Hayatımda hiç kimseyi istemiyorum

Kardeşiniz hep böyle cins cins davranıyorsa istememeniz normal, kıskanıyor gibi geldi bu ne böyle ya da genel yapısı agresif değişik.
Evet kiskanmaya başladı doğru daha öncede halı filan aldım koltuklarla uyumlu mu sence diye fotoğraf attım sen beni kiskandirmaya çalışiosun gibisinden konuştu ben üzülüp ağladım aramızda böyle şeyler olduğunu düşündüğü için 1

siz hani eşinizin iş arkadaşı ve eşiyle akşam yemeğine çıkacak üyemisiniz?
bunun için gerilen?

Onlarla takılmak istemiyoruz yazlığa da istemiyorum şimdi ne diycez napsak bilmiyorum kalırlar da gelirlerse .
Hiç kimse burda algı yapmasın yok kardeesini istemiyor bilmem ne .. kendisi biz onların evine yılbaşindan bir gün önce gittik bir kere bile kalın yılbaşını birlikte geçirelim demedi zaten çok sorunlular çok sesliler valla uğraşamam kimseyle bebeğim var zaten sese çok duyarlı hemen çit sese uyaniyo kalabalıkta yatıp kalkınca tüm düzen kaçar o yüzdende istemiyorum..

Ben sizi anlayamadım, kendi evinize istemiyorsunuz, çocuğunuzun çıt sesine uyandığını söylüyorsunuz ama yılbaşında size kal demediklerini söylüyorsunuz.
Siz ailenizin evinde, ablanızın evinde kalınca sıkıntı yok fakat birileri sizin evde kalınca sorun gibi bir anlatımınız var.

Derdiniz herkesten uzak bir hayat sürmekse eğer, birileri sizi yatılı çağırdığında kabul etmeyeceksiniz, bu tip beklentilere girmeyeceksiniz.

Ablanıza korona olduk vb bahaneler uydurmayın her seferinde yalan söyleyerek nereye kadar idare edebilirsiniz, ki zaten senelerdir muhteşem bir ilişkiniz yok bildiğim kadarıyla, ben yatılı misafir ağırlamayı sevmiyorum ne ben kimsede kalayım ne kimse bende kalsın diye açık açık söylerseniz, her yatılı misafir ihtimali olan durumda böyle konular açmak zorunda da kalmazsınız.

ağlayarak resim atmak mı? güldüm gerçekten :KK70:
bende ne kadar sıcakkanlı olsam da öyle çok mıç mıç görüşemem kimseyle yaa
hem vaktim hem enerjim yok

ablanız gelcez gitcez diye ararsa da isteksiz konuşun
bide annenizin ki yazlık mı? bir yazlıktan bir yazlığa mı geçecekler
sizde acaba onlar ordayken annenize mi gitseniz diyeceğim ama çocuğunuzun düzeni bozulur

annenize de üzüldüm bu arada.. iki kızı da dırdırı ona ediyor

Ayrıca eşin, daha önce senin hiç görmediğin kuzenini ailesiyle beraber davet etmesini biliyor, birkaç kişi daha vardı öyle kalan.
Onlar sizde kalınca sorun yokta ablan kalınca mi sorun oluyor? Sen aynı kafada olduğun için ablani istemeyebilirsin ama eşin de iyi niyetli değil. Ama sen misafir gelmesin de ne olursa olsun kafasında olduğundan bunun ayrımına varaman zor Ablani kabul etme, zaten az olan misafir toleransını eşinin ailesine kullanırsın.

Orayada gelip kalmak isterler şimdi hiç uğraşmak istemiyorum demek istedim
Kalmak için ilkin izin almaları gerekmiyor mu? Ablanız huyunuzu suyunuzu biliyordur zaten. Misafir istemiyoruz. Çocuğun uyku düzeni bozuluyor deyin. Trip atarsa da atsın. Zaten bir mesele de yine size küsecek. Çay meselesinde de sizinki takıntılık değil ki, umursamazlık ve kafaya takmamazlık. Negatif insanlara, duygusal karşılık bekleyenlere ben katlanamıyorum.

Yalnız eşinizin de neden selam verdin, borçlu çıktık tavrını anlayamadım. Biraz ayarsız mı davranıyor küs olmadığınız zamanlarda?

Genel olarak da benim de samimi diyeceğim çok bir arkadaşım yok. İstemiyorum. Fazla sömürülüyorum da. Kafam yalnızken daha rahat. Bazen mecruben kendimden fedakarlık ediyorum. Orta yolu bulmaya çalışıyorum.

Ablacım madem senin misafir fobin var. Niye ablam uğramadı diye anneni arayıp şikayet ediyorsun?

Önceki konularına da yazdım. Senin fobin var. Senin durumun insan sevmemek ya da misafir sevmemek değil. Sevmemek kelimesi o kadar sığ kalıyor ki... aslında fobi kelimesi bile yeterince ifade edemiyor.

Bu konuda öğrendim ki siz aile boyu anormalsiniz. Ablan anormal amenna. Ama şu an 1.olan sensin. Ablana bunu söyle bi posta da bunun yüzünden dövüşün 😊

Ben inanıyorum ki kimse seninle arkadaşlık kurma gayretinde değildir. Insan ilişkileri belli bir maddi ve manevi külfet getirebilir insana. Senin yapacağın iş değil.

Azıcık kendini tanı. Daha kendi evini temizleyemiyorsun bi de yazlık alıyorsun. Daha kendi kendini ceviremiyorsun bi de ablam gelmedi diye aile bakanlığına şikayet etmeye kalkıyorsun.

Sana mi kaldı eve adam çağırmak hayret ya. Kendine az mukayyet ol.

Bence aile ilişkileri olsun , akraba ilişkileri olsun biraz alttan almayla alakalı oluyor .Kapıyı sert kapattı diye kayınvalidenize hayvan gibi kapatma kapıyı demişsiniz .

hayat pahalılığından dert yanmayan yok şu anda , öğretmenler odasında her gün yakıt parası konuşulurdu mesela . Tatil olduğundan beri komşularla oturuyorum onlar da sürekli pahalılıktan ve çocuklar ne olacak konusu konuşuyor . Bazen çiçek bakımı , bazen tarif ama sürekli enflasyon , krediler , faturalar vs . Yazılı haftasında mesela herkes ders çalışmıyor bizim çocuk diye dert yanıyor .
İnsanın canı nerden yanarsa en çok ordan ses gelir . Dinlemeyeceksen kalk git . Bebeğin zaten büyük bir bahane kaynağı olmuş . Yaaa öyle evet , neyse ben bebişkoma bakayım , uyutayım vs deyip kalkın .
Ben sizin gibi insanları çoğu zaman çıkarcı bulurum . İşine geldikçe etrafında insanları tutan , işine gelmeyince ben misafir sevmiyorum demek nedir ? Kardeşiniz de garip , bir olur iki olur daha ne kadar bu samimiyetsiz ilişkiye devam etmek niyetinde acaba ? İkiniz de de azıcık bencillik var bence .
Hastalıkla ilgili yalan söylemeyin , şakası dahi olmaz. Sonrasında gerçekten hasta olursunuz , bir insan selamına muhtaç olursunuz . Gerçi sizin en çok istediğiniz şey sanırım etrafınızda kimsenin olmaması . Amin diyeyim , inşallah etrafınızda kimse kalmaz 3 vakte kadar 💕

Yazlığınızı aman ablanız kıskanır nazar değer falan, Aman paylaşmayın. Belli ki ona göre durumunuz iyi.
1-2 gün yazlığınızda konaklatsanız ufakta olsa tatil yapmalarına imkan verseniz ne olabilir ki. Ablanız sizin vefasız kıymet vermeyen biri olduğunuzu bildiği için size karşı bu kadar alıngan oluyor bence tamamen de kopamıyor belli ki.
Bence sizin malınız, eviniz, eşiniz, çocuğunuz, rahatınız her şeyiniz aşırı kıymetli. Eşiniz niye bu kadar rahat ablanız hakkında konuşabiliyor? Resmen dolduruşa getiriyor sizi buna neden izin veriyorsunuz.
Sorunlar sizin ve ablanız arasında eşinizi dahil etmemelisiniz.

Ayrıca eşin, daha önce senin hiç görmediğin kuzenini ailesiyle beraber davet etmesini biliyor, birkaç kişi daha vardı öyle kalan.
Onlar sizde kalınca sorun yokta ablan kalınca mi sorun oluyor? Sen aynı kafada olduğun için ablani istemeyebilirsin ama eşin de iyi niyetli değil. Ama sen misafir gelmesin de ne olursa olsun kafasında olduğundan bunun ayrımına varaman zor Ablani kabul etme, zaten az olan misafir toleransını eşinin ailesine kullanırsın.
Abla-kardeşin huyu aslında birbirlerinin aynada yansıması gibi, Baharyagmuru35 yapacağım eleştiriyi haksız bulabilir fakat ablasıyla ilgili yıllardır açtığı konularda huy olarak birbirlerine ne kadar benzediklerini anlatıyor bilmeden.

Ablasının uyumsuz her şeye olumsuz yaklaştığını, sürekli şikayet halinde olduğunu anlatıyor konularında, kendisini de güler yüzlü ve sıcakkanlı anlatıyor lakin Baharyagmuru35 de sürekli olumsuz, her şeyden şikayet eden biri.
Ablasıyla anlaşamadığını söylüyor ama aramasalar pas geçseler, evlerine yatılı misafir etmeseler hemen ailesine söylüyor, kimseyi istemiyorum diyor fakat tam tersi beklentilere giriyor.

Ablasının çocuğunun sokakta bile yürümediğini, çok uyumadığını, uyumakta zorlandığını, ablasının da uykusuz kaldığını anlatıyor, aynı durumu kendisi yaşıyor şu an ama çocuğu olduktan sonra dahi ablayla empati yapamıyor.

Çok şükür doğru yorumlar geldi
Tıbbi yardım almalısınız
Buraya konu açıp kaçıp gitmekle, işine geldi mi insan lazım gelmedi mi aman misafir sevmem çocuğumun uykusu demekle olmaz
O çocuğa yazık, büyüdükçe çok zorlanacak
Ayrıca esiniz çok kaba. Asla ablaniza laf etmeye hakkı yok
Ne yazarsak yazalım bildiğinizi okuyup kendi çukurunuzda boğulmaya devam edeceksiniz. Yardım alın bu takıntı halini fobi halini almış. Gerçekten insana ihtiyaç duyduğunuzda kimseyi bulamazsınız
Covidi hafife alıyorsunuz ama başınıza gelirse aylarca sürünürseniz çocuğunuzun herseyi şaşar. O kdr acı çekmiş biri olarak covid olduk söyleminize güldüm he öyle dedikten sonra başınıza gelsin de görün ağlamayı derdi tasayi

Abla-kardeşin huyu aslında birbirlerinin aynada yansıması gibi, Baharyagmuru35 yapacağım eleştiriyi haksız bulabilir fakat ablasıyla ilgili yıllardır açtığı konularda huy olarak birbirlerine ne kadar benzediklerini anlatıyor bilmeden.

Ablasının uyumsuz her şeye olumsuz yaklaştığını, sürekli şikayet halinde olduğunu anlatıyor konularında, kendisini de güler yüzlü ve sıcakkanlı anlatıyor lakin Baharyagmuru35 de sürekli olumsuz, her şeyden şikayet eden biri.
Ablasıyla anlaşamadığını söylüyor ama aramasalar pas geçseler, evlerine yatılı misafir etmeseler hemen ailesine söylüyor, kimseyi istemiyorum diyor fakat tam tersi beklentilere giriyor.

Ablasının çocuğunun sokakta bile yürümediğini, çok uyumadığını, uyumakta zorlandığını, ablasının da uykusuz kaldığını anlatıyor, aynı durumu kendisi yaşıyor şu an ama çocuğu olduktan sonra dahi ablayla empati yapamıyor.
Herşeyden bu kadar şikayetçi olan birinin güler yüzlü, sıcak kanlı olduğuna inanmamızı beklemesi kendini kandırmak olur sadece. 🤷 Ablasının aynısı aslında dediğiniz gibi.

Kendi çocuğu gece gayet uyuyor bu kadar sızlanmaları sabah erken uyanması üzerine, onu da öğlen uykusuyla tamamlıyor zaten. Gerçekten uykusuz bir bebeği olsaydı ne halde olurdu kim bilir? Ablasıyla empati yapacağını sanmıyorum daha doğrusu kimseyle empati yapabileceğini sanmıyorum çünkü hayatı tamamen kendi keyfi ve konforu üzerine kurulu.

Misafir yatılı ağırlamayı sevmediğimi sanırım burdakiler hep bilir . Ama bunun bir ölçüsü olmalı ya . Aile üyeleri en azından bir hafta idare edilemez mi ? Sonuçta birlikte büyüdüğün kanından canından insanlar . Kız kardeşimle aramdaki sorunu ben sizin yerinizde olsam esime anlatmam . Eşiniz de az fena değil hiç tanımadığı yeğenini agirlatiyor annesi nerdeyse günlük yemeğe geliyordu kardeşiyle sizin ailenize gelince yok niye barıştın gelip evde kalacaklar diyor . Misafir ağırlamayı sevmeyin tamam da anne baba kız kardeş bu hayatta bu şekilde kimsesiz kalırsınız . Şahsen benim hassas noktam ailem eşim böyle konuşsa çok sinirlenirim . Bence bu sosyal fobinizi yenmelisiniz . Eşinizin ailesine tahammül mecbur ediyorsunuz . Anneniz babanız Allah gecinden versin vefat edince ne olacak . Bu dunyada yapayalnız mi kalacaksınız?

Senin en büyük aşman gereken sorunların pireyi deve yapma, usengeclik ve bencillik

Ben seni 2021 mart annelerinde tanıdım tanımış bulunduk diyelim bi grup anne adayı . Ne kastimiz vardı ne kinimiz ne gicigimiz tanımiyorduk bile birbirimizi. Önce kilo takıntın başladı hamilelik öncesi bayağı mücadele edip vermissin haliyle aldin sürekli sürekli yiyip sistiginden, mutsuzlugundan yakindin. Ve biz hic anlamadan telkin ettik destek verdik. Çocuğunun aslında seni kabul etmesen de konforunu bozduğunu hissetmen bence kilo takıntinla hamilelikte başladı. Sonra mecburen tasindigin ve o zamanda o kadar insanın hic mantıklı bulmadığı 80m2 ev gündemimizi işgal etti bayağı sonra doktorun sonra ailevi sıkıntıların. Ve biz bayağıiiii uzun süre senin tum bencilligine, söyleyip söyleip verilen önerileri dikkate almadan dinlemeden gelip temcit pilavı gıbı tekrar etmeme rağmen millet seni hamilesin diye alttan aldı. Ablan da senin gibi işte söyleyip söyleip unutan biri aynısınız. Çocugun yük sana ev işi yuk misafir yük insan yük..bir tek uyku ve yemek yemek keyfince gezmek zor gelmiyor. Şimdi diyeceksin beni sevmiyosun eleştirmeye geliyorsun diye ama yazık terapiyi falan düşün yazlık kışlık misafir dertlerinden daha vahim çünkü çözmen gereken düğümler

O ne öyle ya ergen gibi ağlarken foto atmak. 😂😂 Ben çok gülerdim heralde. Valla yazlığa istememek de sonuna kadar haklısın. Aşırı zor biri herşey küsüp alınıyor hiç çekilmez.

Yani ailecek değişik geldiniz bana :)
İstemiyorsanız muhatap olmayın kimse ile ama bunun eksikliğini de çekmeyin.
Eğer eksik hissediyorsanız da biraz keyfinizden ödün vereceksiniz.

Bence maddi durumunuz iyi diye insanlardan ekstra ilgi,alaka bekliyorsunuz, kendi kendinize prenses sendromuna girmiş gibisiniz

Çok şükür doğru yorumlar geldi
Tıbbi yardım almalısınız
Buraya konu açıp kaçıp gitmekle, işine geldi mi insan lazım gelmedi mi aman misafir sevmem çocuğumun uykusu demekle olmaz
O çocuğa yazık, büyüdükçe çok zorlanacak
Ayrıca esiniz çok kaba. Asla ablaniza laf etmeye hakkı yok
Ne yazarsak yazalım bildiğinizi okuyup kendi çukurunuzda boğulmaya devam edeceksiniz. Yardım alın bu takıntı halini fobi halini almış. Gerçekten insana ihtiyaç duyduğunuzda kimseyi bulamazsınız
Covidi hafife alıyorsunuz ama başınıza gelirse aylarca sürünürseniz çocuğunuzun herseyi şaşar. O kdr acı çekmiş biri olarak covid olduk söyleminize güldüm he öyle dedikten sonra başınıza gelsin de görün ağlamayı derdi tasayi
Senin başına gelsin

X