hayatım mahvoldu bu hastalık yüzünden :(

ya küçükken öyle hikyayeler duymuştum ben...
yok işte oturduğu yerde sperm varmış da hamile kalmış da...ama şehir efsaneleri bence...
o ara bende de öyle düşünceler oldu başkaların tuvaletine girdiğimde ...ama geçti gitti....
duyduğunuz bişeylerden mi etkilendiniz ki ?

Öncelikle geçmiş olsun canım.
Bahsettiğin bu konu senin için oldukça zor olmalı. Bunu bir psikiyatrist ile görüşmen en doğrusu. Buradan sana söylenecek şeyler senin iyi olmana yardımcı olmaz. Ailene durumu aç. Eğer açmak istemiyorsan da kendin bir psikiyatriste git.
Tekrar geçmiş olsun.

Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Bende OKB'liyim ve hastalık hakkında bilgim var, fakat konu sahibinin anlattıkları bana kronik bir hal almış gibi geldi. İleri derece yani.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Bende OKB'liyim ve hastalık hakkında bilgim var, fakat konu sahibinin anlattıkları bana kronik bir hal almış gibi geldi. İleri derece yani.
Ben de bu hastaliktan muzdaribim bes gun oldu ilaca baslayali etkisini ne zamana gordunuz siz

Ben de bu hastaliktan muzdaribim bes gun oldu ilaca baslayali etkisini ne zamana gordunuz siz

Doktor ilk 1 hafta sabah akşam yarım içeceğimi daha sonra sabah 1 akşam bir olarak devam edeceğimi söylemişti. İlk bir hafta yani yarım kullandığım dönemde çok etkisini görmedim ama sabah akşam 1'er tane almaya başlayınca sersem gibi oldum. Öyle ki hiçbir şey düşünmemeye hatta gelişen olaylara dahi tepki verememeye başladım. Resmen uyuşturmuştu ilaçlar beni. Sürekli mutlu bir yüz ifadesi ama donuk bir halde geziyordum. Eşime biri karşıma geçip küfür etse tepki dahi veremeyecek haldeyim muhtemelen gülümserim demişliğim dahi var. 6 ay kadar kullandım ilacı sonra yine dozu alaztarak bıraktım. Doktorum bırakmamı çok istemedi ama ben ilaçsız da yapabilirim. Bunlar benim beynimin bana oyunları diye diye çoğu takıntılarımı atlattım. Atlatamadığım tek takındım temizliği dahi eskisi kadar çok kafaya takmıyorum fakat koltuk minderleri yamuk dursa tahammül edemiyorum. Mesela vitrin içi ya da mutfak dolaplarını örtüleri kesinlikle yamuk olmayacak hepsi nizami duracak bunlar hala devam ediyor. Ama en azından eşime ya da çocuklarıma eskisi gibi hayatı zindan etmiyorum. Onlar istediği gibi oynuyorlar oturuyorlar çocuklar uyuduktan sonra şöyle bir etrafı topluyorum o kadar.

Doktor ilk 1 hafta sabah akşam yarım içeceğimi daha sonra sabah 1 akşam bir olarak devam edeceğimi söylemişti. İlk bir hafta yani yarım kullandığım dönemde çok etkisini görmedim ama sabah akşam 1'er tane almaya başlayınca sersem gibi oldum. Öyle ki hiçbir şey düşünmemeye hatta gelişen olaylara dahi tepki verememeye başladım. Resmen uyuşturmuştu ilaçlar beni. Sürekli mutlu bir yüz ifadesi ama donuk bir halde geziyordum. Eşime biri karşıma geçip küfür etse tepki dahi veremeyecek haldeyim muhtemelen gülümserim demişliğim dahi var. 6 ay kadar kullandım ilacı sonra yine dozu alaztarak bıraktım. Doktorum bırakmamı çok istemedi ama ben ilaçsız da yapabilirim. Bunlar benim beynimin bana oyunları diye diye çoğu takıntılarımı atlattım. Atlatamadığım tek takındım temizliği dahi eskisi kadar çok kafaya takmıyorum fakat koltuk minderleri yamuk dursa tahammül edemiyorum. Mesela vitrin içi ya da mutfak dolaplarını örtüleri kesinlikle yamuk olmayacak hepsi nizami duracak bunlar hala devam ediyor. Ama en azından eşime ya da çocuklarıma eskisi gibi hayatı zindan etmiyorum. Onlar istediği gibi oynuyorlar oturuyorlar çocuklar uyuduktan sonra şöyle bir etrafı topluyorum o kadar.
keske ben de bu asamaya gelebilsem su an gene kendimi caresiz hissediyorum su icimdeki garip sikinti strea ve heyecan gibi bisey bi kurtulsam sundan baska bisey istemiyorun

Sizinde mi takintiniz ayniydi yanı her yerden hamile kalacaginizi düşünmek miydi
Evet canım tek bu değildi tabiki birkaç takıntım vardı ama en çok zorlayanı buydu sanırım.Şu an iyiyim ama en az 1 senedir rahatım tekrar geri dönmezse sanki düzeldim gibi

Evet canım tek bu değildi tabiki birkaç takıntım vardı ama en çok zorlayanı buydu sanırım.Şu an iyiyim ama en az 1 senedir rahatım tekrar geri dönmezse sanki düzeldim gibi
İlaç kullandığınızı ne zaman etki ediyor merak ediyorum bu olan ilaclari

Birde faydası olur umarım bilişsel davranış Terapisi alman gerekli,denemesi tavsiye ederim yine bilişsel davranış Terapisi ile ilgili kitapları da tavsiye ederim

İlaç kullandığınızı ne zaman etki ediyor merak ediyorum bu olan ilaclari
İlacı Dr un önerdiği şekilde kullanamadım canım gebelik girdi araya mecbur bıraktım ve inan gebelikte çooook çektim ama bilişsel davranış Terapisi ile ilgili kitaplar okudum beni dinleyen anlayan iki insan annem ve eşimle sık sık konuştum dertleştim birlikte üzerine üzerine gittik korkularımın ve en önemlisi kendini dinleyecek zaman verme kendine baktın düşünceler hücum ediyor at kendini dışarı biz öyle yaptık gece de olsa saat kaç olursa olsun yoksa delirmeye ramak kalıyor valla

İlacı Dr un önerdiği şekilde kullanamadım canım gebelik girdi araya mecbur bıraktım ve inan gebelikte çooook çektim ama bilişsel davranış Terapisi ile ilgili kitaplar okudum beni dinleyen anlayan iki insan annem ve eşimle sık sık konuştum dertleştim birlikte üzerine üzerine gittik korkularımın ve en önemlisi kendini dinleyecek zaman verme kendine baktın düşünceler hücum ediyor at kendini dışarı biz öyle yaptık gece de olsa saat kaç olursa olsun yoksa delirmeye ramak kalıyor valla
haklısın allah korusun aklımı kaçırılma en sonunda allah yardımcımız olsun ilaçlarını düzenli içiyorum ınş kısa sürede etki eder pazartesi gel demişti doktor tekrar gidicemde umarım iyi olur her sey

Buraya yazman hiç iyi olmamış.
O kadar bilinçsiz insanlar var ki.
Ama cehalletten dolayı biliyormuş gibi atıp tutarlar.
Sen sadece doktorlarla görüş.
Bir de okan bayülgen'in okb ile alakalı yaptığı bir program var.
Psikiyatristlerle beraber konuşuyorlar.
Onu da izle.youtube'da var.
Akıl hastanesine okbli olup yatan hasta da çok var. Terapi ve ilaçla kurtulmak mümkün. Seni anlamayacak insanlarla böyle şeyleri paylaşmamalısın.
Damgalarlar. Sinirlerini bozarlar.
Hasta olduğunu anlamazlar. Kim bilir içine attığın hangi dert bu takıntına sebep olmuştur. Çok geçmiş olsun.

O biliyor sağolsun bu konuda çok yardımcı oluyor. Doktora gitmemi istemiyor o sadece. Senin ilacın Allah diyor ona sığın diyor
sakın...
inançlıysan duanı edersin, ibadet edersin ama unutma senin beyin kimyan bozuk şu anda. takıntıların var ve bu yüzden herhangi bir insandan daha meyillisin yeni takıntılar edinmeye.
ve dini OKB en çok rastlanan OKB türlerinden biridir.
doktora git, doktor ilaç mı verir, terapi mi der o doktorun işi ama doktora gitmeden Allah'a sığınmak yeni bir takıntıya davet çıkarabilir, unutma.

yok işte oturduğu yerde sperm varmış da hamile kalmış da...ama şehir efsaneleri bence...
o ara bende de öyle düşünceler oldu başkaların tuvaletine girdiğimde ...ama geçti gitti....
Evet et
Anladım bende atlatmak istiyorum inşallah basarabilirim heryerde var gibi hissediyorum bunu nasıl unutucam inandırıcam kendimi bilmiyorum

Evet et
Anladım bende atlatmak istiyorum inşallah basarabilirim heryerde var gibi hissediyorum bunu nasıl unutucam inandırıcam kendimi bilmiyorum

Seni cok iyi anliyorum bana da okb ve anksiyete teshisi konuldu bes gub once bir aydir hayatim zehir oldu keske baska bi hastalik olsaydi o zaman caresi olurdu ama bunu caresi yok gibi geliyor bana sizden ricam cekinmeden hemen bi psikiyatra gidin verecegi ilaclari mutlaka kullanin belki baska bi sorununuz da vardir onu da ogrenmis olursunuz bana ozelden yazabilirsiniz bu konuda ben de o kadar caresizim ki konusmak iyi gelebilir ikimize de
demircim bak bahsettiğim arkadaş buydu tanışın arkadaş A ayca shn di.tanışın arkadaş olun ama bence artık bu konu üzerinden mümkünse devam etmeyin.çünkü insanlar olurmu öyle şey falan diye şaşırıyolar.sizde bunun mantıksız olduğunu zaten biliyosunuz ama karşı koyamıyosunuz bu duruma. hadi kardeşlik kurun mücadele edin bununla :)

demircim bak bahsettiğim arkadaş buydu tanışın arkadaş A ayca shn di.tanışın arkadaş olun ama bence artık bu konu üzerinden mümkünse devam etmeyin.çünkü insanlar olurmu öyle şey falan diye şaşırıyolar.sizde bunun mantıksız olduğunu zaten biliyosunuz ama karşı koyamıyosunuz bu duruma. hadi kardeşlik kurun mücadele edin bununla :)
insanlar hakikaten garip.
bilmiyorsun sen! öyle hamile kalınmaz! cahil misin!
yav kendisini muzlu pasta sanan adam var dünyada.
takıntının kelime anlamı da gayet açık halbuse ama. yani mesela adamın beyaz düz yüzeylere takıntısı var, kimi içinde mor renk olan odaya giremiyor falan.
oluyor yani böyle şeyler.
illa mantık gerekmiyor, bu yüzden beyin kimyası bozuk zaten, mantıksız olduğunu bile bile yapıyor.
keşke alay etmeye harcığımız enerjiyi okuyup öğrenmeye de harcasak, fikrimiz olmayan konularda yorum yapmasak.

haklısın allah korusun aklımı kaçırılma en sonunda allah yardımcımız olsun ilaçlarını düzenli içiyorum ınş kısa sürede etki eder pazartesi gel demişti doktor tekrar gidicemde umarım iyi olur her sey
inşallah canım yaşamayan anlamaz,Allah yardımcınız olsun çok daha ilerlemeden iyileşirsiniz inşallah birde tamamen iyileşeceğim diye koşullandırmayın kendinizi çünkü yüzde yüz iyileşme olmuyor ama çok çok rahatlıyorsunuz kalan kısmı ilede yaşamayı öğreniyorsunuz

Olurda kapi kolunu tuttugunuz icin elinizden fln hamile kalirsaniz lutfen yazin.

X