Hayatımı elimden alıyor

Ah keşke yaaa.

Peki sadece kitabı okumak yeterli oluyor mu neuroformat için yoksa illa kliniğe gidip tedavi olmak gerekiyor mu?

Sadece kitabı okuyup iyileşen çok insan var. Ama o rahatsızlığa sebep olan travmayı bulmanız gerekiyor. Genel olarak bu travmanın hastalık başlamadan maksimum 1-2 sene önce olmuş olması gerekiyor. Rahatsızlığınızdan hemen önce veya 1 yıl öncesine kadar sizi şoke eden üzücü bir şey yaşadınız mı?

Çok teşekkür ederim sağ olun. Zaten iyileşmeden bebek sahibi olmam zor bu şekilde evden bile zor çıkıyorum hatta çıkamıyorum bebek sahibi olmak ona bakmam imkansız. İnşallah ben de iyileşip anne olabilirim. Tekrar teşekkür ederim duanız için.

1-2 sene öncesi değil ama bu alerji başlamadan iki gün önce kardeşim yerine koyduğum bir arkadaşım başka bir ülkeye gitti. Aramızdaki iletişim farklıdır bu yüzden bende baya travma yarattı bu durum, inanılmaz üzüntülü her şeyden öte çok endişeli ve stresliydim. Onsuz bir hayatın nasıl olacağı beni çok korkutuyordu. Psikoterapi desteği alıyorum ve psiklog ilk olarak bu meseleyi çalışmaya başlamıştı ama bir değişiklik göremedim. Kitabı en kısa zamanda okuyacağım çok sağ olun.

Durumunuz çok farklı. Toz ve polen alerjinizin olduğunu söylemişsiniz. Alerjikse eğer bir süre temizliğe de dokunmamalısınız. Benim de bir dönem toz, ev akarları alerjim olmuştu. Solunum yollarım tıkalıydı. Alerji testi yaptırdığım doktor bana almam gereken önlemleri söyledi(kuru çamaşırlara dokunmamak, ev süpürmemek, ütü yapmamak, kazak giymemek(az tüy döken pamuklular giymemi söylemişti), nevresimleri sürekli değiştirmek ve ütülemek...). Doktorum bana "Bir süre bu önlemleri dene, bağışıklık sisteminin bu maddelere dönemsel bir tepkisi olabilir, eğer geçmezse aşıya başlarız." demişti. Gerçekten de bir süre sonra geçti ve şu an hafif hafif arada olsa da o kadar şiddetli bir alerji dönemi geçirmedim hiç.

Zor olacak biliyorum ama bu dönemde yardım alın. Bir süre temizliğe dokunmayın. Ev temizliği için dışarıdan hizmet alın. Evinizde canlı çiçek bulundurmayın. Çiçek esanslı tüm parfüm ve kolonyaları kendinizden uzaklaştırın. Perdeler en büyük toz kaynaklarıdır. Perdelerden uzak durun(sık sık temizletin.). Toz deterjan kullanmayın(çamaşırlarda kalıyor). Yumuşatıcı da kullanmayın. Çamaşırların deterjandan iyice arınması için yıkama bittikten sonra 1 veya 2 sefer daha durulama programını açabilirsiniz. Bunlara benzer önlemler alın. Bir kaç ay bu şekilde deneyin olmuyorsa aşıya başlayın derim. Aynı zamanda bir cildiyeye de gitmenizi tavsiye ederim. Bu arada psikolojik bir çöküntüden sonra başladığını söylemişsiniz bir terapistten de mutlaka yardım alın. Kesinlikle bu kadar karamsar olmayın. Sağlığınıza en kısa sürede kavuşmanızı dilerim.

Kesinlikle var. Bilinçaltı ile alakalı hastalıklarla ilgileniyorum. Arkadaşınız gidişine çok üzülüp onu bir daha göremeyecek gibi bir korku yaşadıysa beyin, bunu göz ile alakalı bir hassasiyete çevirmiş olmalı. Madem bugün tedavi yöntemlerini denediniz, bir de bilinçaltı temizliği yapan bir psikologa gitmenizi tavsiye ederim.

Yok, 1-2 sene önce olması gerekmiyor, 1-2 sene önceye kadar. Yani 1 saat de olur, 1 yıl da. Sizin için kitaptan gözle ilgili travmalara baktım. Görsel ayrılık yaşamak diyor. Duygu olarak da “Gözlerim hep onu arıyor, artık onu görmeden nasıl yapacağım bilmiyorum” vs yazıyor. Bence bir an önce kitabı okuyun. Sadece telkin değil, özel bir tekniği var, belli yerlere vuruşlar yapılıyor vs. Kendiniz yapınca işe yaramazsa da bir seans gidin bence.

Çok teşekkür ederim amin inşallah

Dediğiniz şeylerin çoğunu yapıyorum benim doktorum da aynılarını söylemişti. Psikolojik destek de alıyorum ne güzel sizinki geçmiş doktorunuz da bunu öngörmüş benim doktorum en başından beri negatifti sürekli alerjinizin dozu çok yüksek Allah Allah böle şey görmedim diyip durdu belki de beni en baştan kitleyen böyle umutsuz bakmama sebep olan oydu.

Ev temizliği için dışardan birileri ile birkaç kez çalışmayı denedim ama malesef ben huyluyum bu konuda. Onlar çıktıktan sonra bir de üstünden kendim geçiyorum içim asla rahat etmiyor tam temizlenmemiş gibi geliyor. Başkası temizlemişse nedense ev temiz değilmiş gibi geliyor bana.

Bu da çözmem gereken ayrı bir takıntı sanırım. :)

Sizin söylediklerinizle taylor un söyledikleri birbirine çok benziyor gerçekten. Ben de yaşadıklarımda bu olayın etkisi olduğunu en başından beri düşünüyorum psikoloğuma da özellikle bunu çalışmak istediğimi söylemiştim. Hipnoterapi ve emdr yapıyor ama mesela şu an bu konudan uzaklaştık. Bu hisleri ilk kez hissettiğim noktayı bulmak için zamanda geriye gidiyoruz sürekli giderken de önümüze çıkan tüm anılara emdr yapıyoruz.
Bu haftaki seansımda detaylıca konuşacağım bu konuyu onunla gerekirse başka biriyle devam edebilirim çok teşekkür ederim size de.

Ah, ne kadar naziksiniz benim için gidip bakmanız buraya yazmanız çok ince bir davranış gerçekten çok ama çok teşekkür ederim size. Belki de şifa gerçekten oradan gelecek ve siz vesile olacaksınız. Normalde aylık kitap alışverişimiz için eşimin de kendi listesini tamamlamasını bekliyordum ama yazdığınız cümleyi okur okur okumaz hemen internet üzerinden aldım kitabı. Gelir gelmez okuyacağım.

Geçmiş olsun inşallah. Naçizane tavsiyem hayatınızdaki tüm kimyasal temizlik malzemelerini, kişisel bakım ürünlerini çıkartın. Kendiniz yapabilyorsanız yapın, yapamıyorsanız piyasada bir çok içeriği kimyasaldan arındırılmış ürün var, araştırıp içinize sineni kullanın derim. Alerjilerin temelinde kimyasallar yatıyor kim ne derse desin.
Rabbim şifa versin inşallah.

Inşallah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. ❤

Arkadaş neuroformattan bahsetmiş
barış muslu var bir araştırın isterseniz canlı yayınları videoları falan da var belki faydası olur (isim vermek yasak mı acaba bilmiyorum)

hacamat ve suluk koydur.
ilaçlar senı mahveder.
hemotolojiye başla.
çörek otu yağı vs sureklı kullan kı yavaş ama etkılı yontem olsun.ilaç iğileştırmıyor sadece hastalığı baskılıyor.

Inşallah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. ❤

İnşallah çok teşekkür ederim.

Arkadaş neuroformattan bahsetmiş
barış muslu var bir araştırın isterseniz canlı yayınları videoları falan da var belki faydası olur (isim vermek yasak mı acaba bilmiyorum)

Çok teşekkür ederim, arkadaşın tavsiyesi ile Barış Bey'in kitabını aldım, heyecanla gelmesini bekliyorum. Umarım faydası dokunur.

hacamat ve suluk koydur.
ilaçlar senı mahveder.
hemotolojiye başla.
çörek otu yağı vs sureklı kullan kı yavaş ama etkılı yontem olsun.ilaç iğileştırmıyor sadece hastalığı baskılıyor.

Gerçekten çok önyargılıydım ama burada da yazan çok kişi oldu. Aklımdaki diğer yöntemler sonuç vermezse o yöntemleri de araştırmayı mutlaka düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.

İnsanlar ne hastalıkları aşıyorlar. Bu kadar karamsar olmayın ve eşinizin size verdiği desteğin kıymetini bilin. Allah bir an önce şifanızı verir inşallah...

Rica ederim, ne demek :) İnşallah güzel haberlerinizi en yakın zamanda yazarsınız.

Amin inşallah çok teşekkür ederim.
Zaten alerji çıkmadan önce de her şeyimi organik kullanıyordum evimde de kişisel bakım ürünlerimde de kimyasal organik olmayan şeyler yok pek. Teşekkür ederim yine de tavsiyeniz için

Çok teşekkür ederim.
Ben de kendim okaliptus yağı gibi yağlar kullanarak bir karışım hazırladım onunla spreyliyorum her yeri.
Acaba o yağlara da hassasiyetiniz olabilir mi? Belki de vardır. Tedaviler işe yaramıyor diyorsunuz ve bir kaç mesajda siz sürekli o spreyi kullanıyorum diyorsunuz.

Merhaba, benim polene, çimene, hayvan tüyüne, toza... Alerjim var. Bunların yanında adı konulmamış şeylere alerjim olduğu da belli. Mesela doğal gül suyu kullanamıyorum, oda parfümü olarak kullanılıyorsa hapşırıktan, göz, burun akıntısından mahfoluyorum. Doğal ürünler kullanıyorum demişsiniz ya belki onlardan da size iyi gelmeyen biri vardır. Jonhsonsbaby bebek kolonyası da kullanamıyorum, kaşıntı yapıyor mesela :)
Sürekli temizlik yapmasanız, sizin yerinize evinizi temizleyecek biri olsa, bu süreci daha kolay atlatırsınız gibime geldi. Çünkü alerjik bünyelerin neye tepki vereceği belli olmuyor. Yıllardır fairy bulaşık deterjanı kullanıyordum bir şey olmuyordu, şimdi ellerime dokunmaya başladı. Bağışıklığınızı güçlendirecek takviyelerle bağışıklığınızı güçlendirip bundan kurtulabilirsiniz. Zaten psikolojik destek de alıyormuşsunuz. Bunu yenebilirsiniz, ümitsizliğe kapılmayın lütfen.

İnsanlar ne hastalıkları aşıyorlar. Bu kadar karamsar olmayın ve eşinizin size verdiği desteğin kıymetini bilin. Allah bir an önce şifanızı verir inşallah...

Amin inşallah ben de atlatırım çok teşekkür ederim.

Rica ederim, ne demek :) İnşallah güzel haberlerinizi en yakın zamanda yazarsınız.

Amin inşallah

hiç duymadım çok geçmiş olsun
Allah acil şifalar versin inşallah

Çok teşekkür ederim amin inşallah

Acaba o yağlara da hassasiyetiniz olabilir mi? Belki de vardır. Tedaviler işe yaramıyor diyorsunuz ve bir kaç mesajda siz sürekli o spreyi kullanıyorum diyorsunuz.

O spreyi alerjiden sonra kullanmaya başladım doktorum önerdiği için. Okaliptüs ve çay ağacı yağının kokusu akarları rahatsız ediyormuş bu yüzden her yere sıkmamı tozu o spreyle almamı önerdi. Spreyi kullandıktan sonra herhangi bir reaksiyon görmedim yani iyi de gelmiyor kötü de. Çok teşekkür ederim cevabınız için

Yani açıkçası spesifik bir şeye olduğunu sanmıyorum çünkü bu 5 ayda doktorumun da önerileri ile sorun yaratabilecek her şey elendi ya da acaba mı şüphesinden kurtulmak için değiştirildi. Toz ve polen sürekli ortamda olan şeyler oldukları için sanırım asla ne yaparsam yapayım semptomlarda iyileşme olmuyor.

Bedenimin bunlara reaksiyon vermemeyi yeniden öğrenmesi gerek ama yıl olmuş 2019 hala herkese uyan kesin ve net bir tanısı tedavisi yok. Size de çok geçmiş olsun Allah düşman başına bile vermesin bu illeti.
5 aydır kullanmadığım takviye kalmadı inanın, demek ki henüz zamanı gelmedi diyerek devam ediyorum takviyelere de ama alerjiyi geçtim 2 ay önce yakalandığım enfeksiyonu bile atlatamıyorum. İnşallah tüm bu rahatsızlıklardan kurtulurum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…