- 18 Kasım 2023
- 110
- 29
- 34
- Konu Sahibi yesmakarna
Bireber aynı şeyleri yaşıyorum. Kanser olma korkusu tavan yaptı.Herkese selamlar. Yaşayan vardır belki diye sizlerden fikir almaya geldim arkadaşlar. Ben hastalık hastasıyım. Son 2 yıldır zirveye ulaşmış durumda. Aslında çocukluğumdan beri böyleyim hatta annemin evhamlı olmasından bende bunun travma olduğunu düşünüyorum. Ancak son 2 yıldır gitmediğim doktor, bölüm kalmadı. Genel olarak birşey çıkmıyor sadece birkaç kere basit kistlerle karşılaştım onlar içinde gittiğim doktorlar kötü bir durum yok sadece kontrol diyor. Genel anlamda iyiyim yani. Ama gelin görün ki benim içimdeki korku hiç gitmiyor. Sürekli kanser olduğumu sürekli hasta olduğumu düşünüyorum nasıl nerde tedavi olurum atlatabilir miyim diye planlar yapıyorum kafamda. Ve buna asla dur diyemiyorum Yani öyle bir hal aldı ki artık hayattan zevk almıyorum. 29 yaşında mutlu bir evliliği olan ne maddi ne ailevi hiçbir sıkıntısı olmayan biriyim ama bu korkular beni mahvediyor. Psikiyatri düşündüm ancak eşim sıcak bakmıyor ilaç vs kullanmamı istemiyor bir de “ölüm korkun var biraz dine yönel bu korkunu yen sen çok boş kalıyorsun kendini dinliyorsun” falan diyor. Ama benim içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Sadece internette hastalık araştırıp kendime teşhis koyuyorum. Ve sanki kafamda başka biri var o sürekli bana hasta olduğumu doktorların benden gerçeği sakladığını falan söylüyor. İnanın gittiğim doktorları, şüphelendiğim şeyleri ve yaptıklarımı anlatsam buraya sığmaz o yüzden bu kadarla bitiriyorum. Benim gibi bu durumu yaşayıp yenebilen var mı? Ve bana tavsiyeniz ne olur? Yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkür ederim
Babama yeni mide kanseri teşhisi kondu.
O günden sonra gecem gündüzüm belli değil
Sinirlerim boşandı dilerimin bağı çözüldü
Midem sürekli yanıyor bağırsaklarım bir tuhaf
Bende kanserim kesin diye doktor randevusu aldım şimdi de gerçekleşirse diye korku sardı.
Internetten sürekli hastalık belirtisi arıyorum
Benim sonum psikiyatri gibi
Ama siz daha kolay anlatırsınız bence