Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

evet güzel slogan katılıyorum :)))

melzeyit,senin de dediğin gibi haşimotonun kaynağı stres olduğu için antidepresan vermesi çok normal doktorun.normalde pek vermiyorlar en başta,sadece stresten uzak dur diyorlar ama seninki iyi baştan verelim demiş bari :) ben sonradan başladım çünkü.
b12 de sinirleri rahatlatıyormuş,o yüzden vermiş olabilir
çünkü ender saraçın kitabında okumuştum,sinir stres varsa b12 alın diyordu

evet gerçekten bu hastalığın sebebi stres uzun yıllar yaşadığım sıkıntı,stres,zorluklar sonucunda 24 yaşında bu has. yakalandım, çok sinsi bir hastalık ben daha yeni öğrendim mesela haşimoto olduğumu depresyon dediler 6 yıldır antidepresan kullanıorum tiroit değerlerimde hep normal yada sınırda çıkıordu çok şükür artk biliorum ve ilacımı düzenli alıorum ama hala aynı sıkıntılar devam sırt ağrısı, boyun ağrısı ve özellikle adet dönemlerim çok sıkıntılı geçior benim gibi sıkıntılar yaşayan varmı acaba merak ediorum.olanlar yazabilirmi acaba?

cnm bende de nodül yok , boğazımda öyle dediğin gibi bir düğümlenme hiç olmadı şimdiye kadar bence de stresten veya psikolojik olarak öyle hissedio olabilirsin...

kızlar bu gün sintigrafimi çektirdim sonunda
ama doktora gösteremedim doktorum izne çıkmış başka doktorda doğru düzgün bişey demedi
bakın yazanları yazıyorum
bilateral adenomatöz hiperplazi mevcuttur .
aktivite dağılımı hetorejen karakterdedir.
boyun orta hatta pyramıdal lob ile uyumlu aktivite tutulumu izlenmiştir.
kızlar bu ne demek oluyo şimdi
normalmi herşey acaba
anlayan varsa bi yardım etsin doktor gelene kadar stres yaparım nodüllerim daha da büyür bi el atın

hadi haşimotolu arkadaşlar sintigrafi çektiren yokmu aranızda

sintigrafi çektiron yokmu arkadaşlar hadi cevabınızı bekliyorum

ya arkadaşlar bişey soracağım

anti tiroidim beşyüz küsur çıktı,b12 yok denecek kadar az çıktı,hatta o kadar azdı ki belli bir seviyeden sonra makina değerlendirme yapmıyormuş.dr bana daha hastaşığın başlangıcındasın dedi,25 mg düşük dozda eutrox adlı ilaç verdi.

sizin anti tiroidleriniz kaçtı.acaba balka bir dr görünsem mi.burda profa gidiyorum ama ne bileyim kafam karışık

haşimatolu arkadaşım
bu konu hakkında fazla bir yorum yapamıyacam ama
anladığım kadarıyla multinodüler bir dağılım söz konusu
genelde kanser riski olan nodüller tek yönlü oluyor
en iyi yanıtı veren dr. olacaktır.. o zamana kadar iyi düşünmeye çalışın
çünki haşimato için stress ve endişe hiç iyi olmuyor
ya da dr. bekleyemiyecekseniz netten doktorlar sitesine sorabilirsiniz
y da gittiğiniz hastanede başka endokrin uzmanından yardım albilirsinz
Rabbim yar ve yardımcımız olsun
sağlıckla

Son düzenleme:

sorunuza yakinen nette bilgiler vardı..belki işinize yarar diye düşündüm
aşağıdaki bilgilerin doğrultusunda dr. un dediği gibi en sağlıklı bilgiyi sadece kendi dr.nuz verecektir
haşimato gibi kronik ömür boyu sürecek hastalıklarda farklı farklı dr. değişmesinden yana değilim..sonuçta ömür boyu sürecek bir rahatsızlığın ötesinde ilaç dozunun ve hastalığın gidişatı önemli...
sağlıcakla

Subakut tiroidit
bilateral adenomatoz hiperplazi histolojik bir bulgu olup inceiğne aspirasyon biyosisinde rastlanan durumu ifade eder diğer adıyla koloidal hiperplazidir sintigrafideki aktivite dağılımı heterıjen dağılım tiroiddeki iltihabi durumu yansıtır diğer tahlillerinizde bunu desteklemektedir muhtemelen geçirilen bir Üst solunum enfeksiyonunu takibet tiroid bezinizde iltihab gelişti takip eden doktorunuz bu konuda anti enflamtuvar tedavi ve takip önermiş olsa gerek.Ama şunu unutmayınki tıbbın esası tetkikler olmayıp hekim için ancak yardımcı araçlardır.En iyi değerlendirme hekimin kendi değerlendirmesi olup bu konuda hekiminize güvenininiz ve ona danışınız.Saygılar

lalehan çok sağol uğraşıp bu bilgileri bulduğun için
malesef dooktorup tatilde başka bi doktora arada odasına girip gösterdimm bu gün nodül yok dedi
halbuki 2 tane nodülüm var ultrasonda görünen
iyi dedi randevu alıp gel öyle bakim dedi
üff gerçekten uğraşmaktan çok yoruldum şu tahlilinde yorumunu doğru düzgün yaptırim bi doktora ondan sonrada artık hiç uğraşmıcam deştikçe kokusu çıkıyo çükü

kızlar bişey sorcam bende hipotroid haşimato hastasıyım , oruç tutmak istiyorum oruç'a mani bir hastalıkmıdır yada tutanlar nasıl rahat geçirdilermi? gerçi dr. sorcam ama sizden bilgi edinmek istedim.. teşekkürler..

ben geçen sene oruç tuttum hiç sorun taşamadım.ama bu sene şeker ve kemik erimesi çıktığı için tutamayacağım.haşimoto yol açmış bunlara. üstelik bu sene bide yumurtalıklardan aml oldum.E.....X ilacı kullanan arkadaşlar sakın kafanıza göre ilaç kullanmayın ve mutlaka arada hormonlarınızı ölçtürmenizi tavsiye ediyorum. herkese sağlıkli günler

nasıl yani akannehir haşimoto hastalığımı sebep oldu bu rahatsızlıklarına
bide kemik erimesini nasıl anladı doktor hangi testle anlaşılıyo acaba

ayrıca çookk geçmiş olsunn

nasıl yani akannehir haşimoto hastalığımı sebep oldu bu rahatsızlıklarına
bide kemik erimesini nasıl anladı doktor hangi testle anlaşılıyo acaba

ayrıca çookk geçmiş olsunn

ben şanssız bir hastayım deyim.dr. nin anlatımından anladığım kadarıyla haşimotoda sadece hipotridi değil,arada hiperde olabilirmiş.yani dengesizlik oluyormuş.o yüzden sık kontrol gerekiyor.onu ihmal edince başka rahatsızlıklar eklenebiliyormuş.kadın doğumcum haşimoto ile over kisti bibirine bağlı dedi ama her haşimotoda da over kisyi olacak demek değilmiş.dedimya ben şanssız bir hastayım over kistı; zamanla insülin direncini bozuyor ama her over kisti olanda bu olacak demek değil.üstüne bide kötü beslenme eklenince hastalıklara davetiye çıkarmış oluyorum yani anlıyacağın.kemik ölçümü ve kan tahlilleri ile anlaşılıyor.perhiz yapmak gerekiyor ama çok zor

çok geçmiş olsun kardeşim.......aynnnen benimde ilacı azalttığında hipo,artırdığında hiper oluyo..dr. bigün tam,bigün yarım içmemi söyledi ...bu hafta gidicem bakalım nasılım? bende bide nodülde var,annemde kemik erimesi başta gelen hastalığı daha 25 yaşında yakalanmış....şekerde var tabii e bende de çıkarsa şaşırmam yani genetikte çok önemli....evt yaa bu troid deyip geçmemek gerekiyo vücudumuzun orkestra şefi resmen o ne derse o oluyo düzenli kontrol şart...Oruç meselesinide dr. sorcam bide tutarım nasıl gidiyo ona göre artık Allah hepimize sağlık şifa versin....

bende haşimotoluyum nodülümde var ama orucun zarar vermiyeceğini düşünüyorum ben
gerçi benim doktorum hala izinde gelse sorardım sintigrafi sonucumu bile gösteremedim

bugun kontrolum vardı
tsh= 2.18 FT4=1.07
sonuç iyi yani..ama usg ye gerek yok dedi dr. um
başta nodul yoksa gerek yok diyor ama bn yıne de merak ediyorum
bu rahatsızlık yorgunluk ve halzilik yapıyor bunun üzerine b12 kullanıyorum
ayrıca orucun bir yan etkisi olmuyor
geçen sene rahatlıkla geçirdim ramazanı
hatta oruç bir çok hastalığa şifa
yanbancı dr. lar bile bu konu üzerinde araştrmaları var
oruç vucudu toksinlerden arındırıyor..detoks etkisi oluşturuyor
şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
dua ile
sağlıcakla
a.s.a.s.

değerlerinin iyi çoktığına çok sevindim
darısı tüm haşimotolulara
sanada iyi ramazanlar

lalehan sonuçların gayet iyi,hep böyle olur inşallah
sana da şimdiden hayırlı ramazanlar

doktor bana orucu yasakladı ama bende gizli şeker var,oruç bence haşimatoda engel değil

bu arada benim ilk usgde hiç bişey çıkmamıştı ancak ikinci usgde çıktı
yani ilkinde çıkmadıysa hiç çıkmaz diye bir kural mı varmışki acaba,yani umarım çıkmaz ama zaten tonla kontrol yaptırıyoruz sürekli,onu da ekleyiverse doktor nolurki

kızlar banada dr oruç tutma dedi taa 4 sene önce hastalığım ilk cıktıgında ama 4 yıldır tutuyrm bu sene gunler cok uzun ve sıcak.. yıne tutmak için gayret gostereceğim.. benımde cok ac kalınca ellerım tıtrıyo bayılcak gıbı oluyorum.alla güç verırse tutucam dayanamazsam tutamıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…