Hasta olunca chucky olan oğlum.

Ah hemşirem, gelin sarılayım size. Allah yardımcınız olsun sizin de. Aslında bir süredir iyi idare ediyordum ancak hasta olup okula gidemeyince başa sardık. Geçmeyecek ama şekil değiştiriyor işte. İki yaşındayken kafasını yere vuruyordu sinirlenince. Isırıyordu bir de. Onlar düzeldi, eşya fırlatma başladı. O düzeldi tırmalama başladı. Tazmanya canavarı gibi döne döne dağıtırdı evi eskiden. Şimdi yine dağıtıyor ama bilimsel araştırma peşinde. Deney yapıyor kendince. Sular köpükler, bantlar kalemler. Allah ne verdiyse.

Yok öyle değil, anlatayım. Mesela her oyunun bir kuralı ve düzeni vardır. En basiti soğuk sıcak oyunu. Bir eşya saklanır yaklaşınca sıcak, uzaklaşınca soğuk denir. Benimki o düzeni istemiyor. O eşyayı alıp fırlatıyor. Araba oyunu, nohutları doldurup boşaltma oyunu, saklambaç favori oyunları. Hep aynı oyunları oynamak istiyor ki canımdan bezdim :)

Ki ben illa kurallı eğitici oyun olsun diye darlamam. İstemezse oynamam. Ama bazen sırf inadı tuttuğu için sevdiği oyunda bile Manasz hareketler yapıyor. Mesela nohutları kepçe ile taşır inşaat alanı yaparız. Sever by oyunu. Birden cin çarpmış gibi nohutları koltuğun altına fırlatmaya başlıyor. O noktada benim için oyun bitiyor. Kalkıyorum yanından ve o toplayana dek başka oyun oynamayacağımı söylüyorum. Zira fırlatma amacı oyunu bitirme isteği ama bunu insani şartlarda söylemek yerine hırçınlığı tercih ediyor. Sonunda nohutları topluyor ama o süreç çok yıpratıcı oluyor.

Canim ya dun gece profilde yazinca zannetmstmki sadece uykusu skntjli benm kiz gbi diye ama Allah senin de yardmcin olsun idrak gibi... ne zor seyler Allah sabir versin size .
Bizim kiz da bazen ustune dusmeyen biseylere markette aldgm seye neden aliyosn alma vs dedigi oldu yahut evde bu yok bunu al anne dedigi filan ama diretip hayir istemiyorum alma yapma seklne kdr gelmedi cok sukurler olsun ... cocuk buyutmek bi sanat sabir tahammul isi yaas vallahi analik bosa serilmemis cennet ayak altimiza ...

Bide senn cocgnda mi tuvalete alisamadi idrak da ugrasmisti alistiramamsti ya bu akssm nerdeyse tum sayfalari okudum cok uzuldum Allah seninde idrakyollariiltihabinin da yardmci olsun .

İyi de ben 4 yıldır her gece yanına yatıp bir kelime veya eşya ile o an uydurulmuş 4 5 adet masal okuyan, başını okşayarak uyutan bir kadın anayım :) Bir gece bile aksamadı bu ritüel. Hatta masallar bitince yorgan ile gece Gündüz Oynarız sonra da uyur. Ondaki ilgi açlığı değil, ilgi şımarıklığı. Daha fazlasını istiyor daima.

Maalesef öyle.
Elle tutulur ve hala katlanılır olan tek şeyleri sevgileri ve masumlukları zaten, o sevgi olmasaydı akıl hastanelik durum:)

Amin, inşallah.
Bu türde çocuğa o istemeden dokunamıyorsunuz bile, bırakın bir şeyi öğretmeyi...
Ne tuvalet ne uyku ne emzik ne başka bir şey.
Hiçbir şey düzgün değil bizde.

Baba sabah 6da uyanıp işe gidiyor yahu. Çok yoğun çalışıyor. Ben nasıl sabahın köründe uyanan ve deli gibi çalışan adama nöbetleşe bakalım gece diyeyim. Tatil günlerinde eyvallah, yardım ediyor. Ya da eve erken gelince. Ancak benim sıpa istemiyor ki babası ile oynamayı, vakit geçirmeyi. Ancak Araba ile gezdirirse babayı tercih ediyor ki o da çok sık olamıyor.

Aralarına girip, tampon olmuyorum inanın. Aksine babaya itiyorum, aradan çekilmeye çalışıyorum. Ancak asla kabul etmiyor sıpa.

Hacamat tavsıye ederım ama işinin ehlı olsun. Sakınlık verıyormus çocuklara. 5 yasında oglum sızın kı kadar olmasa da huysuz yaptıracagım ınsallah kuyruk sokumundan.

Peki beş yaşındaki Oğlunuzu işlem sırasında nasıl tutmayı düşünüyorsunuz? Gerçekten merakımdan soruyorum. Sakinleştirici iğne falan yapmayacaklarsa o yaşta bir çocuk sakince kuyruk sokumunun kesilmesine, kaba tabirle kıçından lan alınmasına müsaade Etmez. Bu konuda nasıl bir yöntem uygulamayı düşünüyorsunuz?

Baba sabırsız bizde de evet. Ben güvensiz değilim. Oğlan dursa bırakıp kaçabilirim :) denedim de ama eşim telefonla on kere arayıp durmuyor gel artık dedi. Evin içinde zaten vakit geçirmek istemiyor babayla.

Konunuzda demişsiniz zaten ama babasını rol model alamayışı ve baba otoritesinin eksik olması büyük bir etken olabilir. Önce bunu aşmalısınız bence. Baba bir şey için kızdıgında çocugun yanında babayı eleştirmemeliyiz. Biz anneler zaman zaman kızsak da baba ya da bir başkası hafif sesini yükseltse kendimizi kötü hissedebiliyoruz sizin durumunuz belki boyle değildir ama madem siz baba olarak o adamı sectiyseniz bir köseye çekilmemelisiniz. Babaya da rehberlik edip arabulucu işişkikeri iyileştirici olmalısınız. 1 hafta yıllık izin alsa esiniz ve sürekli yanında olsa oğlunuzun inanın herşey çok farklı olur. Ben bizzat yaşıyorum. Babayı önemsizleştirmwyin lütfen hele erkek çocugu onu rol model alacak siz benden daha iyi bilirsiniz. Gerekirse babayla birlikte psikologtan randevu ayarlayın görüşsünler belki düzelme olur. Bence
Bir de küçükken ağladıgı zamanlarda susana kadar ağlamasına müdahale etmediniz mi acaba. Ben uzman değilim ama bu yöntemi hiç doğru bulmuyorum. Küçükten çocuk ağlamayı ağlayarak elde etmeyi elde edemediğinde ise olumsuz duyguları öğreniyor. Öfke geliştiriyor. Dikkat dağıtıp istediği şeyi yapmamak lazım. Siz nasıl bir tutum sergilediniz merak ettim.
Size vurdugunda da ben olsam kendime vurdurtmam heralde o şekilde. Kızım 21 aylık arada saka yollu yuzume tokat attıgında çok acıdı hayır diyorum. Ama bu sık tekrar edilseydi ben de onun canını yakacak kadar bir tokat atıp ne kadar acıdıgını ona gösterirdim ki acıdıgını öğrensin. Sonuçta çocuklara sıcak dokunma diyoruz ama sıcak bir şeye elini değdirip bak sıcak cıs da diyoruz ki anlasın o sıcak neymiş.
Bir de tavsiyem sevgi hoşgörü saygı gibi güzel kavramları öğreten kitaplar okuyorsunuzdur mutlaka ama çizgi filmler izletebilirsiniz. Yaşına uygun. Çizgi filmler kitaplardan daha da etkili olabiliyor. Vurdulu kırdılı çizgi filmler izliyorsa izletmeyin. Niloya güzel mesela çocuklara güzel değerleri öğretiyor.
Bir de babayla daha boyle sarmaş dolaş sevgi kelebeği gibi olsanız olmasanız bile arada sırada çocugunuz için öyle davransanız ne bileyim belki öylesinizdir bilemiyorum ama çocuk için faydalı olabilir.

İzin vermiyorum zaten. Bahsettiğim durumda biz zorla bezi almaya çalıştığımız için çırpınırken atıldı o tekme ve tırmıklar :)

Cezadan kastınız nedir mesela? Benim yaptığım, bir oyun esnasında etrafa veya bana zararı olacak bir davranışı olursa o oyunu bitirmek. Oynamamak. Bu bir ceza değil, mevcut davranışının sonucu olarak artık oyun oynamayacak olmasını öğreniyor.

Yahut birlikte bir iş yapıyorsak, o işi yaparken yapmaması gereken bir şey yapıyorsa önce uyarıyorum. Devam ederse odasına gitmesini söylüyorum. Yine gitmiyor ise ben götürüyorum. Mesela birlikte bulaşık Yerleştiriyoruz. Bunu yapmayı çok sever. Bıçakları ellemesi yasak ki bunu da gayet iyi biliyor. "bıçağı elliycem" dediğinde bir kez uyarıyorum. Dinlemezse bırakıp içeriye gitmesini söylüyorum. İnatlaşıp saldırganlaşır ise kendim içeriye götürüyorum.

Asla "ama annem yapma öyle amaa bak üzülüyorum bıdığım" şeklinde adeta yalvarır gibi ipleri çocuğun eline veren bir anne değilim. Lakin benim yaptığımın adı ceza değil :)

Yaptığım şeyi şu şekilde de yapabilirim. Avazım çıktığı kadar bağırır "bundan sonra benimle bulaşık yerleştirmeyeceksin" diyerek ite kaka çocuğu içeri atarım. Ancak bunun beni bir sonuca ulaştıracağını düşünmüyorum ki yapmışlığım var bunu da. İlk yöntemde oğlum bir müddet sonra sakinleşip "bir daha bıçakları ellemiycem" diyerek yanıma geldi. İkinci yöntemde ağladı ağladı ağladı ve "anne bana kızdı" dedi. Aklında kalan tek şey ona kızmam. Anlık bir çözüm ama neden kızdığımı bile anlamamıştı. Bu yüzden ceza yerine sakince mahrum bırakma yöntemini tercih ediyorum.

Cocugun mizaci bu ve geçecek mutlaka kızım da ayni boyle hele hastayken felaket normali bile aksi :)
Huysuz virjin işte..Sağlık olsun zamanla durulur .Bence uykusuzluk sinir bozuyor bıktım demeniz ondan .

Maşallah sizin sıpaya yahu :) herkes aynı şeyi söylüyor. İleride çok başarılı olacak vs. Bilmiyorum beklentim yok, hayalkırıklığı yaşamak istemiyorum. Sakinleşsin kafi :)

Benimki de özgüven patlaması yaşıyor. Geçen seyyar köfteciye "ama buralarda kum var köftelerin içine girer pis olur yemem ben" diyordu. Bir köftecinin ekmeğine mani olmaıdığı kalmıştı ahajajs.

Ohoo onu çok yaşadık. Daha geçen gün çerçevesini kırdı sırf odasına götürdüğüm için. Ama eskiye kıyasla daha az yapıyor. Babasının "bir daha bir şey kırarsan gör bak neler olacak" şeklinde böğürerek tehdit etmesinin etkisi var mı bilmem :)

Haklısınız ama ben bu huyumun değişeceğini pek sanmıyorum artık. Bir şekilde yine ayağa kalkmış durumu toparlamaya çalışırken buluyorum kendimi.

Ne can yakması çocuk korktuğu için ağlıyor birazda.hacamattan sonra gerçekten okadar güzel uyuyorki baya ferahliyor ve daha az hasta oluyor.

Ama aşkolsun. Hiç de göz hizasına inip uzun açıklamalar yapan bir tip değilim. Aksine "la oğliiim gelsene şuraya" şeklinde şiveli çıkışlar yapan bir kadın anayım :)

-çarşaf asılacak bitti.
-ayıııır asılmayacak.
-ben çarşafı asacağım. İstemiyorsan yanımdan gidebilirsin.
-çarşaf düşsün aşağıya. Hep toz olsun. Çarşafı ısırıcam. Çarşafın üstüne zıplıycam. İzin vermiyorum işte. Çarşaf düşsün. Çarşafı asma. Böğüüüi. (böğürme sesi bu)

Sonrası kaos, sonrası kıyamet ahsjsjs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…