• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar banada haşimoto teşhisi konmuştu
tsh t3 t4 hepsi normal sadeceanti tpo yüksek doktorlar anti tpo ya bakmıyolar sadece tsh ve t3 e bakıyolar normal çıkıncada hiç bir şey demiyolar anti tpo önemli değilmiki anlamadım ben
2 tanede nodülüm vardı en son sintigrafii çekindim nodül yok dediler ama ultrasonda 2 tane nodül gözüküyo ben anlamadım bu işten hiç bişey
ilaç falan kullanmıyorum yaklaşık 6 aydırda hiç bir tahlil yaptırmadım

çoğu dr.ilgilenmiyor bakıyo tsh normal bişey yokstres stres diyip yolluyo

Lalehancım, hamilelik nasıl gidiyor? Kan sulandırıcıya devam ediyor musun?

hoşgeldin alarahan
nerelerdesin? seni buralarda görmek güzel
yalnız bırakma buraları..senin haşimaton ne alemde
hamilelik biraz zor gidiyor ama tsh iyi olunca rahatlıyorum biraz da olsa
tabi bu hstalığın yan tesirleri devam ediyor....sürekli kontrol altındayım...
daha önceki düşük sebebiylede yıne de enidşelenmemek elimde değil
dr. um dediğini hatırlayarak biraz olsun rahatlıyorum..
haşimatolu olup bir sürü sağlıklı bebek dünyaya getiren hastaları olduğunu söyledi
yıne bu işler kısmet heralde..herkeste farklı tesirler olabiliyor
kan sulandırıcı iğneye devam ediyorum...
dr. hiç aksatmamamı söyledi
sağlıcakla ve dua ile...:71:

tsh t3 t4 hepsi normal sadeceanti tpo yüksek doktorlar anti tpo ya bakmıyolar sadece tsh ve t3 e bakıyolar normal çıkıncada hiç bir şey demiyolar anti tpo önemli değilmiki anlamadım ben
2 tanede nodülüm vardı en son sintigrafii çekindim nodül yok dediler ama ultrasonda 2 tane nodül gözüküyo ben anlamadım bu işten hiç bişey

lolocum dr.lar anti tpo nun üstünde durmuyolar
çünkü bu antikorları düşürecek ilaç veya tedavi şekli yok
vücut kendi üretiyor çünki..tsh ve diğer hormonların normal olması güzel
en azından ilaç kullanmak zorunda değilsin
bn ömür boyu kullanacam tsh normal olması için..
ve bu ilaçların maalesef yan etkileri var..bn bunları hep yaşıyorum
nodül konusuna gelince..dr. bu noktada önmli
eğer iç hastalıkları uzmanına gidiyorsan pek anlamıyorlar
bn ilk başta gitmiştim bana da nodul var dedi
sonra endokrin uzmanına gittiğimde nodül yok, onlar yalancı nodül dedi
haşimatoda genelde böyle oluyor ama yınede 6 ayda bir usg ye girmek gerek
sağlıcakla

benim de anti tpo yüksek ama ilaç kullanmıyorum çünkü ilacı yok bunun. nodüller de bazen büyüyüp bazen eriyebiliyormuş ama yine de dikkat etmeniz gerekir çünkü 1 cm olduğunda biyopsi yapılması gerekiyor. benimki 6 ay önce 0.7 mm idi bakalım yarın ne çıkacak

gokçe_k çim yaşamaz mıyız..hepimiz hemen hemen bu devrelerden geçtik
bu hastalıkta sabır gerek...ben 2 senden beri ilaç kullanıyorun daha yeni yeni kendime gekdim..ama haşimato bizimle ömür boyu yaşayacağı için aksatmamız gerek kontrollerimizi..ve yediklerimize, düzenli hayata, stressiz yaşamaya çok önm vermeliyız...kullandığın vitamin ilaçlarını dikkatli kullan mesala kan ilacı kalsiyum vs. troid ilacının emilimini alır o yuzden farklı saatlerde içmeye özen göster
bn kan ilacını aç karnına içmem gerek ama troid ilacıyla çok farklı saatte içiyorum dr. önerisiyle..gece aç karnına içiyorum mesala..diğer vitamin ilacını da öğlden sonraya içiyorum...troid ilaçları zaten sabah erkenden aç karnına içilir..
d3 bende de çok düşük çıktı..3 aydan beri tedavi altındayım
üstelik şimdi hamileyim bebkte benden alıyor d vitamini
3 aydır güneşleniyorum..bundan evvel bnm ilaç dozum artırılmıştı sanırım ondan kemik erimesi başlangıcı oldu..bebğimde yaşamadı zaten...artık planlı ve kontrol altındayım sürekli
fakat sen daha yeni ilaç kullanmaya başladın..d vitamini eksikliği ne çabuk oluştu..pek anlamadım açıkçası:53:
inş. çabuk atlatırsın bu rahatsızlığı..
sağlıcakla
:71:

arkadaşlar, cevaplarınız için çok teşekkürler.

lalehan ben de anlamadım ki. teşhis konmadan ve ilaç kullanmaya başlamadan önce sadece biraz fazla uyukluyordum ve kilo veremiyordum. tek şikayetlerim bunlardı. ilaca bi başladım, bir sürü şey yaşadım sadece 2 ay içinde. ben bebekliğimden beri her yaz güneşin altında yatarım. okul başladığında, yani yazlıktan döndüğümde çingene çocuklarıyla yarışırdım karalık açısından. iş hayatına başladığımdan beri de, yazlık yakın olduğu için nerdeyse her haftasonu gider yine deliler gibi güneşlenirim, yüzerim. ama bende d vitamini eksik çıktı. gerçekten hiçbir anlam veremiyorum. tırnaklarımda veya saçlarımda da herhangi bir sorun yoktu. ilaca bi başladım tırnaklarım katman katman oldu, saçlarım döküldü. acaba bu ilacın dozu mu bana yüksek geliyor? bence bir terslik var ama, hadi bakalım.

bu arada herkese çok geçmiş olsun.

KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)

ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2

ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)

Anti Tpo değerlerini nasıl düşürdünüz acaba , breziya kestanesi mi yediniz, bende yaklaşık 1,5 yıldır haşimato hastasıyım son tsh değerim 10 çıktı ilk defa bu kadar yüksek çıktı ve son 3 aydır çok zayıfladım, 8 kilo verdim acaba tsh ın yüksek çıkmasındanmıdır...

hayırlı bayramlaar herkese...

evet begonya... nasıl düşürdün anti tpo yu.. ilaç falan kullanıyormuydun..
bizede söyler misin.. doktorlar ilaç vermiyor çünkü tpo için..
,sen nasıl başardın.. paylaş biiznmle lütfen :26:

ben genel cerraha gidiyorum haşimoto için
normal tsh ve serbest t 3 e ve 4 e bakıyo
ultrasona bakıyo ve takip ediyo
sintigrafiyede girdim ben
nodüllerin önemli olmadığını söylediler
gerçi en son yazın ultrasona girmiştim ama bi değişiklik yoksa iyiyim

oğlumdada zararsız lenf nodları varmış 10.* 6 mm boyurunda birkaç tane varmış zararsız dedi doktor ama
devamlı kan alınıyo tsh si biraz yükselmişti en son yaptırdığımda iyiydi
oğlum daha 11 ine bir ay önce girdi bu kadar küçük bi çocukta nodül olması normalmiki
ilerde bişey olurmu diye korkuyorum

hoşgeldin alarahan
nerelerdesin? seni buralarda görmek güzel
yalnız bırakma buraları..senin haşimaton ne alemde
hamilelik biraz zor gidiyor ama tsh iyi olunca rahatlıyorum biraz da olsa
tabi bu hstalığın yan tesirleri devam ediyor....sürekli kontrol altındayım...
daha önceki düşük sebebiylede yıne de enidşelenmemek elimde değil
dr. um dediğini hatırlayarak biraz olsun rahatlıyorum..
haşimatolu olup bir sürü sağlıklı bebek dünyaya getiren hastaları olduğunu söyledi
yıne bu işler kısmet heralde..herkeste farklı tesirler olabiliyor
kan sulandırıcı iğneye devam ediyorum...
dr. hiç aksatmamamı söyledi
sağlıcakla ve dua ile...:71:

Lalehancım, sağlıkla bebğine kavuşursun inşallah. Bende 2 ay önce bir myom operasyonu geçirdim, bir kaç ay sonra bir tüp bebek tedavisi düşünüyorum ama bakalım. Gebe kalabilecl miyim, önceki kayıplarımdan sonra gebe kalsam bile endişelerimle nasıl olacak bu iş bilemiyorum. Umarım bizlerde sağlıkla mutlu sonuca ulaşabilen haşimatolulardan oluruz.

KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)

ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2

ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)

begonya, anti-tpo'nu nasıl düşürmeyi başardın? Benimde başımın belası. TPO yüksek olunca hem bebek sahibi olmak zorlaşıyor hemde kilo verilemiyor. Bilinçli yaptığın bir şey olduysa bize de yaz.

Arkadaşlar ben Amerika'ya giden bir arkadaşım vasıtasıyla brazil nut aldım. Ama sadece 1 kutu. Daha önce birisi yazmıştı, sağolsun, ondan öğrendik. Kutuda yaklaşık 40 günlük fıstık var ve kocamanlar. Zeytinyağında bekletiyorum. Günde 2 tane yenecekti. Been bugün başladım. 40 günün sonunda değerlerimde bir değişiklik olursa hemen yazarım.

Arkadaşlar ben Amerika'ya giden bir arkadaşım vasıtasıyla brazil nut aldım. Ama sadece 1 kutu. Daha önce birisi yazmıştı, sağolsun, ondan öğrendik. Kutuda yaklaşık 40 günlük fıstık var ve kocamanlar. Zeytinyağında bekletiyorum. Günde 2 tane yenecekti. Been bugün başladım. 40 günün sonunda değerlerimde bir değişiklik olursa hemen yazarım.

umarım iyi gelir , güzel haberlerini bekliyorum, bende çok araştırdım ama türkiyede yok, bende bulabilirsem yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum...

BEgonya ..bende sevindim anti tpo yu düşürebildiğinize...
benim doktor herhangi bi ilaç vermedi.. gebeliğe engel değil diye..
sen ne kullandın da düştü anti TPO .???
tsh normalmiydi seninde?
benim bildiğim antikorlar düşmüyor ama senin doktorun nasıl bi ilaç verdi ki....

doktorum herhangi bir ilaç vermedi,çünkü zaten antikorların bir ilacı yok.
bazı doktorlar tponun gebeliğe engel olmadığını,bazıları ise engel olduğunu söylüyor.haşimato olup da gebe kalabilen de var ama kalamıyorum diyen de var.ben henüz denemedim çünkü antidepresan kullanıyordum,bu ay bırak dedi doktorum,çalışmalarım başlayacak gebelik için.o yüzden tpo gerçekten engel olmasa bile gebeliğe ben işimi garantiye almak istedim.vücudumda ters giden bişeyler olsun istemiyorum.

Anti Tpo değerlerini nasıl düşürdünüz acaba , breziya kestanesi mi yediniz, bende yaklaşık 1,5 yıldır haşimato hastasıyım son tsh değerim 10 çıktı ilk defa bu kadar yüksek çıktı ve son 3 aydır çok zayıfladım, 8 kilo verdim acaba tsh ın yüksek çıkmasındanmıdır...

yok canım brazilya kestanesi yemedim.tsh yüksek olunca bezler yavaş çalışır bu da kilo alımına neden olur diye biliyorum ama yanlış da yönlendirmek istemem.

hayırlı bayramlaar herkese...

evet begonya... nasıl düşürdün anti tpo yu.. ilaç falan kullanıyormuydun..
bizede söyler misin.. doktorlar ilaç vermiyor çünkü tpo için..
,sen nasıl başardın.. paylaş biiznmle lütfen :26:

begonya, anti-tpo'nu nasıl düşürmeyi başardın? Benimde başımın belası. TPO yüksek olunca hem bebek sahibi olmak zorlaşıyor hemde kilo verilemiyor. Bilinçli yaptığın bir şey olduysa bize de yaz.

arkadaşlar geç cevap için kusura bakmayın,pek giremiyordum siteye.
başka bir başlığa yazmıştım yaptıklarımı,onu kopyalıyorum şimdi:

uzun süredir ölçülmediği için hangisinin etkili olduğunu bilmiyorum ama belki de hepsi etkili olmuştur.çünkü hepsi aslında tek başına uygulansa bile etkili olabilecek şeyler.ama biraz farklı şeyler :) yani kim ne kadar inanır bilemem.o yüzden sorulduğu taktirde anlatırım demiştim :)

önce "the secret" isimli filmi izledim netten.önce bi gaza geldim,şöyle bi toparlandım,motivasyon kazandım,istemenin de yöntemleri olduğunu öğrendim.inandım.sonra bunla ilgili bi kitap olan R.Şanal isimli yazarın "kuantum sıçrama" kitabını aldım.sonra oturdum sağlığıma dair olumlamalar yazdım.antikorlarım normal aralıkta,bağışıklık sistemim çok sağlıklı çalışıyor gibi.olumlama yazmanın da kuralları var,bu filmde ve kitapta anlatılıyor.sonra yazdıklarımı her gün sabah akşam okudum.arada iş falan yaparken inanarak çok sağlıklıyım dedim ara ara.bir ay kadar yapmışımdır sanırım ama aslında sonucu görene kadar yapılması gereken bişey ama antikorlarım ölçülmediği için sonucu bilmiyordum ben de bir ay kadar yaptım bıraktım.
katkısı çok oldu;artık olumlu düşünmeye başladım,isyan etmeyi bıraktım,yaşadıklarımın bi sebebi vardır diye düşündüm.artık günlük hayatımda bile olumsuz cümle kurmuyorum.
Daha sonra reiki yapmaya başladım.reikide evrensel enerjiyi sağlığınız için kullanmayı öğreniyosunuz.uzun süredir yapıyorum.uyumlama almak şart.uyumlamadan sonra tek yaptığınız niyet edip kendinizi enerji akışına bırakmak.ama süper bişey.
bir ara da iki buçuk üç ay kadar yeşim taşından oluşan termal masaj yatağına gittim.bu yatak mucize gibi bişey,oraya gelenlerden biliyorum.taşlar forumunda konusu var.
en son uyguladığım ise ho'oponopono yöntemi."zero limit" isimli bir kitap okudum,orda anlatılıyor.kitap nette e-kitap olarak var,indirilebilir.bulamayan olursa mail atarım.muhteşem bir kitap mutlaka okumalısınız.bu yönteme göre akşam yatarken şöyle dedim;sevgili vücudum,sana olanlardan tamamen ben sorumluyum.seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim dedim.bu cümleyi uyuyana kadar tekrarladım.başına "vücudum çok sağlıklı,bağışıklık sistemim çok sağlıklı" şekilde olumlamalar da ekledim arada.komik gelebilir ama mucize gibi bişey :))

yani hepsi yapılmalı diye bişey demiyorum çünkü hepsi tek başına bu konuda iddialı ve örnekleri olan yöntemler.sadece ben biraz maymun iştahlıyım hepsine el attım :)

sonra kontrole gittim,normalde doktorum antikorları hiç ölçmez ama bu sefer içinden geldi heralde bilmiyorum :) antikor testi de yapıldı ve normal aralıkta çıktı.doktorum tekrar yükselebileceğini söyledi,ben de tekrar yükselmeyecek dedim,inşallah dedi :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar yorumları tek tek okumaya çalıştım.ilk önce şunu söyleyim doktor seçimi çok önemli.ben size çekttiğim şikayetleri anlarsam çok sürer ama kısaca şunu söyleyim ben küçükken de tiroid sorunlarım çıkmıştı.Bir ara küçükken kas ve kemik ağrıları yüzünden doktora gitmiştim o da tiroid pek iyi çalışmıyor demişti.Sonra lise üniversite derken hiç önem vermedim bu sorunuma.Ta ki inanılmaz derecede değişik şikayetler yaşamaya başladım,ne mi adet düzensizliği,kemik kas ağrıları,doğazımda rahatsızlık hissi,ateş basmaları,fenalaşma hissi,damarlarda genişleme,saç dökülmesi ve daha neler .Kaç kere acile gittim ama sadece kan testleri yapıp bir şeyin yok panik atak diyorlardı halbuki yolunda gitmeyen bir şeyin olduğundan emindim.Ayrıca bazen Tsh normal çıkabilir ama bu antikorlardan belli oluyor,en son başka bir hastaneye başvurdum duyulmuş bir hastane ve pahalı ama en azından eski doktorlar gibi tahlil yapmadan panik atak demedi ve ilk önce bana ayrıntılı bir kan tahlil yaptırdı.kan tahlilerimde TSH 12 çıktı ayrıca da demir eksikliği vardı az da anemi yani demek istiyorum ki doktor çok önemli.Şimdi ilaç kullanıyorum,tsh 4.5 düştü ama antikorlar tavan yapmış durumda. Hep ve doktor kontrolunde olmam lazım ama ne diyim işallah allah sağlık versin hepimize

bendede tiroitim az çalışıyor kızlar lütfen şu soruma cevap verin benım tsh hep normal çıkıyo ultrasonla bakdıgında tiroit yetmezliği dedi hormonlar normalken neden ultrasonda öyle görünuyo..

bendede tiroitim az çalışıyor kızlar lütfen şu soruma cevap verin benım tsh hep normal çıkıyo ultrasonla bakdıgında tiroit yetmezliği dedi hormonlar normalken neden ultrasonda öyle görünuyo..

canım öncelikle aynı sıkıntıyı yaşadığımı belirteym. ben hamile kalmaya çalışırken hormon testlerim yapıldı tsh larım normaldi. tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve yaklaşık 18. haftamdı sanırım tekrar hormon testi istediler. t4 lerimde düşme vardı ama tsh değerim yine normaldi. endokrine gittim. çünkü troit hormonlarının bebeğin üzerinde olumsuz etkileri olabileceği söylendi. esiden düşük değerler önemsenmiyormuş hamileyken ama şimdi onlarda dikkate alınıyor. ultrosonda bakıldı ve troit yetmezliği var dedi doktorum ve total t3 t4 ve tpo istedi. ve tpo yüksek çıkınca anlaşıldıkı dengesizlik olsada oranlar düşük olsada bende troit yetmezliği varmış. gebeliğim boyunca ilaç kullandım. doktorum doğumdan 3 ay sonra tekrar test yaptır ve görüşelim dedi. ama bu pek mümkün olmadı ihmal ettim. ve 56 kilo doğumdan çıkan ben hızla kilo almaya başladım. bebeklerim 7 aylıktı doktora bir gittimki herşey tavan yapmış tpo almış başını gitmiş tekrar ultrason ve benim ihmalkarlığım bana haşimatoyu hediye etmiş oldu. şu an haşimato hastasıyım. ilaç kullanıyorum ama kilo alımım durmuyor ve adet olamıyorum. bu hafta tekrar testlerim yapılacak. demem o ki eğer ultrasonda bu teşhis konuşduysa doğrudur. ama tpo larına da bakılsa iyi olur. umarım ilaçal düzelecek bir durumun vardır. sevgiler.

merhaba arkadaşlar
öncelikle buradaki herkese geçmiş olsun,bütün hastalara acil şifalar inş.
ben de saç dökülmesi,aşırı yorgunluk,gözlerde şişme,kas ve kemik ağrıları yaşıyorum aynı sizler gibi
yapılan tam kan tahlili ve hormon testimde tiroidlerimin yavaş çalıştığını öğrendm.
fakat benim TSH m normal çıktı sadece T4 üm 0.55 yani bildiğiniz gibi olması gereken sınırın altında
fakat herhangi bir ilaç vermediler,zaten emziriyorum şuanda o yüzden çok da gerek olmadığını söylediler
tabii bunu diyen ssk hast.nin dahiliye bölümü o yüzden çok da güvenemedim açıkçası.
sizce nasıl bu değer,bi problem teşkil edermi?
bilen varsa aydınlatsın lütfen çok sevinirim.

ama dediğim gibi bu rahatsızlığın bütün şikayetlerini taşımaktayım
ne yapmam gerekiyor,hangi bölüme gideym?

yardımcı olursaNız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
öncelikle buradaki herkese geçmiş olsun,bütün hastalara acil şifalar inş.
ben de saç dökülmesi,aşırı yorgunluk,gözlerde şişme,kas ve kemik ağrıları yaşıyorum aynı sizler gibi
yapılan tam kan tahlili ve hormon testimde tiroidlerimin yavaş çalıştığını öğrendm.
fakat benim TSH m normal çıktı sadece T4 üm 0.55 yani bildiğiniz gibi olması gereken sınırın altında
fakat herhangi bir ilaç vermediler,zaten emziriyorum şuanda o yüzden çok da gerek olmadığını söylediler
tabii bunu diyen ssk hast.nin dahiliye bölümü o yüzden çok da güvenemedim açıkçası.
sizce nasıl bu değer,bi problem teşkil edermi?
bilen varsa aydınlatsın lütfen çok sevinirim.

ama dediğim gibi bu rahatsızlığın bütün şikayetlerini taşımaktayım
ne yapmam gerekiyor,hangi bölüme gideym?

yardımcı olursaNız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

merhaba sunuak öncelikle geçmiş olsun. troid hastalıkarı endokrinoloji bölümünde tedavi edilir. Bu alanda uzman bir doktor size yardımcı olur.

tşk.ederm İris777 cevabın için.
burda bi arkadaştan duydum emzirdiği halde kullanabiliyormş ilaçlarını
dr.bana neden öyle dediyse anlamadım,değerim çok düşük değil sanırım ondandır belki bilemiyorum.
en kısa sürede gidicem endokrine,ayrıntılı öğrenmem gerek.
saol arkadaşım.

Selam kızlar, bu konuyu ilk açtığımda bu kadar çok kişinin haşimoto hastalığı olacağını düşünmemiştim ama malesef bende 2007 den bu yana bu hastalıkla uğraşıyorum,ne yazıkki kesin bi çözümü yok bizimle ömür boyu yaşayacak ilaç ve düzenli kontrol dışında pek fazla yapılacak bişey yok,bu arada haşimoto yüzünden hipoglisemi,pcos,kilo sorunu yaşadım ve hala yaşıyorum çok şeyler götürdü benden bu hastalık Allah beterinden saklasın hepimizi...
benim sormak istediğim sizin trioglobulin değeriniz yükseliyormu? benim en son yaptırdığım tahlillerde trioglobulin normal sınırların üstünde çıktı normali 55 iken bende 73 çıkmış.henüz doktora göstermedim ama merak ettim sizde de oldumu?benim hep anti TPO çıkıyodu yüksek hala yüksek ama bi de bu eklendi şimdi,sintigrafi çektirmek istiyorum doktora danışıp çok endişelendim antikorlar bıktırdı beni artık :(:2:
tekrar geçmiş olsun hepinize kızlar..sevgiler...:16:

Back