Hayat Pahaliligi

Malesef o katagoriye bizde giriyoruz. persembe günü en son yakıt aldık. 50tl ye ibre ileri geri yapar oldu. Eşimde kaskosu ,trafik sigortasi ,bakımi ,yakıti satsakmı yoksa arabayı sırtımızdami gezdirsek dedi
evet ya araba cocuk gibi masraflı resmen her seyı asırı pahalı. ben hep tam dolduruyorum depoyu cunku deponun sekillerinden dolayı benzin full iken daha yavas yavas azalıyor ama yarıdan sonra cok hızlı gidiyor su sisesinin agzı gibi dusunun. tam tersi seklinde. az aldıgınız zaman da cok cabuk azalıyor o yüzden. aklınızda bulunsun :)
ben 2021 basından beri kasko + sigortası + altı aylık vergisi haric arabamın masraflarını yazmaya basladım, bakalım yıllık masrafı ne kadar diye hesaplamak icin. kasko vergi ve sigortasını babam yaptırdıgı icin bilmiyorum ama 1 ocaktan 1 mayısa tam 5034 tl masrafı olmus bana. bakalım sene sonunda ne kadar cıkacak vergiler ve kasko sigortayı da ekleyip bakıcam

Bence yıllık masrafı on bını gecersadece benzın
Kasko
Vergı vb
Sıfır aracdan bahsedıyorum
Arac ıkıncı else yandın gıttı
Bızım 2 el araba her ay tamıre gıdıyodu
600 tl 800 tl..sankı bız arabaya yasıyoruz
Ben rahmetlı esıme demıstım sen al arabayı sıfır ben tasarrufu yapıcam
5 sene kredıbızler gıbıler ıcın hıcbırseye sahıp olmak kolay degıl
O bır gr emek harcamadan hak yıyerek bır yerlere gelenler onlarda ebedı yasamıycak
Lux okullarda okuttukları evlatları aılesıde

Vallahi ciddi ciddi varsa önerisi olan yazsın.hem istediğini yiyip içip,hem tatilini yapıp,hem üstüne başına rahatlikla alıp insanca yaşayan varsa nasıl yapıyor allahasen?
Hani konunun basinda arkadas dolarla ilgili yorum yapmisti ya.. heh, iste dolarla para kazananlar bu sekilde rahat yasiyor.

Aman yok zaten işim olmaz evlenmeyi düşünmüyorum

cok haklısınız, üc günlük dünya kimsenin hakkı kimsede kalmaz.. benim hesapladıgıma göre 4 aylık masrafım 5 bin, 12 aylık 15 eder kafadan, buna ek yıllık vergi, kasko ve sigortayı da ekleyince 20-25 arası bir sey oluyor asagı yukarı. benim arabam sıfır, aldıgım zaman 3 yıllık da bakım paketi almıstım hem rutin bakımlar hem de bir sey bozulunca falan gidip yaptırıyordum hic para odemiyordum ama son iki yıldır oduyorum cok üzücü oldu sıfır da olsa 2. el de olsa her seyi cok masraflı, tabii 2. el hani yıpranmıs bir arabaysa daha da fena gercekten, cunku sanayide de yaptırsanız yetkili serviste de artık herkesin agzında "abla parcalar yurtdısından geliyor euroyla oduyoruz".. euro da 10 lira olunca tabii

Olabilir ama dis macunu cay kahve pirinc deterjan yumustici vs gibi seyler uygun gorunuyor bu haftasnu indirimlerinde iste kafama yatani aliyorum .

Gecen bi depoyu fullettim 478 lira
Al dedim al böbregimi de sök al

Olabilir ama dis macunu cay kahve pirinc deterjan yumustici vs gibi seyler uygun gorunuyor bu haftasnu indirimlerinde iste kafama yatani aliyorum .
asıl pınar yogurt 12 tl 2 kılosu bende sevınıyorum uygun alıyorum dıye..oysa bu yogurtta kutuda mavı bır cızgı var mıgrosda 22 ye satılanın kutusu ıse o cızgı yok..

aynen o 2.el araba fredının kabusu gıbıydı benı depresyona sokmustu..

Ben sureklı pınar yogurt 2 kg a101 den alıyodum
Mıgrosa gıttım aynı yogurt sandım 2 kg pınar 22 tl ama aynı degıl
Ikısı arasında nasıl bır fark var merakım bu
Kalıte vb mı
Bazı ürünlerde var bu evet, küçük marketlere özel ürünler üretilebiliyor ben dikkat ediyorum içindekilere. Yoğurdun yağı azaltılmış olabilir bilemiyorum. Fakat içindekilere bakılarak ayırt edilebilir.

Hahaha gevreği havluyu bilmem de eti canga bitter küçüle küçüle cücük kadar kalmış ambalajın içinde

10 lıra fıyat farkıda urkutucu
22 tl olanı alıp az tuketmekmı mantıklı acaba

Hani konunun basinda arkadas dolarla ilgili yorum yapmisti ya.. heh, iste dolarla para kazananlar bu sekilde rahat yasiyor.

ben dolar/euro kazanıyor
TL harcıyorum

ama inanın insan öyle rahat yaşamıyor (dolarla geçiş garantili devlet ihalesi alanları kast ederek diyorsanız onları bilemem)

çünkü alın teriyle dolar kazanıyor olmanız demek zaten bir şekilde yurtdışıyla iş yapıyor olmanız demek
en ufak bir malzeme alacak olsanız oradan gelmesi gerekiyor
buradaki saçma sapan uygulamaları oradaki muhatabınıza anlatamıyorsunuz -çünkü siz de anlamıyorsunuz ki elin adamına nasıl anlatacaksınız?
böyle sorunlar sürüsüyle...

kafanızda sürekli "bu işi bugün yapıyorum ama yarın yapabilecek miyim?" ya da "bu ülkede kalarak yapmama değiyor mu? " sorusu dönüyor...
böyle olunca da öyle rahat rahat harcayamıyor insan, belki yarın çekip gidecem ya da yarın geçinemiyor olacam param dursun diyor. inanın durum şu: 10 sene önce euro 3 lirayken peynir 6 liraydı (benim aldığım epey az gramajlı bir ezine) şimdi euro 10 lira aynı peynir 30 lira. tamam euro 3 katına çıktı ama peynir 5 katına çıktı ki! eyvallah, her şey 5 katına çıkmadı, onu kabul ediyorum ama bazı ürünler gerçekten böyle 5 kat oldu. yani euro/dolar kazanan bile enflasyona ezildi. 3 katın altında artan bir ürün varsa ancak onda bizim avantajımız oldu.

fark şudur: TL kazanan geliri de az olan artık belki faturasını ödeyemiyor, evet ben öyle bir sıkıntı yaşamıyorum ama sonuçta ben de kafam rahat harcamıyorum. çünkü insanda huzur bırakmadılar. normal bir ülkede olsam benim şu anda yatırım yapıyor olmam, başka üretimler yapıyor olmam gerekirken ben neler düşünmek zorundayım.

Tahsıldaroglumu peynır
Onların koyun peynırı 600 gr
60.70 tl sanırım

Ya yazin bi seyler duzelir
Ama seneye yine ayni döngudeyiz hatta beterindeyiz bence.ha tabi saglikli kalip uasarsak

selamlar, tüm yazılanları okudum ve maalesef benzer endişeleri ve sıkıntıları paylaşıyoruz, eşimle ben de çalışıyoruz eve iki maaş giriyor, geçiniyoruz çok şükür, ama geçinemeyen insanları gördükçe üzülüyorsun, elinden geldiğince yardım ediyorsun ama uzun vadeli bir çözüm üretemiyorsun, bu da ruhsal olarak insanı çok yıpratıyor, intihar eden esnafları gençleri gördükçe mahvoluyorum, geçen yıl bir vatandaşımız kendini yakmış, vefat etmişti benim aklımdan o kişi çıkmıyor mesela, umarım her şey bir an önce düzelir, insanca yaşamak, sağlıklı yiyecekler tüketmek, yarını düşünmeden yaşayabilmek herkesin hakkı, gelecek ve geçim kaygısı yaşamamak dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…