• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım nereye gidiyor bilmiyorum

visnetozu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2021
541
1.019
63
Merhaba 25 yaşındayım daha önce bir lisans bölümünden mezun oldum, sonra oradan atanamayınca tekrar üni sınavına girdim şu an tekrar başka bir bölüm okuyorum, bugün sınavım vardı çok kötü geçti, dersler zor geliyor istediğim gibi çalışamıyorum finallerim iğrenç gidiyor kısaca ayrıca şurada 1 ay sonra KPSS sınavı var ara ara çalıştım ama hiç düzgün çalışmadım atanmak için 90+ almam gerek ve almam imkansız, sanki hayatım böyle rastgele gidiyormuş gibi geliyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. İşim yok, tekrar okul okumaya çalışıyorum ama tekrar finallere çalışmak o kadar yıpratıcı geliyor ki kafamı verip adam gibi onlara da çalışamıyorum, annem okuma KPSS çalış diyor ama sınava 1 ay kalmış nasıl toparlarım imkansız, arkadaşlarım ya KPSS çalışıyor ya da özelde işe giriyorlar ben sanki yerimde sayıyorum gibi geliyor kaç yaşına geldim işim yok, aileme yük oluyorum sürekli. Böyle içimi boşaltmak için yazdım sizce nasıl bir plan yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Bence hedefinize odaklanmayıp biraz ordan biraz ordan modundasınız bi şeyi sahiplenip onundan yapmalısınız,sınavsa sınav iş ise iş okul ise okul
Sınavdan iyi alabileceğimi düşünmüyorum ama herkesin çalıştığını görünce herkes atanacak ve sadece ben böyle kalacakmışım gibi geliyor, okuldan da vazgeçemiyorum. Dediğiniz gibi her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum

Asalak geçinen o kadar çok insan var ki. Kendi hayatında bir baltaya sap olmak icin endişelenen insanları görünce seviniyorum. Umarım cok iyi yerlere gelirsiniz. 1 aylık süreçte sınav icin cok ilerleyemezsiniz. Ama en azından 20 30 konu bile bitirseniz belki o konulardan soru çıkabilir. Su anlık sadece sınava odaklanın. Sonrasında büt yaz okulu kovalarsınız. Kimseyle kendinizi de kıyaslamayın. Herkes atanabilir siz atanmayabilirsiniz. Çalışanlar atanamaz siz iyi puan çekebilirsiniz. Yarışınız kendinizle olsun. Boş yere strese sokmayın kendinizi. Hersey gönlünüzce olsun 🙏

Benim üniversiteden sadece bir arkadaşım okuduğumuz bölüm ile alakalı memur oldu. Hepimiz özelde yada taşerondan kadrodayız. Her sene bölüm birincisi olan plaket alan arkadaşımız çağrı merkezinde çalışıyor. Bölüm ikincisi evde çocuğuna bakıyor. Atanan arkadaşta hoppa bir kızdı. Evlendi. Çocuğu var iken çalıştı atandı. Sadece kpss ye odaklanın. atanınca bıraktığınız üniversiteyi devam ettirirsiniz

Merhaba 25 yaşındayım daha önce bir lisans bölümünden mezun oldum, sonra oradan atanamayınca tekrar üni sınavına girdim şu an tekrar başka bir bölüm okuyorum, bugün sınavım vardı çok kötü geçti, dersler zor geliyor istediğim gibi çalışamıyorum finallerim iğrenç gidiyor kısaca ayrıca şurada 1 ay sonra KPSS sınavı var ara ara çalıştım ama hiç düzgün çalışmadım atanmak için 90+ almam gerek ve almam imkansız, sanki hayatım böyle rastgele gidiyormuş gibi geliyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. İşim yok, tekrar okul okumaya çalışıyorum ama tekrar finallere çalışmak o kadar yıpratıcı geliyor ki kafamı verip adam gibi onlara da çalışamıyorum, annem okuma KPSS çalış diyor ama sınava 1 ay kalmış nasıl toplamlarım imkansız, arkadaşlarım ya KPSS çalışıyor ya da özelde işe giriyorlar ben sanki yerimde sayıyorum gibi geliyor kaç yaşına geldim işim yok, aileme yük oluyorum sürekli. Böyle içimi boşaltmak için yazdım sizce nasıl bir plan yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?
Çok düşünüp zihnimizi bunlarla doldurduğumuz için sıkıntı yaşıyoruz. Elbette insanın bir hedefi olmalı fakat bu hedefi olmazsa olmaz olarak takıntı haline getirince bu sefer hem aşırı strese giriyorsun hem de ulaşman daha da zorlaşıyor. İşe giren arkadaşlarımız en azından benimkiler hiç kpss diye zorlamıyor kendisini ya da şu işe gireceğim illa demiyor olursa olur olmazsa hayırlısı dedikleri için rahatlar aslında :)

Merhaba 25 yaşındayım daha önce bir lisans bölümünden mezun oldum, sonra oradan atanamayınca tekrar üni sınavına girdim şu an tekrar başka bir bölüm okuyorum, bugün sınavım vardı çok kötü geçti, dersler zor geliyor istediğim gibi çalışamıyorum finallerim iğrenç gidiyor kısaca ayrıca şurada 1 ay sonra KPSS sınavı var ara ara çalıştım ama hiç düzgün çalışmadım atanmak için 90+ almam gerek ve almam imkansız, sanki hayatım böyle rastgele gidiyormuş gibi geliyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. İşim yok, tekrar okul okumaya çalışıyorum ama tekrar finallere çalışmak o kadar yıpratıcı geliyor ki kafamı verip adam gibi onlara da çalışamıyorum, annem okuma KPSS çalış diyor ama sınava 1 ay kalmış nasıl toplamlarım imkansız, arkadaşlarım ya KPSS çalışıyor ya da özelde işe giriyorlar ben sanki yerimde sayıyorum gibi geliyor kaç yaşına geldim işim yok, aileme yük oluyorum sürekli. Böyle içimi boşaltmak için yazdım sizce nasıl bir plan yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?
Hangi lisans bolumunu bitirdiniz ona uygun oz sektörde olsaa bir ise girip tecrübe kazanın derim. 2. Üniv açıktan okumanız bu durumda daha mantıklı.. 2.ci unu bitirince iş bulacağınız da kesin değil. Lisans mezunusunuz,sertifikalarla kendinizi destekleyip ilk etapta maasina pek bakmadan bir işe girin derim. Bir yerden baslamak gerekiyor..

Öncelikle aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum. Ataması çok düşük olan bir eğitim fakültesi bölümünden mezun oldum. Özelde de iş bulmak çok kolay değildi. Atanmadığım süreçte özel kolej ve dershanelere başvuruyor ama genelde yanıt alamıyordum. Bir ara ücretli öğretmenlikte yaptım. Kpss için 3 kez hazırlanmam gerekti. İlk ikisinde iyi hazırlanamadım. Ama 3.girişimde varımı yoğumu ortaya koyup çalıştım. Allah nasip etti atandım. 24 yaşında başladım göreve. Atanamasaydım bende 2.üniversite okumayı planlıyordum. Okuldan bir arkadaşım bu bölümden atanamayacağını düşündüğü için 2.bir üniversite okudu ve farklı bir branştan atandı. Sen de şuan okuduğun 2. bölümü umarım önü açık bir bölüm olduğu için seçmişsindir. Ayrıca bu sene olmasa bile kpss için seneye daha iyi hazırlanmayı hedefle kendine. İnan bu yollardan geçen binlerce milyonlarca genç var. Çok çok zor ve yıpratıcı maalesef. Motivasyonunu kaybetme.

Benim üniversiteden sadece bir arkadaşım okuduğumuz bölüm ile alakalı memur oldu. Hepimiz özelde yada taşerondan kadrodayız. Her sene bölüm birincisi olan plaket alan arkadaşımız çağrı merkezinde çalışıyor. Bölüm ikincisi evde çocuğuna bakıyor. Atanan arkadaşta hoppa bir kızdı. Evlendi. Çocuğu var iken çalıştı atandı. Sadece kpss ye odaklanın. atanınca bıraktığınız üniversiteyi devam ettirirsiniz
Ben şu çalışmayan kadınlarla kim evleniyor onu merak ediyorum.ben çalışmıyorken evlenmek isteyen olmuyordu. Zaten ben de rahat edemiyordum.nasıl utanmadan bütün masrafı erkeklere yıkıp evlenebiliyorlar ilginç.

Öncelikle aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum. Ataması çok düşük olan bir eğitim fakültesi bölümünden mezun oldum. Özelde de iş bulmak çok kolay değildi. Atanmadığım süreçte özel kolej ve dershanelere başvuruyor ama genelde yanıt alamıyordum. Bir ara ücretli öğretmenlikte yaptım. Kpss için 3 kez hazırlanmam gerekti. İlk ikisinde iyi hazırlanamadım. Ama 3.girişimde varımı yoğumu ortaya koyup çalıştım. Allah nasip etti atandım. 24 yaşında başladım göreve. Atanamasaydım bende 2.üniversite okumayı planlıyordum. Okuldan bir arkadaşım bu bölümden atanamayacağını düşündüğü için 2.bir üniversite okudu ve farklı bir branştan atandı. Sen de şuan okuduğun 2. bölümü umarım önü açık bir bölüm olduğu için seçmişsindir. Ayrıca bu sene olmasa bile kpss için seneye daha iyi hazırlanmayı hedefle kendine. İnan bu yollardan geçen binlerce milyonlarca genç var. Çok çok zor ve yıpratıcı maalesef. Motivasyonunu kaybetme.
90+ puanlardan bahsediliyor. Valla ben uyumadan çalışsam bile bu puanları alamam.kişinin kapasitesini de bilmesi önemli. Yapacak kişi var yapamayacak kişi var. Sayısalı kötü olan birinin yedi yirmidört çalışsa bile 90 puanı geçebileceğine inanmıyorum.arkadaşa lafım yok kendimden yola çıkıyorum.herkes hemen çok çalış falan diyor ya ona istinaden.sure değil ki bu ezberleyesin.

90+ puanlardan bahsediliyor. Valla ben uyumadan çalışsam bile bu puanları alamam.kişinin kapasitesini de bilmesi önemli. Yapacak kişi var yapamayacak kişi var. Sayısalı kötü olan birinin yedi yirmidört çalışsa bile 90 puanı geçebileceğine inanmıyorum.arkadaşa lafım yok kendimden yola çıkıyorum.herkes hemen çok çalış falan diyor ya ona istinaden.sure değil ki bu ezberleyesin.
88.5 puanla atandım. Kendi branşım da Öabt Türkiye 28.si oldum. Evet uyumadan çalıştım. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Ayrıca sayısalım kötü branşım sözel. Öabt de 50 soruda 41 net çıkarmıştım ama gy kısmında Mat netim 0.75 😂 eğitimde 72 net filandı 80 soruda. Yani o dediğin sayısal yoksa olmaz tezin çürüyor. Umutsuz olmayın diye yazdım bunları. İlk girdiğimde 72.4, 2.girdiğimde 71.9 almıştım. Çalışınca yükseldi. Hemen pes eden insanları anlamıyorum önce bir sonuna kadar çabalamak lazım ben buna inanıyorum.

Kendime tek bir hedef koyarım. Siz insansıniz robot değil. Ya kpss ya yeni bölüm. Taş olsa çatlar insan.

Ben şu çalışmayan kadınlarla kim evleniyor onu merak ediyorum.ben çalışmıyorken evlenmek isteyen olmuyordu. Zaten ben de rahat edemiyordum.nasıl utanmadan bütün masrafı erkeklere yıkıp evlenebiliyorlar ilginç.
Çok güzel de evleniyorlar neden evlenmesinler :) kocaları son model arabayida çekiyor altına. Benim yüksek lisans okuyupta çalışmayı tercih etmeyen arkadaşların da çok. Bu bir tercih evlilikte kadının çalışma zorunluluğu yok,tabi her kadın ekonomik özgürlüğünü eline alırsa çok daha iyi olur. Çalışmayan kadınla kim evleniyor sözünüz hoş değil

Kadının çalışması güzel bir şey ama bence nadirdir böyle çalışmayan kadınla evlenmeyi reddeden erkek. Ülkemizde karısının çalışmamasını tercih eden sayısı daha fazla hatta.

Ayrıca sırf çalışmaya başladınız diye bir anda talipleriniz çıkmaya başladıysa problemi başka yerde arayın derim.

88.5 puanla atandım. Kendi branşım da Öabt Türkiye 28.si oldum. Evet uyumadan çalıştım. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Ayrıca sayısalım kötü branşım sözel. Öabt de 50 soruda 41 net çıkarmıştım ama gy kısmında Mat netim 0.75 😂 eğitimde 72 net filandı 80 soruda. Yani o dediğin sayısal yoksa olmaz tezin çürüyor. Umutsuz olmayın diye yazdım bunları. İlk girdiğimde 72.4, 2.girdiğimde 71.9 almıştım. Çalışınca yükseldi. Hemen pes eden insanları anlamıyorum önce bir sonuna kadar çabalamak lazım ben buna inanıyorum.
pardon ne işle meşgulsünuz merak ettim

Sen çalışıyorken de kimse seninle evlenmek istemiyor ki Ferhans, hamile kaldın yamanmak için yine de tutturamadın😂🙈😁😁😁

Son düzenleme:
Öğretmenim ben
alan sınavı olan öğretmenlerin atanmasında esas belirleyici olan o alan sınavı diye biliyorum
yani alanı yapabileceğine inanan oturup çalışırsa olur illa.. öğretmenlik kpss'si biraz farklı. (tıpkı İİBF'lilerin kpss'si gibi bir dünya alan sorusu var onlarda da)

şunu da söyleyeyim ben atanamayan öğretmen diye bir şeye inanmıyorum, benim etrafımda almanca, sosyal bilgiler, türk dili, besyo, aklınıza ne bölüm gelirse var. (ha fizikçi, biyolojici, matematikçi ve sair alanı olanlar da var da onları zaten sayısalcı diye saymadım). az buçuk bir öğretmenlik kapasitesi, onu geçtim sisteme uyumlu zeka pırıltısı olanların hepsi de atandı. atanamayan ya koca bulmuş olmak için okumuştu. ya da gerçekten bırak öğretmenliği 3 kelimelik kurallı cümle kurma kapasitesi olmayan insanlar. sınav sistemleri mükemmel öğretmeni seçiyor filan demiyorum. ama bu sınavın ne olduğu belli nihayetinde. hadi istisnai olarak sınava uygunsuz bir fıtratın veya beyin yapın olabilir ama, genel anlamda, bu sınavın ne olduğu da belli yani atla deve değil.

ancak düz kpss'ler için;
sayısal altyapı olmadan 90 almak alan kpssleri gibi değil. ha kişi kapasitesini bilir, alırım diyorsa alır, orası ayrı.

Back