Erkek arkadaşım annesine çok sevgi sözcüğü kullanıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence de aşırı kıskançsınız evet annenizi kaybetmiş olabilirsiniz ki bende babamla böyle konuşamıyorum çünkü babam aşırı ciddi bir insan keşke bende babamla böyle konuşabilseydim seninki gereksiz bir şey

Valla ben oğluma bana aşkım yavrum birtanem falan dedirtmezdim en basinda bu konu apayrı bence... cok dikkat etmenizi de oneririm. konuşun ancak annene söylemeni kıskanıyorum tarzında değil de bana daha çok teşekkür edip bana da sevgi sözcükleri kullanır mısın tarzında olabilir sanırım sizi rahatsız eden zaten size çok bunlari söylememesi. Bir de bence laftan ziyade davranış daha önemlidir. Sevgi sözcükleri söylemez ama bir çiçek alır atiyorum, bir davranış yapar o laflardan çok daha değerlidir bence. Belki size bunları yapıyorsa çok da sözcüklere anlam yüklemeye gerek yok.

Sürekli savunma geçen ve alıngan bir yapıda olması bence sorunlu kısım. Siz anneci olacağı dusuncesinde misiniz ? Sizi rahatsız eden bu mu ?

Ki kaldı ki kıskanmamın bir sebebi bana bile bu kadar sık bu kelimeleri söylememesi de olabilir. Eğer okuduğum şehre gelip yanımda kalıyorsa evde ona yemek hazırladığımda bi kahve yaptığımda falan bana bu kadar her cümlesinde sağol yavrum sağol aşkım demiyor.
Sorun burası.
Madem çok iltifatkar size neden çifte standart uyguluyor? Şayet değilse, neden annesine bu ekstra tavrı?

Ki bence de anneye yavrum aşkım tarzı hitaplar yakışmıyor. En azından ben yadırgardım yani.

Açık olun, “Samimiyetinize saygım var ama bana karşı bu denli nazik olmadığını görüyorum bu bir.
İkincisi bazı hitaplar yalnızca bazı bağlamlara uygundur, buna dikkat etmeni istiyorum.”

Bu kadar, hiç uzatmayın, yaymayın. Sakin, saygın ve net biçimde.
Ardına da takip edip durmayın.
Çünkü insan bir şeye takıldı mı radar geliştiriyor ona. Durduk yere bundan dolayı olay çıkmasın, çözülebilir bir şey çünkü bu.

Ama ben hepsinden çok alıngan olmasına takılırdım galiba.
Prenses erkek sevmiyorum

Erkek anası değilim. Benim eşim de bahsettiğiniz sevgi sözcüklerini ebeveynlerine kullanır. Anormal bir şey göremedim.

Hayir soyle yorumla, sana soylenmeyen sevgi sozcuklerini annesine soylemesini kiskanmak senin haddine degil. Sen sevgilisi olarak sana da soylemesini talep edebilirsin. Ama annesiyle arasindaki iliski seni baglamaz
annesini sevmesin annesiyle samimi konuşmasın demiyorum ama yavrum demesi de rahatsız ediyor diyorum yani bu kötü bir durum olduğu için değil yavrum çünkü daha çok sevgililer eşler arasında kullanılan bir kelime anneye yavru demek ne alaka yani. Bana söylüyor bu arada odun birisiyle beraber değilim sadece sık kullanmıyor. Demek istediklerimi çok yanlış yerden alıyorsunuz yani annesiyle olan yakınlığı ve bağını kıskanmıyorum bunu yazıda da belirttim zaten

Babama hep 'Aşkımmm babam,Canım Babamm,Bitanecikk Babammm' diye seslenirdim bekarken. Evlendimm telefonu 'Aşkımm babam diye açarım. Eşimin yanında bile olsam. Eşimde annesine,ablasına ' Yavrum diye seslenir' bunlar doğal şeyler. Siz bence hassasiyet bekliyorsunuz sevgilinizden telefonda siz telefondayken söylememesi için. Yoksa bu kıskanmanın başka boyutu. İnsan sevdiğinin sevdikleri ile arasındaki bağı kıskanmamalı.

Babama hep 'Aşkımmm babam,Canım Babamm,Bitanecikk Babammm' diye seslenirdim bekarken. Evlendimm telefonu 'Aşkımm babam diye açarım. Eşimin yanında bile olsam. Eşimde annesine,ablasına ' Yavrum diye seslenir' bunlar doğal şeyler. Siz bence hassasiyet bekliyorsunuz sevgilinizden telefonda siz telefondayken söylememesi için. Yoksa bu kıskanmanın başka boyutu. İnsan sevdiğinin sevdikleri ile arasındaki bağı kıskanmamalı.
bağı kıskanmadığımı belirttim.

hah işte... yoksa ben manyak mıyım annesini seviyor diye kıskanayım anlatamıyorum ki
Buna takılmayın aralarındaki muhabbet bunu kaldırıyor demek ki size tuhaf gelse de onların normali bu.Kabul edeceksiniz işinize gelmiyorsa yol vereceksiniz.Dikte etmek eğitmek,sizin işiniz değil .Size iltifat etmemesine ,ana kuzusu olup olmamasına kafa yorarsaniz daha doğru olur. ...

annesini sevmesin annesiyle samimi konuşmasın demiyorum ama yavrum demesi de rahatsız ediyor diyorum yani bu kötü bir durum olduğu için değil yavrum çünkü daha çok sevgililer eşler arasında kullanılan bir kelime anneye yavru demek ne alaka yani. Bana söylüyor bu arada odun birisiyle beraber değilim sadece sık kullanmıyor. Demek istediklerimi çok yanlış yerden alıyorsunuz yani annesiyle olan yakınlığı ve bağını kıskanmıyorum bunu yazıda da belirttim zated
Bu kadar masumsa sevgiline bu konu mesajini kopyala yapistir direkt soyle canim. Kiskaniyorum yazmissin direkt. Bak burada kayinvalideler sevilmez genelde ama anne cocuk arasındaki baga kimsenin karisma hakli yok. İstedigini der. Ben bu dusuncelerini duysam seni yaklastirmazdim ogluma.
Eger aralarindaki bagi kiskanmiyorsan senin dedigin suraya geliyor yavrum hitabi sevgiliye denir bu cocuk annesine sevgiliye soylenecek seyi soyluyor. Bunun altindan da daha cirkin bir dey cikiyor.
Kisaca senin ziyniyetini begenmedim o cocugun annesi olsam kapiya yaklastirmam seni.

Cok fazla ilgi beklediginizden kaynaklanıyor aslında yoksa annesizlikten değildir rahatsız oluşunuz Allah rahmet eylesin annenize bence sizde eksikliğinizi kaynanazı anne olarak görerek tamamlayabilirsiniz ha kullanılan sevgi sözcükleri cok normal bence kıymet goruyor annesinden karşılık olarak kıymet goruyor annesi 🥰düşunsene seninde ileride evladın olacak deger verip değer gormen muhteşem bir duygu olmayacak mı benim 5 yasında oğlum var canı sıkılıpta modu dussun etrafında pır donerim mutlu olsun diye insallah oda buyunce benim etrafımda mutlu olmam için pır pır döner😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X