• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerim yarim kaldi

Dikkat eksikliği olup da çok başarılı işler yapan arkadaşım bana inanılmaz güç verdin.
Tezlerimi çürüten arkadaşlarım iyi ki varsınız.
Hepiniz ayrı ayrı haklisiniz sert konuşan bile inanılmaz haklı.

İsteyen yanım var onu görmezden gelemiyorum onun için bu konuyu açtım.
Her şeyi yazdım hic bir şeyi atlamadim ki düşüncelerinizi beynime iyice kaziyabileyim diye.

İstemeyen yanım hadi olmazsa korkusu ve kaygısı. Buna bile çok güzel yanıtlar aldım.

Denicem ya calisicam en azindan yapamasam da en azından denedim dicem.
Bahanelerin arkasına sığınmak istemiyorum.
Kendimi tanıyorum eğer kendi param olursa ne çok çocuk yüzü gülecek bunu biliyorum.
Sayamadığım o kadar çok hayallerim var ki.

Çocuklarımı mahrum etmem değil mi kendimden?
Stres yapıp onlara kötü davranmam değil mi ?

İnşallah bunlar olmaz içimde çok vesvese var bana bu düşünceler engel oluyor biliyorum.

Her olmuyor deyisimde burayı açıp tekrar okuyacağım.
Hepiniz varolun.

Halbuki ne çok istemiştim bir meslek sahibi olmayı.
Babamın benle gurur duymasını. Babamda en çok bana güvenmişti. Oku kızım kendi ayakların üzerinde dur. Güçlü ol hep demişti. Sağolsun hic bir şeyden beni mahrum etmeden okuttu.
Okulda bir çocukla tanıştım aşık olduk okulu bitirince evlendik.
Eşim atandı birlikte yeni şehre yeni hayata başladık. Ben de ders çalışmaya devam ettim hem yeni ev düzeni hem ders ilk yıl olmadı. Yeni evliyiz ya bizimle tanışmaya geldi komşular.uzaktan akrabalar yatıya geldiler.
Ne zaman program yapsam uyumadım. Gece calisacam dedim yorgunluktan uyuyakaldım.

Biraz fazla titiz olduğumdan günümün çoğu temizlikle geçiyordu.

Eşime sanırım çalışmayı düşünmüyorum ev kadını olmaya karar verdim dedim. O zamanlarda ev kadınlarının hayatları güzel görünmeye başlamıştı.
Eşlerini güler yüzle karşılıyor çocuklarıyla mutlu mesut yaşıyorlar. Bir arkadaşım vardı hem çalışıyor hem çocuklarıyla ilgileniyor hem eşiyle devamli tartışıyor psikolojik tedavi görüyordu.
Ister istemez biraz etkisinde kaldım çevre etkiliyor ve hayallerini değiştirmesine sebep sebep oluyormuş o zamanlar böyle düşünüyordum. Daha 21 yaşındaydım.
Kpss gözümde büyüdü geleceğime karşı kaygılı olmaya başladım hadi bende mutsuz olursam diye.

Esime dedim ben vazgeçtim ev kadını olucam çocuk istiyorum. 2 tane çocuğum oldu.
İkisi çok küçüktü. Babam bir gün dedi ki
En çok sana güvenmiştim.
O okur çalışır kimseye muhtaç olmaz demiştim. Artık 2 çocuktan sonra umudum kalmadı dedi.
Kalbim paramparça oldu.

Eskiden babamla ne hayaller kurardık. Onu alacaktım maasimla yemeğe cikaracaktim.
Yıllardır üzerinde güzel kıyafet görmemiştim hep bize harcamisti parasını.
Ona kendi paramla güzel kıyafetler alacaktım.
Annem yıllardır babama hep der kölen oldum ama koluma bir bilezik takmadın ona kendi paramla bilezik takacaktim.
Mutluluk elbette ki hep maddi şeylerden ibaret değil.
Ama içimizde kalan ukteler iste bunlar.

Sadece bunlar için meslek sahibi olunmaz bunun fa farkındayım.

Kafam o kadar karışık ki arkadaşlarım sizlerin bana yapacağınız yorumlar belki daha net dusunmemi sağlayabilir.

Şunu da belirtmem gerek. Evliyken Bir trafik kazası geçirdim o kazadan sonra dikkat eksikliği problemim başladı. Bu sorunu aşmak için çok Mücadele ettim ama aşamadim .

Bir ay önce kpss ye tekrar çalışmaya başladım. Yaparım 2 çocuk da olsa yapicam dedim. Çevreden etkilenmicem dedim.
yapamadım dikkat eksikligimden dolayi çok hata yapıyorum adim gibi ezberlediğim bilgileri bile soru çözerken yanlış anliyorum yanlış cevaplıyorum .

Çok ama çok moralim bozuk.

Benim gibi çok kişi var okuyup meslek edilememiş atanamamış biliyorum.
Sizler de benim gibi hissetiniz mi ?

Herkesten yorum bekliyorum iyi ya da kötü eleştiriye açığım.
Çalışmak güzel evet ama bu insanı daha üstün, değerli, yeterli vs yapmaz. İsterseniz çalışırsınız istemezseniz çalışmazsınız nitekim ailenizin laf sokmaları olana kadar halinizden şikayetçi değilmişsiniz. Bahane vs de bulmaya gerek yok gözünüzde büyümüştür rahatınızı bozmak istememişsinizdir olabilir tercihinize kimse karışamaz. Öncelikle aile de dahil başkalarını memnun etmek için değil gerçekten istediğiniz için mi çalışmak istiyorsunuz buna karar verin. Buradan bakınca ailenizin gözünde kendinizi ispatlamak için çalışmak istiyorsunuz, kendinize kalsa çalışmazsınız gibi geliyor. Anne baba bile olsa insanların başka insanlara beklenti yüklemeleri duygusal şiddet bana göre. Çalışmak sizin için çok önemli olsa şimdiye kadar dertlenirdiniz zaten bunun için, halbuki evde çocuklarınızla mutluymuşsunuz, başkalarını memnun etmeye çalışırsanız mutsuz olursunuz. Ha kendiniz için istiyorsanız yine oturun çalışın kpssye.

Üniversite okumak sadece meslek sahibi olmak demek değil ki.
Elbette mesleğin olur diploman olur. Kimi mesleğini yapar kimi başka bir alana kayar kimi çalışmaz.
Üni. Aynı zamanda kişisel gelişimin bir basamağıdır ve illa ki sana kattığı pek çok şey olmuştur. Boşuna okumuşsun gibi düşünme.

Evet özel sektör zor ama sizin çalışmaya gönlünüz yok asıl sebep bu. Hiçbirimiz keyfimizden çalışmıyoruz, sabahın köründe sıcacık yatağı bırakıp keyfimizden gitmiyoruz işe. Sizin mantığa göre bütün kadınlar bıraksın işi zormuş özel sektör evde mi otursun? Şu kpss aşkını ben sadece bu forumda gördüm. Özel olmaz, KPSS olmaz var bir bahaneniz kendinize göre ee o zaman mesele ne? Siz zaten kararınızı vermişsiniz neyin derdini çekiyorsunuz ki? Kusura bakmayın emeksiz yemek olmaz derler
Yaa bu sabah uyanmadan kulağına 'Ben işe gidiyorum seni almaya geleceğim annem merak etme' diyerek uyur haldeyken bıraktım oğlumu; içim eridi... özel sektör evet zor ama herkeste devlet memuru olayım rahat olayım kafası var bu yüzden yarış büyük, bunu da anlamak güç.

bence en buyuk hataniz esinizin lafi ile denemeden ozele sans vermemek olmus.

sundan dolayi diyorum,
siz bir ise girseydiniz,
zorlansaydiniz,
sonra da degmez, benim istedigim hayat bu degil deyip ev hanimi olsaydiniz,
su an cok mutlu olurdunuz.

hayatta sonuclarina katlanmakta en zorlandigim kararlar hep baskalarinin etkileri ile aldigim kararlar olmustur,

kendi hatalarimla zamaninda cok para ve emek harcadigim seyleri kaybetmisligim var,
ama hic birinin yasini tutmuyorum,
o gunun sartlari ile oyle gerekti oyle yaptim diyorum,
veya ben de boyle biriyim ne yapalim yani diyorum.

ama siz denememissiniz, bilmiyorsunuz.
o yuzden acabalariniz cok.

bir de bilemiyorum ama,
bu devlette calismayanlar is yerinde iskence goruyorlar gorusu tam olarak nasil ve nereden cikti,
sizin mesleginize alakali bir durum varsa o ayri,
belki o zaman yan alanlara bakmak lazim gelir.

Ama cok genel olarak, ozel ocudur demek dogru degil.

hep yazarim,
kamuda calistigim donem, o kadar cok mesai yapiyordum ki,
hem de ucret karsiligi falan degil,
bir donem aylarca 2 buyuk il arasi her hafta 2 kez gittim geldim, omrum yollarda otellerde gecti.
Hayatimda o donem kadar cok calistigim baska donem de yok.

yani ozel devlet diye degil de birinci dereceden amirinizle alakali biraz da,
ozelde de cok iyi sartlarda calisanlar var, devlette de benim ornegimdeki gibi durumlar var.
Denemeden bilemezsiniz.
+1
7 yıldır kamudayım, bir önceki işimde kan aldılar her bir yanımdan. Akşam hafta sonu mesaimiz gecenin üçünde gelen maillerimiz bitmezdi. Kendi yastığımda haftada üç dört gece uyursam kar sayardım kalanında ya vandaydım ya istanbulda ya hatayda. Nalet gitsin gene hatırladım :D

Şimdiki işimde de önceki kadar yoğun mobbing yok ama sürekli resmi dilde azar yiyor üstlerimizi asla memnun edemiyoruz, hiçbir şey demeseler güleryüzlü olun diyolar sanırsın pavyondaki konsomatrisleriz.

+1
7 yıldır kamudayım, bir önceki işimde kan aldılar her bir yanımdan. Akşam hafta sonu mesaimiz gecenin üçünde gelen maillerimiz bitmezdi. Kendi yastığımda haftada üç dört gece uyursam kar sayardım kalanında ya vandaydım ya istanbulda ya hatayda. Nalet gitsin gene hatırladım :KK70:

Şimdiki işimde de önceki kadar yoğun mobbing yok ama sürekli resmi dilde azar yiyor üstlerimizi asla memnun edemiyoruz, hiçbir şey demeseler güleryüzlü olun diyolar sanırsın pavyondaki konsomatrisleriz.

sorma ya,
daha deneyimsizim bu anlattigim donemlerde,
atmis amirim baskanin onune sunum yaptiriyor,
baskan lafi geciriyor, ben amirime bakiyorum beni korusun, sonucta o oyle demis oyle yapmisim degl mi, ben de bir emir kuluyum,
aaa Alys hanim onu neden oyle yaptiniz demez mi amir :bicak:
hayatimin dersidir :duduk:

Hayatin hep boyle olacaginin garantisi var mi? Esinin bir omur yaninda olacagindan... dunyanin binbir turlu hali var. Su an koltuga ayaklarini uzatip keyif yapiyorsun da hayat hep boyle mi olacak?
Eger gercekten istersen bahaneleri birakirsin .

bu mesaj beni cok uzdu ama,
neden boyle kiriliyorsunuz ve kendi emeginizi gormuyorsunuz ki.

ananem terzidir,
yillarca terzi olarak calismis ama sonrasinda evden kendisi devam etti,
simdi 80e yaklasti, hala evine gittigimde yaraticiligi ile bir sey yapmis buluyorum,
hani oyle gitmis su kadara su urunu satmis degil, parayla olcemeyeceginiz seyler, cok yaraticidir kendisi,
simdinin modasi recycle isini ben ananemden ogrendim diyeyim, hic bir seyi atmaz, her seyi degerlendirir, hem de guzellestirir.
bunu degersizlestirmek olmaz.

ayrica islerinizi paylasmistiniz basta konuda, cok cok iyiler,
ben sizin gibi kisilerin zaten maasli calisan olarak calismasini asil kayip goruyorum,
cok cok iyisiniz :nazar:
Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏
Ben değil de insanlar genel olarak emeğimizi görmüyor aslında.

Yine de sizin gibi insanların varlığı da mutlu ediyor.

🙏🙏🙏

🙏🙏🙏
Yaa boleyn ev hanımı tatavası yapanlar senin yarın kadar olsun da öyle konuşsunlar, kompleksli insanların akılları sıra ellerindeki şeyle üstünlük taslayarak ezikliklerini örtme çabası kadar irrite edici bişey yok. Al işte kendi de sonradan çalışmayı bırakmış nooldu derler adama. Çalışan-ev hanımı-evli-bekar-yaşlı-genç kadın yoktur mayası kumaşı düzgün olan ve olmayan kadın vardır (veya erkek). Ben şahsen senin evlilik ilişkisi, ilişkide denge, insan tahlil etme, kendi kıymetini bilme konularındaki yorumlarından çok şey öğreniyorum.

🙏🙏🙏
benim çalışmadığım, daha doğrusu düzgün kendi alanımda bir iş için arayışta olduğum dönemde, kendi yakın (!) arkadaşlarımdan duyduklarımı bir bilseniz. tabii yüzüme asla, ama imalar vsler. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. kuş kadar maaşa bir ilçede düz memur olarak çalışan (yani kariyer mesleği değil diye söylüyorum) arkadaşım bile sanki Manhattan'da bir hukuk bürosunda üst düzey kariyer yapmış gibi havalanırdı. başka arkadaşım evlenecekti o zamanki nişanlısı için tabii ki kariyer yapmış/çalışan mesleği olan kadınla olacağım derdi. sonra ne mi oldu? nişanlısı işten çıkarıldı, evde 2 sene kpss'ye hazırlandı kazanamadı, sonra bebekleri oldu şu an onu büyütüyor, herhangi bir planı yok. memur olan arkadaşım istemediği bir ilçede depresyona girdi (evlenme takıntılıydı, aday bulamıyor). bir başka arkadaşım da 5 yıllık işini bırakıp evlendi taşındı, giderken ben hayatta çalışmadan duramam ben öyle biri değilim diyordu 3 yıldır evde.

bunları yazdım, yazarken kendim de pek inanamıyorum gercek gibi gelmiyor. ama zamanında ben hayatla ilgili yönümü ararken bu tiplerin hepsi boş boş konuşurdu. bu nedenle yazdım. yani insanların ne söylediğine takılmayın, inanın hiçbir anlamı yok. öyle konuşanlar da boşverin arkadaşınız olmasın, ben öyle inançlı biri değilim ama zamanında kendini bir halt sanıp büyük konuşan herkesin de hayatının nerelere sürüklendiğini bizzat gördüm. siz kendi hayatınıza odaklanın, kendinize emeğinize saygı duyun. o zavallılar değerinizden hiçbir şey götüremez.

Yaa boleyn ev hanımı tatavası yapanlar senin yarın kadar olsun da öyle konuşsunlar, kompleksli insanların akılları sıra ellerindeki şeyle üstünlük taslayarak ezikliklerini örtme çabası kadar irrite edici bişey yok. Al işte kendi de sonradan çalışmayı bırakmış nooldu derler adama. Çalışan-ev hanımı-evli-bekar-yaşlı-genç kadın yoktur mayası kumaşı düzgün olan ve olmayan kadın vardır (veya erkek). Ben şahsen senin evlilik ilişkisi, ilişkide denge, insan tahlil etme, kendi kıymetini bilme konularındaki yorumlarından çok şey öğreniyorum.
Mihailim ❤ sen her zaman bana destek oluyorsun.

Çok teşekkür ederim. Iyiki ordasin❤

+1
7 yıldır kamudayım, bir önceki işimde kan aldılar her bir yanımdan. Akşam hafta sonu mesaimiz gecenin üçünde gelen maillerimiz bitmezdi. Kendi yastığımda haftada üç dört gece uyursam kar sayardım kalanında ya vandaydım ya istanbulda ya hatayda. Nalet gitsin gene hatırladım :KK70:

🤣😂😂😂😂

Devlet memurları yatıyor mu. Genelleme yapmışsınız. Benim kurumda tüm gün full time çalışıyoruz. Doğunun en zor zamanı 2015 olayların ortasında kaldık. Görevimizi yine de yaptık 3 yıl dolu dolu. Sizi tenzih etmek istedim

Matematik bölümü mezunuyum. Dikkat eksikliği bu bölümde en önemli sorun

Hepiniz o kadar haklısıniz ki.
Ikilemdeyim.
Karar veremiyorum .

Bir arkadaş demişki.bahane bulduğunuz müddetçe olmaz diye aslında onlar bahane değil gerçekler. Ve çalışmamı zorlaştıran sebepler.
Acaba babam için mi yoksa kendim için mi çalışmak istiyorum. Onu bile bilmiyorum.
Kendi adıma üzülüyorum.
Ayağı yere basan net görüşlü olan insanlar gibi olmak isterdim bende.

Özel sektörde çalışmak ben ıstiyorum esim razı olmuyor. Bir arkadaş Özel sektöre laf attığımı sanmış asla öyle bir şey yok.
Asıl onlar en çok yorulan emek veren esim de.calisti o anlattı Bana bunları ve ataninca daha mutlu Olduğunu .
Babanız size ömrünü vermiş onun isteklerini hiçe saymışsınız ama eşiniz özel sektörde çalışma deyiverince akan sular duruyor öyle mi. Babam ölmeden önce bizden isteyip de hayal kırıklığına uğradığın bir şey oldu mi diye sordum. İki kız bir erkek kardeşiz hepimiz özel sektörde bata çıka çalışıyorduk ve hiçbirimiz değil torun vermek evlenmemiştik bile. Yok kızım hepiniz okudunuz kendi paranızı kazandınız tek isteğim buydu dedi. Neyse ki rahmetli babamın emeklerini boşa çıkarmadım yoksa o yükle nasıl yaşardım bilemiyorum

benim çalışmadığım, daha doğrusu düzgün kendi alanımda bir iş için arayışta olduğum dönemde, kendi yakın (!) arkadaşlarımdan duyduklarımı bir bilseniz. tabii yüzüme asla, ama imalar vsler. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. kuş kadar maaşa bir ilçede düz memur olarak çalışan (yani kariyer mesleği değil diye söylüyorum) arkadaşım bile sanki Manhattan'da bir hukuk bürosunda üst düzey kariyer yapmış gibi havalanırdı. başka arkadaşım evlenecekti o zamanki nişanlısı için tabii ki kariyer yapmış/çalışan mesleği olan kadınla olacağım derdi. sonra ne mi oldu? nişanlısı işten çıkarıldı, evde 2 sene kpss'ye hazırlandı kazanamadı, sonra bebekleri oldu şu an onu büyütüyor, herhangi bir planı yok. memur olan arkadaşım istemediği bir ilçede depresyona girdi (evlenme takıntılıydı, aday bulamıyor). bir başka arkadaşım da 5 yıllık işini bırakıp evlendi taşındı, giderken ben hayatta çalışmadan duramam ben öyle biri değilim diyordu 3 yıldır evde.

bunları yazdım, yazarken kendim de pek inanamıyorum gercek gibi gelmiyor. ama zamanında ben hayatla ilgili yönümü ararken bu tiplerin hepsi boş boş konuşurdu. bu nedenle yazdım. yani insanların ne söylediğine takılmayın, inanın hiçbir anlamı yok. öyle konuşanlar da boşverin arkadaşınız olmasın, ben öyle inançlı biri değilim ama zamanında kendini bir halt sanıp büyük konuşan herkesin de hayatının nerelere sürüklendiğini bizzat gördüm. siz kendi hayatınıza odaklanın, kendinize emeğinize saygı duyun. o zavallılar değerinizden hiçbir şey götüremez.
Desteğiniz için cook teşekkür ederim.

Emeğe değer veren insanlarla karşılaşmak çok güzel 🙏🙏🙏

Müşteri çamurluk yapıyo amirim cebinde para da yok attır bunu mekandan :olamaz:
Hele yönetici hemcinsinse hepten yandın😂 bizim kadındı müdür. Sürekli azarlıyordu insanları, sosyal medyadan (instagramdan) sürekli laf sokmalı mesajlar veriyordu, şimdi de şey yazmış" taklitler asıl olana onur verir" mi ne öyle bi şey😂

Hele yönetici hemcinsinse hepten yandın😂 bizim kadındı müdür. Sürekli azarlıyordu insanları, sosyal medyadan (instagramdan) sürekli laf sokmalı mesajlar veriyordu, şimdi de şey yazmış" taklitler asıl olana onur verir" mi ne öyle bi şey😂
Önce lafa bakarım laf mi diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye hem benim suskunluğum asaletimdendir taam mıa

Söylediklerin mantıklı geldi.
Bir yanım doğru diyor bir yanım hayır sen çalışmak istiyorsun diyor. O yüzden diyorum kafam tarhana çorbası.
Neden böyleyim ki ben neden gerçekten beni ne mutlu edeceğini bilmiyorum.
Su an ki hayatıma bakıyorum her şey yolunda gibi mutluyum ayaklarımı uzatıp tv da izleyebiliyorum kendimle cocuklarimla Bol vakit de geçiriyorum.
Bunlar çalışırken olacak mi diyorum.
Sonra diyorum ki bu çocuklar hep böyle küçük kalmayacak. Okula gittiklerinde yalnız olucam. Maddi giderler çok fazla bu devirde.
Bir ev sahibi olur muyuz diyorum eşime tek maaşla o da çok zor diyor.
Bazen diyorum ki bu mesleği ne kadar istiyorum.
Sanki içimde iki tane ben var
Bana hükmeden.

Yolumu kaybetmiş gibiyim.
Sonra pişman olur muyum diyorum.
Keşke atansaydim der miyim diyorum.

Özel sektör çok zor eşim ataninca bir yıl çalıştı. Senin asla calismani istemiyorum hakkını alamıyorsun istediğin tatili yapamıyorsun dedi.
Çalış atan. Yoksa evde otur daha iyi dedi.
Ben de tecrübesine güvendim tamam dedim.

Bir arkadaş özelde Çalış demiş ona da cvp vermek istedim burda.
Valla güzel kardeşim özel sektör zordur evet ama öcü de değil, 25 yıldır çalışıyorum. Eşim devlette her devlette çalışan hakkını alıyor mu sanıyorsun, neler çekiyor insanlar üç kuruş maaş için.
Bugün forumda 45 yaşında hiç çalışmamış bir annenin tartışıldığı bir konu vardı, kadına asalak mı denmedi, onursuz mu denmedi, çocuğu bakmak zorunda değil mi denmedi neler neler... Velhasıl devir değişiyor, ömrünü verdiğin evlat bile istemiyor yeri gelince gelinlere damatlara zaten haşa annem diyemiyor kimse, o yüzden özel ya da devlet ne bulursan çalış yaşın gençken, en azından bir sigortan, bir emekli maaşın olur, kendine yetecek kadar gücün olur. Ben bugün cidden korktum insanlardan çalış lütfen

valla isteyimce her şey oluyor. bir arkadaşım vardı. birlikte atandığımız. eşinden ayrılmış bir çocukla ailede çok varlıklı değil hani. önce üniversite sınavına çalışmış kazanmış. sonra kpssyi kazanmış ve aynı yerde çalıştık. şimdi de onu çok seven biriyle evlendi o kadar mutluki. ben de onu görünce diyorum ki yeter ki insan istesin her şeyi yapar. siz adım atın Rabbim yardımcınız olur. hiç bir şey için geç değil. arkadaşım 30 undan sonra okudu ve atandı. ama ben yapamam deyip baştan ket vurursanız beyin yapamaycağına inanır ve yapamazsınız. düzgün bir programla başarabilirsiniz.

Back