Ablam ikiz bebekleriyle lisans okudu. Hemde 4 yılı tamına tamına 4 yılda bitirdi, bir yarıyıl dahi uzatmadan. "Nasıl yaptın" diye sorduğumda "çocukları uyutabildiğim her gece uykudan ölsem de koca fincan kahve içip 2 saat ders çalışmayı alışkanlık haline getirdim" demişti.
Aynı zaman da evi barkı her daim derli toplu, ocağında yemeği vardı. Abartı şekilde titiz kadındır yani, titizliği bahane ettiğiniz için yazdım. Bu sene de farklı bir alandan lisans okumak için tekrar üniversiteye başladı.
2 çocuğum var bende evliliğim süresince genel anlamda çalıştım. Bebeğim için evde oturduğum ara sınava girip lisans okudum. He ben ablam gibi 4 yılda değil, 1-2 yıl daha uzaratak/dondurarak falan okudum ama bitirdim.
Önümüzdeki sene aöf sosyoloji okumak istiyorum inşallah.
Siz planlarınızı yapmak isteme boyutunda kalmış bunun için çaba göstermemişsiniz. Düşünceyi hayata gerçirmek için hep bahanelere sığınmışsınız. Uykum vardı, titizdim, misafir geldi değil ben istemedim derseniz yendien dener ve başarabilirsiniz.
Geçenlerde gençliğinde tıp kazanmış ama maddi sorunlardan okuyamamış. 25 yıl fırıncılık yaptıktan sonra yeniden tıp kazanmış 53 yaşında doktor olmuş bir adamın hikayesini okudum. Tıp demek 1/2 milyon öğrenciyi geride bırakmak demek. Adam bunu o yaşında yapmış, çünkü istemiş ve hayali için çabalamış.
KPSS olmazsa özel sektörde çalışabilirdin. Ama oda zor gelmiş anladığım kadarıyla. Bahaneleri önce kafanızdan siz silin, o zaman her şey olur. Sen isteyince olaylarda ona göre gelişir emin ol.