hayatım mahvoldu bu hastalık yüzünden :(

19 yaşındayım üniversite ogrencisiyim bu olaydan öncede herşeyi fazlasıyla takan bi insandim . arkadaşlarım arasında saçma sapan bi muhabbet yüzünden bu hale geldim .

takıntı haline gelmiş..bir hastalık bu..tedavi olması lazım

Evet okb. Bende de var. Bende bu forumda gordugum 'suna takintim var' denilen herseye benim de takintim var. Senin tek bi taneymis ne guzel. Benim karisik birsuru var. Ben de tuvalete girerken dusunuyorum bunu hep ve oturmadan once deli gibi su dokuyorum. Kiyafetlerim eskiycek ter kokucak diye giyemiyorum. Dine kufurler geciyo aklimdan. Surekli elim pislendi diye yikiyorum. Da tabi kendi cabalarimla azalttim. Artik daha az takinti ediyorum. En azindan babamdan sonra tuvalete girebiliyorum mesela. Ama korkma hamile kalmazsin. Spermin disardaki omru bir iki dakika surer sonra ölur. Ama tuvalrtr girerken dikkat et yine de her tuvalete girme enfeksiyon falan kapabilirsinben kapmistim :)

Aklıma senin klozete oturmak isterken kenarına pusu kurup senin vajinana zıplamak isteyen sinsi spermler geldi bi an bu pek okb hastalığı değil sanki oruc kafaya vurduus hastalığı olabilir. Tatlım kusura bakma dalga gecmek değil niyetim ama herseyi takıntı yapıyorsan bi uzmana görün derim

19 yaşındayım üniversite ogrencisiyim bu olaydan öncede herşeyi fazlasıyla takan bi insandim . arkadaşlarım arasında saçma sapan bi muhabbet yüzünden bu hale geldim .
yani ekran başından tanı koymak istemem ama bence de okbsin.
öncelikle başlıktan çık ve okb hakkında hiçbir şey okuma. okb kıskançtır çünkü. hemen yarın bir psikiyatriste git ve hemen ilaç tedavisine başla. hastalığın çok ağır seyrediyor çünkü.
doktorundan asla hiçbir takıntını saklama.
sana ne kadar aptalca gelirse gelsin, mutlaka paylaş.
sonraki adımın da hastalığının üzerine gitmek olacak. önce onu kabullen. ne kadar saçma takıntılar olsa da onlar var ve onlara karşı mücadele etmen lazım.
herkes sana ayyyy abartıyorsun, ne kadar saçma diyecek.
dinleme, onlar bilmiyor.
okb gibi hastalıklar boşluk doldurur. senin bu takıntın, muhtemelen, eksikliğini hissettiğin bir şeyi gölgeliyor, onu bulmaya çalış.
kimseyi dinleme.
aptalca ya da değil, beyninin kimyası değişmiş bir sebepten ve onu düzeltmen lazım.
yavaş adımlarla git, gerekirse bir psikologla da konuş.
ama kaygılarının mutlaka üzerine git.
dediğim gibi sana ayyy ne kadar saçma şeylere takıyorsun diyenler olacak, dinleme.
benim de mesane obsesyonum vardı ve "ayyy 30 yaşında kadın nasıl çişini tutamaz saçmala" derlerdi
hiçbirini dinlemedim, düzenli tedavi oldum
ve şimdi 10 ay sonra hiçbir kaygı hissetmeden uzun yola bile çıkabiliyorum, ilaç tedavisine devam ediyorum, tamamen geçmesi belki mümkün değil ama kontrol altına almayı öğrendim.
ilk birkaç ay ilaçlardan mucize bekleme.
3. aydan sonra yavaşça yoluna gireceğini göreceksin.
ilaçları sakın kafana göre bırakma, bir sorun hissettiğinde önce doktorunla konuş, kendine mutlaka yanında rahat hissedeceğin bir doktor bul.
okb hakkında fazla okuma, inceleme.
geçmiş olsun.

Acil doktora gorunmelisin..hani wc kapisini filan ellersin,kirlendim mi acaba diye dusunursunde,boylesi insanin omrunu tuketir...

nasıl atlattın peki tek bi tane sayılmaz aslında. dahası da varda şizofren derler diye giremiyorum o kısımlara

3
3 ay benim için çok ama çok uzun bi süre . ben daha cabuk sonuç alırım ilaçlardan diye düşünmüştüm . çünkü hiçbirşeye odaklanamıyorum bunun yüzünden. daha hızlı bi tedavisi yokmu bunun ne bileym daha etkili ilaçlar vs

bilemiyorum, doktorla konuşman lazım önce.
ama ilaçlardan mucize bekleme ben söyliyeyim. önce sen azimli olacaksın.

nasıl atlattın peki tek bi tane sayılmaz aslında. dahası da varda şizofren derler diye giremiyorum o kısımlara

Cok fazla takintili olmakla sizofreni ayri seylerdir. Mutlaka bilinc altinizda sizi bu kadar takintili hale getirecek asamadigi bir problem var ve o bu sekilde yansiyor bilinc ustune. Dusunup bu problemi cozerseniz takintilarinizda azalir. Mesela okudugunuz bolumu sevmiyor olabilirsiniz ya da sinava hazirlanma sureciniz cok stresli gecmis olabilir veya mukemmeliyetci hicbir seyi begenmeyen hep daha fazlasini isteyen bir anne babaniz olabilir veya cok farkli bir sey. Bir noktadan sonra profesyonel yardim almaniz gerekir.

arkadaşım zaten okb rahatsızlığında hasta mantık dışı şeyler dusundugunun farkında oluyor fakat beyindeki seratonın eksılıgınden kaynaklı bu düşüncelere engel olamıyorum.oda kendine inanamıyor yuh nasıl böyle düşünebilirim diyor.konuşurken mantıksız olduğunun farkında ama o düşünce sanki beynine başkası o düşünceyi koyuyormus gibi saplanıp kalıyor.sen ona istediğin kadar mantıklı konus istediğin kadar bilimsel açıklama yap beynini engelleyemıyor.bu hastalığın tek çözümü ilaç tedavisi hafif vakalarda 15 günde cevap vermeye başlıyor.15 günde bitmiyor tabı tedavi yaklaşık 2 yıl sürüyor.tekrarlarsa tekrar ilaç tedavisi oluyor.bence konuı sahibinin takıntısı hafif benim takıntılarım milyon tane idi ama tedavi ile cozuldu.

E sizin hekime gitmeniz şart olmuş. O kadar kolay hamile kalınıyor olsaydı bütün kadınlar hamile olurdu

Şehir efsanelerini sallama. Yok hamama gitmiş hamile kalmış, yok derede yüzmüş kurbağa doğurmuş. Mantık yürüt, araştır, tıbbı kontrol et, biyolojiye bak. Eğer tek bir ihtimal bulursan inan tamam ama yoksa inanmaya sebep de yok. Kapının arkasına gömlek asmışlar, hayalet snaıp korkmuşsun. Kimse üstüne ceket atılınca hamile kalmıyor. Bunu zaten ileride evlilik hayatında tecrübe edersin.
Ayrıca da korkun neden kaynaklı, hamile kalsan birini inandıramamaktan mı? Tuvalette kaldım desen insanlar inanmayacak diye mi? Normal bir zamanda da hamile olmaya mı tepkilisin. Bunlar hep senin kendine sorup cevap alabileceğin konular. Bu saplantı ötekini, o diğerini tetikler hayat o zaman mahvolur. Aklının süzgecinden geçir kafi. Geçmiş olsun.

Sorun oraya masturbasyon yapmış olmak değil. Çok arastirarastirdim erkeğin
Mastürbasyon yapmayacağını bende az çok biliyorum ama ok araştırdım erkeerkegin idrarında sperm olabiliyormus bunlar beni korkutan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…