kızlar banada haşimoto teşhisi konmuştu
tsh t3 t4 hepsi normal sadeceanti tpo yüksek doktorlar anti tpo ya bakmıyolar sadece tsh ve t3 e bakıyolar normal çıkıncada hiç bir şey demiyolar anti tpo önemli değilmiki anlamadım ben
2 tanede nodülüm vardı en son sintigrafii çekindim nodül yok dediler ama ultrasonda 2 tane nodül gözüküyo ben anlamadım bu işten hiç bişey
ilaç falan kullanmıyorum yaklaşık 6 aydırda hiç bir tahlil yaptırmadım
Lalehancım, hamilelik nasıl gidiyor? Kan sulandırıcıya devam ediyor musun?
tsh t3 t4 hepsi normal sadeceanti tpo yüksek doktorlar anti tpo ya bakmıyolar sadece tsh ve t3 e bakıyolar normal çıkıncada hiç bir şey demiyolar anti tpo önemli değilmiki anlamadım ben
2 tanede nodülüm vardı en son sintigrafii çekindim nodül yok dediler ama ultrasonda 2 tane nodül gözüküyo ben anlamadım bu işten hiç bişey
gokçe_k çim yaşamaz mıyız..hepimiz hemen hemen bu devrelerden geçtik
bu hastalıkta sabır gerek...ben 2 senden beri ilaç kullanıyorun daha yeni yeni kendime gekdim..ama haşimato bizimle ömür boyu yaşayacağı için aksatmamız gerek kontrollerimizi..ve yediklerimize, düzenli hayata, stressiz yaşamaya çok önm vermeliyız...kullandığın vitamin ilaçlarını dikkatli kullan mesala kan ilacı kalsiyum vs. troid ilacının emilimini alır o yuzden farklı saatlerde içmeye özen göster
bn kan ilacını aç karnına içmem gerek ama troid ilacıyla çok farklı saatte içiyorum dr. önerisiyle..gece aç karnına içiyorum mesala..diğer vitamin ilacını da öğlden sonraya içiyorum...troid ilaçları zaten sabah erkenden aç karnına içilir..
d3 bende de çok düşük çıktı..3 aydan beri tedavi altındayım
üstelik şimdi hamileyim bebkte benden alıyor d vitamini
3 aydır güneşleniyorum..bundan evvel bnm ilaç dozum artırılmıştı sanırım ondan kemik erimesi başlangıcı oldu..bebğimde yaşamadı zaten...artık planlı ve kontrol altındayım sürekli
fakat sen daha yeni ilaç kullanmaya başladın..d vitamini eksikliği ne çabuk oluştu..pek anlamadım açıkçası
inş. çabuk atlatırsın bu rahatsızlığı..
sağlıcakla
KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)
ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2
ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)
hoşgeldin alarahan
nerelerdesin? seni buralarda görmek güzel
yalnız bırakma buraları..senin haşimaton ne alemde
hamilelik biraz zor gidiyor ama tsh iyi olunca rahatlıyorum biraz da olsa
tabi bu hstalığın yan tesirleri devam ediyor....sürekli kontrol altındayım...
daha önceki düşük sebebiylede yıne de enidşelenmemek elimde değil
dr. um dediğini hatırlayarak biraz olsun rahatlıyorum..
haşimatolu olup bir sürü sağlıklı bebek dünyaya getiren hastaları olduğunu söyledi
yıne bu işler kısmet heralde..herkeste farklı tesirler olabiliyor
kan sulandırıcı iğneye devam ediyorum...
dr. hiç aksatmamamı söyledi
sağlıcakla ve dua ile...
KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)
ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2
ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)
Arkadaşlar ben Amerika'ya giden bir arkadaşım vasıtasıyla brazil nut aldım. Ama sadece 1 kutu. Daha önce birisi yazmıştı, sağolsun, ondan öğrendik. Kutuda yaklaşık 40 günlük fıstık var ve kocamanlar. Zeytinyağında bekletiyorum. Günde 2 tane yenecekti. Been bugün başladım. 40 günün sonunda değerlerimde bir değişiklik olursa hemen yazarım.
BEgonya ..bende sevindim anti tpo yu düşürebildiğinize...
benim doktor herhangi bi ilaç vermedi.. gebeliğe engel değil diye..
sen ne kullandın da düştü anti TPO .???
tsh normalmiydi seninde?
benim bildiğim antikorlar düşmüyor ama senin doktorun nasıl bi ilaç verdi ki....
Anti Tpo değerlerini nasıl düşürdünüz acaba , breziya kestanesi mi yediniz, bende yaklaşık 1,5 yıldır haşimato hastasıyım son tsh değerim 10 çıktı ilk defa bu kadar yüksek çıktı ve son 3 aydır çok zayıfladım, 8 kilo verdim acaba tsh ın yüksek çıkmasındanmıdır...
hayırlı bayramlaar herkese...
evet begonya... nasıl düşürdün anti tpo yu.. ilaç falan kullanıyormuydun..
bizede söyler misin.. doktorlar ilaç vermiyor çünkü tpo için..
,sen nasıl başardın.. paylaş biiznmle lütfen :26:
begonya, anti-tpo'nu nasıl düşürmeyi başardın? Benimde başımın belası. TPO yüksek olunca hem bebek sahibi olmak zorlaşıyor hemde kilo verilemiyor. Bilinçli yaptığın bir şey olduysa bize de yaz.
bendede tiroitim az çalışıyor kızlar lütfen şu soruma cevap verin benım tsh hep normal çıkıyo ultrasonla bakdıgında tiroit yetmezliği dedi hormonlar normalken neden ultrasonda öyle görünuyo..
merhaba arkadaşlar
öncelikle buradaki herkese geçmiş olsun,bütün hastalara acil şifalar inş.
ben de saç dökülmesi,aşırı yorgunluk,gözlerde şişme,kas ve kemik ağrıları yaşıyorum aynı sizler gibi
yapılan tam kan tahlili ve hormon testimde tiroidlerimin yavaş çalıştığını öğrendm.
fakat benim TSH m normal çıktı sadece T4 üm 0.55 yani bildiğiniz gibi olması gereken sınırın altında
fakat herhangi bir ilaç vermediler,zaten emziriyorum şuanda o yüzden çok da gerek olmadığını söylediler
tabii bunu diyen ssk hast.nin dahiliye bölümü o yüzden çok da güvenemedim açıkçası.
sizce nasıl bu değer,bi problem teşkil edermi?
bilen varsa aydınlatsın lütfen çok sevinirim.
ama dediğim gibi bu rahatsızlığın bütün şikayetlerini taşımaktayım
ne yapmam gerekiyor,hangi bölüme gideym?
yardımcı olursaNız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?