okb ile ilgisi var mıdır bilemem de ramazan ramazan bizimle eğlenmediğine eminsin değil mi
İnternette çok araştırdım her yerde OKB diyor . takıntı fazlasıyla takinti hemde
bilmiyorum tabi ben panik atak ve anksiyete hastasıyım okb li tanıdıklarımda var emin olamadığım için sorma gereği hissettim..ben genelde okb nin temizlik boyutunu çok gördüm temizlik takıntısı mikrop takıntısı..ama sperm takıntısı ilk ..hani olur tabiki olur da elimi dokunduğum yerden sperm bulaşacak hamile kalacam korkusu falan alay eder gibi geldi..siz daha iyisini bilirsiniz tabiki..bu arada psikologsan görüşelim ,bende son psikoloğumdan müzdaribimArkadaşım böyle bir takıntı var, daha kötüleriyle de karşılaştım mesleğim gereği.
Dalga geçilecek şey değil, Allah kimsenin başına vermesin.
En kısa zamanda gitmeyi dusunuyorum tekrar tesekkur ederimrica ederim nedemek ama bunlar tamamen vesvese gerçek bir temele dayanmadığını aslında biliyorsun ama kabullenemiyorsun madem ki durum hayatını bu kadar etkilemeye başladı psikolojik destek alman kesinlikle gerekli. hiç vakit kaybetmemelisin ve utanılacak bir şey yok içiniz rahat bir şekilde doktorla konuşmalısınz
En bilineni tabi ki temizlik takıntısı. ama bir de şöyle düşün bu tip sperm, gebelik ya da cinsellik ile alakalı OKB si olanlar bunu paylaşamaz ki sosyal hayatta. Utanıp saklanıyorlar ve çoğunlukla uzmana gidemiyorlar.bilmiyorum tabi ben panik atak ve anksiyete hastasıyım okb li tanıdıklarımda var emin olamadığım için sorma gereği hissettim..ben genelde okb nin temizlik boyutunu çok gördüm temizlik takıntısı mikrop takıntısı..ama sperm takıntısı ilk ..hani olur tabiki olur da elimi dokunduğum yerden sperm bulaşacak hamile kalacam korkusu falan alay eder gibi geldi..siz daha iyisini bilirsiniz tabiki..bu arada psikologsan görüşelim ,bende son psikoloğumdan müzdaribim
Arkadaşım bunda utanacak bir şey yok bir an önce tedavi ol.Hayır hic birşey yapmadim doktora gitmeyi dusunuyorum ama utancımdan onu da yapamıyorum
Belki burda dusuncelerimin saçma olduğunu birileri söyler de az da olsa rahatlarim diye düşünmüştüm ki öyle de oldu sizin gibi bi çok kişi yardımcı olmaya çalıştı çok tesekkur ederim dediğiniz gibi mutsuzum mutlu olduğum tek günüm yokYazılabilecek en yanlış yere yazdın derdini arkadaşım. Uzman olmayan, fikir sahibi bile olmayan insanlarla.
Ciddi bir OKB ihtimali taşıyorsun, çok acil psikiyatriste gidip tedavine başlamalısın.
Burada kim olursa olsun, hangi mantıklı açıklama yapılırsa yapılsın senin takıntılarını gidermez.
OKB insanı mutsuz eder, hastalık sahibi kişinin hayatını çekilmez hale getirir ve bir ömür acı verir. Buradaki yorumları okuyarak hastalığını ancak tetiklersin, lütfen bir an önce doktora git.
Aynen öyle oluyor en fazla 1saat kendimi idare edebiliyorum sonra yine aynı korkular sarıyorbirde mesela anksiyete de aynı anlatırız burda anlatırlar anlarsın için rahatlar ama en fazla 30 dk sonra tekrar aynıya dönersin ki...psikolog şart..hatta belki psikiyatr desteği ile birlikte..
insanları uzmanlara nasıl yönlendirebilirsin ki,devlet psikolog desteği sağlamıyor çok uç kişilere sadece..sadece psikiyatr desteği var o da dinlemeden hop iki ilaç verip yolluyor ,insanlar antidepresanllara KBB veyahut fiziktedavi sayesinde de ulaşıyor hatta reçetesiz satıldıkları için doktora bile gitmiyorlar..En bilineni tabi ki temizlik takıntısı. ama bir de şöyle düşün bu tip sperm, gebelik ya da cinsellik ile alakalı OKB si olanlar bunu paylaşamaz ki sosyal hayatta. Utanıp saklanıyorlar ve çoğunlukla uzmana gidemiyorlar.
Siz nasıl atlattiniz peki veya nasıl aza indirdiniz düşüncelerinizi benim sadece arada aklıma gelse sukredicemevet sizin okb hastalığınız var. Bu takıntı küçükkken ben de vardı, arada sırada oluyor yine :/
Siz nasıl atlattiniz peki veya nasıl aza indirdiniz düşüncelerinizi benim sadece arada aklıma gelse sukredicemevet sizin okb hastalığınız var. Bu takıntı küçükkken ben de vardı, arada sırada oluyor yine :/
aynı dönem annesiyiz pa lısın ben gibi bende birde anksiyete var ..bir ara mesajlaşalım olur mu?Yahu kizcagiz ruhsal larak kotu durumda ve bu bir hastalik!!!
Ne sacmalamasi kalmis,ne kafasina hakaret etmeyen kalmis,ne ablasina enistesine hakaret ettin demesi kalmis...
Yahu grip nzle nasil bir hastaliksa,ruhsal hastaliklar da bu sekildrdir. İlacla ya da terapiyle giderilir. Bazi rahatsizliklar ilacla veya terapiyle bile gecmez. Onir boyu ilac kullanmak zorunda kalirsin.
Ben de pa hastasiyim. Ben de anlatsam suan yasadiklarimi,hissettiklerimi,herhalde hakaretin biri bin para olur. 15 yildir kamyon dolusu para bastim terapistlere,psikologlara psikiyatristlere... Ama yok omur boyu ilac. Hamileyim kullanamiyorum da... Ne haldeyim bir ben bir Allah bilir.
Biraz anlayisli olun. Biraz dikkatli konusun lutfen...
Seni cok iyi anliyorum. Ben kendimi engelleyerek azalttim. Yani mesela spermin vajinama bulasip beni hamile birakicagi dusuncesini kafamdan atnak icin oturmadan once su dokmeyi aliskanlik haline getirdim boylece bunu dusunmuyorum. Bes dakkada bir elimi yikardim elim pislendi diye, kendime elin pis degik yikamiycaksin emrini verdim ve elimi yikamayi azalttim. Kiyafet konusunda hala sikintiliyim. Otobuste tutunamazdim rahat rahat kim bilir kimler nelere dokundu da direkleri tuttu diye, ama otobusten inince elimi yikamayi aliskanlik haline getirdim boylece otobus pis mi diye dusunmuyorum. Dine yonelik kufurler gelirdi aklima daha sonra bu dusunceler gelince muzik dinlemeye basladim dizi izlemeye basladim falan aklima gelmemeye basladilar. Kafami dagiticak seyler buldum takintilarimdan kurtulmak icin. Doktora gitmistim ulac hic ise yaramadi biraktim. Kendi kendimi iyilestirmeye calistim. Onceden ailem bile kafayi yemissin derdi simdi cok daha normalim. Hala var ama en azindan az var onceden psikopat gibiydim. Tokalasamazdim bilenasıl atlattın peki tek bi tane sayılmaz aslında. dahası da varda şizofren derler diye giremiyorum o kısımlara
doktora giderek ilaç kullanarak atlattım ben kendi kendime kalarak malesef atlatamadımSiz nasıl atlattiniz peki veya nasıl aza indirdiniz düşüncelerinizi benim sadece arada aklıma gelse sukredicem