Hayatımda hiç kimseyi istemiyorum

Senin en büyük aşman gereken sorunların pireyi deve yapma, usengeclik ve bencillik

Ben seni 2021 mart annelerinde tanıdım tanımış bulunduk diyelim bi grup anne adayı . Ne kastimiz vardı ne kinimiz ne gicigimiz tanımiyorduk bile birbirimizi. Önce kilo takıntın başladı hamilelik öncesi bayağı mücadele edip vermissin haliyle aldin sürekli sürekli yiyip sistiginden, mutsuzlugundan yakindin. Ve biz hic anlamadan telkin ettik destek verdik. Çocuğunun aslında seni kabul etmesen de konforunu bozduğunu hissetmen bence kilo takıntinla hamilelikte başladı. Sonra mecburen tasindigin ve o zamanda o kadar insanın hic mantıklı bulmadığı 80m2 ev gündemimizi işgal etti bayağı sonra doktorun sonra ailevi sıkıntıların. Ve biz bayağıiiii uzun süre senin tum bencilligine, söyleyip söyleip verilen önerileri dikkate almadan dinlemeden gelip temcit pilavı gıbı tekrar etmeme rağmen millet seni hamilesin diye alttan aldı. Ablan da senin gibi işte söyleyip söyleip unutan biri aynısınız. Çocugun yük sana ev işi yuk misafir yük insan yük..bir tek uyku ve yemek yemek keyfince gezmek zor gelmiyor. Şimdi diyeceksin beni sevmiyosun eleştirmeye geliyorsun diye ama yazık terapiyi falan düşün yazlık kışlık misafir dertlerinden daha vahim çünkü çözmen gereken düğümler
Anlıyorum ok

Herşeyden bu kadar şikayetçi olan birinin güler yüzlü, sıcak kanlı olduğuna inanmamızı beklemesi kendini kandırmak olur sadece. 🤷 Ablasının aynısı aslında dediğiniz gibi.

Kendi çocuğu gece gayet uyuyor bu kadar sızlanmaları sabah erken uyanması üzerine, onu da öğlen uykusuyla tamamlıyor zaten. Gerçekten uykusuz bir bebeği olsaydı ne halde olurdu kim bilir? Ablasıyla empati yapacağını sanmıyorum daha doğrusu kimseyle empati yapabileceğini sanmıyorum çünkü hayatı tamamen kendi keyfi ve konforu üzerine kurulu.
Ekin ol beni tanıyanlar yorum yapsa sıcakkanlı ve Güleryüz li olduğumu solerlerdi

Beni anlatmışsınız. Bende öyleyim sırf uğraşmamak için erkek arkadaşta edinemiyorum. 30 yaşındayım. Hep böyleydim. Biri bana yaklaşırsa hemen uzaklaşıyorum

Ablacım madem senin misafir fobin var. Niye ablam uğramadı diye anneni arayıp şikayet ediyorsun?

Önceki konularına da yazdım. Senin fobin var. Senin durumun insan sevmemek ya da misafir sevmemek değil. Sevmemek kelimesi o kadar sığ kalıyor ki... aslında fobi kelimesi bile yeterince ifade edemiyor.

Bu konuda öğrendim ki siz aile boyu anormalsiniz. Ablan anormal amenna. Ama şu an 1.olan sensin. Ablana bunu söyle bi posta da bunun yüzünden dövüşün 😊

Ben inanıyorum ki kimse seninle arkadaşlık kurma gayretinde değildir. Insan ilişkileri belli bir maddi ve manevi külfet getirebilir insana. Senin yapacağın iş değil.

Azıcık kendini tanı. Daha kendi evini temizleyemiyorsun bi de yazlık alıyorsun. Daha kendi kendini ceviremiyorsun bi de ablam gelmedi diye aile bakanlığına şikayet etmeye kalkıyorsun.

Sana mi kaldı eve adam çağırmak hayret ya. Kendine az mukayyet ol.
Evimi mi temizleyemiyoeum o nerden çıktı ya yazlık alırken size soracaktım zaten ayrıca anneme bilerek öyle söyledim ablamı koruyor hep yok o yapar eder konu ablamın gelip gelmemesini takmam değildi anneme onu koruduğu için bak senin dediğin gibi olmuyor koruyorsun ama o senin korudugn gibi değil gelmiyor bile demek istedim ama ucu farklı yerlere gtti keşke demeseydim o karda gelmezdi bende bahaneyle bize bile gelmedinz der yazlığa çağırmak zorunda kalmazdim gelmesini istemiyorum zaten annem onu korudu yok yorulmuslar onlar ondan size ugramamislar filan diyo onlar biyerlerde çocuğu parka goturup AVM gezmiler yemek yemişler deniz kenarında gezmisler anneme de sen onu koruyorsun yorulmuslar diyon da adamlar bizi biyerne takmıyor bize değer vermiyorlar demek istedim keşke demeseydim zaten bana gelmeler umrumda değil ama kötü oldu şimdi.. yemin ederim umrunda değil Allah yukarda biliyor

Açıkçası hiç normal karşılamadım tavrınızı. Zamlar şu an o kadar gündemdeki hergün en az bir kez bir ortamda eskiden şu şu kadardı bu böyle olmuş muhabbetini duyuyorum rutin oldu. Belki öylesine muhabbet açmıştır, ağlarken resim attıysa belki ilgi alaka biraz sevgi beklemiştir. Abla bu ya. Zaten kimsenin hiçbirşeyine tahammülümüz yok ama aileye elden bir farkımız olacak dimi? Siz insan sevmiyor olabilirsiniz ama doğum günü bayram yılbaşı ramazan düğün sünnet cenaze bunlar hep eş ile dostla anlamlıdır. Ama malesef o özveriyi insan kazanmak için verebilecek bir yapınız yok anladığım kadarıyla

Ablan saçmalamış. Sende madem misafir sevmiyorsun neden zorla gelmelerini sağladın,eşin çok haklı bu konuda. Konuya gelecek olursak bence artik çoğu insan böyle,özellikle de coronadan sonra herkes kabuguna alıştı. Konuyu okurken nekadar bana benziyor dedim ama ben eskiden insan canlısı,evim de yol geçen hanıydı :) bazen yediğim kazıklardan, bazen gördüğüm haksızlıklardan, verdiğim değerin karşılığını göremeye göremeye uzaklaştım. Şimdi herkesten ve herşeyden kaçıyorum. Çocuklarım ve eşim dışında ne misafir gitmeyi ne almayı heleki yatılı olan kabus gibi. Eskiye bakarken geç bile kalmışım bu huyu edindigime diyorum. Mis gibi takılmak varken değmeyecek insanlara zaman ayırmak çok sıkıcı ve gereksiz. Açık açık gelmeyin de ben olsam böyle derdim. Tatile gitmişler zaten birde yazlığa gelip fazlalık yapmaya ne gerek var? İnsan tatilde rahat olmak ister açıkça söyle kurtul,yalana gerek yok.

Merhaba neden böyle bilmiyorum ama genetik olabilir ablam ve babaannemde böle babaannem oleymis yani ..
Arkadaşlıklarım hep yüzeysel kimseyle aşırı samimi olmayı sevmiyorum ortamlarda cok sevilir hemen sohbet muhabbet kurarim guleryuzlu olduğumu söylerler ama kendi isteğimle samimi olmuyorum kimseyle nebiliyim karakter olarak böyleyim aşırı samimi olmayı surekli birlikte takılmayı sevmiyorum kendim özgür kafama göre takılmayı seviyorum ikizler burcu olduugm için mi acaba hiç bilmiyorum .
Mesela misafir yatılı misafir hiç sevmiyorum genel olarak da sürekli misafir gelsin onuda sevmiyorum .
Hiç kimseyi istemiyorum hiç kimse ile uğraşmak istemiyorum hep kendim kafama göre takiliyim keyfime bakayım kimseleyle ugrasmiyim modu yıllardır böyle ama neden acaba diye kendime soruyorum bilmiyorum rahatsız da değilim pek eşimde biliyor bunları hiç iyi değil bence diyo hiç dostun yok senin için surdan şuraya gelecek kimse yok sadece yüzeysel arkadaşların var diyo istesen olur onuda biliyorum ama sen neden böylesin diyor cidden öyle .. neden acaba var mı benim gibi .
Şimdi bı konu daha var ablam ile bir aydır küstük saçma sapan bir sebepten kendisi bana geçenlerde çaya zam geldi dedi bende aman takma kafana solesen de solemesende üzülme hep geliyor yapacak bsey yok dedim diye ( sürekli bunlardan bahsediyo ya da kötü gündemde ne varsa onlardan ,) sen böyle takintilisin söyle insansın senin tuzun kuru tabi fiyatina bile bakmadan alıp geçiyorsun dedi bana ( durumumuz biraz daha iyi diye ,)
Bende dedim biz kimiz başbakan mı niye bakmayalim fiyatına ) tartıştık beni heryerdn engelledi sildi annemi babamı ayrı arayıp nefret kusmuş... Geçenlerde de yine hastalanmisti bana ağlarken fotoğraf atmış dedim ağlarken fotoğraf neden atiyosun üzülüyorum uzağız zaten bana bunu dedim diye sen nasıl insansın seninle derdimi paylasamayacaksam kime atcam filan dedi tamam at ya ben öle demek istemedim dedim benle baya tartıştı ..

Kendisi beni aradı barışmak istedi şehir disinda bayram için geldiler bizim kapıdan geçip bize ugramadilar ve gittiler annemin evinde kaldılar annemler koydeler evde yoklar gittiler onlarda kaldılar neyse bende annemi aradım dedim bunlar nasıl insan kapıdan geçip beş dakka ugramiyolar anneme söyleme sakın onlara da bu düşüncelerimi dedim annen söylemiş Sanem ertesi günü 15 dk bize uğrayıp tatile gttiler ..
Eşim de dedi ki neden annene soluyorsun gidip söylemiş işte kendini küçük düşünüyorsun insanlar seni takmiyolar zorla evine ugrattirdin ayıp etmişlerdi senin solemenle ayıplarını düzeltirler şimdi bütün hep onları agurlayacaksin seni takmayan insanları alıp yazligina götürüp ağırlaman gerekecek annelere gitmen gerekecek dedi ..
Onlarla takılmak istemiyoruz yazlığa da istemiyorum şimdi ne diycez napsak bilmiyorum kalırlar da gelirlerse .
Hiç kimse burda algı yapmasın yok kardeesini istemiyor bilmem ne .. kendisi biz onların evine yılbaşindan bir gün önce gittik bir kere bile kalın yılbaşını birlikte geçirelim demedi zaten çok sorunlular çok sesliler valla uğraşamam kimseyle bebeğim var zaten sese çok duyarlı hemen çit sese uyaniyo kalabalıkta yatıp kalkınca tüm düzen kaçar o yüzdende istemiyorum..
Açıkçası kimseyi istemiyorum dediğim gibi .ne bahane bulablrm acaba Corona olduk mu desem ne yapsam ??
Sen söyle insansin böyle insansin diye nefret kusulacak eleştirilecekse lütfen yorum yapmayın çünkü burda hep polemik yaratmak adına sürekli kavga eder gibi laf sökücü yorumlar oluyor sürekli .. dikkat ederseniz sevinirim
İstediğiniz gibi yaşayın. Herkes aynı olmak zorunda değil. Benim kardeslerimle aram iyi ama bu karsilikli. Sürekli sorun yaratan tipler olsalardi muhtemelen ben de mesafe koyardım. Bosverin.

Ablan saçmalamış. Sende madem misafir sevmiyorsun neden zorla gelmelerini sağladın,eşin çok haklı bu konuda. Konuya gelecek olursak bence artik çoğu insan böyle,özellikle de coronadan sonra herkes kabuguna alıştı. Konuyu okurken nekadar bana benziyor dedim ama ben eskiden insan canlısı,evim de yol geçen hanıydı :) bazen yediğim kazıklardan, bazen gördüğüm haksızlıklardan, verdiğim değerin karşılığını göremeye göremeye uzaklaştım. Şimdi herkesten ve herşeyden kaçıyorum. Çocuklarım ve eşim dışında ne misafir gitmeyi ne almayı heleki yatılı olan kabus gibi. Eskiye bakarken geç bile kalmışım bu huyu edindigime diyorum. Mis gibi takılmak varken değmeyecek insanlara zaman ayırmak çok sıkıcı ve gereksiz. Açık açık gelmeyin de ben olsam böyle derdim. Tatile gitmişler zaten birde yazlığa gelip fazlalık yapmaya ne gerek var? İnsan tatilde rahat olmak ister açıkça söyle kurtul,yalana gerek yok.
Kimse bilmiyor içeriğini herkes yorum yapıyor ablam malesef soğuk karakter soğukkanlı etrafında hep dışlanan pek sevilmeyen bir karakter kendi anne babası bile huylarını sevmiyor bana diyorlarki hasta o idare et söz düşünün..
Kendi tatilde ttail bitimi bir haftada burdalar inşallah gelip yazlığa dadanmazlar ..
Kendisi bir iki kez evimdeki koltuk takımını fotoğraf atıp hangi halıyı alsm diye sordum diye sen beni kiskandirmaya çalışiosun yeter artık ben alamıyorum halı evime diyip çığlık çığlığa ağlayıp ertesi gün kocasına eve halı aldirtti ..
Ve ben asla öyle düşünmemiştim öyle düşüncelere girdiği için oturup ağladım..
Kendisi yazlık aldık diye triplere girrdi annem babam da geliyo diye siz orda keyif yapın diyip yüzümüze telefonları kapattı sırf üzülmesin diye Instagram storylerde onu engelledim görmesin de üzülmesin diye . Şimdi de tatilde 6 yaşında kızı pipetle değişik içecekler iciyo onu bile paylaşmış 🤣🤣kendisinin elinde olsa yüz bin kat paylaşım yapıp gösterir ki eskiden bizim durumumuz yoktu onların bizimkinden çok iyiydi bız hicbiyere gidemezken kendisi 5 yıldızlı otellerden saniyede fotoğraf atardı ne aldıysa gönderirdi resmini bunu bunu aldım ettim diye ..
İlginç bı karakter... O yüzden soğudum hele en son çay fiyatına zam gelmiş sohbetinden sonra iyce gözümde bitti

Madem istemiyorsunuz neden sitem ediyorsunuz gelmediler diye.ablanız normal değil sizde bir değişiksiniz yani.onlarda gönlü olduğundan değil laf söz olmasın diye geleceklerse neden kalsınlar?korona olduk diye yalan söylemeyede çekinirdim ya gerçek olursa?

Madem istemiyorsunuz neden sitem ediyorsunuz gelmediler diye.ablanız normal değil sizde bir değişiksiniz yani.onlarda gönlü olduğundan değil laf söz olmasın diye geleceklerse neden kalsınlar?korona olduk diye yalan söylemeyede çekinirdim ya gerçek olursa?
Annem onlar yorulmuslar ondan gelmediler sana diye onları korudu ben sadece annemi arayıp koruduğu çocuğunun disarilarda gezdiğini bunuda paylaştığını hani koruyordun ya bize gelmeme sebebi yorulduğu için değil gezmek bizi görmekten daha önemli o yüzden hiç koruma diye anneme söyledim sadece ama annem gidip soylemis olmalı ki söylemedim diyo ama ertesi gün yolun tersi olduğu halde 30 dk bize uğrayıp gittiler herhalde ayıp olmasın durumunu yerine getirmek için ..
Yani anneme benim haklı olduğumu kanitliiyim derken istemediğim halde böyle bı durumun içine girdim gelmeselerdi ki kesin zorla geldiler siz bizim evin önünden geçtiniz bize uğramadiniz bile ben bı de seni mi cagiricam diyip işten siyrilirdim şimdi onuda diyemiycrm ne bahane bulcam onu düşünüyorum

Annem onlar yorulmuslar ondan gelmediler sana diye onları korudu ben sadece annemi arayıp koruduğu çocuğunun disarilarda gezdiğini bunuda paylaştığını hani koruyordun ya bize gelmeme sebebi yorulduğu için değil gezmek bizi görmekten daha önemli o yüzden hiç koruma diye anneme söyledim sadece ama annem gidip soylemis olmalı ki söylemedim diyo ama ertesi gün yolun tersi olduğu halde 30 dk bize uğrayıp gittiler herhalde ayıp olmasın durumunu yerine getirmek için ..
Yani anneme benim haklı olduğumu kanitliiyim derken istemediğim halde böyle bı durumun içine girdim gelmeselerdi ki kesin zorla geldiler siz bizim evin önünden geçtiniz bize uğramadiniz bile ben bı de seni mi cagiricam diyip işten siyrilirdim şimdi onuda diyemiycrm ne bahane bulcam onu düşünüyorum
Anneniz abla-kardeş aranız kötü olsun istemez onun için kesin söylemiştir.malesef bende aynı durumu halamla yaşıyorum.hiç konuşmak istemediğim halde babaannem ve dedem kendisi yalandan sitem ettiği halde halamı aramam yönünde telkinde bulunuyor.yaşlı insanlar kalpleri kırılmasın diye yapıyorum.kısacası ablanızda mecburiyetten katlanıyor bu duruma en iyisi bir dahaki sefere hiç ses etmeyin o da gelmek zorunda kalmaz sizinde keyfiniz kaçmaz.artık olan olmuş idare edeceksiniz büyük ihtimal yoksa siz haksız duruma düşeceksiniz.

X