• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Haremlik selamlık kız isteme meselesi..

pamukseker_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
27
1
38
İstanbul
Merhaba kızlar..
Sevgilimin adetlerine göre kız istemede kadın erkek ayrı oturur, erkekler kendi aralarında konuşur öyle istenirmiş. Yani ben kahve falan yapmayacağımm. Bende dedim ki kızın adeti neyse o olur diye ama kaynanam kesinlikle kabul etmezmiş. Bu durum epey canımı sıktı. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım?

Böyle adetleri varsa inançtan kaynaklanıyor olabilir bu yüzden itiraz etmemeniz lazım çünkü onlar için çok önemli bir meseledir. Kahve yaparsınız ama içeri bir başkası götürebilir. Sen de hanımlarla oturursun. Yapman gerken başka birşey yok canım.

Bu tarz bir adet inançtan kaynaklanıyor olabilir , seninde inancına ters düşüyorsa ilerde sorun çıkabilir , sonuçta sadece kız istemede değil başka toplantılarda da haremlik selamlık olabilir , bunları iyi düşün derim

Merhaba kızlar..
Sevgilimin adetlerine göre kız istemede kadın erkek ayrı oturur, erkekler kendi aralarında konuşur öyle istenirmiş. Yani ben kahve falan yapmayacağımm. Bende dedim ki kızın adeti neyse o olur diye ama kaynanam kesinlikle kabul etmezmiş. Bu durum epey canımı sıktı. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım?

heryerın adetı göreneklerı farklıdır vala ne bılımm ne desek yanlış olurr....ama kahve heryerde adettendırr yanı yapılır bır arada olunur genelde..die biliyorum bende

İnançlı biriysen ve bunu hayatınada uygulamak istiyorsan o aileyi hiç kaçırma derim. Herkese nasip olmaz böylesi...

Merhaba kızlar..

sıkma canını sıkma......
herşey olur gider.....

evlen bak daha neler neler görcen dermişim:):52::52:
evlilik kolay değil, zaman ve sabır istiyo......

mutluluklar dilerim, sevgiler.....

bu o kadar da problem edilecek bir durum değil :29:

varsın haremlik otursunlar emin ol hiçbir zararı olmaz:34:

istemeden de olsa sünnet üzere bir fiil işlemiş olup sevap kazanırsınız fena mı :34:

bu yönüyle yaklaşmaya çalış derim:31:

mutluluklar dilemeyi de unutmayalım değil mi :1:

bizler yerine göre haremlik selamlık olarak yaşarız
ben kahve yaptım ve abimden yolladım,sende evde kim varsa ondan yollarsın
ayrı oturmak daha rahat oluyor...

bu o kadar da problem edilecek bir durum değil :29:

varsın haremlik otursunlar emin ol hiçbir zararı olmaz:34:

istemeden de olsa sünnet üzere bir fiil işlemiş olup sevap kazanırsınız fena mı :34:

bu yönüyle yaklaşmaya çalış derim:31:

mutluluklar dilemeyi de unutmayalım değil mi :1:

ömrümde ilk defa gördüğüm için tuhaf geldi açıkcası ama doğru söylüyosn tabii

herkesin inancı gereği bazı şeyleri yapmaları farklılık gösteriyor ama bana da tuhaf geldi açıkçası.
yani ben kendi istememde kahveleri dağıtıp evleneceğim kişiye de kendim vermek isterdim tepside...

senin ailen yada sen nasılsın?

bu tarz şeylere alışkın değilsen ve başörtülü değilsen ileride senden kapanmanı isteyebilirler.. Aile ortamına gittiğinde haremlik selamlık otururlar.. erkekler el vermez vb. vb. şeyler yaşayabilirsin.:31:

Kız isteme hadi idare edilir ama ya sonrası?
Aile anladığıma göre fazlaca muhafazakar, bu yapıyla rahat edeceğini zannediyor musun? :31:

herkesin inancı gereği bazı şeyleri yapmaları farklılık gösteriyor ama bana da tuhaf geldi açıkçası.
yani ben kendi istememde kahveleri dağıtıp evleneceğim kişiye de kendim vermek isterdim tepside...

senin ailen yada sen nasılsın?

bu tarz şeylere alışkın değilsen ve başörtülü değilsen ileride senden kapanmanı isteyebilirler.. Aile ortamına gittiğinde haremlik selamlık otururlar.. erkekler el vermez vb. vb. şeyler yaşayabilirsin.:31:

başörtülüyüm. aile ortamları çok haremlik selamlık değil ve de erkeklere zaten el vermem ben. çok zorlanacağımı düşünmüyorum ama kız istemede de böyle olması bana bile tuhaf geldi

benim isteme törenim de böyle olmuştu. ben kahve vermiştim ama doğrusu vermemeyi tercih ederdim. erkeklerle dolu salona elimde tepsiyle girmek çok zordu. :) çok da sorun değil. o gece öyle oldu hem ayrı oturmayı tercih ettik hem de zaten salona sığılmayacak kadar kalabalıktı ortam. mecbur bölünecekti kadın erkek diye bölündü. tüm aile toplantılarımız böyle değil, katı kuralları olan bir şey değil. kafana çok takma. bazı durumlarda haremlik selamlık oturmak gibi rahatı yoktur.

benim isteme törenim de böyle olmuştu. ben kahve vermiştim ama doğrusu vermemeyi tercih ederdim. erkeklerle dolu salona elimde tepsiyle girmek çok zordu. :) çok da sorun değil. o gece öyle oldu hem ayrı oturmayı tercih ettik hem de zaten salona sığılmayacak kadar kalabalıktı ortam. mecbur bölünecekti kadın erkek diye bölündü. tüm aile toplantılarımız böyle değil, katı kuralları olan bir şey değil. kafana çok takma. bazı durumlarda haremlik selamlık oturmak gibi rahatı yoktur.

içimi çok rahatlattın yahuuu çok teşekkür ederimm :)

ileride sorunlardan bahseden birine niye diye sorman bile garip.
nişandan kadın erkek ayrı olur belki düğünde öyle olur. yada ileride olabilecek gezmeler oturmalar v.s.
bizde böyleyiz haremlik selamlık otururuz ve iki taraf içinde bi sorn yok. hatta kayınvalidem çalgılı düğünlere bile gitmiyor.dolayısıyle düğünümüzde sohbetli oldu. ben böyle düşündüğüm için sorun olmadı ama eltimle biraz sorun yaşandı.
ilerideki sorunlar bunlar tabi sen sorun edersen.
kız istemede ayrı olsun ne olur ki....

Back