- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.558
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Neden en ufak eleştiriyi yıkıcı eleştiri olarak algılarsınız gerçekten bilemiyorum. Biraz daha açık yazmalıyım diye yapıcı algılamak varken... Her neyse konu sahibi, sorun eşinizin dengesizliği sanırım. Eğer sizi bu tip davranışlar ile geriyorsa hastalığınızı ele almanıza gerek yok, bu tip şeylerden bipolar olmayanlar da rahatsız olur. Sıkıntı sizin hastalığınızda değil yani. Bipolar olarak değil karısı olarak konuşup incindiğinizi açıkça anlatabilirsiniz. Eğer sizi sevip önemsiyorsa "kırıcı davranmışım, o bipolar olduğuna göre daha da çok kırılmıştır" vb. iç muhasebe ile zaten davranış değişikliğine gidecektir. Bipolar olduğunuz için değil, kırıldığınız için çaba gösterirse kıymeti var zaten. Aksi takdirde bir ömür birşeyi yaptırmak için somut nedenler sunarak yaşamanız gerekir ki, yıpranırsınız.
Eleştirini yıkıcı-yapıcı aldığımı söylemedim; orada "Eksik" sözcüğü de geçiyor. Ama size eleştirimi, siz yıkıcı almışsınız sanki, hadi itiraf edelim. :))
Derdime odaklı iken, nasıl yazdığıma nasıl verdiğime bakamayabilirim bu da doğal olmaz mı? "Üstünkörü yazmış olabilirim" derken, bir daha buradan girmenizin bir manası var mıydı? Ve kırmızıladığım kısmı yazmasanız, açıklama/alıntı baloncuklarını ayağınıza kadar getirdiğim için burayı es geçseniz olmaz mıydı?
İğneyi biraz kendimize mi batırsak?
Haklı çıkmak çabasında, anlamak kısmını atlamayacağınızı düşünerek böyle yazıyorum yoksa kale almam. Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkür ederim yorumun için.
Bizim evlilik ne zamandır bir kısır döngü halinde yaşanır oldu. Umarım buradan geçeriz; hastalığımı hatırlatacağım zaman geldi dedim buradaki yorumları okudukça; evlilik içinde taraflar biraz large hale gelebiliyor bazı konularda, esasen dediğin gibi bu bipolar olmayan birini de incitir ve canını sıkar, ne bileyim öyle karıştık kaldık...