- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Markete her gittiğimde çalışanlar harıl harıl etiketleri yeniliyor oluyor.her gün herşeye zam gelir mi ya,bıktım vallahiOlsun. Maaşı dolarla mı alıyorsunuz ki dolarin yükselmesini dert ediyorsunuz !
İroni yaptınız heraldeOlsun. Maaşı dolarla mı alıyorsunuz ki dolarin yükselmesini dert ediyorsunuz !
Sizinle aynı durumdaydım. Resmen geçimimizi döndüremez oldukMarkete her gittiğimde çalışanlar harıl harıl etiketleri yeniliyor oluyor.her gün herşeye zam gelir mi ya,bıktım vallahi
YapamıyoruzEvet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Ne kadar acı bir durum.birakin üst başa bir şeyler almayı temel ihtiyaclarimizi karşılayamaz hale geldikCevap çok basit geçinemiyoruz.
Aslında dediğiniz doğru.Gelir durumu ne olursa olsun kimse gecinemiyor bence. Zaten gecinmekten ne anladiginiza bagli. Ac kalmayan da geciniyoruz diye fakirlik guzellemesi yapiyor artik. Et yemezsen ölmezsin diyen insan gecinebildigini iddia ediyor ama aslinda gecinemediginden kendisi de haberdar degil. Cok ucu acik ve tartisma cikarabilecek konular bunlar. 37 yasindayim, memur ailesinin duzgun sekilde gecinebildigi bir donem hic gormedim hayatim boyunca.
AnlamadımOlsun. Maaşı dolarla mı alıyorsunuz ki dolarin yükselmesini dert ediyorsunuz !
Et yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorumGelir durumu ne olursa olsun kimse gecinemiyor bence. Zaten gecinmekten ne anladiginiza bagli. Ac kalmayan da geciniyoruz diye fakirlik guzellemesi yapiyor artik. Et yemezsen ölmezsin diyen insan gecinebildigini iddia ediyor ama aslinda gecinemediginden kendisi de haberdar degil. Cok ucu acik ve tartisma cikarabilecek konular bunlar. 37 yasindayim, memur ailesinin duzgun sekilde gecinebildigi bir donem hic gormedim hayatim boyunca.
Ekonominin gidişati, herşeyin fiyatının artması türk lirasının döviz karsisinda değer kaybetmesi hakkında ufacık yorum yapanlara cevap olarak bunu verdikleri için bunu yazmak istedimAnlamadım
Yumurta zaten kolisi 20 26 tl arası bir koli yumurta bir hafta anca gidiyor kalabalıksa aileEt yemezsen olmezsincilere hiç girmiyorum bile.ona bakılırsa yumurta yemezsekte olmeyiz,yoğurt yemezsekte olmeyiz,peynir yemezsekte olmeyiz.ayrica niye et yemeyelim yahu.niye kendimize bunu reva görüyoruz anlamiyorum