Bir arkadaşım da abisinin çocuk istemediğini söylüyordu. Birkaç yıl sonra duydum ki boşanmışlar.
Hani çocuk soran ailelere acı bir tebessümle karşılık veriyorum vs demişsiniz ya, bence eşinizi bu kadar korumayı bırakın artık hiç haketmiyor. En başta onun kendi ailesine biricik oğullarının çocuk istemediğini söyleyin bakalım ne diyecekler. Hatta bence konuşun onlarla konuşabiliyorsunuz, evlenmeden konuşmuştuk ama şimdi bana böyle diyor ben anne olmak istiyorum diye. eğer çocuk istememekte ısrarcıysa da ben sizin yerinizde olsan yaşım iyice ilerlemeden boşanırım. tekrar evlenip evlenenemeyeceğinizi bilemezsiniz tabi ama en azından bir ihtimaliniz ve anne olmak isteyen bir kadın ihtimallerin bile peşinden gider. Zaten çocuk olmadan evli kalsanız bile şimdi bir şekilde idare eder ama yıllar geçtikçe ondan nefret edeceksiniz sizi buna mahkum ettiği için. Çevrenizde herkesin çocuğuyla mutluluğunu gördükçe içiniz gidecek ve bir sorun yokken keyfine istememiş olması hislerinizi de değiştirecek. O yüzden aşkınıza da fazla güvenmeyin. Bu şartlarda o da kalmayacak ama boşanınca en azından yeniden evlenip çocuk sahibi olma ihtimaliniz olacak.hem belki eşiniz ne kadar ciddi olduğunuzu görünce karar değiştirebilir. Bence o biraz da sizin asla bırakmayacağınıza güvenmiş.
Şahsen ben olsam hiç de sizin gibi sineye çekip kendi kendime üzülmezdim. O evi başına yıkardım, ne demek bu şimdi böyle mi konuştuk beni kandırdın niye evlendin o Zaman diye?hatta yoksa çocuğun mu olmuyor diye tahrik edici şekilde konuşurdum. bence açıkça söyleyin beni kaybedeceksin diye.
Son karar yine sizin tabi ki.