- Konu Sahibi pamukseker_
-
Merhaba kızlar..
Sevgilimin adetlerine göre kız istemede kadın erkek ayrı oturur, erkekler kendi aralarında konuşur öyle istenirmiş. Yani ben kahve falan yapmayacağımm. Bende dedim ki kızın adeti neyse o olur diye ama kaynanam kesinlikle kabul etmezmiş. Bu durum epey canımı sıktı. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım?
Merhaba kızlar..
Sevgilimin adetlerine göre kız istemede kadın erkek ayrı oturur, erkekler kendi aralarında konuşur öyle istenirmiş. Yani ben kahve falan yapmayacağımm. Bende dedim ki kızın adeti neyse o olur diye ama kaynanam kesinlikle kabul etmezmiş. Bu durum epey canımı sıktı. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım?
ilerde daha başka sorunlar çıkacak hazır olun...
bu o kadar da problem edilecek bir durum değil
varsın haremlik otursunlar emin ol hiçbir zararı olmaz
istemeden de olsa sünnet üzere bir fiil işlemiş olup sevap kazanırsınız fena mı
bu yönüyle yaklaşmaya çalış derim
mutluluklar dilemeyi de unutmayalım değil mi
bizler yerine göre haremlik selamlık olarak yaşarız
ben kahve yaptım ve abimden yolladım,sende evde kim varsa ondan yollarsın
ayrı oturmak daha rahat oluyor...
herkesin inancı gereği bazı şeyleri yapmaları farklılık gösteriyor ama bana da tuhaf geldi açıkçası.
yani ben kendi istememde kahveleri dağıtıp evleneceğim kişiye de kendim vermek isterdim tepside...
senin ailen yada sen nasılsın?
bu tarz şeylere alışkın değilsen ve başörtülü değilsen ileride senden kapanmanı isteyebilirler.. Aile ortamına gittiğinde haremlik selamlık otururlar.. erkekler el vermez vb. vb. şeyler yaşayabilirsin.
Kız isteme hadi idare edilir ama ya sonrası?
Aile anladığıma göre fazlaca muhafazakar, bu yapıyla rahat edeceğini zannediyor musun?
benim isteme törenim de böyle olmuştu. ben kahve vermiştim ama doğrusu vermemeyi tercih ederdim. erkeklerle dolu salona elimde tepsiyle girmek çok zordu. :) çok da sorun değil. o gece öyle oldu hem ayrı oturmayı tercih ettik hem de zaten salona sığılmayacak kadar kalabalıktı ortam. mecbur bölünecekti kadın erkek diye bölündü. tüm aile toplantılarımız böyle değil, katı kuralları olan bir şey değil. kafana çok takma. bazı durumlarda haremlik selamlık oturmak gibi rahatı yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?