Diyorsunuz ki travmatik bir geçmişim yok. EMDR ise özellikle buna yönelik bir yöntem. Deprem mağdurlarında çok başarılı olduklarını iddia ediyorlar (Bilmiyorum doğruluğunu).valla çok haklısınız... Ben de eşime diyorum sürekli 1 ay oldu hiç mi değişme olmaz diye. Psikoloğuma da sordum ama hep zaman lazım zamanla hepsi çözülecek diyor. Seans başına ütopik rakamlar alan biri için işine geliyor olsa gerek.
Bedensel açıdan tedavi zaten sürüyor, ben umutsuzluğa kapılıp eşime bırak istersen beni dediğim için sürekli bir nevi destek amaçlı başladım psikoloğa ama işte...
Siz, çok haklı olarak yaşadığınız durumla alakalı sinir stres içindesiniz. Öncelikle bunun giderilmesi, rahatlamanız, gevşemeniz gerek. Bu da bence öncelikle hafif psikiyatrik ilaçlarla çözümlenebilir. Keşke hem psikoterapi yapan hem de farmakolojide iyi bir psikiyatrist bulabilseniz. Gerçekten iyisini bulmak ise çok zor.
Bir psikologdan hipnoz tedavisi de almaya çalışmıştım. Sadece 2 seans katlanabildim. Tam bir komediydi. Psikiyatri alanında iyi bir uzman bulmaya çalışın lütfen.