• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerim yarim kaldi

Özel sektör çok zor eşim ataninca bir yıl çalıştı. Senin asla calismani istemiyorum hakkını alamıyorsun istediğin tatili yapamıyorsun dedi.
Çalış atan. Yoksa evde otur daha iyi dedi.

cidden bu bölümünüzü merak ettim

şimdi yani evde oturunca istediğiniz tatili yapabiliyor musunuz

iki ay çalışmakla hem de iki çocukla zaten KPSS olmaz

cidden iyi emek gerekir vs de sizin çalışma algınızda da sıkıntı var

hakkını alamıyorsun istediğin tatili yapamıyorsun ama şimdi de en alamayız eşimin maaşı ile diyorsunuz mesela

evet çalışma şartları ağır olabilir ama en azından daha rahat geçinirsiniz

lakin o dikkat eksikliğinizi takip edin

engel durumu var mı öğrenin eğer oran vs varsa EKPSS deneyin

Halbuki ne çok istemiştim bir meslek sahibi olmayı.
Babamın benle gurur duymasını. Babamda en çok bana güvenmişti. Oku kızım kendi ayakların üzerinde dur. Güçlü ol hep demişti. Sağolsun hic bir şeyden beni mahrum etmeden okuttu.
Okulda bir çocukla tanıştım aşık olduk okulu bitirince evlendik.
Eşim atandı birlikte yeni şehre yeni hayata başladık. Ben de ders çalışmaya devam ettim hem yeni ev düzeni hem ders ilk yıl olmadı. Yeni evliyiz ya bizimle tanışmaya geldi komşular.uzaktan akrabalar yatıya geldiler.
Ne zaman program yapsam uyumadım. Gece calisacam dedim yorgunluktan uyuyakaldım.

Biraz fazla titiz olduğumdan günümün çoğu temizlikle geçiyordu.

Eşime sanırım çalışmayı düşünmüyorum ev kadını olmaya karar verdim dedim. O zamanlarda ev kadınlarının hayatları güzel görünmeye başlamıştı.
Eşlerini güler yüzle karşılıyor çocuklarıyla mutlu mesut yaşıyorlar. Bir arkadaşım vardı hem çalışıyor hem çocuklarıyla ilgileniyor hem eşiyle devamli tartışıyor psikolojik tedavi görüyordu.
Ister istemez biraz etkisinde kaldım çevre etkiliyor ve hayallerini değiştirmesine sebep sebep oluyormuş o zamanlar böyle düşünüyordum. Daha 21 yaşındaydım.
Kpss gözümde büyüdü geleceğime karşı kaygılı olmaya başladım hadi bende mutsuz olursam diye.

Esime dedim ben vazgeçtim ev kadını olucam çocuk istiyorum. 2 tane çocuğum oldu.
İkisi çok küçüktü. Babam bir gün dedi ki
En çok sana güvenmiştim.
O okur çalışır kimseye muhtaç olmaz demiştim. Artık 2 çocuktan sonra umudum kalmadı dedi.
Kalbim paramparça oldu.

Eskiden babamla ne hayaller kurardık. Onu alacaktım maasimla yemeğe cikaracaktim.
Yıllardır üzerinde güzel kıyafet görmemiştim hep bize harcamisti parasını.
Ona kendi paramla güzel kıyafetler alacaktım.
Annem yıllardır babama hep der kölen oldum ama koluma bir bilezik takmadın ona kendi paramla bilezik takacaktim.
Mutluluk elbette ki hep maddi şeylerden ibaret değil.
Ama içimizde kalan ukteler iste bunlar.

Sadece bunlar için meslek sahibi olunmaz bunun fa farkındayım.

Kafam o kadar karışık ki arkadaşlarım sizlerin bana yapacağınız yorumlar belki daha net dusunmemi sağlayabilir.

Şunu da belirtmem gerek. Evliyken Bir trafik kazası geçirdim o kazadan sonra dikkat eksikliği problemim başladı. Bu sorunu aşmak için çok Mücadele ettim ama aşamadim .

Bir ay önce kpss ye tekrar çalışmaya başladım. Yaparım 2 çocuk da olsa yapicam dedim. Çevreden etkilenmicem dedim.
yapamadım dikkat eksikligimden dolayi çok hata yapıyorum adim gibi ezberlediğim bilgileri bile soru çözerken yanlış anliyorum yanlış cevaplıyorum .

Çok ama çok moralim bozuk.

Benim gibi çok kişi var okuyup meslek edilememiş atanamamış biliyorum.
Sizler de benim gibi hissetiniz mi ?

Herkesten yorum bekliyorum iyi ya da kötü eleştiriye açığım.
Canım evlenmiştim iki işte birden çalışıyordum yeni evliyken biri sabah sekız aksam dort oburu aksam bes ve on buna ragmen tek tercih yapıp ıstda cok ıyı bır unıversıte kazandım ıyı bır bolum. Ustelık ben calıskan bir ogrencı de değildim. Okulu kazandım ama hamıle kaldım ben okula bir saat mesafede baska sehırdeyım. Evde bir cocuk daha vardı esımın eskı esınden oglu, ben hamileyim, okul uzak, calısıyorum da gittim geldim okula bazen sınava giremedim bütünlemelerin hepsınden doksan alıp gectım şimdi noldu biliyomusun o kadar emek ugras cope gitti evden çalışıyorum sebep ne evde kızım var kız gelmıs liseye aman yemegı eksık kalmasın derdim. Bunlar hep bahanemız zaman gecıyor gec kalmadan basla. B12 vitamını al cevız ye bol bol

Özel sektör çok zor eşim ataninca bir yıl çalıştı. Senin asla calismani istemiyorum hakkını alamıyorsun istediğin tatili yapamıyorsun dedi.
Çalış atan. Yoksa evde otur daha iyi dedi.
Ben de tecrübesine güvendim tamam dedim.

Bir arkadaş özelde Çalış demiş ona da cvp vermek istedim burda.

Evet özel sektör zor ama sizin çalışmaya gönlünüz yok asıl sebep bu. Hiçbirimiz keyfimizden çalışmıyoruz, sabahın köründe sıcacık yatağı bırakıp keyfimizden gitmiyoruz işe. Sizin mantığa göre bütün kadınlar bıraksın işi zormuş özel sektör evde mi otursun? Şu kpss aşkını ben sadece bu forumda gördüm. Özel olmaz, KPSS olmaz var bir bahaneniz kendinize göre ee o zaman mesele ne? Siz zaten kararınızı vermişsiniz neyin derdini çekiyorsunuz ki? Kusura bakmayın emeksiz yemek olmaz derler

Profilinizde 25 yaşında görünüyorsunuz, 25 yaş iş hayatına atılmak için gayet iyi bir yaş. Yalnız aklıma takıldı söylemeden edemeyeceğim çalışmayı kendiniz için istiyorsanız bu yola girin, babanızı mutlu etmek sizi asli göreviniz değil, babamı düş kırıklığına uğrattım diye başlarsanız zaten devamı zor gelir. Kendiniz için yaparsanız daha istekli olursunuz, hayat sizin hayatınız.

Evet özel sektör zor ama sizin çalışmaya gönlünüz yok asıl sebep bu. Hiçbirimiz keyfimizden çalışmıyoruz, sabahın köründe sıcacık yatağı bırakıp keyfimizden gitmiyoruz işe. Sizin mantığa göre bütün kadınlar bıraksın işi zormuş özel sektör evde mi otursun? Şu kpss aşkını ben sadece bu forumda gördüm. Özel olmaz, KPSS olmaz var bir bahaneniz kendinize göre ee o zaman mesele ne? Siz zaten kararınızı vermişsiniz neyin derdini çekiyorsunuz ki? Kusura bakmayın emeksiz yemek olmaz derler

Ağzına sağlık

+4897454785452225455 :KK200:

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben 2. Üniversite okudum önlisans, KPSS ye önlisans dan girdim 33 yaşında 2 küçük çocukla (3 ve 4) atandım. DGS ye girip bölümümü lisansa tamamladım şimdi yüksek lisans yapıyorum, Allah nasip ederse doktora ve yeni bir bölüm okumak var hedefimde. Nefes aldığımız sürece hiçbirşey için geç kaldığımıza inanmıyorum

Hayatta en istediğim şeydi mesleğimi yapabilmek ( öğretmenim, atanamadım. Atanmaya pek umudum da yok açıkçası)

Bulunduğum şehirde özel okullarda is bulmak için tabiri caize arkanızda bir "adam" olmali. Benim yoktu.

BBn sizden farklı olarak çalışmayı ilk günden beri isterdim. Muhtaç olmamak icin vs değil. Çalışmak istiyorum sadece sebebi şu veya bu değil. Muhtac değilim çünkü. Param var kenarda sadece bana ait olan .

Burda mesela bazen bazı arkadaşlar "koca parasi yemek ,kocanın eline bakmak" gibi cümleler yazıyorlar. Aslında hiçbiri beni hedef almıyor. Ama cok cok kiriliyorim. O da elimde değil. Nedeni de yok. Kırıliyorum. O kadar.

Ben de sonradan kanavice isi öğrendim. Şimdi instagramdan sipariş alarak çeyizlik ürün satıyorum.

Az Da olsa kazanıyorum . Çok büyük paralar değil tabi. Ama hic yoktan iyidir.

En azindan almak istediğim bir bluzu kendim alıyorum.

Yine de çalışıyor musun sorusuna "hayir" demek kadar zor gelen hiçbirşey yoK benim icin.

Bi keresinde bir arkadaşım "ben ev hanımı değilim kimse bana ev hanimi diyemez"demisti yanımda. Paramparça dökülmüstüm oraya. Parçalarım halen daha oralardadır.

Ama napalim..hayat bu. neyi cok istersek onunla imtihan oluyoruz.

Diplomam nerde mesela şu an onu bile bilmiyorum... Yine de elimde az da olsa bir kazancım var. Şükür .

Allah bugunümüzü aratmasin
Boleyn..burada farkettiğim en idealist insanlardan birisin.lutfen kendine haksızlık etme.

Ablam ikiz bebekleriyle lisans okudu. Hemde 4 yılı tamına tamına 4 yılda bitirdi, bir yarıyıl dahi uzatmadan. "Nasıl yaptın" diye sorduğumda "çocukları uyutabildiğim her gece uykudan ölsem de koca fincan kahve içip 2 saat ders çalışmayı alışkanlık haline getirdim" demişti.
Aynı zaman da evi barkı her daim derli toplu, ocağında yemeği vardı. Abartı şekilde titiz kadındır yani, titizliği bahane ettiğiniz için yazdım. Bu sene de farklı bir alandan lisans okumak için tekrar üniversiteye başladı.

2 çocuğum var bende evliliğim süresince genel anlamda çalıştım. Bebeğim için evde oturduğum ara sınava girip lisans okudum. He ben ablam gibi 4 yılda değil, 1-2 yıl daha uzaratak/dondurarak falan okudum ama bitirdim.
Önümüzdeki sene aöf sosyoloji okumak istiyorum inşallah.

Siz planlarınızı yapmak isteme boyutunda kalmış bunun için çaba göstermemişsiniz. Düşünceyi hayata gerçirmek için hep bahanelere sığınmışsınız. Uykum vardı, titizdim, misafir geldi değil ben istemedim derseniz yendien dener ve başarabilirsiniz.

Geçenlerde gençliğinde tıp kazanmış ama maddi sorunlardan okuyamamış. 25 yıl fırıncılık yaptıktan sonra yeniden tıp kazanmış 53 yaşında doktor olmuş bir adamın hikayesini okudum. Tıp demek 1/2 milyon öğrenciyi geride bırakmak demek. Adam bunu o yaşında yapmış, çünkü istemiş ve hayali için çabalamış.

KPSS olmazsa özel sektörde çalışabilirdin. Ama oda zor gelmiş anladığım kadarıyla. Bahaneleri önce kafanızdan siz silin, o zaman her şey olur. Sen isteyince olaylarda ona göre gelişir emin ol.

cidden bu bölümünüzü merak ettim

şimdi yani evde oturunca istediğiniz tatili yapabiliyor musunuz

iki ay çalışmakla hem de iki çocukla zaten KPSS olmaz

cidden iyi emek gerekir vs de sizin çalışma algınızda da sıkıntı var

hakkını alamıyorsun istediğin tatili yapamıyorsun ama şimdi de en alamayız eşimin maaşı ile diyorsunuz mesela

evet çalışma şartları ağır olabilir ama en azından daha rahat geçinirsiniz

lakin o dikkat eksikliğinizi takip edin

engel durumu var mı öğrenin eğer oran vs varsa EKPSS deneyin
Matematik bölümü mezunuyum. Dikkat eksikliği bu bölümde en önemli sorun

Hepiniz o kadar haklısıniz ki.
Ikilemdeyim.
Karar veremiyorum .

Bir arkadaş demişki.bahane bulduğunuz müddetçe olmaz diye aslında onlar bahane değil gerçekler. Ve çalışmamı zorlaştıran sebepler.
Acaba babam için mi yoksa kendim için mi çalışmak istiyorum. Onu bile bilmiyorum.
Kendi adıma üzülüyorum.
Ayağı yere basan net görüşlü olan insanlar gibi olmak isterdim bende.

Özel sektörde çalışmak ben ıstiyorum esim razı olmuyor. Bir arkadaş Özel sektöre laf attığımı sanmış asla öyle bir şey yok.
Asıl onlar en çok yorulan emek veren esim de.calisti o anlattı Bana bunları ve ataninca daha mutlu Olduğunu .

Matematik bölümü mezunuyum. Dikkat eksikliği bu bölümde en önemli sorun

Hepiniz o kadar haklısıniz ki.
Ikilemdeyim.
Karar veremiyorum .

Bir arkadaş demişki.bahane bulduğunuz müddetçe olmaz diye aslında onlar bahane değil gerçekler. Ve çalışmamı zorlaştıran sebepler.
Acaba babam için mi yoksa kendim için mi çalışmak istiyorum. Onu bile bilmiyorum.
Kendi adıma üzülüyorum.
Ayağı yere basan net görüşlü olan insanlar gibi olmak isterdim bende.

Özel sektörde çalışmak ben ıstiyorum esim razı olmuyor. Bir arkadaş Özel sektöre laf attığımı sanmış asla öyle bir şey yok.
Asıl onlar en çok yorulan emek veren esim de.calisti o anlattı Bana bunları ve ataninca daha mutlu Olduğunu .

Buradaki mesele özel de yada kamu da çalışmak değil.
Çalışmak.
Sen çalışmak istiyor musun önce onu sor kendine.
Tabi ki de özel de çalışmak daha zor.
Ne memurlar biliyorum salla başını al maaşını yapan.
Sen her şeye rağmen ayaklarının üstünde durmak istiyorsan özel-kamu demeyip çalışacaksın.
Ama mesele o.
Bence sen çalışmak istemiyorsun.
Çocukları da bahane olarak gösteriyorsun.

Ablam ikiz bebekleriyle lisans okudu. Hemde 4 yılı tamına tamına 4 yılda bitirdi, bir yarıyıl dahi uzatmadan. "Nasıl yaptın" diye sorduğumda "çocukları uyutabildiğim her gece uykudan ölsem de koca fincan kahve içip 2 saat ders çalışmayı alışkanlık haline getirdim" demişti.
Aynı zaman da evi barkı her daim derli toplu, ocağında yemeği vardı. Abartı şekilde titiz kadındır yani, titizliği bahane ettiğiniz için yazdım. Bu sene de farklı bir alandan lisans okumak için tekrar üniversiteye başladı.

2 çocuğum var bende evliliğim süresince genel anlamda çalıştım. Bebeğim için evde oturduğum ara sınava girip lisans okudum. He ben ablam gibi 4 yılda değil, 1-2 yıl daha uzaratak/dondurarak falan okudum ama bitirdim.
Önümüzdeki sene aöf sosyoloji okumak istiyorum inşallah.

Siz planlarınızı yapmak isteme boyutunda kalmış bunun için çaba göstermemişsiniz. Düşünceyi hayata gerçirmek için hep bahanelere sığınmışsınız. Uykum vardı, titizdim, misafir geldi değil ben istemedim derseniz yendien dener ve başarabilirsiniz.

Geçenlerde gençliğinde tıp kazanmış ama maddi sorunlardan okuyamamış. 25 yıl fırıncılık yaptıktan sonra yeniden tıp kazanmış 53 yaşında doktor olmuş bir adamın hikayesini okudum. Tıp demek 1/2 milyon öğrenciyi geride bırakmak demek. Adam bunu o yaşında yapmış, çünkü istemiş ve hayali için çabalamış.

KPSS olmazsa özel sektörde çalışabilirdin. Ama oda zor gelmiş anladığım kadarıyla. Bahaneleri önce kafanızdan siz silin, o zaman her şey olur. Sen isteyince olaylarda ona göre gelişir emin ol.
Yaa nasıl güzel anlatmissiniz ağladım okurken sizin gibi yazıları okuyunca hevesleniyorum ben de yaparım diyorum.
1 ay önce ben de çalıştım derse kahve içtim

Kendime söyle telkin verdim bir yıl ya yıl sık dişini uykusuz kal stresli Ol

Çalış
Her şeyin de bırak düzenli Olmasın.
Sonra atan. Hayalini yasa dedim.
Bu bahane değil. Dikkat eksikliğim beni
mahvetti çok ağladım her hata yapisimda.
Gece 4 e kadar çalışıp uyuyordum. Sonra sonuç alamayinca soru çözemeyince bıraktım. Ama hala kafam karmakarışık.
Sürekli sorular var beynimi kemiren

Kendim için mi babam için. Mi

Mutlu mu olursun mutsuz mu

Eşek gibi çalıştım diyelim bu sözü kendime.soyluyorum kimse üstüne alınmasın. bir yıl hadi kazanamazsam bu dikkat eksikliği yüzünden olmazsa.

Bunların cevapları bile yok bende.

Beynim sarhoş gibi...

Bence rahatsınız. Evlenince kendinizi zorlamamış kpssye girmemişsiniz. Sonra kendinizi zorlamamış ev hanımı olmuşsunuz. Kendinizi zorlayıp özel ders vereyim, YouTube kanalı açayım falan demişsiniz. Siz hep rahat etmişsiniz. Doğal olarak bunun bir sonucu olacaktı. Olduğunuz nokta hayat boyu kolaya kaçmanızın sebebi.

Geçmişe vah vah demeye gerek yok. Kabullenin ve böyle davranmayın. Kpss olmuyorsa özele bakım. Öğretmenlik olmuyorsa sekreterlik bakın. Çalışmak isteyen insan her türlü bulur. Benim babamda çok zorluklarla okuttu beni. Ben üniversitedeyken abim vefat etti. Hem depresyon, hem travma sonrası stres bozukluğu hem anksiyete tedavisi görüyordum, günde avuç avuç ilaç içiyordum ama okulu zamanında bitirdim. Ben o kafayla yaptıysam ki o zaman dilimini hatırlamıyorum bile dikkat eksikliği yanında hiçbir şey.

Matematik bölümü mezunuyum.

öğretmen misiniz

Fen edebiyat matematik mezunu musunuz

okulda tanıştınız okul bitti sonra evlendiniz ise

21 yaşında iki çocuk ve 4 yıllık mezun nasıl olunuyor

evet özelde çalışmak zor ama hiç yoktan iyidir

ben zaten bu işi çözemiyorum

özelde yeterince para vermiyorlar, çok çalıştırıyorlar herkesin dilinde,

tamam öyle olsun kabul ama şimdi de yeterince para vermiyor kimse evde oturduğunuz için

eşiniz de öğretmen sonuçta aldığı belli

lakin KPSS son bir ayda falan olmaz iki küçük çocukla evde de zor

çocuklar okul çağına gelince adam akıllı yoğunlaşıp atanabilirsiniz

Gece 4 e kadar çalışıp uyuyordum. Sonra sonuç alamayinca soru çözemeyince bıraktım.

iyi de bunun dikkat eksikliğiniz ile ilintisi de olmayabilir

yani gün boyu başka şeylerle uğraşıp gece ders çalışırsanız verimli olamazsınız

yani günü ev temizleyerek geçirmişsiniz

sonra gece uykulu uykulu çalışıp unutuyorum deyip geçmişsiniz

öğretmen misiniz

Fen edebiyat matematik mezunu musunuz

okulda tanıştınız okul bitti sonra evlendiniz ise

21 yaşında iki çocuk ve 4 yıllık mezun nasıl olunuyor

evet özelde çalışmak zor ama hiç yoktan iyidir

ben zaten bu işi çözemiyorum

özelde yeterince para vermiyorlar, çok çalıştırıyorlar herkesin dilinde,

tamam öyle olsun kabul ama şimdi de yeterince para vermiyor kimse evde oturduğunuz için

eşiniz de öğretmen sonuçta aldığı belli

lakin KPSS son bir ayda falan olmaz iki küçük çocukla evde de zor

çocuklar okul çağına gelince adam akıllı yoğunlaşıp atanabilirsiniz
21 yaşında evlendim Simdi 25 yaşındayım 26 ya giricem

iyi de bunun dikkat eksikliğiniz ile ilintisi de olmayabilir

yani gün boyu başka şeylerle uğraşıp gece ders çalışırsanız verimli olamazsınız

yani günü ev temizleyerek geçirmişsiniz

sonra gece uykulu uykulu çalışıp unutuyorum deyip geçmişsiniz
düzenli bir hayatım var 2 de çocuk bakımı küçük ikiside biri 2 biri 3 yaşında.
Bunlar da zaman alıcı Şeyler . 2 ay boyunca çalıştım duraksiz uykusuz kaldim.
Ama yapamadım. Bir ay önce de bıraktım.
İçimden bir ses yapma bırakma diyor

düzenli bir hayatım var 2 de çocuk bakımı küçük ikiside biri 2 biri 3 yaşında

bunu şimdi için söylemedim

ilk evlendiğim yıl temizlik yaptım vs dediğiniz için söyledim

zaten iki küçük çocukla gece ders falan çalışılmaz

KPSS çok ciddi bir sınav

psikolojisi de önemli

hem kendini hazır hissetmen hem de tüm konularını bitirdiğine inanman lazım

öğretmen için ders sayısı çok fazla

eğitim ayrı ÖABT ayrı GY Gk ayrı

onlarca ders var

maalesef ara da verince evde bir iki bakayım kazanayım denilecek sınav değil

bu sene başlasanız çalışmaya yine moraliniz bozulacak iki küçük çocukla yeterince çalışmadığınız için daha da gerileceksiniz

bence bakın tamamen bence çocuklardan küçük 4 büyük 5 olduğunda tam gün devlet anaokuluna verin ikisini de

o sene kursa da gidin ve evi vs umursamayın, tek çıkış kapım deyin ve atanın

çocuklar ilkokula başladığında işiniz de olur düzeniniz de iyice oturur

Babaniz laf sokmak icin evlenip iki cocugunuzun olmasini niye beklemis. Zamaninda söyleseydi. Sonradan laf söylemenin anlami hic yok.

Su ev hanimligi da cok kücümseyenler oluyor. Evet meslek calisabilmek önemli seyler. Ama ev hanim olup isini hakki ile yapmak da caba ve emek ister.bir arkadas yazmis ya "arkadadim bana kimse ev hanimi diyemez" diye üzüldügünü. Ev hanimi ni nerdeyse küfür gibi algilayacak bir insani fazla ciddiye almissiniz. Su an bende bir taraftan calisiyorum bir taraftan ev hanimiyim.Ailemin en cok bana nerde ihtiyac duyuyorsa ordayim.

Konu sahibine gelince: Siz gercekten ne istiyorsunuz, önce kendinize onu bir sorun

Back