Hayat Pahaliligi

Eşim fabrika işçisi 3000 TL alıyor.Ben de kirada oturuyorum.2 çocuk biri anaokulu diğeri liseye gidiyor.Kendi yagimizla kavruluyoruz ama yine de eksiye düşüyor.Kredi borcu ödüyoruz buzdolabı bozuldu böyle exralar çıkınca kötü oluyor.Ben 2+1 evde oturuyorum.Mahalle ama şehre 30 dk kirası uygun mecbur sobalı evde yaşıyoruz.Gidadan kesmiyorum vitamin şart.Pazarlari kaçırmam taze meyve sebze.Cocuklarima lux olarak çerez alırım.Ama böyle gıda harici kıyafet vs almıyorum.Kizim istiyor erteliyoruz pandemi surecinde çıkmıyor zaten.Arada ayda bir temizliğe giderim aldığım parayla da direk mutfağa yatırım.

aynen o 2.el araba fredının kabusu gıbıydı benı depresyona sokmustu..
araba da bence şans işi ya....
bizim ilk arabamızı 2018 de 2nci el 5 yaşındaki bir araba aldık.3 senedir kullanıyoruz.kaskosu nu hep yaptırdık.bakımlarını da öyle.
Hiç bizi yolda bırakmadı,öyle aman aman masraf çıkarmadı, dizel zaten az yakıyor.
zevklne içini jantların ı falan eşim modifiye etti az az kendi çapında.
şimdi satıyoruz bakalım hayırlısı...
km düşük aldık, gerçi hala düşük.pandeminin buna etkisi çok tabiki...

araba da bence şans işi ya....
bizim ilk arabamızı 2018 de 2nci el 5 yaşındaki bir araba aldık.3 senedir kullanıyoruz.kaskosu nu hep yaptırdık.bakımlarını da öyle.
Hiç bizi yolda bırakmadı,öyle aman aman masraf çıkarmadı, dizel zaten az yakıyor.
zevklne içini jantların ı falan eşim modifiye etti az az kendi çapında.
şimdi satıyoruz bakalım hayırlısı...
km düşük aldık, gerçi hala düşük.pandeminin buna etkisi çok tabiki...
Hayırlısıyla satılır ınsallah..yuksekmı ıkıncı el fıyatları hala

Hayırlısıyla satılır ınsallah..yuksekmı ıkıncı el fıyatları hala
çok yüksek.model yükseltmek için satıyoruz yine 2 el alacağız.
Piyasa öyle uçmuş ki ağzımız açık kaldı.
180 200 bin km de arabalar 180 200 bin civarı...
tabi uygunları da var 😂😂
benzinli km düşük olanlar.
biz dizel arıyoruz ya hem km hem fiyatları uçmuş.

çok yüksek.model yükseltmek için satıyoruz yine 2 el alacağız.
Piyasa öyle uçmuş ki ağzımız açık kaldı.
180 200 bin km de arabalar 180 200 bin civarı...
tabi uygunları da var 😂😂
benzinli km düşük olanlar.
biz dizel arıyoruz ya hem km hem fiyatları uçmuş.
Gonlunuze gore alırsınız ınsallah..

benim geçinme anlayışım insanın canı çektiği şeyi alıp yemesi ve giymesidir. ve artık bu mümkün değil, en azından bizim gibi kendini orta direk görenler için.
ki orta direk kavramı da bana göre kalmadı artık, o ayrı bir sosyoekonomik konu oldu.

ha çoğu insan burada da yazıyor, et yeme-yumurta alma, vs vs çok mu gerekli diye. bu da demektir ki geçinmek için temel besin maddelerinden feragat etmek gerekiyor.

içler acısı bir haldeyiz..

Insallah sıfır alırsınız..
Yok şu dönemde sıfır almam.
hem o kadar borca girmem,hem tekrar krediye bulaşmam...
zaten ev araba alırken girdik,zaruret diye,ama şuan keyfi yani...
Önümüzü göremiyor uz ,hali ile bizi zorlayacak borç,mantıklı değil...

Yok şu dönemde sıfır almam.
hem o kadar borca girmem,hem tekrar krediye bulaşmam...
zaten ev araba alırken girdik,zaruret diye,ama şuan keyfi yani...
Önümüzü göremiyor uz ,hali ile bizi zorlayacak borç,mantıklı değil...
Reno dusunmezmıydınız sıfır..reno sembol yada clio

sıfır arabalar evden pahalı neredeyse yada başabaş.. :KK43:
allah isteyen herkese versin tabi de 2-3 sene önce beğenilmeyen modellerin sıfırları olmuş 300-400 bin..
Bende bıraz once baktım daıre fıyatına
Artık bu dunya dar gelırlılerı kabul etmıyor:)
Tamamen kapıtal duzen

Et yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorum
Suan zaten en normal sey et.
Taze fasulye 27 liraydı markette.
Bi kilo fasulye yemegi 40 liraya mal oluyor. Yarım kilo et kadar ancak doyurur.

benim geçinme anlayışım insanın canı çektiği şeyi alıp yemesi ve giymesidir. ve artık bu mümkün değil, en azından bizim gibi kendini orta direk görenler için.
ki orta direk kavramı da bana göre kalmadı artık, o ayrı bir sosyoekonomik konu oldu.

ha çoğu insan burada da yazıyor, et yeme-yumurta alma, vs vs çok mu gerekli diye. bu da demektir ki geçinmek için temel besin maddelerinden feragat etmek gerekiyor.

şu et yeme ,meyve alma nedir yahu....
Çoğu insanın şu dönemde,tek lüksü evine aldığı yiyecek kaldı zaten.
O bile ateş pahası.
Pazara gidiyorsun 15 tl çilek.
1 kilosu bana az gelirken 4 kişilik aile sadece çileğe 2 kg alsa 30 tl verecek.

et kıyma mevzusuna gelince,100 gram düşmeli kişi başına en az, faydalı olması için...
Kıyma alamayan insanlar olduğunu düşünürsek ☹️
içler acısı haldeyiz demektir.

Saglık ıcın beslenme onemlı
Haydı gıyım vb bosverelım..
Aslında gezmekde psıkolojık ıhtıyac..
Ama yemekde zarurı artık dımı..

Et yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorum

bunu diyenler çok ayrı bir dünyada yaşıyorlar. belirli yerleri/kişileri savunmak istedikleri için böyle laflar ettiklerini düşünüyorum ben artık.
bir insanın et yememeyi normal kabul etmesi, hatta gidip et alırsan tabi geçinemezsin demesi bana göre kör cahilliktir.

Canı kofte cekıyor cocugun
Ben 43 yasımdayım artık cekmıyor eskısı gıbı
Ama cocukken herseyı ısterdı canımız degılmı
Kofte yıyemezssınmı dıycez cocuk hep tv demı gorsun kofteyı

Saglık ıcın beslenme onemlı
Haydı gıyım vb bosverelım..
Aslında gezmekde psıkolojık ıhtıyac..
Ama yemekde zarurı artık dımı..

şöyle düşünüyorum, çalışan bir insanım. iş yerine giderken herşeyden önce kendime saygım için doğru düzgün giyinmem lazım. her modaya uymayı, her trendi takip etmeyi söylemiyorum, ama üstüm başım düzgün olmalı mı, olmalı.

e eşşek gibi çalışıyorum para kazanmak için, zaten hakettiğimin yarısını zor veriyor kapitalist düzen, benim de keyif alıp dinlenmeye hakkım var mı, var..

en basiti rahatlıkla istediğim kadar kitabı alabilmeliyim, iş çıkışı çıkıp birşeyleri rahatça içebilmeliyim..

bunlar dediğiniz gibi ciddi psikolojik ihtiyaçlar. geçinme tanımını ben insanın bedenini ve ruhunu doyurması olarak yorumluyorum.

ve tabi ki sağlık için gerekli şeyleri yemeliyim ki organik ürünlerin fiyatları ortada.

bir de gerçekten hem çok çok düşük maaş alıp hem de ben herşeyi alıyorum geçiniyorum diyenlere bakıyorum.
herşey içinde et yok, süt yok, yumurta yok.. neredeyse kuru ekmeğe talim edip geçiniyorum diyip bir de burada sistemi eleştirenlere kızanlara lafım bu arada.
kazanamaz alamaz bunu asla kınamam. ama pahalı diye laf edenlere et yemeyiver demek bence kafayı kuma gömmek. ve asıl geliri o kadar düşük insanların ayaklanması lazımken, böyle eleştiri getirmelerini aklım almıyor.

X