- 10 Temmuz 2015
- 17
- 0
- 33
Aynen öyle . en fazla 5yada 10 dakika unutmuşumdur o düşünceleri uyku dışında. Bütün gün aklından çıkmıyor insanın
Her gün o kadar çok araştırıyorum ki anlatamam ama yok . bazıları hiç bir kimyasalla temas etmezse saatlerce yaşayabilir diyor bazıları havayla temas edince etkisini kaybetmez bazıları kaybeder diyorbence internette spermler üzerine araştırma yap.tez yazacak kadar çok araştır ki böyle birşeyin imkansızlığını anlamış olursun
Dusununce çok mantıklı bu söylediğiniz tesekkur ederim :)Cnm şöyle düşün: sen "olmayan" bir şeyle savaşıyorsun. Gerçekten hamile kalmak gibi bir"felaket" başına gelirse, işte o zaman çok güçlü olacaksın. Bu kesin. O zaman bununla öyle bir başedersin ki kendin bile şaşarsın değil mi? Bunu biliyorsun. Çünkü bu böyledir. İnsanlar felaket anlarında supermen'e dönüşür.
O halde şu anda olmayan bir hayaletle savaşmana gerek yok yani:)
Bu sözlerim belki saçma gelebilir ama psikologlar hep bu bakış açısını vermeye çalışır. Kısa yoldan ilettim
Beni düşündüğünüz için çok tesekkur ederim . aslında birilerinin durumun kötü demesi etkilemiyor.beni fazla çünkü biliyorum kötü olduğumuÖncelikle çok büyük bir geçmiş olsun ve lutfen okbyi bilmeyen arkadaşlar eminmisin okb olduğuna bu daha kötü bi duruma benziyor demesinler çünkü okb hastalari yorumları takinti haline getirebilirler. Sana tavsiyem en yakin zamanda bir terapistle görüşmen zaten o gerekli gördüğü taktirde seni psikiyatriste yonlendirecektir.
Evlenmeme daha o kadar çok var ki . cevremde yıllarca hamile kalamayan var. Kimsede olmayıp bende olursa kimse kalmamış ama hadi ben kalırsam düşüncesi hakim hep beynimde.evlendiğin zaman bu sorunundan kurtulursun bence.3-5 kere hamile kalmaya çalışıp , hamile kalamadığında bu işlerin ha deyince olmadığını anlayıp bu durumu atlatırsın
Amin çok tesekkur ederim.ama bu bilişsel terapi korkunun ustune gitmek oluyor sanırımKonu sahibi Yaşadığınız durum okb, lakin derdinizin çaresi bdv de değil, mutlaka ama mutlaka acilen psikiyatri hekimine gidin. Burada size çareymiş gibi sunulanlar tuvalete su dök,domestosla yıka gibi öneriler sizin obsesyonlarınızA kompulsiyon eklemekten başka bir işe yaramaz, durumunuzu daha da kötüleştirirsiniz. Okb tedavisinde ilaç kullanımı ve Bilişsel davranışçı terapi uygulanır bunların ikisi de tek tek veya birlikte yapılabilir ancak yaşınızın genç olması ve şu an öğrenci olmanız nedeniyle vakit kaybı olmaması açısından öncelikli olarak ilaç tedavisi eğer imkanınız varsa beraberinde terapi iyi gelecektir. Lütfen bu kadar sıkıntınız varken burda oyalanmak yerine doktora başvurun. Sizin başınıza ilk kez geliyor ancak doktor sizin durumunuzu yaşayan pek çok hasta değerlendirmiş ve tedavi etmiş oluyor, o Yüzden doktordan utanmanıza gerek yok, siz kısa süre bile anlatsanız zaten vereceği ilaç önereceği terapi aynı olacak. Önemli olan başvurmanız ve Önerilen Tedaviyi düzgün olarak uygulamanız. Geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin
Üniversitede ikinci yılım bu yıl. Geçen yıl ailemden ayrıldım belkide başka bi şehirde yalnız olmak bu kadar yıprattı psikolojimi bozdu bilemiyorum başka şehire gittikten sonra takintilarim daha fazla arttı. Zaten okuduğum şehirde başladı bu korkulardaokb olabilir ancak başka sorunlarınız da var. Bunu da destek alarak çözmeniz gerek en kısa zamanda. Cinsellik olmadan hamile kalmaktan korkuyorsunuz. Muhtemelen baskıcı bir çevrede yetişmişsiniz ya da bilinçaltınızda cinselliğe karşı tuhaf tabularınız var. Sizin anlattığınız şekilde hamile kalamazsınız. İnsanlar hamile kalmak için aylarca yıllarca uğraşıyor, öyle kolay bir şey değil yani bu iş. En kısa sürede iyi bir psikoloğa gidin.
Kesinlikle biliyorum . mesela su an aklım yerinde bunun mantıksız olduğu kanaatindeyim. Ama öyle bir an geliyor ki gün içinde hadi olursa diyorum hadi beni bulursa diyorum. Kafamda sürekli kuruyorum . yarım saat kendimdeysem 2 saat kendimde olamiyorum. Yanar döner gibiyim. Bi öyle bi böyleaslında sen içten içe kendi kedine biliyorsun sperm elleyince hamile kalamayacağını ama ya dokununca hamile kalırsam düşüncesinin önüne geçemiyorsun değil mi?
Bilişsel terapiye başlamadan önce ilaç tedavisini başlar sanırım gideceğiniz doktor çünkü sizin için zaman önemli o Yüzden kısa sürede yol almak için ilaç tedavisi önerilir. Ilaç bir süre sonra takıntılarınızı hafif de olsa yatıştırınca terapiye başlarsınız. Zaten Bilişsel terapi öyle hop hadi gel korkularının üzerine gidiyoruz demiyoruz öncelikle bu takıntı neden oluyor ne gibi zihinsel süreçler bu durumda etkili o değerlendiriliyor hastayla birlikte sizin korktuğunuz exposure denilen maruz Bırakma çok sonraki aşama. Terapiden ziyade burada sizin durumunuzda olan birine yarardan fazla zararı olacak yorumlardan çekinin bence. Tekrar hatırlatmak istiyorum lütfen mümkünse yarın psikiyatri hekimine gidin, geçmiş olsunAmin çok tesekkur ederim.ama bu bilişsel terapi korkunun ustune gitmek oluyor sanırım
Ve ben bundan çok korkuyorum sırf bu yüzden tedaviyi bırakırım diye de korkuyorum
Peki ilaçların faydasini gorebildinmiOkb var sende kesin.Benzer takıntı bende de var ama kapı kolundan hamile kalınmayacağını bilecek kadar biyoloji bilgim olduğundan,ben enfeksiyon takıntısı yaptım.Umumi tuvaletlere,duşlara,havuzlara filan enfeksiyon kaparım diye gidemiyorum.Doktora gittim okb dedi.Sen de fazla beklemeden git doktora bence,tedavini ol,çekme bu eziyeti daha fazla