi onlar niye oy kullanıyor ya?neyse fazla konuşmayım keserler şimdi dilimi
Aynen öyle yıllarca dirsek çürütüyor bu insanlar ,milyonlarca üniversite mezunu işsiz var.İş bulanlar da asgari ücretle çalışıyor burada.Boşuna mı emek verildi günlük zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik.luks yasama sebeplerini ben soyleyim size yillarca okumus murekkep yalamis o egitime dunyanin parasini gommusler pirinci sayarak yemek icin yapmadilar bunlari saclarini agartip dislerini curutup gecelerce uyumadilar rahat bir hayat surmek icin
son olarak bir sey sormak istiyorum portakal nerede 1,95 ise soyleyinde alayim burada 5 lirada
Evet pahalı evet yetmiyor maaşlar ama şikayetlenip durmak yerine ne yapılabilir bizler kadın olarak ne yapabiliriz bunu konuşsak daha faydalı olmazmı?
Köyden hallice yerde oturursanız kiralar 600 vs seyrediyor. Merkezi yerde oturmak da lüks artık
aynen valla eczanede çalışıyorum işte poşet bile paralı diye laf ediyolar bende diyorum poşete kadar nelere zam koydular poşet kadar tepki vermediniz diyeHerkes halinden memnun gözüküyor valla,bi biz takıyoruz krizi zammı.
Poşet paralı oldu diye ortalığı ayağa kaldırdılar,keşke bunları markette,manavda,pazarda da görebilsek.
egonomi coh ey yeğenimmmm50 tl resmen bozuk para muamelesi görüyor markette ama kim sorarsa egonomimiz çoh iyi!
Refah içinde olan ülkeler de insanlar nasıl davranıyor bir araştıralım..
Eminim wc kağıdıda kullanıyorlardır yemekde yiyorlardır..
az evvel pazara gittim
pazarcı amcaya üzülürdüm hep tezgahı yok kendı mamulunu satıyor dıye ondan alırdım
normalde mevsimi olan seylerı alırım ama demın burda bir arkadas sivri biber dedi
ben aylardır almıyordum ama cok severım
hamıle oldugum ıcın canım kızartmasını cektı
amca bibere 7 tl yazmıs
yarım alsam yeter dedim
3,5 tl verdim
amca dedi ki;
yarım yazıyor kızım yarımı 7 tl dedi
kılosu 14 dedi
masallah dedim
amca diyor ki; yagmur yağdı da ondan oldu dedi
dogru dedim turkıyeye ılk defa sımdı yagmur yagdı
Sen ne demek ıstıyorsun herseyı de ona baglamayın dedi
aç değiliz açık değiliz herseyımız de var allaha sukur dedi şok oldum
amca hangı ulkede hangı hayallerde yasıyor acaba
ve herseyımız dediği şey ne?
herseyı olsa bu yasında pazara mı cıkar yoksa hayatının son demlerınde keyif mı yapar bılemedım
Kira da mısınız? Çadır onerim var, daha ekonomik olur diye düşünüyorum. Fikir isteyenlere duyurulur. Tuvalet, tuvalet kağıdı sorunu da yok. Ohhh misssYemek yemeyelim.
Suyu az içelim (Hiç susuz olmaz çünkü ölürüz).
Doğalgazı kapatalım.
Karanlıkta gezelim.
Banyo ayda 1 yapalım.
Çocuk altına yapsın, biz kıçımızı silmeyelim.
Nasıl?
Şaha kalktık yav
Bizim halkımız açıkça alınan paradan hoşlanmıyor,onlara gizliden gizliden %10-%20 zamları yapacaksın,biz bundan anlıyoruz çünkü.aynen valla eczanede çalışıyorum işte poşet bile paralı diye laf ediyolar bende diyorum poşete kadar nelere zam koydular poşet kadar tepki vermediniz diye
Kira da mısınız? Çadır onerim var, daha ekonomik olur diye düşünüyorum. Fikir isteyenlere duyurulur. Tuvalet, tuvalet kağıdı sorunu da yok. Ohhh misss