hata mı yaptım (hediye)

Burda söz konusu maddi bir hediye değil zaten, manevi olarak tatmin edilmek, düşünüldugunu hissetmek. Iyi yapmissin. Şimdiden böyleyse evlenince ne hoduk olacak sen düşün. Sakın özür dileme. Insan manevi olarak tatmin olamayınca mutsuz oluyor ve böyle bir ömür de geçmez.

Bu konu herkese göre değişir tabi ama seni cok iyi anlayan ve benzer şeyleri yaşayan biri olarak söylüyorum doğru olanı yapmışsın. Sen bu konuda hassassın sevgilin de bir o kadar duyarsız. Hep problem olur.
Ben de çok önem veririm böyle şeylere. Eşimin hiç umrunda değil. Sen bu diyalogları sevgiliyken yaşamışsın. Ben evlenince yaşadım. Çünkü 10 ay kadar nişanlı durduk şu gün yapar bugun yapar diye kandırmışım kendimi hep. Evlenince patladı. Artık iyice. Ve adam ne kadar önem verdiğimi bildiği halde yine de birşey yapmadı. Ben artık bu konuda konuşmak istemesem de içten içe kırgınlığım hiç gitmiyor

Annem anlar Aslı'nda. Bana hak verir de sanırım. Daha konuşmadım. Sadece abarttım mı acaba diye düşünüyorum bazen. Sizce yaptığı ayıp değil mi. Sonuçta istedim değil mi, bu kadar zor olmamalıydı
diyorum ya ayıp bir şey yapmasına gerek yok benimle aynı hassasiyete sahip olmayan insanla yapamam onunla evlenmeyi düşünmem ama cevap olarak haklısın cimri olup olmadığını ölçmek istiyorsan de ki bu gün bir çanta aldım fiyatı şu uçuk bir fiyat söyle tantana yaparsa cimridir kendi paranla aldığın şeye bile laf söylerse gerisini sen düşün

Bu konu herkese göre değişir tabi ama seni cok iyi anlayan ve benzer şeyleri yaşayan biri olarak söylüyorum doğru olanı yapmışsın. Sen bu konuda hassassın sevgilin de bir o kadar duyarsız. Hep problem olur.
Ben de çok önem veririm böyle şeylere. Eşimin hiç umrunda değil. Sen bu diyalogları sevgiliyken yaşamışsın. Ben evlenince yaşadım. Çünkü 10 ay kadar nişanlı durduk şu gün yapar bugun yapar diye kandırmışım kendimi hep. Evlenince patladı. Artık iyice. Ve adam ne kadar önem verdiğimi bildiği halde yine de birşey yapmadı. Ben artık bu konuda konuşmak istemesem de içten içe kırgınlığım hiç gitmiyor
Bunun için kırdın beni vs vs bişeyler diyip haksızsın diye empoze ediyor bana. Gerçekten çok çok sevsen dahi o kırgınlık geçmiyor. Ya Bi hediye aldığın da üç beş kuruş harcadığında bu seni ne kadar etkiler, ama benim gözümde o kadar yüceltir ki dedim yine anlamadı.
Bu duruma Nasıl getirdi şaşkınım çok kırgınım çok üzgünüm.
Eşinize not falan yazsanız Bi kez daha anlamaya çalışsanız. İnşallah anlar sizi

Merhaba hanımlar.
Anlatmaya başlamadan belirteyim benim için hediyeleşmek çok anlamlı ve özel Bi durum. Hele karşında ki özel Bi insansa.
Sadece hata mı yaptım, anlamak istiyorum. Erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeydiz, sık görüşemiyoruz. İlk 1 sene falan bana hiç hediye almadı. Düşüncesiz diye düşündüm. Bide ne bileyim net değildik, ondan kaynaklı olabilir dedim.
Benim için hediyeleşmek önemli olduğundan, bu durumu aşalım diye her buluşmada ona ufak hediyeler almaya başladım. Yazayım hatta; kravat, telefon kılıfı, kitap, atkı bere takımı, çikolata, kol düğmesi vs. Derken o bir tane gül bile alıp gelmedi yanıma. Baktım anlamıyo, anlamak istemiyo, açıkça dedim ki x benim için hediyeleşmek önemli. Tamam yine tık yok. Zorla bir mont aldırdım, diye diye resmen kızacaksınız ama zorla aldırttım.
Neyse 14 şubat oldu akıllandı diyorum hediye aldım paket yaptım vs gönderdim. Yok unutmuş şimdi alayım dedi. Aldırtmadım. Montu zaten zorla aldırttım bide bu hediye zorla gibi olacaktı :)
Doğum günüme geldi, zaten 2 senedir hediye falan almamıştı. Konuşurken laf arasında bitanem .... benim doğum günüm unutmadın demi dedim, (ben onun doğum günlerinde hediye almıştım) yoooo unutmadım Can'ım aklımda falan diyo (doğum günümden 3 gün önce hatırlattım). Ve bana yine hediye almadı. Tabiri caizse açtım ağzımı yumdum gözümü. Çok kırıcı şeyler söyledim, rencide edici şeyler. Bitirdim. İçim içimi yiyo hata mı yaptım? Arayıp özür dilemem gerekir mi ? Lütfen objektif olun.
Son olarak şunu da belirteyim ailemle tanıştı, bende onun ailesiyle. Ekimin ilk haftası nişan yapacaktık.
Bence çok iyi yapmışsınız üzülecek birşey yok
Gerçek yüzünü gördünüz
Hediye diyip geçemem çünkü benim için de önemli
Verdiği değeri sadece sözlerle anlayamam

Bunun için kırdın beni vs vs bişeyler diyip haksızsın diye empoze ediyor bana. Gerçekten çok çok sevsen dahi o kırgınlık geçmiyor. Ya Bi hediye aldığın da üç beş kuruş harcadığında bu seni ne kadar etkiler, ama benim gözümde o kadar yüceltir ki dedim yine anlamadı.
Bu duruma Nasıl getirdi şaşkınım çok kırgınım çok üzgünüm.
Eşinize not falan yazsanız Bi kez daha anlamaya çalışsanız. İnşallah anlar sizi
Yok ima ettim anlamadı. Güzellikle söyledim anlamadı. Bir de beni anlamamakla kalmayıp üstüne daha da kırdı kalbimi. Gösteriş meraklısı falan dedi. Ki onun bana yaptığı birşeyi gittiğimiz bir yeri falan paylaşmam hiç. Gösterişi geç daha milletin nazarı falan değer diye saklarım. Bir kez baya ciddi kavga ettik ama yine tık yok. Her erkek çok bayıla bayılan hediye almıyor belki ama eşi sevgilisi mutlu olsun bir şekilde birşeyler yapmaya çalışıyor. Benimkinin hiç öyle bir derdi olmadi

Yanlisin neresinden dönersen kârdir demişler. Anlaşılan aynı şeylere önem vermiyormussunuz. Eminim başka başka olaylara bakışta farklılıklar da vardır, hediye küçük bir mevzudur.
Sizi anliyorum çünkü ben de (eskiden) kutlamalara çok önem verirdim. Hatta yabancı bir sevgilim vardı. Ben ona romantik notlu çiçek vere vere adamı da içinde ozel birşeyler yazan çiçek vermeye alistirmistim. Her ay dönümünü mutlakaaa kutlardik. Bazen sözle , bazen tatlıyla, bazen çiçekle falan. Yıldönümünde buluştuk, ben de ööyle bir organizasyon yaptim ki, düşün. Yumurtanın içini boşaltıp temizleyip upuzun bir not yazdım, kırınca sürpriz olsun diye. Kafe sahibine rica ettim kahvaltının yanında onu getirdi. Gömlek,kravat,mont,cüzdan, el emeği birşeyler... Aslında o kadar abartmicaktim da x liralık alışveriş yapana x liralık alışveriş hediyeymis mağazada, ben de biraz abartim. Herneyse adamın oooonnnca hediyeye suprize cevabı şu oldu : ya aşkım, bu günü gerçekten kutluyor musunuz siz ?
:kızgın::kızgın:
Bir de sonra aceleden bana birşeyler almak istemiş de gitmiş çok şirin iki kedili küpe ve bir erkek parfümü almış. Erkek parfümü! Sırf içindeki su pembe diye koklamadan almış adam. İnsan cidden Cook bozuluyor (şimdi olsa o kadar bozulmam ama yirmilerin basindaydim,önemli gelirdi böyle şeyler)
Sonuç olarak birkaç ay içinde ben de ayrıldım, ayrıldıktan sonra içinden aynı benim yumurta suprizi gibi uzuun not kağıdı dolusu yazı çıkan kedi evi dekoru falan yapmışti elleriyle, içinde kalmış demek ki : )
Bence özür dilemeyin, ondan bir atak gelirse ona göre değerlendirirsiniz

Benim eşim de sevmez hediye işini ama ben seviyorum. Sevgiliyken 14 şubatta da yaşgünümde de çiçeklerimi yolladı hediyesini de aldı. Şimdi evliyiz, ne istersen al diyor :-)

Yani önemli olan senin sevmen. Değer veriyorsa seni önemsiyorsa senin için düşünmeli...

Böyle başladiysa böyle de gider odun erkekler yontulamiyor malesef..bu konu sizin icin onemliyse bir dur dusun derin

Ben saydıklarımı buluşmaya giderken aldım hani utanır belki bişeyler dank eder diye. Doğum gününde ünlü Bi markadan gömlek almıştım. Diğerinde de ismine özel çok şık bir kalem yaptırmıştım. Sevgiler günün de yine Ayriyeten hediye aldım. Hiçbiri işe yaramadı
Beğenmediğim bişey de olsa denedi derdim.
Çok ağır konuştum ama kendime mani olamadım o kadar birkmiş ki

Ben size söyleyim mi karşınızdakinde dank etmez, birde size paragöz gözüyle bakabilir. Ancak yaşadıklarım ve hayattan aldığım ders sonucu, hediye almama olayı şahsen benim için problem edilmez. Normal hayatta nasıldır mesela. Restorana gittiniz sizden ödemenizi bekler mi? Ya da kendisi yiyip içmeden kısar mı? Üstüne başına alır mı? Cimri adam hepsinde cimridir.

Hediyeye önem vermem açıkcası.zorlamayla olmaz bu biri bana bu şekilde dayatma yapsa alacağım varsada almam soğurum yani.sizin yaptığınız doğru değil ama doğum gününüzde en azından küçük birşey alabilirdi hiç değilse hatırınız için.inada bindirmiş olabilir işi yada cimridir.ben olsam derdim hediyeleşmeyi sevmiyorum kusura bakna diye.doğum günü dışında hediyeleşmem.

Hediye onemsiz bencede surekli beklemem ama insan en azindan dogum gununde bekliyor bi cicekte olsa... Ex esim bana d.gunumde hicbise almadi daha nisanliydik ve 1 ay sonra nikahlancaktik... Cidden asiri moralim bozuldu... Bu tavri sadece bana kardeslerine gelince pahali hediyeler almayi gayet guzel biliyordu.. Beni sevmedigi icin icinden gelmediginden almamis dememkki

Merhaba hanımlar.
Anlatmaya başlamadan belirteyim benim için hediyeleşmek çok anlamlı ve özel Bi durum. Hele karşında ki özel Bi insansa.
Sadece hata mı yaptım, anlamak istiyorum. Erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeydiz, sık görüşemiyoruz. İlk 1 sene falan bana hiç hediye almadı. Düşüncesiz diye düşündüm. Bide ne bileyim net değildik, ondan kaynaklı olabilir dedim.
Benim için hediyeleşmek önemli olduğundan, bu durumu aşalım diye her buluşmada ona ufak hediyeler almaya başladım. Yazayım hatta; kravat, telefon kılıfı, kitap, atkı bere takımı, çikolata, kol düğmesi vs. Derken o bir tane gül bile alıp gelmedi yanıma. Baktım anlamıyo, anlamak istemiyo, açıkça dedim ki x benim için hediyeleşmek önemli. Tamam yine tık yok. Zorla bir mont aldırdım, diye diye resmen kızacaksınız ama zorla aldırttım.
Neyse 14 şubat oldu akıllandı diyorum hediye aldım paket yaptım vs gönderdim. Yok unutmuş şimdi alayım dedi. Aldırtmadım. Montu zaten zorla aldırttım bide bu hediye zorla gibi olacaktı :)
Doğum günüme geldi, zaten 2 senedir hediye falan almamıştı. Konuşurken laf arasında bitanem .... benim doğum günüm unutmadın demi dedim, (ben onun doğum günlerinde hediye almıştım) yoooo unutmadım Can'ım aklımda falan diyo (doğum günümden 3 gün önce hatırlattım). Ve bana yine hediye almadı. Tabiri caizse açtım ağzımı yumdum gözümü. Çok kırıcı şeyler söyledim, rencide edici şeyler. Bitirdim. İçim içimi yiyo hata mı yaptım? Arayıp özür dilemem gerekir mi ? Lütfen objektif olun.
Son olarak şunu da belirteyim ailemle tanıştı, bende onun ailesiyle. Ekimin ilk haftası nişan yapacaktık.

ben de hediye almayı vermeyi çok severim
fakat buradaki mesele hediye değil, duyarlılık
açık açık söylediğinde "ben böyle şeyleri sevmiyorum" vs fikrini söyleseydi, en azından saygıyı hakederdi
sen de böyle kabul edebilir miyim edemez miyim düşünüp karar verirdin
ama sana he he deyip akabinde umursamıyor olması hiç hoş değil
hediye almak bazı insanlar için değer vermek-vermemek anlamına gelmiyor
benim eşimin ailesi mesela, her doğum gününü kutlarlar, birbirlerine çok değer verirler ama hediye almazlar o kutlamada
ama karşındaki insanın beklentilerini ciddiye almak , onu duymak, verilebilecek en güzel değerdir. senin sevgilin bunu yapmıyor işte

Merhaba hanımlar.
Ne özrü saçmalama sakin öyle biseu yapma bitirdiğn çok iyi olmuş evlilik çok önemli bişey daha sevgiliyken böyleyse onunla evlilik hiç çekilmez olurdu senin için. Hadi normal zamanları geçtim de doğum günü gibi özel bir günde de duyarsız kalmak nedir yani kesinlikle Özür dileme ayrıca gayet haklı olup Özür dilemek neyin nesi

Merhaba hanımlar.
Aynen eşim ve beni anlatmissiniz :KK43: tek fark eşim evlenene kadar yine arada hediye alirdi, evlendik benim zorlamamla alir oldu sonra bende yoruldum pes ettim. eşim bu huyu haricinde cok iyi bir insan ondan artik buna takilmiyorum, kendi istedigimi kendim hediye olarak aldiriyorum :)))

sizde sevgilinizin bu huyu değişir sanmayin ve de başka olumsuz yönü yoksa bunu tolere edebilecekseniz devam edin ama bu huyu tolere edemiyorum diyorsaniz ciddi bir konuşma ve gerekirse ayrilik vakti demektir

X