• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

lalehan sonuçların gayet iyi,hep böyle olur inşallah
sana da şimdiden hayırlı ramazanlar

doktor bana orucu yasakladı ama bende gizli şeker var,oruç bence haşimatoda engel değil

bu arada benim ilk usgde hiç bişey çıkmamıştı ancak ikinci usgde çıktı
yani ilkinde çıkmadıysa hiç çıkmaz diye bir kural mı varmışki acaba,yani umarım çıkmaz ama zaten tonla kontrol yaptırıyoruz sürekli,onu da ekleyiverse doktor nolurki
tşk ..sizlere de hayırlı ramazanlar
usg konusunda haklısın..
her defasında söylüyorum ama gerek yok diyor
ilk usg de yok diye..benmki yalancı nodüller miş
senin nodüller hangi boyutta ? nasıl bir tedavi şekli uygulanıyor acaba?
bu haşimato yuzunden kan aldırmaktan alıştım artık
şimdi hamilelik öncesi butun testleir yaptırıyorum sırada toxplazma ve rubella testi var
umarım bu seferki hamilelik sona ermez..Rabbim isteyene herkese versin
özellikle haşimatolu olup hamile olmak daha zor...
tsh çıktı mı düştü mü vs. bir sürü endişe...zaten nazlanarak geliyor bebişler :)
sen de bebek planları var mı ?hayırlısıyla tüm dualarımız kabul olur inş...
sağlıcakla ...

nix nasılsn çoktandır eski haşimatolu arkadaşlar görünmüyor
arada birbirmize destek verelim ..paylaşalım olur mu?
tüm haşimatolu arkadaşlara sağlıklı günler temennisiyle
dua ile..

tşk ..sizlere de hayırlı ramazanlar
usg konusunda haklısın..
her defasında söylüyorum ama gerek yok diyor
ilk usg de yok diye..benmki yalancı nodüller miş
senin nodüller hangi boyutta ? nasıl bir tedavi şekli uygulanıyor acaba?
bu haşimato yuzunden kan aldırmaktan alıştım artık
şimdi hamilelik öncesi butun testleir yaptırıyorum sırada toxplazma ve rubella testi var
umarım bu seferki hamilelik sona ermez..Rabbim isteyene herkese versin
özellikle haşimatolu olup hamile olmak daha zor...
tsh çıktı mı düştü mü vs. bir sürü endişe...zaten nazlanarak geliyor bebişler :)
sen de bebek planları var mı ?hayırlısıyla tüm dualarımız kabul olur inş...
sağlıcakla ...

nix nasılsn çoktandır eski haşimatolu arkadaşlar görünmüyor
arada birbirmize destek verelim ..paylaşalım olur mu?
tüm haşimatolu arkadaşlara sağlıklı günler temennisiyle
dua ile..

canım plan vardı,bu yaz düşünüyordum ama antidepresan kullanmaya başladım,doktor şubata kadar içeceksin dedi,cip..x diye bi ilaç,12 aya tamamlamak gerekiyo filan dedi,yani neden 12 ay şartı var anlamadım,o yüzden hamilelik de düşünemiyorum,bu sefer düşünemiyorum diye strese giriyorum,sonra boşver takma diyorum yani böyle gel gitler yaşayıp duruyorum lalehancım

valla bende de nodül çıkmıştı,doktor soğuk nodül dedi,kanser riski dedi,sintigrafi filan da çektirmiştim.sonra normal her zamanki gibi et..xumu içmeye devam ettim ama bir de ceragem diye bir yatağa gittim,bi aleti var onu sürekli boynuma tuttum,son çekilen usgde hiç nodül çıkmadı,hepsi geçmiş.ama boyutlarını filan hatırlamıyorum ama 1den küçüktü onu biliyorum.aman geçti ya seviniyorum valla.

lalehancım inşallah testlerin iyi çıkar arkadaşım da en kısa zamanda hamile kalırsın,ramazanda bol bol dua edelim hepimiz için.

canım plan vardı,bu yaz düşünüyordum ama antidepresan kullanmaya başladım,doktor şubata kadar içeceksin dedi,cip..x diye bi ilaç,12 aya tamamlamak gerekiyo filan dedi,yani neden 12 ay şartı var anlamadım,o yüzden hamilelik de düşünemiyorum,bu sefer düşünemiyorum diye strese giriyorum,sonra boşver takma diyorum yani böyle gel gitler yaşayıp duruyorum lalehancım

valla bende de nodül çıkmıştı,doktor soğuk nodül dedi,kanser riski dedi,sintigrafi filan da çektirmiştim.sonra normal her zamanki gibi et..xumu içmeye devam ettim ama bir de ceragem diye bir yatağa gittim,bi aleti var onu sürekli boynuma tuttum,son çekilen usgde hiç nodül çıkmadı,hepsi geçmiş.ama boyutlarını filan hatırlamıyorum ama 1den küçüktü onu biliyorum.aman geçti ya seviniyorum valla.

lalehancım inşallah testlerin iyi çıkar arkadaşım da en kısa zamanda hamile kalırsın,ramazanda bol bol dua edelim hepimiz için.
bende kullanmıştım 1 sene
bu tür ilaçlar en az 6 ay kullanılıyor tesirini ancak gösterir.
hastanın durumununa görede süre uzatılıyor..
bndeki teşhis anksiyete ..en hafif olan lus..l isimli ilacı kullandım
bırakmaya on gün kala hamileymiş ve sonra öğrendim..
on gün hamile olarak ilacı kullanmışım
ilacı bırakınca yan tesirleir oluyor..aslında kullandığıma da pişman oldum
ilaca kullandığım ana göre şimdi daha rahatım...
şimdiki aklım olsaydı kullanmazdım..dr. da hemen ilaç yazıyor
halbuki öncelikle psikoterepi yolunu seçmeleri daha yararlı olduğunu düşünüyorum
bizm gibi haşimato rahatsızlığı olanlar zaten psikolojik rahatsızlığı olması normal
çünki antikorlar yüksek ve bu da beyin sinir sistemini etkiliyor
ve bu hastalık ömür boyu..
ömür boyu y da kısa süreli antidepresyon ilaçları kullanmanın çok fazla yarar sağlayacağını düşünmüyorum
doğal yöntemler tercih edilmeli
beynimizi pozitif telkin yolyla yönlendirmeliyiz..
hastalığı kabul etmek, ve arkadaşça yaşamaktan başka bir yol yok sanırım :)
bol bol dua tevekkül ederek hayatın anlamını idrak edersek aslında kendimizi bu kadar yıpratmayız sanırım..herkesin imtihanı farklı bizimki de buymuş ..
bu olmasaydı başka tür x bir imtihanla karşılaşacaktık
haşimato yakınlarının da desteği çok önmli bu noktada
bu hastalığı hepbirlikte yaşamayı öğreneceğiz inş.
sağlıcakla
a.s.a.s.a.s.

KIZLAAAAAAAAR ÇOK MUTULUYUMMMMMMMMMM :)

ANTİ TPO DEĞERİM NORMAL ARALIĞA DÜŞMÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ kaydirigubbakcemile2

ŞOKLARDAYIMMMMMMMMMMMM :)

çok sevindim canım hadi gözün aydın inşallah tekrar yükselmez

ayrıca benimde anti tpom yüksek ama hiç bir doktor önemsemiyo sadece tsh ve serbest lere bakıyolar o kadar onlarda normal zaten
belkide düzgün bi doktora denk gelemedim

sağol canım :)

diğerleri de normal çıkmış ama tponun düşmesi benim için çok daha önemliydi ve çok şükür gerçekleşti :)

sağol canım :)

diğerleri de normal çıkmış ama tponun düşmesi benim için çok daha önemliydi ve çok şükür gerçekleşti :)

canım gözün aydın kaçtan düştü seninki benimde 1sene önce 243 ten bu sene 84 te düştü ama geçen sene hıfsısıhhada yaptırdığım daha farklı çıkmıştı 980 di gene busene ordada yaptırdım 668 çıktı neden bu iki hastane farklı sonuç verdi acaba hangisine inanmalıyım şaşırdımeyvahedigeldismile

canım gözün aydın kaçtan düştü seninki benimde 1sene önce 243 ten bu sene 84 te düştü ama geçen sene hıfsısıhhada yaptırdığım daha farklı çıkmıştı 980 di gene busene ordada yaptırdım 668 çıktı neden bu iki hastane farklı sonuç verdi acaba hangisine inanmalıyım şaşırdımeyvahedigeldismile

sağol canım.469 dan 24 e düştü.

benim doktorum hıfzısıhhada yaptırtıyor,daha güvenli sonuçlar diye.
ama farklı yerlerde yaptırınca referans değerleri de değişik,sonuçlar da sanırım ona göre değişik çıkıyor.bu da ölçüm tekniğine göre değişiyormuş galiba.

ben şanssız bir hastayım deyim.dr. nin anlatımından anladığım kadarıyla haşimotoda sadece hipotridi değil,arada hiperde olabilirmiş.yani dengesizlik oluyormuş.o yüzden sık kontrol gerekiyor.onu ihmal edince başka rahatsızlıklar eklenebiliyormuş.kadın doğumcum haşimoto ile over kisti bibirine bağlı dedi ama her haşimotoda da over kisyi olacak demek değilmiş.dedimya ben şanssız bir hastayım over kistı; zamanla insülin direncini bozuyor ama her over kisti olanda bu olacak demek değil.üstüne bide kötü beslenme eklenince hastalıklara davetiye çıkarmış oluyorum yani anlıyacağın.kemik ölçümü ve kan tahlilleri ile anlaşılıyor.perhiz yapmak gerekiyor ama çok zor

maalesef haşimato ilacı yuzunden bende de kemik erimesi başlangıcı oldu
ilaç dozu çok önemli...bnm diğer hamilelikte tsh yuksek çıkınca ilaç dozu artırılmıştı
şimdi tsh ii gidiyor elhd. ama kalsiyum ilacına devam ediyorum
şu anda hamileyim ve bebk anneden kalsiyum alınca ister istemez ihtiyaç çoğalıyor
RAbbim sağlıklı ömürler nasip etsin herkese

arkadaşlar antikorlara çok takılıp kalmayın
onalr bir düşer bir çıkar
bn 2 senedir antikorları ölçtürmüyorum
çünkü haşimato ömür boyu süren bir rahatsızlık
ve antikorları düşürecek ilaç ta tedavide yok maalesef diyor dr. lar
o yuzden dr. um bana antikor tahlili yapmıyor
şimdi önmli olan tsh düzeyi ve ilacın dozu

zelalcim ilaç kullanıyor muydun
eğer tsh düzeyın düşükse ilaç dozu fazla gelebilir
ii bir endokrin uzmanına görün ve en öenmlisi
stresten uzak dur, düzenli beslen
bu hastalıkla arkadaş ol başka çare yok
Allah beterinden saklasın
sağlıcakla

BEgonya ..bende sevindim anti tpo yu düşürebildiğinize...
benim doktor herhangi bi ilaç vermedi.. gebeliğe engel değil diye..
sen ne kullandın da düştü anti TPO .???
tsh normalmiydi seninde?
benim bildiğim antikorlar düşmüyor ama senin doktorun nasıl bi ilaç verdi ki....

Merhabalar bendede 3 senedir haşimoto var 8 yıldırda troid 10 yıllık evliyim çocuk istiyorum olmuyor birkere şans yüzüme güldü oda 7 haftalıktı düştü ama tabi benim eşimdede problem var 2 ay sonra tüpbebek tedavisi başlıycak inşallah haşimito birşey yapmazz aranızda hamile kalan varsa bana yazsın
Bu arada çok fazla kilo aldım ama 2 senede 50 kilo verdim ama hala kiloluyum şuan rejime devam yani kısaca haşimitoyum deyip diyetlerinizi bırakmayın en yüksek olduğu dönemde verdim .

Arkadaşlar merhaba,

Ben 2 ay önce Hashimoto olduğumu öğrendim. T3 ve T4'üm normal, ama TSH'ım 5.5'ti, anti-TPO'ysa 60. Boynumda iltihaplanma ve yalancı nodüller çıktı. Doktor Hashimoto teşhisi koydu. Sonra ilaca başladık. Önce günde bir kez 50 mg verdi. Bir de her gün selenyum hapı içmemi söyledi. Bir süre sonra her yanım şişmeye başladı. Yüzüm, gözüm davul gibi oldu, gıdım çıktı. Doktor dozun az geldiğini söyledi ve dozu artırdı. Hafta sonları 75, hafta içi 50 mg almaya başladım. Sonra saçlarım deli gibi dökülmeye başladı. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Tırnaklarım son zamanlarda zaten pek düzgün değildi, iyice bozuldu. Bütün tırnaklarım katman katman ayrılmaya başladı. Sonra bunlar yetmezmiş gibi bir gün masaj yaptırdıktan sonra boynum davul gibi şişti, zor nefes aldım, yutkunmam aşırı zorlaştı. Korktum ve hemen doktoru aradım. Kontrole gittiğimde iltihaplanmanın arttığını söyledi ve bana aspirin verdi. Şimdi onun üzerinden bir hafta geçti ve iltihaplanmanın azaldığını söylüyor, boynumdaki şişlik bitti. Yalnız bu arada çeşitli vitamin testleri istedi benden. H vitamini, biyotin çok düşük, D3 vitamini çok düşük çıktı. TSH'ım 1.3'e düşmüş. Anti-TPO'ysa 250'ye çıkmış. Şimdi ayda bir D vitaminini ampul olarak yutuyorum. Her gün biyotin ve selenyum içiyorum.

Şimdiyse parmaklarımda ufak kahverengi lekeler çıkmaya başladı. Moralim çok bozuk. Bu hastalık teşhisi konmadan önce sadece neden kilo veremediğimi görebilmek için çeşitli testler yaptırmıştım. Şimdiyse bu teşhis konuldu konalı resmen hasta oldum. İlk ay durduk yerde 4 kilo birden aldım. İkinci ay allahtan bu kilo alışı durdu. Her seferinde başka bir yerimde başka bir sorun çıkıyor. Sanki hiç araştırma yapılmasaydı, ben hayatıma kaldığım yerden devam edecektim. Doktoruma da güveniyorum aslında, bana çok yardımcı oluyor. Ama her gün sorunlarıma yenisi ekleniyor. Ben bi yerim ağrısa ağrı kesici bile kullanmayan biriydim. Ağzıma ilaç almazdım, çünkü ilaçsız vücudumun direnmeyi daha iyi öğrendiğine ve güçlendiğine inanıyorum. Şimdi kullandığım ilaçların haddi hesabı yok.

Bu arada artık 4 gün 75 mg, 3 gün 50 mg levotiroksin içiyorum.

Aranızda benimle benzer şeyler yaşayanlarınız var mı? Veya bana tavsiyede bulunabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bende teşhis konmadan önce sıkıntılarım vardı.aynı şeyler vardı......zor nefes alıyordum ,şişmiştim, saçlarım feci şekilde dökülüyordu, tırnaklarım yaprak gibi kırılıyordu.aşırı kabızlık ,gerginlik asabiyet çok fenaydı.ben l....n kullanmıyorum başka bir ilaç kullanıyorum ve sıkıntılarımın çoğu uçup gitti.haşimoto hipotroidi vitamin eksikliği ve anemi de yapıyor o yüzden vitamin takviyesi yapıyorum.sana çok geçmiş olsun diyorum canım ama eminim ilaçla birlikte sıkıntıların azalmaya başlayacaktır.öncelikle vücudun ilaca doyması gerekiyor sonra etkisi başlayacaktır....:70:

selam arkadaşlar bende 1 hafta önce haşimoto olduğumu öğrendim... 1yıldır gezmediğim dr. kalmadı tshım 6.8 çıkıyordu istanbul ankara bütün dr.ları gezdim bu değer çok normal diyorlardı.
benim sıkıntılarım adet düzensizliği,saçdökülmesi,cilt döküntüsü, aşırı kilo alma, ödem, tırnaklarda dökülme yani troidin bütün belirtileri bende mevcuttu dr.lar tshımı sınır değer kabul ediyorlardı. çünkü t3 t4 normal çıkıyordu. 2 ay önce bir düşük yaptım ve kadın doğum dr.um tshımdan şüphelenerek beni dahiliyeye yolladı.çok şükür adam gibibir dr.a denk geldim. bana değerlerin kritik değerler zaten haşimotoda hep troid şikayetleri olur ama sinsi olduğu için genelde çoğu dr. bu durumu psikolojik olarak kabul edip birşey yapmazlar dedi ve 3 hafta sonra kontrole gitmek üzere 25mcg levotiron başladı. ilacı kullanmaya başladıktan 5 gün sonra adet oldum vücudumdaki şişkinlikte yavaşta olsa azalmaya başladı.şimdi 3haftada birkontrole gidicem. boğazımdada bir nödül oluştu 2gün önce bunuda gözlem altına aldılar... allahımbu hastalıktan dertli herkese şifa versin. bu arada bebeğim düşmeseymiş büyük oranda zihinsel engelli olurmuş. bu düşüğün sebebide dahiliye dr.unun değerlerin normal ilaç falan gerekmez diyip ilaca başlamaması...

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Ben 2 ay önce Hashimoto olduğumu öğrendim. T3 ve T4'üm normal, ama TSH'ım 5.5'ti, anti-TPO'ysa 60. Boynumda iltihaplanma ve yalancı nodüller çıktı. Doktor Hashimoto teşhisi koydu. Sonra ilaca başladık. Önce günde bir kez 50 mg verdi. Bir de her gün selenyum hapı içmemi söyledi. Bir süre sonra her yanım şişmeye başladı. Yüzüm, gözüm davul gibi oldu, gıdım çıktı. Doktor dozun az geldiğini söyledi ve dozu artırdı. Hafta sonları 75, hafta içi 50 mg almaya başladım. Sonra saçlarım deli gibi dökülmeye başladı. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Tırnaklarım son zamanlarda zaten pek düzgün değildi, iyice bozuldu. Bütün tırnaklarım katman katman ayrılmaya başladı. Sonra bunlar yetmezmiş gibi bir gün masaj yaptırdıktan sonra boynum davul gibi şişti, zor nefes aldım, yutkunmam aşırı zorlaştı. Korktum ve hemen doktoru aradım. Kontrole gittiğimde iltihaplanmanın arttığını söyledi ve bana aspirin verdi. Şimdi onun üzerinden bir hafta geçti ve iltihaplanmanın azaldığını söylüyor, boynumdaki şişlik bitti. Yalnız bu arada çeşitli vitamin testleri istedi benden. H vitamini, biyotin çok düşük, D3 vitamini çok düşük çıktı. TSH'ım 1.3'e düşmüş. Anti-TPO'ysa 250'ye çıkmış. Şimdi ayda bir D vitaminini ampul olarak yutuyorum. Her gün biyotin ve selenyum içiyorum.

Şimdiyse parmaklarımda ufak kahverengi lekeler çıkmaya başladı. Moralim çok bozuk. Bu hastalık teşhisi konmadan önce sadece neden kilo veremediğimi görebilmek için çeşitli testler yaptırmıştım. Şimdiyse bu teşhis konuldu konalı resmen hasta oldum. İlk ay durduk yerde 4 kilo birden aldım. İkinci ay allahtan bu kilo alışı durdu. Her seferinde başka bir yerimde başka bir sorun çıkıyor. Sanki hiç araştırma yapılmasaydı, ben hayatıma kaldığım yerden devam edecektim. Doktoruma da güveniyorum aslında, bana çok yardımcı oluyor. Ama her gün sorunlarıma yenisi ekleniyor. Ben bi yerim ağrısa ağrı kesici bile kullanmayan biriydim. Ağzıma ilaç almazdım, çünkü ilaçsız vücudumun direnmeyi daha iyi öğrendiğine ve güçlendiğine inanıyorum. Şimdi kullandığım ilaçların haddi hesabı yok.

Bu arada artık 4 gün 75 mg, 3 gün 50 mg levotiroksin içiyorum.

Aranızda benimle benzer şeyler yaşayanlarınız var mı? Veya bana tavsiyede bulunabilir misiniz?

gokçe_k çim yaşamaz mıyız..hepimiz hemen hemen bu devrelerden geçtik
bu hastalıkta sabır gerek...ben 2 senden beri ilaç kullanıyorun daha yeni yeni kendime gekdim..ama haşimato bizimle ömür boyu yaşayacağı için aksatmamız gerek kontrollerimizi..ve yediklerimize, düzenli hayata, stressiz yaşamaya çok önm vermeliyız...kullandığın vitamin ilaçlarını dikkatli kullan mesala kan ilacı kalsiyum vs. troid ilacının emilimini alır o yuzden farklı saatlerde içmeye özen göster
bn kan ilacını aç karnına içmem gerek ama troid ilacıyla çok farklı saatte içiyorum dr. önerisiyle..gece aç karnına içiyorum mesala..diğer vitamin ilacını da öğlden sonraya içiyorum...troid ilaçları zaten sabah erkenden aç karnına içilir..
d3 bende de çok düşük çıktı..3 aydan beri tedavi altındayım
üstelik şimdi hamileyim bebkte benden alıyor d vitamini
3 aydır güneşleniyorum..bundan evvel bnm ilaç dozum artırılmıştı sanırım ondan kemik erimesi başlangıcı oldu..bebğimde yaşamadı zaten...artık planlı ve kontrol altındayım sürekli
fakat sen daha yeni ilaç kullanmaya başladın..d vitamini eksikliği ne çabuk oluştu..pek anlamadım açıkçası:53:
inş. çabuk atlatırsın bu rahatsızlığı..
sağlıcakla
:71:

tsh değerim normal çıkmış ama anti tpo 470:44: bir türlü düşmüyor. cuma da ultrason çekilecek bakalım nodüller büyümüş mü

kızlar banada haşimoto teşhisi konmuştu
tsh t3 t4 hepsi normal sadeceanti tpo yüksek doktorlar anti tpo ya bakmıyolar sadece tsh ve t3 e bakıyolar normal çıkıncada hiç bir şey demiyolar anti tpo önemli değilmiki anlamadım ben
2 tanede nodülüm vardı en son sintigrafii çekindim nodül yok dediler ama ultrasonda 2 tane nodül gözüküyo ben anlamadım bu işten hiç bişey
ilaç falan kullanmıyorum yaklaşık 6 aydırda hiç bir tahlil yaptırmadım

Back