Hayat Pahaliligi

geçen gün bir komşu domates ve salatalığa 32 tl vermiş. şaka gibi.
ki ona koymaz, işi gücü pandemide bile takır takır gitti ama durup diyor ki hadi benim gücüm var alıyorum, alamayan ne yapacak.
domates yahu..

insan bu dünyada sadece işe git gel için yaşamıyor ki, bedenimize iyi bakmak zorundayız. bunun yolu da iyi beslenmeden geçiyor. et, peynir, süt bunlar en temel şeyler. herkes alabilmeli bunları.
tamam biri bir kere de 3-4 kilo alır diğeri 1 kilo alır, lafım yok. herkesin ekonomik gücü aynı olamaz zaten. ama hiç almamayı onaylamak yada alanları tabi geçinemezsin diye yermek çok saçma.

Kapıtal duzenın kolesı gıbıyız mısır pıramıtlerını yapan kolelerden hıcbır farkımız yok
Sadece sekıl degıstırdık okadar..
Sıstemın parcalarıyız..
Yasamaya mecburuz
...
Keske komsusu acken tok yatan bızden degıldır
Sozundekı gıbı yasasa ınsanlar
Artık zengılık ve hırs ınsanların gozunu kor etmıs

bu eti sütü gereksiz Gören tayfa,şu kitaba verdiğimiz paraları da gereksiz görüyor inanın.
Öğretmen ler kaynak test kitabi vs istiyor ya hani,hani bizim çocuklarımız için,
Onu bile şikayet eden veliler var.
Devlet kitapları neyine yetmiyor, devlet herşeyi veriyor muş
Ha durumu yoktur Veli'nin alamaz,
Ben zaten sınıf öğretmeni ne gizliden soruyorum her sene,alamayan varsa bana bildirin hallederim ben diye.
Böylece kimse rencide olmuyor, eğitime giden parama asla da üzülmem
Ama hakikaten bakış açımızı değiştirme liyiz,neden daha iyi koşullarda büyümesin çocuklarımız,
neden haksızlıklara susuyoruz,
ezilen kesim sesini çıkarmalı artık...

olanda çok var olmayanda hiç yok. aşırı uçlardayız. orta direk kavramı da git gide fakirliğe hatta açlığa evriliyor.

Allah razı olsun sız ve sızın gıbılerden

benim annemde zamanında patronundan zam istediğinde adam niye yetmiyor demiş :)
o da demişki benim çocuğum var; ona kitap almalıyım ki okusun ufku gelişsin, onu sinemaya tiyatroya götürmeliyim ki kültürü artsın, ona dışarıda bir yerde yemek yemeyi göstermeliyim ki yarın bir gün insanların içinde nasıl hareket edeceğini bilsin..
bir çocuğu yetiştirmek sadece bir şekilde karnını doyurmak değil işte..
ama bizim memlekette herşey karın tokluğu..

olanda çok var olmayanda hiç yok. aşırı uçlardayız. orta direk kavramı da git gide fakirliğe hatta açlığa evriliyor.
Kesınlıkle kızkardesım havaalanı vip de calısıyor
Ucagın o kısmını kullanan kesım maddı durumu en ust kesım
Ve tum yıyceklerın zıyan oldugunu..en pahalı ve en kalıtelı..cope atıldıgını anlatmıstı..

Allah razı olsun sız ve sızın gıbılerden
Amin,sizlerden de Allah razı olsun.
Ben maddi sebeblerden eğitimimi yarım bırakmak zorunda kalmış biri olarak(sonradan dışardan okudum,şuan üniversite okuyorum)
Eğitime,okuyan çocuğa,sonuna kadar destek olurum.
Önce kardeşimin okuyup doktor olması için elimden geleni yaptım,oldu da.
İçimdeki kapanmayacak yaraları, böyle sarmaya çalışıyor um.
İyi bir işim var, herkesin özendiği...
Ama benden çok daha kötü dersleri olan sınıf arkadaşlarım bile mühendis,öğretmen oldu...
Özeniyorum hemde çok...
Ama benimde nasibimde bu varmış...
Ben hem abla,hem baba oldum kızlkaedeşime
Kimse ,çok sevdiği okulunu yarım bırakmak zorunda kalmaz inşallah...
Ben yaralarımı biraz sardım,ama tamamını mümkün değil...

şeymaya özel uçak biz minibüse binelim :)

herkesin gelir seviyesi eşit olsun diyemem asla tabi ama üst düzey yaşayanları da ziyana ve yardıma karşı hassas olmaları lazım.

şeymaya özel uçak biz minibüse binelim :)

herkesin gelir seviyesi eşit olsun diyemem asla tabi ama üst düzey yaşayanları da ziyana ve yardıma karşı hassas olmaları lazım.
Bence farkındalıkları azalıyor
Tok acın halınden anlamazmıs dıye atasozu var..
Gercı zengın yada fakır hepımız olumluyuz..
Adamların gırıs cıkıs yerı bıle farklı ucaklarda vb..fakır fukarayı gorduklerı yokkı
Ekmek bulamıyolarsa pasta yesınler dıye bır soz soylenmıstı ya

ben ömrümde bir kez vip e bindim, bir iş seyahati dönüşünde yanımızdaki iki kişinin vip geçiş hakları vardı, birer kişi eklettiler bizi de, öyle..
ama sunumu falan bile farklı ekonomi sınıfından :) noluyoruz dedim :)

bir de normalde şirket kurallarına göre uzun süreli amerika gibi uçuşlarda vip gitmemiz lazım ama o dönem new york a da ekonomide uçurmuşlardı bizi :)

Farklı bır yasamdalar..cok utopık bıze gore..100 tl bahsıs verıyolar

Konuyla alakasız olacak ama lütfen kendinize o marka mamayı almayın. İnternette biraz araştırırsanız neden olduğunu ve çok çok zararlı olduğunu bulabilirsiniz.

sizin depo büyük galiba ve benzinli.
bizim dizel eşim fulletti 38 lt.alıyor galiba.260 TL civarı birşey dediğini hatırlıyorum.

71 litre benzinli ve o an dibini sıyırıyordu.

Sonuc; böbregimi biraktim geldim
Kapanma öncesi az sehir disina dogru cikip bi temiz hava alip izole izole gezelim dedik ormanlik taraflarda. O ormanlara sactım böbregi depo yine indi yariya

Okudukca baya icin karardi.
Bana kizacaklar biliyorum. Ama bu derece sikintidayken, borc icindeyken, meyve cerez bile luks geliyorken herkesin en az 2 cocugu var.
Bu pandemide ortalik hastalikta
kavrulurken herkes hamile, bu nasil oluyor anlamiyorum.

Cocuk yapmak dogal bir hak ama bu şartlarda nebileyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…