hayatım mahvoldu bu hastalık yüzünden :(

Anlayisli olmasi çok güzel.
Aslında bu hastaligimin temelinde kaybetme korkusu var sanırım bu yüzden böyleyim.önceden çok mutlu bi insandim ailem çok iyi sevgilim dediğim insan çok iyi çok da seviyorum. Üniversite hayatım da var.hiç bi sorunum yoktu şimdiye kadar. Tüm bunları kaybetmekten çok korkuyorum . hamile kalırsam hepsini herşeyi kaybedicem diye çok korkuyorum . korkuyu yenersem bunu da yenerim diye dusunuyorum

Canim bak çok iyi anlıyorum seni bu dusunceler belki elinde degil hamile kalmak o kadar basit birsey değil bu dedigim mantikli gelsede gene korkuyosun biliyorum bu yuzden en buyuk ikacin Allaha siginmak ve iyi bir terapist bulmak. Belki insankar kizacak ama ben ilkin psikiyatrist yerine psikologa git diyorum çünkü gerekli olursa o seni yönlendirir.

Zaten alaninda uzman bi psikolog olursa senle sohbet ede ede dertlese dertlese sorunlarının kokune inecek seni zorlamayacak tavsiyelerde bulunacak zamanla daha huzurlu hissetmeye baslayacaksin ve şükür etmeyi unutma olurmu

Anladım ilk psikologa gitmeyi dusunuyorum zaten. Bir de özel olmazsa işinizle ilgili bisey sorabilir miyim. Ben de sosyoloji ogrencisiyim. Az önce demiştiniz calistigim yerde çeşitli şeyler olduğu için okb oldum gibi bisey soylediniz. İlerde bende zorlanır miyim acaba . yanı Zor mu bu meslek

Zaten alaninda uzman bi psikolog olursa senle sohbet ede ede dertlese dertlese sorunlarının kokune inecek seni zorlamayacak tavsiyelerde bulunacak zamanla daha huzurlu hissetmeye baslayacaksin ve şükür etmeyi unutma olurmu
Ediyorum her günümüze her halimize Sukur beterin beteri vardır demişler çok doğru

Oldukça ilginç bir takıntı hatta psikolojik soruna sahipsin. Aslında bu konudaki takıntını bilimsel olarak kadın ve erkek fizyolojisini inceleyerek bir nebze azaltabilirsin. Mesela diyorsun ya bi yerden sperm bulaşır diye korkuyorum. Öyle bir şey imkansız çünkü spermlerin yaşayabilmesi için belli koşullar gereklidir ve emin ol o koşullar kapı kolunda ya da klozet kenarında bulunmuyor. Belli bir sıcaklık gerekli, erkek testisi bu işlevi görüyor. Kadın vajinası ve pH seviyesi de spermlerin canlı kalması için uygun ama dış ortamda spermler ölür. Spermler vajina içerisinde 3 gün diğer ortamlarda ise sadece 3-5 dakika canlı kalabilir. Bunlar bilimsel açıklamalar. Olayın imkansızlığına kendini inandırırsan sorunun bir nebze azalacaktır. Hamile kalmak bu kadar kolay olsaydı insanlar her cinsel birleşmede çocuk sahibi olurdu. Ama şu foruma bile baktığında bir çok kadının çocuk sahibi olmakta zorlandığını görebilirsin. İyi bir psikolojik destek ve biraz da yukarda bahsettiğim gibi fizyolojiye dair bilgilerle takıntından kurtulabilirsin.

İnşallah. Tesekkur ederim yorumunuz için

yorumlari okuyamadim ama kesskeeeeee o kadar basit olsaydi hamile kalmak keskee bence birazda bilgi eksikliginden olabilir boyle dusunmen yani sicramaydi dokunmaydi bu yollarla hamile kalinmaz arastir icin rahatlasin....

Seni cok iyi anliyorum bana da okb ve anksiyete teshisi konuldu bes gub once bir aydir hayatim zehir oldu keske baska bi hastalik olsaydi o zaman caresi olurdu ama bunu caresi yok gibi geliyor bana sizden ricam cekinmeden hemen bi psikiyatra gidin verecegi ilaclari mutlaka kullanin belki baska bi sorununuz da vardir onu da ogrenmis olursunuz bana ozelden yazabilirsiniz bu konuda ben de o kadar caresizim ki konusmak iyi gelebilir ikimize de

yorumlari okuyamadim ama kesskeeeeee o kadar basit olsaydi hamile kalmak keskee bence birazda bilgi eksikliginden olabilir boyle dusunmen yani sicramaydi dokunmaydi bu yollarla hamile kalinmaz arastir icin rahatlasin....
Çok araştırdım inanın bi çok insandan daha iyi öğrendim diyebilirim ama kabul edemiyorum aklım hep kötüye gidiyor

olma ihtimali olmayan şeyler üzerine bu kadar takıntılı olman zor bi durum.
rabbim yardımcın olsun.

Bu anlattıklarınızın OKB ile ilgisi olduğuna emin misiniz?
Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Benim de sacma sapan takintilarim mevcut ayni zaman da ic sikintisi huzursuzluk gibi seyler oluayurdu ben de. Sonunda psikiyatriye giytim baslarda okb olarak baslamis ancak sonra anksiyeteye yol acmis doktorum oule soyledi asama asamaymis allah korusun iyi ki gitmisim simdi ilaclara yeni basladigim icin etkisini gormedim ama zamanla duzelicek bence konu sahibi arkadas da benimle ayni durum da o yuzden acilen paikiyatriye gitmelisin arkadasim yoksa daha ileri bi boyuta varabilir allah korusun hem bak ben de senin gibiyim bana ozelden veya burdan istedigin zaman yaz.ben de tedaviye yebi baslasim hem birbirimize yoldas olur beraberce atlatiriz bakarsin sonra hep beraber bu gunlere bakar guler geceriz ben her ne kadar pozitif olmayi basaramasam da sen pozitif ol atlatacagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…