Bitkisel kürler araştırıp deneseniz nasıl olur?
Allah acil şifalar versin.
Çay pansumanı rahatlatabilir.
Çok kötü olduğunuzda deneyin derim..
Inşallah buluruz ben çözümü bulsam post acarim çünkü alerjiden cok ceken var ama bilinen tedaviler gecici cözumler hep ilaclar iyilestirmiyo günü kurtariyo
Oooo ne güzel bir entry gerçekten...müjde ..Ben kurtuldum demeye geldim=)Aşı tedavisi oldum. Hamile kalmaya engel bir durum değil kaldı ki ben ası olmaya gittiğimde gebe hanımlar da ası oluyorlardı, görüyordum. İstanbulda iseniz bana gittiğiniz doktorları, hastaneleri yazın özelden bende size tavsiyede bulunabilirim.
Aminn çok teşekkür ediyorum. Çok fazla yazan olmuş bunları da benim için önyargılı baktığım ve korktuğum şeyler bunlar ama bir araştıracağım mutlaka sağ olun.
Bağırsak tedavisi uygulayan doktorum sanırım sizin dediğiniz bu meseleden dolayı diyet verdi ama o kadar çok şey kısıtlanmasına rağmen hala düzelmedi sanırım benimkinin besinlerle pek alakası yok. Çayır poleni malesef ağa. da değil ağaç polenlerinden daha uzun sürüyor çayır bir de sadece polen de değil ev tozu ve akarı da var evde de rahat değilim ki...
Mantar küf vb. şeylere alerjim çıkmadı onlara da bakıldı. Ama evimde öyle bir sorunum yok zaten. Aynen öyle gerçekten zor sinir bozucu Allah düşmanıma vermesin derler ya aynen öyle inşallah hepimiz şifa buluruz.
Hay Allah, tam da polen mevsimiBagisikliginiz biraz güçsüz anlaşılan .. Yediğinizde içtiğinizde de dikkat edin, bol bol mevsim meyveleri sebzeleri..Allah yardımcıniz olsun .
Bunun sebebi ilacların etken maddelerine de alerjiniz olabilir keza benim öle idi cünkü.Evet maalesef hatta antihistaminiklere daha ters tepki veriyorum daha çok şiddetlendiriyorlar şikayetleri.
Merhabalar çok gemiş olsun kızınızın kirpik kökleri siyah mi dökülenler aynı sıkıntı bende de varda ama normalde kirpik dipleri beyaz olurya benimkiler siyahBüyük kızım 6 aylıkken bronsoit oldu...sonra urtuger döktü....sonra zatürre denilerek hastahanede yatirilmak istendi...sonra bu zatürre değil alerjik reaksiyon dendi...sonra alerjisi tespit edilemeyip nedeni belirlenemeyen astım tanısı aldı...sonra bir gün arkadaşı anasinifinda oyun oynarken kızımın gözüne eli değdi...o göz kizardi enfeksiyon belirtisi gösterdi...göz doktoruna gittik verdiği ilacı kullandık ..sonra diğer göze de sıçradı enfeksiyon görüntüsü ve kasinma...kasina değen kirpikleri gruplar halinde döküldü.Hic kirpik kalmayıncaya kadar...kendi çocuk doktorumuz çocuğun bu zamana kadar solunumunu etkileyen alerjisinin cilde vurduğunu ve kirpik dibi iltihabı olduğunu söyledi.Antihistaminik ilaçlar,kirpik dibi sampuani ve kortizonla tekrar kirpikleri çıkarmayı basardik ama bu süreçte kirpiklerine dikkati çok yoğunlaştı ve onlara dokunma davranışı geliştirdi...3 yıldır yılda iki ay (Şubat ve ilk bahar aylarında ) gözleri kizariyor,kaşıntısı oluyor ve artık kendiliginden dökülmenin yanında kendisi de kirpiklerini koparıyoryıl içinde en az iki ay bölük pörçük kirpikler,kızarık gözler ve kirpiklerine ne oldu sorusu ile yaşamaya çalışıyor kızım.Kaygili ,başkalarının onun hakkındaki düşüncelerine fazla önem veren,kendisine yapılan yanlısı zihnine kazıyan ve yeniliklere kapalı bir çocuk kizim ...ben alerjilerin sadece bağışıklık sistemi ile ilgili olmadığını ,kişilik yapısının da doğrudan etkili oldugunu düşünüyorum.
Çok bilimsel bir açıklama olmayacak ama, eğer sorununuz alerjik kökenli ise şunu söylemek isterim, birçok alerji hayatımızın bir döneminde aniden ortaya çıkıverip sonra yine nedensizce kaybolabiliyor. Benim bir dönem deniz ürünlerine alerjim vardı, hastanelik olmuşluğum vardır. Artık bu şikayetim kalmadı. Annem bir dönem yurtdışında yaşamış, çilek alerjisi varmış. Türkiye’ye döndüğünden beri bu alerji onda mevcut değil. Yazdıklarınızdan anladığım, çok hassas bir yapınız var ve endişe etmeye meyillisiniz. Ben rahatsızlığınızın kötüleşmesini ilaçlardan çok psikolojik durumunuza bağladım açıkçası. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de böyle biriyim. Hiç bir ilaç şu ana kadar kesin çözüm olmadıysa bile ben zamanla belirtilerin kaybolacağına ve tamamen iyileşeceğinize inanıyorum. Geçmiş olsun:)
Ben kurtuldum demeye geldim=)Aşı tedavisi oldum. Hamile kalmaya engel bir durum değil kaldı ki ben ası olmaya gittiğimde gebe hanımlar da ası oluyorlardı, görüyordum. İstanbulda iseniz bana gittiğiniz doktorları, hastaneleri yazın özelden bende size tavsiyede bulunabilirim.
Oooo ne güzel bir entry gerçekten...müjde ..
Konu sahibi, yukarda dediğim gibi siz gerçekten şanslı bir insansınız.
Hadi bakalım...inşallah kurtulacaksınız bu dertten
Ben cok faydasını gördüm ne yalan söyleyeyim kaldı ki ilac kullanan biri de değilim normal hayatımda. Sürekli acillerde yasardım ben özellikle bahar aylarında ve kıs aylarında hep hasta idim. Kasımın gözümün kasınmasını konjoktivit olmamı da gectim nefesim daralırdı oksijen almadan rahatlamazdım (alerjik astım) bagısıklık sistemim çökmüştü. Zamanla toparladım kendimi öncelikli olarak dogal beslenmeye basladım. Glutene intoleransım varmıs mesela ona da dikkat etmeye basladım.Sİzinki de bir sürec ve alerjiler Bi anda gelir Bi anda da gidebilir hiç belli olmaz. Eskiden günes alerjim beni delirtirdi.(derim kasınmaktan su topladı) Su günlerde Bi günes koruyucu biraz kızarıklık biraz kasınma ile atlatabiliyorum.İşte duymak istediğim cevap... Aşı çare oldu diyen biri sonunda :) Ben de sizin gibi kurtuldum diyebilirim inşallah, yazıyorum size hemen.
Amin çok teşekkür ederim.
Bendede çayıra karşı. Şuanda bunalıyorsunuz ama emin olunki her yil aynı ağırlıkta olmuyor. Ben 9yasindan beri uğraşıyorum ve mesela bu sene 1 hap bile almadim. Polenler agresif degildi şansıma.
Bana faydasi olan şeyleri yazim...belki faydasini görürsünüz:
Akşamları yatmadan önce cetirizin
Eve gelir gelmez duş alip ev kıyafeti giymek (saca ve deriye yapışıyorlar.)
Mümkünse saçları toplamak ve şapka takmak- burundaki killari ağdayla almak (en cok ordaki killara yapışan pollenler rahatsiz ediyor)
Deriyi kremlemek (güneş kremi iyi oluyor, deri üstündeki film polenlerin deriyle temasini hafif önlüyor)
Dışarıda sık sık agiz ve burunu suyla temizlemek- gargara yapmak ve burun duşu
Evin camlarina ince sineklik ve veya tül takmak.
Cok kaliteli bir süpürge (ben Miele marka kullanıyorum.)
Ayni şeyleri eşinizde yapmak zorunda malasef- eve gelince duş almak vs.
Ben bu mevsimde genelde yanimda yedek tshirt bulunduyorum. Sık sık degistiriyorum. Kıyafetleri balkonda kurutmamak önemli ve yediklerinize dikkat ederseniz yavaş yavaş alerjiniz dizginlenir
Rabbim şafi ismiyle şifa versin.Dertler kırlangıç kuşları gibidir gelir ve giderler.Rabbim dermansız dert vermesin.Size yararlı olurmu bılmıorum ama akrabamızın çocugunun gözunun kenarında küçük bir sivilce cıkmış.Yıllarca doktorlara gıttiler.Ne dememıslerki.Kör olma ıhtımalı bıle var demısler.Doktor doktor gezdıler.Ankarada yaşıoşar .En son bi doktora gıtmışler doktor bey o gozun oradakı sivilceyi sıkmış staril bi şekılde şimdi iz bile yok.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.Eşinizde tabıkı size destek olucak.Ne dıoruz evlenırken hastalıkt saglıkta.Merhaba,
Belki bu kabusu yaşamış ve atlatmış birileri vardır diye umut ederek yazıyorum çünkü bu illet umudumu da elimden alıyor artık. Bu noktaya geleceğini tahmin etmezdim ama inanın anne olma hayallerimden hatta evliliğimden bile vazgeçecek noktaya geldim.
Bundan 5 ay önce psikolojik olarak çok kötü ve zayıf olduğum bir dönemde aniden gözümde bir kızarıklıkla başladı her şey. Önce önemsemedim arada olurdu damla kullanırdım geçerdi. Geçmeyince doktor doktor gezdim tedaviler işe yaramadı hatta ilaçlar daha kötü etti beni. Sonra genel bir taramada toz ve polen alerjim olduğu çıktı ortaya. Alerji doktorları da bir sürü tedavi denedi piyasada ne kadar ilaç varsa kullandık yok en ufak bir iyileşme olmadı üstüne alerji için içilen haplar damlalar fısfıslar da yine beni daha kötü etti.
Alerji doktoru mecburen tedaviyi kesmek zorunda kaldı cevap vermiyorum diye ve belki bir ihtimal aşı çare olur ama o da 5 senelik süreç bu süreçte hamile kalman falan nasıl olur bilemiyorum tam garanti veremem dedi.
Aşı seçeneğini eleyip bir bütüncül tıp doktoruna gittim. O da bu alerjinin altında başka bir şey var gibi dedi normal bir reaksiyon değil dedi ve şu an bağırsak tedavisi için uygulanan bir diyeti uyguluyor 3 aydır. Bir sürü takviye verdi çörek otu yağı vitaminler falan filan ama hiçbir şey işe yaramıyor. Her gün daha kötü oluyorum gözlerimden iltihap akmaya kirpiklerim hızla dökülmeye başladı. Alerji kirpik dibi iltihabına çevirdi yani ve yine hiçbir ilaç vs işe yaramıyor alerjik olduğu için.
Evde ne kadar halı varsa attım, bütün evi anti alerjik yaptım yatağıma varana kadar, durmadan deli gibi temizlik yapıyorum, evi, çamaşırları her yeri her şeyi okaliptuslu sularla dezenfekte ediyorum yok. Dışarı çıkmak bile zulüm olmaya başladı çünkü gözlerimin yaşarmasından önümü zor görüyorum. Eve dönünce de 3 gün kendime gelemiyorum.
Evin içinde de sürekli temizlik yaparak kaşınarak geziyorum deli gibi. Eşimle dışarı çıkamıyorum, biraz kalabalık ortama girsem krize giriyorum, bünyem çok zayıfladı habire enfeksiyon kapıyor ve bir türlü atlatamıyorum. İnsanlar korkudan yanıma yaklaşamıyor, evime gelemiyor bir şey bulaştırırız da yine enfeksiyon kapar diye.
Mutsuz umutsuz bir kadın olup çıktım eşime ne olur bırak git beni iyileşmezsem böyle mutsuz bir kadınla hayat geçmez diyorum. Beni öyle gördükçe sana gelmesin bana gelsin yeter ki böyle konuşma diyor ama dayanamıyorum onu öyle mahzun görmeye. Baba olmayı mutlu olmayı hak eden bir adam o ama sanki benim artık ona verebileceğim hiçbir şey kalmadı gibi.
Yok mu bu pis illetten kurtulan? Son çare aşıyı deneyeceğim ama doktorum bendekinin çok şiddetli ve değişik olduğunu yüzde yüz ondan da umut olmayabileceğini söylüyor.
Siz aslında en tehlikeli şeylerle muhatap oluyorsunuz deterjanlar falan temizlik yapıyorsunuz ama minik minik gözle görülmeyen tozlar uçuşuyor onlar da zararlı gelir ki. Bence bi süre temizlikten de uzak durun.
Bağışıklık güçlendirici meyve sebze baklagillerden yiyin. Ayrıca en çok şuna inanıyorum, kafanıza takmamaya çalışın. Pozitif olmaya çalışın. Çünkü hastalığı ciddiye almaya başladığınızda gerçekten daha da ciddileşiyor. Moralinizi çok bozmuşsunuz, eşinize öyle şeyler dediğinize göre. Lütfen böyle yapmayın.
Hem moralinizi bozuyorsunuz, üzüyorsunuz hem de hastalığınız daha kötüleşir moralinizden dolayı. Üzgün olmanın stresli olmanın da bağışıklığı bozduğunu biliyor musunuz? Stres, mutsuzluk, umutsuzluk, moralsizlik şu an en büyük düşmanlarınız sizin
Eczcilik sektörunde aromaterapiyle ilgilenen eczaneler var.Ben mesela her nevresim degistirecegim zaman nevresimleri soktukden sonra o yaglarla özel hazirlanmis akar spreyini sikiyorum yataga yastiklara.Bu aromateratip yaglarin her cilt hastaligina iyi gelen karisimlari var sikayete göre eczaneler kendileri hazirliyor bu karisimlari deneyin derim
Ben cok faydasını gördüm ne yalan söyleyeyim kaldı ki ilac kullanan biri de değilim normal hayatımda. Sürekli acillerde yasardım ben özellikle bahar aylarında ve kıs aylarında hep hasta idim. Kasımın gözümün kasınmasını konjoktivit olmamı da gectim nefesim daralırdı oksijen almadan rahatlamazdım (alerjik astım) bagısıklık sistemim çökmüştü. Zamanla toparladım kendimi öncelikli olarak dogal beslenmeye basladım. Glutene intoleransım varmıs mesela ona da dikkat etmeye basladım.Sİzinki de bir sürec ve alerjiler Bi anda gelir Bi anda da gidebilir hiç belli olmaz. Eskiden günes alerjim beni delirtirdi.(derim kasınmaktan su topladı) Su günlerde Bi günes koruyucu biraz kızarıklık biraz kasınma ile atlatabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?