Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

valla kriz yok diyen gozlugunu takmayi unutup gidiyo bence markete bunu nerden ciksrdim gecen markete gittik gozlugumu takmayi unutmustum koskoca 11.50 liralik liralik koy biberini şaş beş 1.50 diye okumustumda aç gibi poşete dolduruyordum eşim napiyosun hayatim 11 liraya okadar bibermi alinir diyince enseme bir agirlik coktu boyun fitigim ffalan azdi yani kesin gozluksuz gidiyolar
Herkes halinden memnun gözüküyor valla,bi biz takıyoruz krizi zammı.
Poşet paralı oldu diye ortalığı ayağa kaldırdılar,keşke bunları markette,manavda,pazarda da görebilsek.

Yanlış politikalar sayesinde alım gücümüz bitti, olan asgari ve yaşlılara oluyor vitaminsizlikten hastalıklar horluyor
Şükür ediyorum çok çocuk doğurmadığıma
Epey rezil, sefil olacakmışız en çok pahalılık onları vurdu

Aynen, çocuğum olmadığına sevineceğim neredeyse.
Ve böyle giderse çocuk sahibi olmayacağım.
Kardeşim evlenecek artık yeğen severim.

Bence artık herkes farkında kriz var.
Yok diyen Türkiyede yaşamıyordur.
Bir aldığını bir daha aynı fiyattan alamıyorsun.
Artık indirim görünce stok yapıyorum.
Türk kahvesini bile.
Düşünün Türk Kahvesi ya..:KK70:
Allah yardımcımız olsun gidişat hiç iyi görünmüyor.:olamaz:

simdi taslanicam ama biz 50 yildir böyle yasiyoruz (almanyada). sadece TRde senenin 6 haftasi insan gibi yasayabildik.
düz taslak cikartirsam:
ortalama gelir:1800 Euro
2 göz, milatdan kalma, rutebetli ev kirasi: 800 Euro
aylik elektrik su, elektrik, internet, telefon gideri, tv: 240 Euro
aylik bilet:90 Euro

ele kalan 570 Euro, daha yemedin icmedin. haftada 142,50Euro yapar.
cevizin kilosu (en ucuzu): 15 Euro
dana (türk bakkali):13 Euro
tuvalet kagidi (en ucuzu) 258 yapragi 1 Euro :)
Ispanak kilosu: 2,50
ceyrek altin: 69,37 Euro...
yani düzgün beslenim dersen en az 100 Euroyu cikartman gerek gözden.
sinema bileti 13 Euro
Big Mac Menü 7,49...
ayda 50 Euro artarsa sevin- genelde artmaz. Ya birsey bozulur. ya insan mecbur bir dogum hediyesi alir. yada don almak zorunda kalir.
neyse amacim kiyas yapmak degil- ama dünyanin geneli bu durumda.
allah hepimize sabir versin

Herkes halinden memnun gözüküyor valla,bi biz takıyoruz krizi zammı.
Poşet paralı oldu diye ortalığı ayağa kaldırdılar,keşke bunları markette,manavda,pazarda da görebilsek.
memnun görünüyorlar sadece
bir sitede oturuyorum insanlar gida alicaz diye aylardir 150 lira aidati odeyemiyorlar 2 sene once guvenlik isten cikarilacakti ortaligi yiktilar seyyar saticilar girmiyo su bu diye isten cikarmadilar ssimdi herkes gozunu guvenlige dikmis toplantida cikaracaklar sonra sira apartman gorevlisine gelecek biliyorum
zaruri ihtiyaclari aalabilmek icin cok cok baska yerlerden kisiyorlar ama mutlular yani

memnun görünüyorlar sadece
bir sitede oturuyorum insanlar gida alicaz diye aylardir 150 lira aidati odeyemiyorlar 2 sene once guvenlik isten cikarilacakti ortaligi yiktilar seyyar saticilar girmiyo su bu diye isten cikarmadilar ssimdi herkes gozunu guvenlige dikmis toplantida cikaracaklar sonra sira apartman gorevlisine gelecek biliyorum
zaruri ihtiyaclari aalabilmek icin cok cok baska yerlerden kisiyorlar ama mutlular yani
Aynen öyle
Bekleyip görelim,sonumuz nereye gidecek.

Evet pahalı evet yetmiyor maaşlar ama şikayetlenip durmak yerine ne yapılabilir bizler kadın olarak ne yapabiliriz bunu konuşsak daha faydalı olmazmı?

Sürekli eksilerde yaşıyoruz bizim de eşimle maaşlarımız 9 bin civarı toplam
Ama bence sadece sayıdan ibaret
Bir haftada harcanıyor hem de gezmemiz eğlenmemiz yok

Markete gittiğimizde en ucuz olanı tercih eder 200 tl ye 15 günlük iyi kalitede yiyecek alırdık

Geçen gün sucuk peynir vs inanın 2 poşet şey aldık 350 tl :KK43:

nereye gidecegimiz belli aslinda sefalet ve kitliga dogru gidiyoruz hemde bukadar bereketli topraklarda yaşarken
Sonumuz belli.
İnsanın doğduğu yer değil doyduğu yer vatanıdır derler.
Ülkeden gitmek lazım,çünkü düzeleceğini sanmıyorum.
Ama herkesin o şansı yok,bende şuan o şansı elde etmeye çalışıyorum,bakalım.

Evet pahalı evet yetmiyor maaşlar ama şikayetlenip durmak yerine ne yapılabilir bizler kadın olarak ne yapabiliriz bunu konuşsak daha faydalı olmazmı?
Yemek Yemeyebiliriz :KK70:
Elektrik yerine mum yakabiliriz.

Yani başka ne yapabiliriz?
Benzin ışık hızından hızlı zamlanıyor. Meyve yiyemez olduk. Yurtdışında Taneyle meyve satılıyomuş diye ibretle anlatırlardı. Gidip 2 elma 3 portakal alıyorum marketten artık :KK43:

Sonumuz belli.
İnsanın doğduğu yer değil doyduğu yer vatanıdır derler.
Ülkeden gitmek lazım,çünkü düzeleceğini sanmıyorum.
Ama herkesin o şansı yok,bende şuan o şansı elde etmeye çalışıyorum,bakalım.
kim alir bizi iyi bir egitimi olanlar gidebilecek olanlar tamam ya gerisi
sinir komsumuz bile yok bize kucak acacak yurt disina gidisler iyice zorlasti bir kuzenim var 4 dil biliyor isletme uzerine cok iyi sartlarda bir egitim var cv gayet kabarik is yerleri dolayisiyla yurt disina defalarca cikti simdi is basvurusu yyapiyor kili kirk yariyor yabanci ulkeler hepsinin gozunde rresmen teroristiz

in
ben de hamileyim
çğrendiğim günden beri bebeğin ihtiyaclarını alıyorum ortada hıcbırsey yok dolu para cıktı cebımden
hatta sadece kullanacagı zarurı sylerı alıyorum
öyle çok şeker çok cici diye kıyafetlere falan para vermedım
düz klasık uygun seyler aldım
bez masrafının altından nasıl kalkacagız bılmıyorum hele bır de süt emmezse mama parası yandık...
inşallah emer mamalar da çok pahalı :kızgın:

Ben stok yapıyorum özellikle dayanıkli mallarda tuvalet kağıdım, havlu kagidim bana 2 sene yetecek kadae var. İndirim olduğu zaman kaçırmiyorum. Kesinlikle tasarrufa gidiyorum lüks hiçbir şey harcamıyorum. Yiyecekten kisamam, o konuda hassasim biraz ama aldigim marka hangi markette daha uygunsa ondan alirim vaktim olursa 3 market gezdigim olur gün içinde. Asla carfour migros gibi büyük zincir magazalardan alisveris yapmiyorum özellikle aradigim bir sey yoksa (özel baharatlar, her yerde satilmayan yiyecekler gibi) sirf bu bile ayda 200-300 tl arasi bana kar ettiriyor. Yerel marketleri tercih ediyorum Ankarada bilen bilir Gimsa gibi. Mesela bebek bezinin hala tanesini 80 kurusa almis oluyorum. Deterjani genelde gross marketlerden aliyorum gordugum en uygun orda. Zaten aylik büyük giderim market 3000-4000 arasi tutuyor. Kiyafete ihtiyacimdan fazlasini asla vermem, evde ışık su konusunda hassasimdir neden boş yere gitsin diye özenli olurum.

Kiyafete çantaya asla fahiş fiyat vermem, mümkün oldugunca yerli markalar kullanirim.

Bir de deterjani internetten almam sahtesi gelebiliyor. Buna rağmen aylik giderimiz 6000 tl minimum. Fakat biz butcemizin disina cikmamaya çok özen gosteririz birikim yaptigimiz için bunun da artmamasinda etkisi vardir ve okuyan cocuk da yok.

Yemek yemeyelim.
Dolayısıyla tuvalet kağıdı + gıda ücretinden tasarruf etmiş oluruz.
Gezmeyelim,haftada bir semt pazarına çıkalım,bu kadarı kafi.
Dışarıda yemek mi? Asla,belki ne olduğu belli olmayan 3 liralık tavuk döner yiyebiliriz.
Aktivite? O da ne? Evde tombala oynamak neyimize yetmiyor.

Bu ekonomi koşullarında tasarruf yapmak imkansız,kaldı ki elektriğe suya doğalgaza gelen zamlar belli :)

kim alir bizi iyi bir egitimi olanlar gidebilecek olanlar tamam ya gerisi
sinir komsumuz bile yok bize kucak acacak yurt disina gidisler iyice zorlasti bir kuzenim var 4 dil biliyor isletme uzerine cok iyi sartlarda bir egitim var cv gayet kabarik is yerleri dolayisiyla yurt disina defalarca cikti simdi is basvurusu yyapiyor kili kirk yariyor yabanci ulkeler hepsinin gozunde rresmen teroristiz
Aynen öyle.
Hiçbir ülke oturum izni vermiyor artık.
Allah yardımcımız olsun ya,yapabileceğimiz hiçbirşey yok.

• Beğen
Reactions: 000
Esim esnaf son 2-3 aydir is yok telefon sektorunde telefon parcalari oyle pahaliki insanlar yaptiramiyor diyor cevresinde bircok kisi dukkan kapatma evresine geldi birde cocuk oldumu hersey daha zor alisverise iki uc parca sey alsan 50 lira gidiyor insanlar bu halden nasil memnunlar aklim almiyor derken devletin bunda sucu ne diyenleri gorunce fazlada sorgulamiyorum bazi insanlar farkli dunyalarda yasiyor

X