- 15 Haziran 2017
- 4.319
- 12.264
- 158
antihistaminik mi ise yaramiyor?
EMDR mi? EMDR travma tedavisidir. Hayatınızda travmalar olan birisi miydiniz ki?Çok teşekkür ederim Allah razı olsun amin. O da aklıma geldi inanın denemediğim şey kalmadı ki gerçekten mücadele ediyorum kurtulmak için. 1 aydır eşimin de ısrarıyla psikoterapi de alıyorum, emdr ve hipnoterapi destekli. Psikoloğum faydasını görmek için zaman gerek diyor ama 1 aydır o taraftan da rahatlama olmadı psikolojik olarak da hala çok kötüyüm. İnşallah bir şeyler vesile olur iyileşirim.
Çok teşekkür ederim. 3 aydır diyet ve takviyelerle sistem desteklenmeye çalışılıyor yani tuhaf ama keşke virüs olsa diyeceğim onun çaresi var gerçekten alerjinin gerçekten yok galiba
Büyük kızım 6 aylıkken bronsoit oldu...sonra urtuger döktü....sonra zatürre denilerek hastahanede yatirilmak istendi...sonra bu zatürre değil alerjik reaksiyon dendi...sonra alerjisi tespit edilemeyip nedeni belirlenemeyen astım tanısı aldı...sonra bir gün arkadaşı anasinifinda oyun oynarken kızımın gözüne eli değdi...o göz kizardi enfeksiyon belirtisi gösterdi...göz doktoruna gittik verdiği ilacı kullandık ..sonra diğer göze de sıçradı enfeksiyon görüntüsü ve kasinma...kasina değen kirpikleri gruplar halinde döküldü.Hic kirpik kalmayıncaya kadar...kendi çocuk doktorumuz çocuğun bu zamana kadar solunumunu etkileyen alerjisinin cilde vurduğunu ve kirpik dibi iltihabı olduğunu söyledi.Antihistaminik ilaçlar,kirpik dibi sampuani ve kortizonla tekrar kirpikleri çıkarmayı basardik ama bu süreçte kirpiklerine dikkati çok yoğunlaştı ve onlara dokunma davranışı geliştirdi...3 yıldır yılda iki ay (Şubat ve ilk bahar aylarında ) gözleri kizariyor,kaşıntısı oluyor ve artık kendiliginden dökülmenin yanında kendisi de kirpiklerini koparıyoryıl içinde en az iki ay bölük pörçük kirpikler,kızarık gözler ve kirpiklerine ne oldu sorusu ile yaşamaya çalışıyor kızım.Kaygili ,başkalarının onun hakkındaki düşüncelerine fazla önem veren,kendisine yapılan yanlısı zihnine kazıyan ve yeniliklere kapalı bir çocuk kizim ...ben alerjilerin sadece bağışıklık sistemi ile ilgili olmadığını ,kişilik yapısının da doğrudan etkili oldugunu düşünüyorum.
Allah şifa versin,yaşadığım şehirde biri var ona şikayetlerinizi anlatayım eğer tedavi edebilirse size özelden yazarım.
Inşallah, Allah beterinden korusun neler neler var çok şükür kimseye muhtaç değilsiniz birde bu acıdan bakmak lazımÇok teşekkür ederim Allah razı olsun amin. O da aklıma geldi inanın denemediğim şey kalmadı ki gerçekten mücadele ediyorum kurtulmak için. 1 aydır eşimin de ısrarıyla psikoterapi de alıyorum, emdr ve hipnoterapi destekli. Psikoloğum faydasını görmek için zaman gerek diyor ama 1 aydır o taraftan da rahatlama olmadı psikolojik olarak da hala çok kötüyüm. İnşallah bir şeyler vesile olur iyileşirim.
EMDR mi? EMDR travma tedavisidir. Hayatınızda travmalar olan birisi miydiniz ki?
Önce bedensel bir sıkıntınız olup olmadığının kesinleştirilmesi daha iyi olmaz mıydı? Tamam, en azından mükemmelliyetçilik gibi durumlar için psikoterapi alınabilir ama bu sanki sonraki iş gibi geliyor bana.Ah, o kadar iyi anlıyorum ki... Ah canım benimmm... Kızınıza benim için sarılın lütfen.
Benpapatya'ya katılıyorum. Ben de bir aydır psikolojik destek alıyorum henüz fayda göremedim ama eminim en azından daha rahat biri olmamı sağlayacaktır. Çünkü dediğiniz gibi ben de çok detaycı sürekli düşünen mükemmeliyetçi ve içe kapanık biriyim biraz.
EMDR tedavinize kuşkuyla yaklaştım doğrusu. İsterseniz bir sorgulayın aldığınız terapiyi.Hayır açıkçası Allaha şükür travmatik bir geçmişim yok. Sevgi dolu bir ailede büyüdüm ha keza sevgi dolu bir ailenin oğluyla evliyim yuvamda da sevgi saygı esastır şükürler olsun.
Ama psikoloğum çocukluktan yerleşmiş bazı yanlış ve olumsuz kalıplarımın olabileceğini ve emdr ın etkili olduğunu söyledi bu yüzden emdr çalışıyoruz.
valla çok haklısınız... Ben de eşime diyorum sürekli 1 ay oldu hiç mi değişme olmaz diye. Psikoloğuma da sordum ama hep zaman lazım zamanla hepsi çözülecek diyor. Seans başına ütopik rakamlar alan biri için işine geliyor olsa gerek.EMDR tedavinize kuşkuyla yaklaştım doğrusu. İsterseniz bir sorgulayın aldığınız terapiyi.
Cok teşekkür ederim.Ben rehberlik ogretmeniyim. Kızımin yaşınin küçüklüğü nedeniyle (6 yaşında başladı gözündeki problem şimdi 9 yaşında ) meskuliyet terapisinin, yani dikkatini probleminden cok hayatın normal seyrine çekmenin ve onun yapmaktan mutluluk duydugu faaliyetleri deneyimleyerek bir kendini ifade ediş dili gelistirmesine yardimci olmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Konu sahibi arkadaş için de bunu tavsiye ederim. Bos bembeyaz bir kağıdı size gostersem ve gözünüzün önünde bu kağıdin bir köşesine tükenmez kalemle bir çarpı koysam bir yerden sonra odaginizin o çarpı isaretinde olduğunu ve kağıdın geri kalanının hala beyaz olduğunu artik goremediginizi farkedersiniz. Hayata tekrar karışmak ve kendini bu şekilde de kabullenmek ama "gerçekten " kabullenmek pek çok hastalıkta ilaç oluyor.Önce galiba gerçekten alerji
Çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Bari psikolojik destek de aldırın kızınıza.
Haklısınız ben de bir yandan iyi şeyleri görüp şükretmeye çalışıyorum ama bazen elimde olmuyor.Inşallah, Allah beterinden korusun neler neler var çok şükür kimseye muhtaç değilsiniz birde bu acıdan bakmak lazım
çok teşekkür ederim doktoruma soracağım mutlakaOglum da alerji var gözlerini çapaktan açamazdu.hitrizin şurup kullanfı ve sıkıntımız geçti. Bu şurup en hafif oldugu için yazıyorum. Çocuk doktorumuz yazmıştı. Tabi siz yinede hekiminize danışın
Bende Polen alerjisi var. Ceterizin kullanıyorum ve iyiyim.
İsterzeniz özelden yazin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?