Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Kızlar bende bir haşimato hastası olarak dün hamile olduğumu öğrendim sizlerede umut olsun diye yazıyorum. İlaçlarınızı düzenli kullanın özellikle sigara ve stresden uzak durun
Bende haşimatoluyum ve hamileyim canım. Tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım inşaallah.
Rabbim isteyenlere hayırlısıyla nasip eylesin

KIZLAR slm herkeze GRAVES hastalığı ile bilgisi olan yada ameliyat geçiren birileri varsa lütfen yazın sol gözüm 4mm dışarı fırlamış durumda ilaçla tedavisi mevcut değilmiş bu üzden doktorum daha ilerlemeden ameliyat dedi tiroitler yavaş yavaş düzene giriyor ama göze vurdu birkere şimdiden TŞK

Testimi yorumlar misiniz?
IMG_20170421_192544.jpg

Arkadaşlar bende hafif hipotiroidi var tsh 5.5 civarı oluyo ama ilaç içerken 2.5 falan ama bende haşimato var mı nolur yardımcı olun anti tpo 0.08 anti tg 0.4

haşimato hastalığında sabahları oğlene kadar yuzunuzde şişlik oluyormu?yüzüm şişiyor gözlerim küçük kalıyor resmen akşam ustune doğru normale donuyorum
lev...100 kullanıyorum hafta sonu 150

bende de tam tersi kalbim çok hızlı atıyor..sanki duracak sanıyorum...özellikle merdiven çıktığımda ve hareket esnasında oluyor...tsh şu sıralar normal çalışıyor..az olsaydı hızlı olması normaldi hiperttroid. değilim ki...bu hastalık baya şaşırtıyor insanı..çok değişken...
hala kalbinizi etkiliyomu acaba

Merhaba..
Bende supheleniyorum. Ama henuz dr a gidip suphelerimden bahsetmedim.
Durup dusundugumde birsuru parca birlesiyor.
Asiri halsizlik
Bogazda rastgele cikan minik noduller ( ultrasonda bir kere yakalandi ama hic kontrol ettirmedim)
En onemlisi asiri bagirsak sorunu kabizlik sislik hazimsizlik
Bir anda aldigim 6 kilo ve verememe
Kalbimde cok hizli atiyor merdiven ciksam oluyorum kardiyalog bsy yok diyor
Zaman zaman yapilan kan testlerinde hormonlar hep bi tuhafti ama herkes bsy yok dedi
Biraz gluten seker diyeti yapsam bagirsaklarimi yormasam halim degisiyor siskinlik gidiyor
Acikcasi dr a gitmeye korkuyorum.
Birde asiri ofke nobeti geliyor hic bir sekilde dagilmiyor sadece uyursam geciyor vucudumu agritacak kadar cok kasiliyor mutsuz oluyorum

Kaslarında şişkinlik hisseden haşimato hastaları varmı? Benim kolumdaki kas resmen şiş.Agrı sızı pek yok ama şişlik gozle görülür biçimde.fibromiyalji denilen bir hastalık varmış ve haşimotolularda çok sık görülürmüş

Hem renkli ultrasondan hem de anti tpo kan testinden anlaşılabiliyor hasimoto, bende gerçi ikisine de bakmışlardi. Renkli ultrasonda Otoimmun saldırı altındaki bölgeler kırmızı olarak çıkıyor , diğer bölgeler mavi veya yeşil .

Merhaba
Konu çok eski ama şansımı bi denemek istedim. Siz hangi hastanede cwktirdiniz ultrason u ve testleri hangi hastanede yaptirdiniz? Ben de hashimoto hastasıyım. Ve Çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Acaba bu antikorlar yumurtaliklarima da saldırıyor mu renkli ultrasonda görünür mu tiroidte görüldüğü gibi?

Merhaba anti tpo ve tg değerleri yüksek olanlarda kesinlikle troid nodülü oluyor mu arkadaslar? Nodül olmamasına ragmen bu değerler yüksek olabilir mi

Çok teşekkürler. Bu arada, bu formu baştan sona okumaya çalışıyorum ve 89. sayfada "dtekin" isimli kullanıcı günde 2 adet Brezilya fıstığı yiyerek antikorları düşürdüğünden bahsediyor. Ben de bu Brezilya fıstıpını araştırdım ve Malatya Pazarında buldum.Brezilya Cevizi olarak geçiyor selenyum ve çinko açısından son derece zengin bir ürün.Eski sayfalarda bahesdildiği gibi cam kavanozda zeytinyağının içinde bekletiyorum ve her gün 2 tane yemeye başladım. 2-3 ay düzenli yapıcam bakalım inşallah antikorları düşürmeyi başarırım.

merhaba kısaca anlatayım.
hamilelik öncesi tsh 15 çıkmıştı. 1 ay sonra hamile kaldım 9 a bir sonraki ay 8 e düşmüştü. en son 4 e.. ama maalesef bebeğimi kaybettim.

sonra endokrine gittim. test yapıldı tsh 1,60 ama anti tpo 300 çıkmıştı.haşamitolusun dedi.. dr 50 lik içmemi söyledi. 3 ay sonra tekrar gel dedi. oysa o kadar içmeme ne gerek vardı. güya endokrin asıl konusu dedik. ama 3 ay uzun bir zaman ve 50 lik yüksek bir dozdu sonuç çok düştü. endokrine gitmek iyi ama maalesef çok kalabalık olduğundan pek ilgilenilmiyor. o yüzden troit takip eden tıp merkezine gittim. orada güzel takip ediliyor..

neyse bu dr bana anti tpo yu takip etmen gerek yok dedi. tsh ve serbetst t3 t4 lerin normal olsun yeter dedi.
açıkçası çevremden gördüğüm duyduğum ve burada okuduğum kadarıyla bu doğru. yani tsh ni takip ettirirsin duruma göre artırırlar veya azaltırlar. özellikle hamilelik döneminde her ay takip edilmesi lazım.

ama çoookk stresli 1 ay geçirdim sonucunda tsh me bakıldı. 58 çıktı. 15gün sonra 16ya düştü dr dozu yükseltti. bakalım eylül 20sinde tekrar gidecem. inşallah normal seviyesine gelir ve kalır:)

--
diğer konu glutenden bahsedilmiş. aynı durumdan bende muzdaribim..

3 yıl önce gıda intolaransı testi yaptırmıştım. gluten buğday 3 oranında çıktı. laboratuvardaki dr bir müddet yeme sonra ye demişti. ama ben yorgunluk ağrılar vs diye glutensiz tüketiyordum. tabi arada buğday ürünleri de yiyordum . ama glutensiz yeyince daha rahatım yalan yok.. fakat bunun dr tarafından araştırılması istenip bir teşhis konulması gerikiyordu. çölyak testi istedim ama yapmıyorlardı. en son mücadelemde kazandım.yani düşünün tıp ilerlemiş biz hala tahminlerle kendi adımıza teşhis ve tedavi uyguluyoruz.

bu hafta endoskopi yapılacak. çölyak inşallah çıkmaz ama sadece intolaras ise mesala benim diğer gıdalara da yumurta,biber,susam kuruyemişler vs .. gluten troiti etkileyeceğini düşünüyorum. ama maalesef dr lar bu konuda troidin tek tedavisi ilaç o da çoğumuzun kullandığı..

yani dr lar gıda konusunda herhangi bir uygulama yapmıyorlar. Denildiği gibi troit rahatsızlığı olanlarda mutlaka gıda alerjisi istenmeli ama maalesef önem vermiyorlar gerek duymuyorlar.. Drun dediği gibi sadece ilaçla tedavisi mümkün olduğundan da olabilir..

ama şu var o tip gıdaları tüketmek veya herşeyin fazlası zaten zarar.. mümkün olduğunca az yemek sebze meyve bakliyat et ürünleri dışardan az tüketmek en doğrusu sanırım.

Belki de troit benim glutenden veya gıda alerjilerinden olmasından şüphelendiğim sıkıntılarımı tetikliyordu. yani troiti normalleştirirsek belki düzelir.. gasteroentoljjiden öyle demişlerdi.

iyotlu tuz kullanmamız gerektiği söylendi. sadece zehirli guatr rahatsızlığı olanlara iyotsuz öneriyoruz dedi.

Şimdi arkadaşlar, öncelikle ben sadece bu başlığa yazmak için üye oldum, hashimoto hastalığı olan herkes bu yazıyı çok dikkatli ve ayrıntılarıyla okusun, okumakla kalmasın ömür boyu başucunda bulundursun.

Çünkü bu başlığı inceledimde, taş tedavisinden(o neyse) zem zem suyu içene, yok reiki yapandan bilmemne cevizi yiyene kadar binbir türlü saçmalık ve cehalet ne yazıkki insanımızı yine yanıltıyor bunu gördüm, bu saçmalıkları unutun ve bu başlığı sonuna kadar okuyun.

Şöyle ki hashimoto hastalığı vücudun kendi tiroid bezine saldırmasıdır ve sebebi tam bilinmemektedir, genetik bir hastalıktır ve ömür boyu ilaç tedavisi uygulanır, ilaç levothroxine (eutrox vb) dir peki bu ilaç nedir? bu ilaç tiroid hormonun Stok hormonu olan T4 içerir. aslında tiroid hormonu T1 T2 T3 ve T4 hepsini içerir bunlardan akitf olanı sadece T3 hormonudur. yani T3 tüm vücudumuzdaki bütün hücrelerin ihtiyacı olan hormondur ve eksikliği sebebiyle bir sürü semptom ortaya çıkar, işte hashimoto nun psikolojiden enerjiye hamilelikten kemik kas sorunlarına kadar çok geniş rahatsızlıklara vesile olmasının sebebi budur(T3 eksikliği). Kullandığımız ilaç ise T4 olup bu stok hormondur yani vücut T4 ü alır T3 e çevirir ve kullanır daha doğrusu çevirmesi beklenir.

Bir başka en önemli konu ise Hashimoto sadece hasihimoto değildir, tüm diger sistemleri de etkiler bunların en başında Böbrek üstü bezleri - Kortizol hormonu gelir. genelde hasihomo hastalarında Kortizol hormonuda düşük çıkar. Kortizol Tükrükte Kortizol testi ile (Kandan DEĞİL) sabah-öğle -akşam olarak ölçülmeli ve sonuçlar incelenmelidir. hashimoto hastalarının eger ilaç kullanıyor ve hala semptomları geçmiyor ise ilk yapması gereken tükrükte kortizol testidir.

Bnunu haricinde Demir bağlama oranı ve demir seviyesi hashimoto hastalarında düşüklük çıkabilir ve buda bir sürü semptomun ve rahatsızlıkların bir başka sebebidir.

Ayrıca yukarda anlattığım sadece T4 içeren bizim kullandığımız ilaçların tedavi ediciliği konusunda bazı hastalarda şüpheler oluşmakta bunun yerine, aslında eskiden beri kullanılan Kurutulmuş Tiroid ilacı (Armour vb.) doktor onayı halinde kullanılabilir (ama Türkiyede var mı bilmiyorum)

Sonuçta hashimoto tedavisinde sadece TSH oranına asla güvenilmemelidir, ayrıca sadece T4 ile yapılan tedavi uygun sonuçlar vermeyebilir, bu hastalıkta yapılması gereken testler şunlardır:

TSH
Serbest T3
Serbest T4

Anti TPO
TgAb

(4 demir testi:)
TIBC (Demir bağlama oranı)
Ferritin
% Saturation
serum demir

Tükrükte Kortisol Testi (Kandan DEĞİL) sabah-öğle-akşam

Vitamin D3 (25-hydroxyvitamin)
B12 ve Folate
Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Glikoz
Cinsiyet hormonları

İngilizce biliyorsanız yada bilen bir tanıdığınız varsa mutlaka bu siteyi ayrıntılı şekilde okuyun ve hastalık hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşın
: Stop the Thyroid Madness™ - Hypothyroidism and thyroid mistreatment

Peki yukarıdaki testleri nasıl youmlamalıyız, burada:
Optimal Lab Values--how to interpret your results | Stop The Thyroid Madness

yahoo mail grubu da burada: Yahoo! Groups

ayrıca bazı durumlarda RT3 hormonuda ölçülmek zorunda olabilir. bu konunun da ayrıntısı şurada: Reverse T3 (also called Reverse Triiodothyronine) - Stop The Thyroid Madness

ASLA tecrübesiz doktorları dinlemeyin, TSH değelerine bakıp senin bişeyin yok sebebi başkadır diyenlerle vakit kaybetmeyin, bu konuda uzmanlaşmış çok fazla hasta görmüş ve tedavi etmiş bir doktor bulun (pahalı bile olsa). unutmayın bu hastalık tsh değerleri gerekli aralıkta olunca değil semptomlar tam olarak geçince tedavi olur.

mutlaka yukarıda link verdiğim sitelerden ayrıntıları öğrenin, herkese geçmiş olsun zorlu bir hastsalık, umarım herkes şifasını kısa sürede bulur.

Şimdi arkadaşlar, öncelikle ben sadece bu başlığa yazmak için üye oldum, hashimoto hastalığı olan herkes bu yazıyı çok dikkatli ve ayrıntılarıyla okusun, okumakla kalmasın ömür boyu başucunda bulundursun.

Çünkü bu başlığı inceledimde, taş tedavisinden(o neyse) zem zem suyu içene, yok reiki yapandan bilmemne cevizi yiyene kadar binbir türlü saçmalık ve cehalet ne yazıkki insanımızı yine yanıltıyor bunu gördüm, bu saçmalıkları unutun ve bu başlığı sonuna kadar okuyun.

Şöyle ki hashimoto hastalığı vücudun kendi tiroid bezine saldırmasıdır ve sebebi tam bilinmemektedir, genetik bir hastalıktır ve ömür boyu ilaç tedavisi uygulanır, ilaç levothroxine (eutrox vb) dir peki bu ilaç nedir? bu ilaç tiroid hormonun Stok hormonu olan T4 içerir. aslında tiroid hormonu T1 T2 T3 ve T4 hepsini içerir bunlardan akitf olanı sadece T3 hormonudur. yani T3 tüm vücudumuzdaki bütün hücrelerin ihtiyacı olan hormondur ve eksikliği sebebiyle bir sürü semptom ortaya çıkar, işte hashimoto nun psikolojiden enerjiye hamilelikten kemik kas sorunlarına kadar çok geniş rahatsızlıklara vesile olmasının sebebi budur(T3 eksikliği). Kullandığımız ilaç ise T4 olup bu stok hormondur yani vücut T4 ü alır T3 e çevirir ve kullanır daha doğrusu çevirmesi beklenir.

Bir başka en önemli konu ise Hashimoto sadece hasihimoto değildir, tüm diger sistemleri de etkiler bunların en başında Böbrek üstü bezleri - Kortizol hormonu gelir. genelde hasihomo hastalarında Kortizol hormonuda düşük çıkar. Kortizol Tükrükte Kortizol testi ile (Kandan DEĞİL) sabah-öğle -akşam olarak ölçülmeli ve sonuçlar incelenmelidir. hashimoto hastalarının eger ilaç kullanıyor ve hala semptomları geçmiyor ise ilk yapması gereken tükrükte kortizol testidir.

Bnunu haricinde Demir bağlama oranı ve demir seviyesi hashimoto hastalarında düşüklük çıkabilir ve buda bir sürü semptomun ve rahatsızlıkların bir başka sebebidir.

Ayrıca yukarda anlattığım sadece T4 içeren bizim kullandığımız ilaçların tedavi ediciliği konusunda bazı hastalarda şüpheler oluşmakta bunun yerine, aslında eskiden beri kullanılan Kurutulmuş Tiroid ilacı (Armour vb.) doktor onayı halinde kullanılabilir (ama Türkiyede var mı bilmiyorum)

Sonuçta hashimoto tedavisinde sadece TSH oranına asla güvenilmemelidir, ayrıca sadece T4 ile yapılan tedavi uygun sonuçlar vermeyebilir, bu hastalıkta yapılması gereken testler şunlardır:

TSH
Serbest T3
Serbest T4

Anti TPO
TgAb

(4 demir testi:)
TIBC (Demir bağlama oranı)
Ferritin
% Saturation
serum demir

Tükrükte Kortisol Testi (Kandan DEĞİL) sabah-öğle-akşam

Vitamin D3 (25-hydroxyvitamin)
B12 ve Folate
Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Glikoz
Cinsiyet hormonları

İngilizce biliyorsanız yada bilen bir tanıdığınız varsa mutlaka bu siteyi ayrıntılı şekilde okuyun ve hastalık hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşın
: Stop the Thyroid Madness™ - Hypothyroidism and thyroid mistreatment

Peki yukarıdaki testleri nasıl youmlamalıyız, burada:
Optimal Lab Values--how to interpret your results | Stop The Thyroid Madness

yahoo mail grubu da burada: Yahoo! Groups

ayrıca bazı durumlarda RT3 hormonuda ölçülmek zorunda olabilir. bu konunun da ayrıntısı şurada: Reverse T3 (also called Reverse Triiodothyronine) - Stop The Thyroid Madness

ASLA tecrübesiz doktorları dinlemeyin, TSH değelerine bakıp senin bişeyin yok sebebi başkadır diyenlerle vakit kaybetmeyin, bu konuda uzmanlaşmış çok fazla hasta görmüş ve tedavi etmiş bir doktor bulun (pahalı bile olsa). unutmayın bu hastalık tsh değerleri gerekli aralıkta olunca değil semptomlar tam olarak geçince tedavi olur.

mutlaka yukarıda link verdiğim sitelerden ayrıntıları öğrenin, herkese geçmiş olsun zorlu bir hastsalık, umarım herkes şifasını kısa sürede bulur.
Selam sizinle iletisime gecebilmem mumkunmu acaba?

kızlar merhaba hepinize..
bende de 4 ay sonra sonunda doğru teşhis kondu ,haşimato..
önce hipertiroid dendi.ilaç kullnamaya başladım ama titreme üşüme ataklaırm oldu,kasılmalar kuvvetsizlik vs..başka doktor ilacı kesti,bu sefer ilaç çok gelmiş,hipotiroid dendi.en son iyi old. düşndüğüm bir endokrin uzmanı haşimato dedi..ben aylarca savruldum durdum düştü yükseldi derken..
neyse tsh 3,5 şu an doktorum ilaç vermicem henüz dedi. sık sık kontrol dedi. nodülüm vardı.onun için de biyopsi istedi..bir de antikor sayısı 1.000 üzerinde yüksek dedi..bana çok bişi ifade etmedi ama neyse..

benim en büyük sıkıntım,yorgunluk uyku hali vs dışında..kas ağrıları ve kramplar.. ben belimden ameliyatlıyım ve ondan sonra da çok sıkıntılı kramplı zamanlar geçirdim..şimdi çok korkuyorum tekrar olacak diye..ne olur bilen varsa,bu ağrılar haşimatodan mı,ne yapmak gerekli??bir de kas gevşetici alsam sorun olur mu acaba? doktoruma hepsini soramadım,ultrason teşhis vs derken..
Bendede aynı şikayetler var

X