Merhaba , yazmadan edemedim. Bende pcosluyum. Öncelikle isteyen herkese hep dua ediyorum. Sizlerden de dua bekliyorum. İlk kez ovulasyon testinde benm gibi hiç yumurtlama göremeyen birini duydum. Açıkçası yalnız olmamak iyi hissettirdi ama ikimiz adına da üzüldüm
sarılmak istedim
Hepimizin hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatları olsun. Ben 4 yıldır evliyim henüz hiç gebe kalamadım, dediğiniz gibi 6 ay kadar ovulasyon testi ile takip yaptım hep koyulaşsada asla pik olmadı. Kilo problemim de var. Diyetisyene gittiğim dönem kilomda aşırı düşüş olmamasına rağmen pcosa göre beslenmk o kadar işe yaramıştı ki adet döngüm düzelmişti. Şuan karman çorman 1 buçuk aydır göremiyorum mesela. 1kaç özel nedenden dolayı bırakmak zorunda kalmıştım o dönem diyetisyeni,İnşaallah bayramdan sonra tekrar başlayacağım. Pcosta Bazıları hiç belirti yaşamıyor hatta kistik bir görüntü de olmuyor o üzüm salkımı dediğimiz
ama lh/fsh oranından yani hormon durumundan pcos tanısı alıyorlar , bazıları da benm gibi kistik görüntü ,hormon bozukluğu yaşıyor. Değişiyor yani. Kilo değil asıl olan sağlıklı olma durumu aslında anladığım kadarıyla. Bağırsak sağlığınız çok önemli. Bana da 2 yıl kimse pcossun demedi sorduğum halde. 2 yılın sonunda bir doktor baya pcossun dedi alttan muayene ile. Diğerleri de alttan yapmıştı ama göremediler demk ki bilemiyorum. Bu süreçte hiçbir ilaç ve kullanmadım. Klomenin işe yarayacağını söylüyorlar bilmiyorum emin değilim. Birde bi arkadaş incir havuç kürü ile hamile kaldığını söylemiş incir havuç kürü yumurta çatlatmak için ama pcosta asıl olan yumurtanın yeterince büyümüyor oluşu değil mi? İncir prolaktin yükseltiyor üstelik. Bi yeri yaparken diğer yeri bozarsak diye korkuyorum. İnşaallah güzel haberler alırız