tşk ..sizlere de hayırlı ramazanlarlalehan sonuçların gayet iyi,hep böyle olur inşallah
sana da şimdiden hayırlı ramazanlar
doktor bana orucu yasakladı ama bende gizli şeker var,oruç bence haşimatoda engel değil
bu arada benim ilk usgde hiç bişey çıkmamıştı ancak ikinci usgde çıktı
yani ilkinde çıkmadıysa hiç çıkmaz diye bir kural mı varmışki acaba,yani umarım çıkmaz ama zaten tonla kontrol yaptırıyoruz sürekli,onu da ekleyiverse doktor nolurki
tşk ..sizlere de hayırlı ramazanlar
usg konusunda haklısın..
her defasında söylüyorum ama gerek yok diyor
ilk usg de yok diye..benmki yalancı nodüller miş
senin nodüller hangi boyutta ? nasıl bir tedavi şekli uygulanıyor acaba?
bu haşimato yuzunden kan aldırmaktan alıştım artık
şimdi hamilelik öncesi butun testleir yaptırıyorum sırada toxplazma ve rubella testi var
umarım bu seferki hamilelik sona ermez..Rabbim isteyene herkese versin
özellikle haşimatolu olup hamile olmak daha zor...
tsh çıktı mı düştü mü vs. bir sürü endişe...zaten nazlanarak geliyor bebişler :)
sen de bebek planları var mı ?hayırlısıyla tüm dualarımız kabul olur inş...
sağlıcakla ...
nix nasılsn çoktandır eski haşimatolu arkadaşlar görünmüyor
arada birbirmize destek verelim ..paylaşalım olur mu?
tüm haşimatolu arkadaşlara sağlıklı günler temennisiyle
dua ile..
bende kullanmıştım 1 senecanım plan vardı,bu yaz düşünüyordum ama antidepresan kullanmaya başladım,doktor şubata kadar içeceksin dedi,cip..x diye bi ilaç,12 aya tamamlamak gerekiyo filan dedi,yani neden 12 ay şartı var anlamadım,o yüzden hamilelik de düşünemiyorum,bu sefer düşünemiyorum diye strese giriyorum,sonra boşver takma diyorum yani böyle gel gitler yaşayıp duruyorum lalehancım
valla bende de nodül çıkmıştı,doktor soğuk nodül dedi,kanser riski dedi,sintigrafi filan da çektirmiştim.sonra normal her zamanki gibi et..xumu içmeye devam ettim ama bir de ceragem diye bir yatağa gittim,bi aleti var onu sürekli boynuma tuttum,son çekilen usgde hiç nodül çıkmadı,hepsi geçmiş.ama boyutlarını filan hatırlamıyorum ama 1den küçüktü onu biliyorum.aman geçti ya seviniyorum valla.
lalehancım inşallah testlerin iyi çıkar arkadaşım da en kısa zamanda hamile kalırsın,ramazanda bol bol dua edelim hepimiz için.
KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)
ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2
ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)
sağol canım :)
diğerleri de normal çıkmış ama tponun düşmesi benim için çok daha önemliydi ve çok şükür gerçekleşti :)
canım gözün aydın kaçtan düştü seninki benimde 1sene önce 243 ten bu sene 84 te düştü ama geçen sene hıfsısıhhada yaptırdığım daha farklı çıkmıştı 980 di gene busene ordada yaptırdım 668 çıktı neden bu iki hastane farklı sonuç verdi acaba hangisine inanmalıyım şaşırdımeyvahedigeldismile
ben şanssız bir hastayım deyim.dr. nin anlatımından anladığım kadarıyla haşimotoda sadece hipotridi değil,arada hiperde olabilirmiş.yani dengesizlik oluyormuş.o yüzden sık kontrol gerekiyor.onu ihmal edince başka rahatsızlıklar eklenebiliyormuş.kadın doğumcum haşimoto ile over kisti bibirine bağlı dedi ama her haşimotoda da over kisyi olacak demek değilmiş.dedimya ben şanssız bir hastayım over kistı; zamanla insülin direncini bozuyor ama her over kisti olanda bu olacak demek değil.üstüne bide kötü beslenme eklenince hastalıklara davetiye çıkarmış oluyorum yani anlıyacağın.kemik ölçümü ve kan tahlilleri ile anlaşılıyor.perhiz yapmak gerekiyor ama çok zor
BEgonya ..bende sevindim anti tpo yu düşürebildiğinize...KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)
ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2
ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)
Arkadaşlar merhaba,
Ben 2 ay önce Hashimoto olduğumu öğrendim. T3 ve T4'üm normal, ama TSH'ım 5.5'ti, anti-TPO'ysa 60. Boynumda iltihaplanma ve yalancı nodüller çıktı. Doktor Hashimoto teşhisi koydu. Sonra ilaca başladık. Önce günde bir kez 50 mg verdi. Bir de her gün selenyum hapı içmemi söyledi. Bir süre sonra her yanım şişmeye başladı. Yüzüm, gözüm davul gibi oldu, gıdım çıktı. Doktor dozun az geldiğini söyledi ve dozu artırdı. Hafta sonları 75, hafta içi 50 mg almaya başladım. Sonra saçlarım deli gibi dökülmeye başladı. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Tırnaklarım son zamanlarda zaten pek düzgün değildi, iyice bozuldu. Bütün tırnaklarım katman katman ayrılmaya başladı. Sonra bunlar yetmezmiş gibi bir gün masaj yaptırdıktan sonra boynum davul gibi şişti, zor nefes aldım, yutkunmam aşırı zorlaştı. Korktum ve hemen doktoru aradım. Kontrole gittiğimde iltihaplanmanın arttığını söyledi ve bana aspirin verdi. Şimdi onun üzerinden bir hafta geçti ve iltihaplanmanın azaldığını söylüyor, boynumdaki şişlik bitti. Yalnız bu arada çeşitli vitamin testleri istedi benden. H vitamini, biyotin çok düşük, D3 vitamini çok düşük çıktı. TSH'ım 1.3'e düşmüş. Anti-TPO'ysa 250'ye çıkmış. Şimdi ayda bir D vitaminini ampul olarak yutuyorum. Her gün biyotin ve selenyum içiyorum.
Şimdiyse parmaklarımda ufak kahverengi lekeler çıkmaya başladı. Moralim çok bozuk. Bu hastalık teşhisi konmadan önce sadece neden kilo veremediğimi görebilmek için çeşitli testler yaptırmıştım. Şimdiyse bu teşhis konuldu konalı resmen hasta oldum. İlk ay durduk yerde 4 kilo birden aldım. İkinci ay allahtan bu kilo alışı durdu. Her seferinde başka bir yerimde başka bir sorun çıkıyor. Sanki hiç araştırma yapılmasaydı, ben hayatıma kaldığım yerden devam edecektim. Doktoruma da güveniyorum aslında, bana çok yardımcı oluyor. Ama her gün sorunlarıma yenisi ekleniyor. Ben bi yerim ağrısa ağrı kesici bile kullanmayan biriydim. Ağzıma ilaç almazdım, çünkü ilaçsız vücudumun direnmeyi daha iyi öğrendiğine ve güçlendiğine inanıyorum. Şimdi kullandığım ilaçların haddi hesabı yok.
Bu arada artık 4 gün 75 mg, 3 gün 50 mg levotiroksin içiyorum.
Aranızda benimle benzer şeyler yaşayanlarınız var mı? Veya bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?