- 10 Temmuz 2015
- 17
- 0
- 33
Aslında bu hastaligimin temelinde kaybetme korkusu var sanırım bu yüzden böyleyim.önceden çok mutlu bi insandim ailem çok iyi sevgilim dediğim insan çok iyi çok da seviyorum. Üniversite hayatım da var.hiç bi sorunum yoktu şimdiye kadar. Tüm bunları kaybetmekten çok korkuyorum . hamile kalırsam hepsini herşeyi kaybedicem diye çok korkuyorum . korkuyu yenersem bunu da yenerim diye dusunuyorumAnlayisli olmasi çok güzel.
Anladım ilk psikologa gitmeyi dusunuyorum zaten. Bir de özel olmazsa işinizle ilgili bisey sorabilir miyim. Ben de sosyoloji ogrencisiyim. Az önce demiştiniz calistigim yerde çeşitli şeyler olduğu için okb oldum gibi bisey soylediniz. İlerde bende zorlanır miyim acaba . yanı Zor mu bu meslekCanim bak çok iyi anlıyorum seni bu dusunceler belki elinde degil hamile kalmak o kadar basit birsey değil bu dedigim mantikli gelsede gene korkuyosun biliyorum bu yuzden en buyuk ikacin Allaha siginmak ve iyi bir terapist bulmak. Belki insankar kizacak ama ben ilkin psikiyatrist yerine psikologa git diyorum çünkü gerekli olursa o seni yönlendirir.
Ediyorum her günümüze her halimize Sukur beterin beteri vardır demişler çok doğruZaten alaninda uzman bi psikolog olursa senle sohbet ede ede dertlese dertlese sorunlarının kokune inecek seni zorlamayacak tavsiyelerde bulunacak zamanla daha huzurlu hissetmeye baslayacaksin ve şükür etmeyi unutma olurmu
Çok tesekkur ederim bütün yardımlarınız için hayırlı sabahlar :)Şimdi hayirli sabahlar uyumam lazim sağlıkla kal:)
Anladım peki o zaman hayırlı sabahlar size çok tesekkur ederimAslinda calistigin yere gore degisir. Bunu sana daha sonra ozelden aciklarim
İnşallah. Tesekkur ederim yorumunuz içinOldukça ilginç bir takıntı hatta psikolojik soruna sahipsin. Aslında bu konudaki takıntını bilimsel olarak kadın ve erkek fizyolojisini inceleyerek bir nebze azaltabilirsin. Mesela diyorsun ya bi yerden sperm bulaşır diye korkuyorum. Öyle bir şey imkansız çünkü spermlerin yaşayabilmesi için belli koşullar gereklidir ve emin ol o koşullar kapı kolunda ya da klozet kenarında bulunmuyor. Belli bir sıcaklık gerekli, erkek testisi bu işlevi görüyor. Kadın vajinası ve pH seviyesi de spermlerin canlı kalması için uygun ama dış ortamda spermler ölür. Spermler vajina içerisinde 3 gün diğer ortamlarda ise sadece 3-5 dakika canlı kalabilir. Bunlar bilimsel açıklamalar. Olayın imkansızlığına kendini inandırırsan sorunun bir nebze azalacaktır. Hamile kalmak bu kadar kolay olsaydı insanlar her cinsel birleşmede çocuk sahibi olurdu. Ama şu foruma bile baktığında bir çok kadının çocuk sahibi olmakta zorlandığını görebilirsin. İyi bir psikolojik destek ve biraz da yukarda bahsettiğim gibi fizyolojiye dair bilgilerle takıntından kurtulabilirsin.
Maalesef mantıklı dusunemiyorumBöyle şeyin olmasına ihtimal var mı ? bır düşünün sadece
Seni cok iyi anliyorum bana da okb ve anksiyete teshisi konuldu bes gub once bir aydir hayatim zehir oldu keske baska bi hastalik olsaydi o zaman caresi olurdu ama bunu caresi yok gibi geliyor bana sizden ricam cekinmeden hemen bi psikiyatra gidin verecegi ilaclari mutlaka kullanin belki baska bi sorununuz da vardir onu da ogrenmis olursunuz bana ozelden yazabilirsiniz bu konuda ben de o kadar caresizim ki konusmak iyi gelebilir ikimize deÖncelikle bütün musluman aleminin ramazan ayı mübarek olsun . henüz doktor tarafından tanısı konulmasa da bende okbliyim. Ve son 1 aydır hayatımi mahvetti diyebilirim. Benim takıntim biraz tuhaf olacak ama sperm takıntısı. Her yerde herseyde dokunduğum oturduğum her yerde sperm varsa ve ben hamile kalırsam diye icim içimi yiyor. Oturduğum tuvaletten dokundugum kapı kollarına kadar her yerde olabileceğini ve hamilekalabilecegimi dusunuyorum. Sırf bu yüzden çarşıya çıkmakta zorlaniyorum. Bi erkekle hafif bi temas olursa ve hamile kalırsam diye.evimde tuvalete oturuyorum afedersiniz ama idrarımi ne kadar yavaş yaparsam yapayım sıçrıyor gibi hissediyorum. Ve yaptığım yerde sperm varsa da vajinama sicrarsa diye ömrümden omur gidiyor. En son dün yaşadım bu olayı. Ramazanda ablamda kalıyorum enistemde var . sahurda tuvalete girdim . benden önce en son eniştemin girdigini biliyorum ama ne kadar sure geçti aradan bilmiyorum en fazla yarım saattir bunu biliyorum. Girdikten sonra idrarımi yaparken vajinamin kenarına sıçradığını hissettim . su an korkudan oluyorum . ne yapacağımi bilmiyorum. Artık buraya yazıp kendim gibi olanlarla dertleşme gereği duydum bu hastalık dediğim gibi tam bi ruh kanseri.
Çok araştırdım inanın bi çok insandan daha iyi öğrendim diyebilirim ama kabul edemiyorum aklım hep kötüye gidiyoryorumlari okuyamadim ama kesskeeeeee o kadar basit olsaydi hamile kalmak keskeebence birazda bilgi eksikliginden olabilir boyle dusunmen yani sicramaydi dokunmaydi bu yollarla hamile kalinmaz arastir icin rahatlasin....
Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.Bu anlattıklarınızın OKB ile ilgisi olduğuna emin misiniz?