- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
şu et yeme ,meyve alma nedir yahu....
Çoğu insanın şu dönemde,tek lüksü evine aldığı yiyecek kaldı zaten.
O bile ateş pahası.
Pazara gidiyorsun 15 tl çilek.
1 kilosu bana az gelirken 4 kişilik aile sadece çileğe 2 kg alsa 30 tl verecek.
et kıyma mevzusuna gelince,100 gram düşmeli kişi başına en az, faydalı olması için...
Kıyma alamayan insanlar olduğunu düşünürsek
içler acısı haldeyiz demektir.
Kapıtal duzenın kolesı gıbıyız mısır pıramıtlerını yapan kolelerden hıcbır farkımız yokşöyle düşünüyorum, çalışan bir insanım. iş yerine giderken herşeyden önce kendime saygım için doğru düzgün giyinmem lazım. her modaya uymayı, her trendi takip etmeyi söylemiyorum, ama üstüm başım düzgün olmalı mı, olmalı.
e eşşek gibi çalışıyorum para kazanmak için, zaten hakettiğimin yarısını zor veriyor kapitalist düzen, benim de keyif alıp dinlenmeye hakkım var mı, var..
en basiti rahatlıkla istediğim kadar kitabı alabilmeliyim, iş çıkışı çıkıp birşeyleri rahatça içebilmeliyim..
bunlar dediğiniz gibi ciddi psikolojik ihtiyaçlar. geçinme tanımını ben insanın bedenini ve ruhunu doyurması olarak yorumluyorum.
ve tabi ki sağlık için gerekli şeyleri yemeliyim ki organik ürünlerin fiyatları ortada.
bir de gerçekten hem çok çok düşük maaş alıp hem de ben herşeyi alıyorum geçiniyorum diyenlere bakıyorum.
herşey içinde et yok, süt yok, yumurta yok.. neredeyse kuru ekmeğe talim edip geçiniyorum diyip bir de burada sistemi eleştirenlere kızanlara lafım bu arada.
kazanamaz alamaz bunu asla kınamam. ama pahalı diye laf edenlere et yemeyiver demek bence kafayı kuma gömmek. ve asıl geliri o kadar düşük insanların ayaklanması lazımken, böyle eleştiri getirmelerini aklım almıyor.
bu eti sütü gereksiz Gören tayfa,şu kitaba verdiğimiz paraları da gereksiz görüyor inanın.şöyle düşünüyorum, çalışan bir insanım. iş yerine giderken herşeyden önce kendime saygım için doğru düzgün giyinmem lazım. her modaya uymayı, her trendi takip etmeyi söylemiyorum, ama üstüm başım düzgün olmalı mı, olmalı.
e eşşek gibi çalışıyorum para kazanmak için, zaten hakettiğimin yarısını zor veriyor kapitalist düzen, benim de keyif alıp dinlenmeye hakkım var mı, var..
en basiti rahatlıkla istediğim kadar kitabı alabilmeliyim, iş çıkışı çıkıp birşeyleri rahatça içebilmeliyim..
bunlar dediğiniz gibi ciddi psikolojik ihtiyaçlar. geçinme tanımını ben insanın bedenini ve ruhunu doyurması olarak yorumluyorum.
ve tabi ki sağlık için gerekli şeyleri yemeliyim ki organik ürünlerin fiyatları ortada.
bir de gerçekten hem çok çok düşük maaş alıp hem de ben herşeyi alıyorum geçiniyorum diyenlere bakıyorum.
herşey içinde et yok, süt yok, yumurta yok.. neredeyse kuru ekmeğe talim edip geçiniyorum diyip bir de burada sistemi eleştirenlere kızanlara lafım bu arada.
kazanamaz alamaz bunu asla kınamam. ama pahalı diye laf edenlere et yemeyiver demek bence kafayı kuma gömmek. ve asıl geliri o kadar düşük insanların ayaklanması lazımken, böyle eleştiri getirmelerini aklım almıyor.
Kapıtal duzenın kolesı gıbıyız mısır pıramıtlerını yapan kolelerden hıcbır farkımız yok
Sadece sekıl degıstırdık okadar..
Sıstemın parcalarıyız..
Yasamaya mecburuz
...
Keske komsusu acken tok yatan bızden degıldır
Sozundekı gıbı yasasa ınsanlar
Artık zengılık ve hırs ınsanların gozunu kor etmıs
Allah razı olsun sız ve sızın gıbılerdenbu eti sütü gereksiz Gören tayfa,şu kitaba verdiğimiz paraları da gereksiz görüyor inanın.
Öğretmen ler kaynak test kitabi vs istiyor ya hani,hani bizim çocuklarımız için,
Onu bile şikayet eden veliler var.
Devlet kitapları neyine yetmiyor, devlet herşeyi veriyor muş
Ha durumu yoktur Veli'nin alamaz,
Ben zaten sınıf öğretmeni ne gizliden soruyorum her sene,alamayan varsa bana bildirin hallederim ben diye.
Böylece kimse rencide olmuyor, eğitime giden parama asla da üzülmem
Ama hakikaten bakış açımızı değiştirme liyiz,neden daha iyi koşullarda büyümesin çocuklarımız,
neden haksızlıklara susuyoruz,
ezilen kesim sesini çıkarmalı artık...
bu eti sütü gereksiz Gören tayfa,şu kitaba verdiğimiz paraları da gereksiz görüyor inanın.
Öğretmen ler kaynak test kitabi vs istiyor ya hani,hani bizim çocuklarımız için,
Onu bile şikayet eden veliler var.
Devlet kitapları neyine yetmiyor, devlet herşeyi veriyor muş
Ha durumu yoktur Veli'nin alamaz,
Ben zaten sınıf öğretmeni ne gizliden soruyorum her sene,alamayan varsa bana bildirin hallederim ben diye.
Böylece kimse rencide olmuyor, eğitime giden parama asla da üzülmem
Ama hakikaten bakış açımızı değiştirme liyiz,neden daha iyi koşullarda büyümesin çocuklarımız,
neden haksızlıklara susuyoruz,
ezilen kesim sesini çıkarmalı artık...
Kesınlıkle kızkardesım havaalanı vip de calısıyorolanda çok var olmayanda hiç yok. aşırı uçlardayız. orta direk kavramı da git gide fakirliğe hatta açlığa evriliyor.
Amin,sizlerden de Allah razı olsun.Allah razı olsun sız ve sızın gıbılerden
Kesınlıkle kızkardesım havaalanı vip de calısıyor
Ucagın o kısmını kullanan kesım maddı durumu en ust kesım
Ve tum yıyceklerın zıyan oldugunu..en pahalı ve en kalıtelı..cope atıldıgını anlatmıstı..
Bence farkındalıkları azalıyorşeymaya özel uçak biz minibüse binelim :)
herkesin gelir seviyesi eşit olsun diyemem asla tabi ama üst düzey yaşayanları da ziyana ve yardıma karşı hassas olmaları lazım.
Bence farkındalıkları azalıyor
Tok acın halınden anlamazmıs dıye atasozu var..
Gercı zengın yada fakır hepımız olumluyuz..
Adamların gırıs cıkıs yerı bıle farklı ucaklarda vb..fakır fukarayı gorduklerı yokkı
Ekmek bulamıyolarsa pasta yesınler dıye bır soz soylenmıstı ya
Bence İnsanlar nereden ve ne şartlarda n geldiğini unutmaz sa,Daha vicdanlı ve yardımsever olurlar...şeymaya özel uçak biz minibüse binelim :)
herkesin gelir seviyesi eşit olsun diyemem asla tabi ama üst düzey yaşayanları da ziyana ve yardıma karşı hassas olmaları lazım.
Farklı bır yasamdalar..cok utopık bıze gore..100 tl bahsıs verıyolarben ömrümde bir kez vip e bindim, bir iş seyahati dönüşünde yanımızdaki iki kişinin vip geçiş hakları vardı, birer kişi eklettiler bizi de, öyle..
ama sunumu falan bile farklı ekonomi sınıfından :) noluyoruz dedim :)
bir de normalde şirket kurallarına göre uzun süreli amerika gibi uçuşlarda vip gitmemiz lazım ama o dönem new york a da ekonomide uçurmuşlardı bizi :)
Konuyla alakasız olacak ama lütfen kendinize o marka mamayı almayın. İnternette biraz araştırırsanız neden olduğunu ve çok çok zararlı olduğunu bulabilirsiniz.Evet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Sonradan gorme gorgusuz kultursuz..kendını gelıstırmeye acık olmayan bırıyse..ne oldum delısı oluyorlar..degılmıBence İnsanlar nereden ve ne şartlarda n geldiğini unutmaz sa,Daha vicdanlı ve yardımsever olurlar...
Püf noktası bu...
Bence İnsanlar nereden ve ne şartlarda n geldiğini unutmaz sa,Daha vicdanlı ve yardımsever olurlar...
Püf noktası bu...
Farklı bır yasamdalar..cok utopık bıze gore..100 tl bahsıs verıyolar
sizin depo büyük galiba ve benzinli.
bizim dizel eşim fulletti 38 lt.alıyor galiba.260 TL civarı birşey dediğini hatırlıyorum.