• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım nereye gidiyor bilmiyorum

Kadının çalışması güzel bir şey ama bence nadirdir böyle çalışmayan kadınla evlenmeyi reddeden erkek. Ülkemizde karısının çalışmamasını tercih eden sayısı daha fazla hatta.

Ayrıca sırf çalışmaya başladınız diye bir anda talipleriniz çıkmaya başladıysa problemi başka yerde arayın derim.
Öyle şeyler kaldı mı yaa.para yetmez ki bir kere.baksana bekar yaşanmıyor.

Çok düşünüp zihnimizi bunlarla doldurduğumuz için sıkıntı yaşıyoruz. Elbette insanın bir hedefi olmalı fakat bu hedefi olmazsa olmaz olarak takıntı haline getirince bu sefer hem aşırı strese giriyorsun hem de ulaşman daha da zorlaşıyor. İşe giren arkadaşlarımız en azından benimkiler hiç kpss diye zorlamıyor kendisini ya da şu işe gireceğim illa demiyor olursa olur olmazsa hayırlısı dedikleri için rahatlar aslında :)
O kadar doğrusunuz ki, sürekli düşünüyorum biraz çalışıyorum tekrar başa sarıp düşünüyorum günde 372872 kere ne yapıcam ben, nolacak böyle diye kendime soruyorum. Stresten okuduğumu zor anlıyorum.

Hangi lisans bolumunu bitirdiniz ona uygun oz sektörde olsaa bir ise girip tecrübe kazanın derim. 2. Üniv açıktan okumanız bu durumda daha mantıklı.. 2.ci unu bitirince iş bulacağınız da kesin değil. Lisans mezunusunuz,sertifikalarla kendinizi destekleyip ilk etapta maasina pek bakmadan bir işe girin derim. Bir yerden baslamak gerekiyor..
Okuduğum bölüm açıktan okunacak bir bölüm değil ki 😞 Annem de kızıyor niye tekrar sınava girdin direk KPSS çalışsaydın diye o böyle dedikçe bıraksam mı diyorum

Öncelikle aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum. Ataması çok düşük olan bir eğitim fakültesi bölümünden mezun oldum. Özelde de iş bulmak çok kolay değildi. Atanmadığım süreçte özel kolej ve dershanelere başvuruyor ama genelde yanıt alamıyordum. Bir ara ücretli öğretmenlikte yaptım. Kpss için 3 kez hazırlanmam gerekti. İlk ikisinde iyi hazırlanamadım. Ama 3.girişimde varımı yoğumu ortaya koyup çalıştım. Allah nasip etti atandım. 24 yaşında başladım göreve. Atanamasaydım bende 2.üniversite okumayı planlıyordum. Okuldan bir arkadaşım bu bölümden atanamayacağını düşündüğü için 2.bir üniversite okudu ve farklı bir branştan atandı. Sen de şuan okuduğun 2. bölümü umarım önü açık bir bölüm olduğu için seçmişsindir. Ayrıca bu sene olmasa bile kpss için seneye daha iyi hazırlanmayı hedefle kendine. İnan bu yollardan geçen binlerce milyonlarca genç var. Çok çok zor ve yıpratıcı maalesef. Motivasyonunu kaybetme.
Ya çevremdekiler o kadar rahatlar ki, ya gidip evleniyorlar ya da dershane falan. Ben tekrar okumaya karar verdiğim için sürekli acaba yanlış yolda mıyım diyorum. Birde b grupları iki senede bir, sonraki sınav 2 sene sonra. Kendime bir yol çizmem lazım ama ne yapsam elimde kalıyor

90+ puanlardan bahsediliyor. Valla ben uyumadan çalışsam bile bu puanları alamam.kişinin kapasitesini de bilmesi önemli. Yapacak kişi var yapamayacak kişi var. Sayısalı kötü olan birinin yedi yirmidört çalışsa bile 90 puanı geçebileceğine inanmıyorum.arkadaşa lafım yok kendimden yola çıkıyorum.herkes hemen çok çalış falan diyor ya ona istinaden.sure değil ki bu ezberleyesin.
Ya bende tam tersi tarih falan ezberleyemiyorum tek yaptığım matematik, onunla da tek olunca bir şey olmuyor

Ya bende tam tersi tarih falan ezberleyemiyorum tek yaptığım matematik, onunla da tek olunca bir şey olmuyor
bazı insanlar aynı anda 8-10 şeyi yapmaya programlıdır

mesela kardeşim
güneydoğuda sınıra 0 yerde görev yapıyor
devam ettiği 3-5 ayrı kurs var
h.sonu öss ye girecek (ders de çalışıyor)
geçen hafta tenis kursuna başlamış. orada hava 40 derece
annem takıldı "kızım sınava kaldı 2 hafta sonra başlasaydın" diye. "anne ben telaş olmayınca motive olamıyorum biliyorsun" diyor. öyle gerçekten de.

ama bazısı için de bu stresi yönetemeyip yapacaklarının hiçbirini yapamamak demek.
boşuna stres yönetimi denmiyor.

eğer stres yönetiminiz yoksa motive olamıyor, verim alamıyorsanız sizin için en önemli olan tek hedefi belirleyip sadece ona yoğunlaşın.

Okuduğum bölüm açıktan okunacak bir bölüm değil ki 😞 Annem de kızıyor niye tekrar sınava girdin direk KPSS çalışsaydın diye o böyle dedikçe bıraksam mı diyorum
4 yil daha okuyacaksiniz yas 29 olacak,geç değil fakat iş bulacaginizin yine garantisi yok. Şuan özel sektöre girip biraz pişip,tecrübe kazanın derim. Yaş ilerledikçe özel sektörde iş öğrenme şansınız da azalıyor, isi öğretmek için daha gençleri tercih ediyorlar. Kpss deseniz 7 8 yıldır giren de var... hali hazirda lisans mezunusunuz,1 2 sertifika ile ise atilin derim,beklemeyin

Çok güzel de evleniyorlar neden evlenmesinler :) kocaları son model arabayida çekiyor altına. Benim yüksek lisans okuyupta çalışmayı tercih etmeyen arkadaşların da çok. Bu bir tercih evlilikte kadının çalışma zorunluluğu yok,tabi her kadın ekonomik özgürlüğünü eline alırsa çok daha iyi olur. Çalışmayan kadınla kim evleniyor sözünüz hoş değil
Peki. Demek ki hatunlar zengin buluyor.helal olsun ?

Ya çevremdekiler o kadar rahatlar ki, ya gidip evleniyorlar ya da dershane falan. Ben tekrar okumaya karar verdiğim için sürekli acaba yanlış yolda mıyım diyorum. Birde b grupları iki senede bir, sonraki sınav 2 sene sonra. Kendime bir yol çizmem lazım ama ne yapsam elimde kalıyor
Her istediklerinde nasıl koca buluyorlar ben de anlmamıyorum.

Peki. Demek ki hatunlar zengin buluyor.helal olsun ?
Çalışmayınca benim talibim çıkmıyor demeniz aklima burda ki bir konuyu getirdi,kopek gibi çalışıyorum maaş kartım kocamın elinde diye,birgun bu kadın işi bırakmak istiyor,kocası ona diyor ki seni boşarım çalış para getir 😀 calisan kadin da kocasina bakmasin,ben şahsen kocama 1 tl vermem. Durumu iyi adamlar gayette yetiyor eve seviyeyi yüksek tutmak lazım.

Ben şu çalışmayan kadınlarla kim evleniyor onu merak ediyorum.ben çalışmıyorken evlenmek isteyen olmuyordu. Zaten ben de rahat edemiyordum.nasıl utanmadan bütün masrafı erkeklere yıkıp evlenebiliyorlar ilginç.
Mini etekli konunuzdan hatirladigim kadariyla su an calisiyorsunuz. Teknik olarak doktor sevgiliniz size evlilik teklif etmis olmaliydi, hamileliginize ragmen... Demekki hersey calismak değilmiş.

Çalışmayınca benim talibim çıkmıyor demeniz aklima burda ki bir konuyu getirdi,kopek gibi çalışıyorum maaş kartım kocamın elinde diye,birgun bu kadın işi bırakmak istiyor,kocası ona diyor ki seni boşarım çalış para getir 😀 calisan kadin da kocasina bakmasin,ben şahsen kocama 1 tl vermem. Durumu iyi adamlar gayette yetiyor eve seviyeyi yüksek tutmak lazım.
Valla demek ki benim seviye yetmiyor o kişilere göre.

Ben şu çalışmayan kadınlarla kim evleniyor onu merak ediyorum.ben çalışmıyorken evlenmek isteyen olmuyordu. Zaten ben de rahat edemiyordum.nasıl utanmadan bütün masrafı erkeklere yıkıp evlenebiliyorlar ilginç.
Ne saçma bir fikir.ben bekarken çalışıyordum evlendim ayrıldım isim saat olarak çok zorlayicoudi özel seltorde.evlendiktem bir yıl sonra hamile kaldım çocuğumu buyuttum çocuğum buyuynve çalıştım.sonra ikinciyi düşündüm.allah nasip etti ikinci doğdu şimdi 4 yıldır yine çalışmıyorum çocuğuma bakacak kimse yok.coxujlara bakmak ne kolaymi sanıyorsun
Ev hanimligi herşeyden zor.
Evi çekil ceviriyorum eşimde gayet memnun.calisan çalışıyorda biz ev hanımları yatiyoruzmu sanıyorsun.

Ne saçma bir fikir.ben bekarken çalışıyordum evlendim ayrıldım isim saat olarak çok zorlayicoudi özel seltorde.evlendiktem bir yıl sonra hamile kaldım çocuğumu buyuttum çocuğum buyuynve çalıştım.sonra ikinciyi düşündüm.allah nasip etti ikinci doğdu şimdi 4 yıldır yine çalışmıyorum çocuğuma bakacak kimse yok.coxujlara bakmak ne kolaymi sanıyorsun
Ev hanimligi herşeyden zor.
Evi çekil ceviriyorum eşimde gayet memnun.calisan çalışıyorda biz ev hanımları yatiyoruzmu sanıyorsun.
Tamam da çalışan kadın ev işlerinden muaf mı oluyor ? O işteyken melekler mi temizliyor, yemeğini yapıyor 😄

Tamam da çalışan kadın ev işlerinden muaf mı oluyor ? O işteyken melekler mi temizliyor, yemeğini yapıyor 😄
Yetemiyor ki ne kadar yetiyoruz desekte yetemiyoruz özellikle çocuk varsa. Çocuk ya kreşe gidiyor ya anneanne babanne bakıyor,eve haftada 1 2 yardımcı geliyor. Insan anatomisi gereği herşeye yetişmesi imkansız,herkesin rahat bir işi de olmuyor. Sabah 9 akşam 7 evdesin. 4/4 lük temizlik, çocuğumla %100 verimli bir zaman aynı zamanda kendine bakımına eşine zaman. Göründüğü gibi kolay değil.Her kadın çalışsın bunu hep savunuyorum,diplomasi olsun,bu cok guzel. Yarin obur gun basimiza ne gelecegi belli degil fakat eşinin durumu çok iyi olup çocuğunu özellikle 0 3 4 yaş aralığında kendi büyütmek isteyen çok anne var ve hakllilarda. Bazilari sinirlenecek ama koca secerken,ben calismasamda bize yetebilir mi ? Bu kafayla birini bulun. Yasalar onunde karim çalışmıyor boşayacağım deseniz hakim sizi boşamaz haklı bulmaz. Kocam çalışmıyor eve bakmıyor derseniz sizi haklı bulur :) evlilikte kadının çalışma zorunluluğu yok, çocuğunun kocası bireysel sigortasına kadar ödüyor,altına araba çekiyor, ekstra verdiği de kadına yetiyorsa, kadinin evde çocuğuna bakması kadar doğal bir sey yok. Kendi işi olanları ayrı tutuyorum, beyaz yaka tam zamanlı çalışanlara sözüm. Şartlara göre olay değişir bir arkadaşım var çalışmak zorunda koca hayırsız bosandi çocuğu 1 yaşından beri sabah 9 akşam 6 kreşlerde büyüdü ne anne ne baba yuzu görmedi Bu kadını da eleştirmiyorum o da çalışmak zorunda ama eminim çocuğuyla daha çok zaman geçirmek isterdi. Koşullar şartlar gidişat çocuk her şey bir etken çalışıp calismamakta

Yetemiyor ki ne kadar yetiyoruz desekte yetemiyoruz özellikle çocuk varsa. Çocuk ya kreşe gidiyor ya anneanne babanne bakıyor,eve haftada 1 2 yardımcı geliyor. Insan anatomisi gereği herşeye yetişmesi imkansız,herkesin rahat bir işi de olmuyor. Sabah 9 akşam 7 evdesin. 4/4 lük temizlik, çocuğumla %100 verimli bir zaman aynı zamanda kendine bakımına eşine zaman. Göründüğü gibi kolay değil.Her kadın çalışsın bunu hep savunuyorum,diplomasi olsun,bu cok guzel. Yarin obur gun basimiza ne gelecegi belli degil fakat eşinin durumu çok iyi olup çocuğunu özellikle 0 3 4 yaş aralığında kendi büyütmek isteyen çok anne var ve hakllilarda. Bazilari sinirlenecek ama koca secerken,ben calismasamda bize yetebilir mi ? Bu kafayla birini bulun. Yasalar onunde karim çalışmıyor boşayacağım deseniz hakim sizi boşamaz haklı bulmaz. Kocam çalışmıyor eve bakmıyor derseniz sizi haklı bulur :) evlilikte kadının çalışma zorunluluğu yok, çocuğunun kocası bireysel sigortasına kadar ödüyor,altına araba çekiyor, ekstra verdiği de kadına yetiyorsa, kadinin evde çocuğuna bakması kadar doğal bir sey yok. Kendi işi olanları ayrı tutuyorum, beyaz yaka tam zamanlı çalışanlara sözüm. Şartlara göre olay değişir bir arkadaşım var çalışmak zorunda koca hayırsız bosandi çocuğu 1 yaşından beri sabah 9 akşam 6 kreşlerde büyüdü ne anne ne baba yuzu görmedi Bu kadını da eleştirmiyorum o da çalışmak zorunda ama eminim çocuğuyla daha çok zaman geçirmek isterdi. Koşullar şartlar gidişat çocuk her şey bir etken çalışıp calismamakta
Bu ülkey çocuk yapmayın gözünüzü seveyim. başı sefalet sonu sefalet. Bir de isviçredeymişiz gibi cici cici anlatıyorsunuz, minnoş minnoş. Afrikada bu yazıyı yazmakla türkiyede bu yazıyı yazmak aynı gülünçlükte. Artık o pek kıymetli çocuklarınız işsiz kalınca da arabayı evi siz çekersiniz artık altına.madem bu kadar araba çekecek gücü var kocacıkların.tabi ki sinirleneceğiz. Adamlar kendine yetemiyor sen çalışmasak da yetebilecek diyorsun.evet kıskancım ve sinirliyim.bir avuç şanslı kesimdensen de sonuç değişmiyor.sanki sıraya girmişler çalışmasak da geçindirebilecek tipler. Iyimserliğin gözlerimi yaşarttı valla. Git bunu milyonlarca atanamadığı için hayatı kayan kadına söyle.buluversinler araba çekiverecek bir koca.boşuna üzülmesinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkey çocuk yapmayın gözünüzü seveyim. başı sefalet sonu sefalet. Bir de isviçredeymişiz gibi cici cici anlatıyorsunuz, minnoş minnoş. Afrikada bu yazıyı yazmakla türkiyede bu yazıyı yazmak aynı gülünçlükte. Artık o pek kıymetli çocuklarınız işsiz kalınca da arabayı evi siz çekersiniz artık altına.madem bu kadar araba çekecek gücü var kocacıkların.
😀 bakabiliyorsam pasa gibi yaparım,bakamayan ekonomik durumu olmayan yapmasin,çocuk yapmayın ne demek izin kağıdı mi alacağız senden sen kendin yapma saygı duyarim

Çocuk yapan kadınlara da sürekli saldıran böyle tipler görüyorum acaba kendileri yapmadıkları için mi ? Gelmişim 30 kusur yaşıma kimene cocuk yaptım yapmadım kendim bakıyorum, sen yapmayabilirsin. Çocuğumu bana baksin diye dünyaya getirmiyorum ki ben ona neler verebilirim diye getiriyorum,okuması,meslek sahibi olması için elimden geleni yapacak olanağa sahibim,çalışmasa da bakacak olanağa sahibim, kimene ? Çocuk yapmayinmis. Görende sanacak köyden çıkmışız 10 cocukluyuz. Bakabilen durumu olan,ısteyen yapsın.

Back