harcadığı parayı basıma kakması.

Bu olanlar teklifin ertesi günü oldu. O gecedde bi sorun yoktu daha once dedğim gibi yuzuğu bile beğenmiştim o olanlardan sonra yüzükte batmaya basladı.

tekliften önce böyle olaylar yoktu yani parasını sizin başınıza kakması bu adamla böyle yaptığı sürece bu ilişki yürümez çok ayıp ediyor

Tamam ama avrupada erkekler evlenirken Türkiye'deki rituellere göre evlenmiyorlar. oyle olsa avrupada evli erkek olmazdı sanırım
O konuda hemfikirim senle. Türk kadınlarının altın aşkı. Benim demeye çalıştığım cinsel özgürlüğün olduğu ülkelerde dahi evlilik denen bir kurum varsa bu erkeklerin yalnızca cinsellik yaşamak için evlenmediğini kanıtlar.

Avrupa avrupa diyorsunuzda burasi Turkiye diyorum bende ne biliyorsun adamin bitek bu kizla gorustugunu kacamak yapmadigini 1 gunluk vs yanindamisin hergun ? Bukadar kesin konusabiliyorsun
Altinda oyle arabasi olup gunluk hicbisey yapmasada 300 tl harcayan adam 300 tlilik yuzukle gelmez coooook deger verdigi kiza ?? Goturdugu mekanin aldigi sigaranin lafini etmez en azi dan bu sekilde etmez
Ben ne universiteler okumuş cebinde bol parasi olan disardan modern gozuken ama beyni orumcek aglariyla kapli olanlar gordum ..
Aksi olanlarda var mesela benim eşim asla takilmaz o duruma hatta bizde evlenmden oncesinde yasadik beni kandirmadi birsey yapmadi ama "bu konudaki cocugun davranislari o tür bir erkegin davranislari gibi degil " onu demek istiyorum
Bende cinsel ozgurluk icin imzayi bekleyen hediye paketi modunda olmadim bunuda savunmuyorum ama
Bahsettigim dusuncedeki erkekleri yok sayip herseyi pembe ,cagdas ,modern gormeye calismayada gerek yok .. bu adamin sandiginiz gibi dusunmedigine eminim
Oyuzden yorumum oyledir nettt

Güzel kardeşim Türkiyede cinselliğe bakış açısının Avrupayla bir olmadığının ben de farkındayım. O yalnızca erkeklerin sadece cinsellik için evlenmediklerini kanıtlar nitelikte bir örnekti. Ne yani Türk erkekleri yalnızca cinsellik için mi evleniyor? Senin baban, amcan, dayın da Türk. Kaldı ki konu sahibesinin erkek arkadaşı Türk de değilmiş.
Bir erkeğin cimri olması onun bir kıza aşık olmasına engel değildir. Sevmek insanı kötü özelliklerinden kurtarmaz ki. Cimriler de aşık olur. Mesela atıyorum sen sinirlisindir, eşine sık sık ufak sebeplerden patlarsın. Bu demek midir ki sen eşini sevmiyorsun?
Modernlik üniversite eğitimiyle olmaz, onun ben de bilincindeyim. Benim kastım ufuk açıklığı.
Bu kızla 1 sene ilişkiyi götürmüş kaçamağı(!) olsun olmasın. İlişki demek emek demek, efor demek. Bu adam tek gecelik ilişki yaşamak yerine bu kadar zahmete giriyorsa tek amacı cinsellik değildir ilişkideki.
Adamın yaptığını doğru bulmuyorum zaten, yazdım da önceki yorumlarımda.
Neyse konuyu daha fazla sabote etmeyelim. :)))

Son düzenleme:
yüzüğün fiyatını hiç karıştırmasaydınız keşke
sevgiliniz de çok ayıp etmiş bir şeyi takmış kafasına belli,neyi problem ettiğini anlayıp karşılıklı çözmezseniz sıkıntı büyür içinden çıkılmaz bir hal alır.

Ya neslim07 (etiketleyemiyorum göçmüş buralardan) sen ne boş bir insansın!
Kendi değersizliğini neden bu kadar ayyuka çıkardın hiç anlamadım. Basit mantıkla kavranabilecek konularda dah, böyle akıl fukarası gibi davranılmasına tahammül edemiyorum!
Koruyabildiğin tek değerin o heralde ki böyle bağıra bağıra söyleme gereği duydun, acınılası bir hal.. Kelimeler kifayetsiz.

Konu sahibesi arkadaşım Cakmamarliyn ben sana hak verdim. Evet konuya ilk bakışta sürekli şu kdr tl bu kadar harcama diye bahsedilmesi rahatsız edici geldi. Ama sevgilin dediğin gibi lüks yaşıyorsa 400 liralık yüzüü mesele yapmakta çok haklısın bu kadar net!
Adam bir günlük hercamam da buraya gitsin hesabı yapmış baya baya.
Yerinde olsam benim de zoruma gider. Sigara olayına takılan hatunlar da olmuş. Nedir bu anlamadım. Arabadan inen o olmuş ondan istenmiş çok mu abes? Tamam hiçbirinizin kursağından başkasının 1 lirası geçmedi, alkış size :)
Bu aşamaya gelmiş iki insan arasında konu bile değildir. Hatta kendisinin o söylemeden almış olması gerekirdi.

Bir de almadan dönmüş. Çok ilginç.
Tek kıstas bu değildir tabi ama sen iyi düşün tart canım. Elinde olmayan biriyle bu şekilde şeyler yaşaman başka, varlık içinde yokluk çekmek bambaşka bi durum

Bu konunun paragöz olmakla maddiyatçı olmakla hiç alakası yok. Düşünün ki hali vakti yerinde olan bir arkadaşınız sizi yemeğe çağırıyor bir çorba bir pilav yapmış, istese o masayı kuşsütü ile donatabilecekken. Şimdi siz bozulmaz mısınız? Kendinizi değersiz hissetmez misiniz? Bu da onun gibi bir şey.

Avrupa'da evlenmeden önce cinsellik tabu değil, erkekler evlenmeden önce bakire kız aramıyorlar öyle bir kültür yok mantık yok. Bakire değil diye kötü muamele görmek, namussuz addedilmek yok. Dolayısıyla Avrupa ile Türkiye'yi kıyaslamak yanlış...Ortada bir sosyal gerçeklik var. Şimdi haliyle orada normal olan burada da normaldir diyemeyiz. Olması gereken bu değil tabii ama olan bu. O yüzden ve buna göre düşünüp analiz yapıyoruz. Türkiyede en modern diye geçinen erkek bile bunu sorun yapıyor illa ki. Sorun yapmayan da sorun yapmazmış gibi görünüyor.
Nitekim yabancı bir kızla evlenen türk erkek bakirelik aramıyor çünkü Avrupa'da bu yönde toplumsal baskı yok.Rahatsız olabileceği bir durum da yok.
Bu elemana gelirsek, bence cinsellik yaşamak için bu kadar takla atmaz, cinsellik onun gözünde ulaşılmaz bir şey değil, istediği kızla yaşayabilecekken neden sevgili olsun da hayatına dahil etsin?? Sorunun bununla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Konu sahibinr değer verip vermemesi konusuna gelince, maddi gücüyle orantısız şekilde davrandığına göre kendisi ile para için birlikte olduğunu düşünmeye başlamış olabilir, bilemedim.

Her kadın rahatsızlık duyar bundan , birazcık egosu tavan yapmış herşey maddiyatmış gibi... O kadar parası var ise pırlantayı senden neden esirgemiş onu anlamadım

Canım yazdığım son mesajı oku lütfen. :) hemen bu sayfada senin bu mesajından 3 önceki mesaj sanırım. :)
Edit: Bu sayfada değil, bir önceki sayfadaymış.

ben de su yuzuk meselesine takildim biraz.
cinselligikten bahsetmiyorum bile.
ama bu kadar parasi olan adam ki herseyin ne oldugunu biliyordur, cevresinde.
eminim annesi, varsa kardesleri pahali mucevherler kullaniyorlardir.

400 liralik yuzukle evlenme teklif edilmiyecegini benden bile iyi biliyordur diye dusunuyorum.

garibime gitti, bana pek te mantikli gelmedi.

Bu arada para goz diyenler olmus konusahibine ne alakaysa,
niye para goz olsun ki, onun da garibine gitmis demek ki, tam olarak cocugun kendine ne kadar deyer verdigini anlamak istiyor.

O yüzük meselesi bana da garip geldi açıkçası. Ama yukarıda prenses006 yazmış sanırım. Belki o yüzüğü simgesel olarak takmıştır, asıl pahalı yüzüğü nişanda ya da aile içi sözde takacaktır diye. Olabilir de. Benim arkadaşlarımdan biri üniversitedeyken bir gümüş yüzükle sözlenmişti. Çocuğun maddiyatı da fena sayılmazdı. Sonra okul bitince çocuğun ailesi kızı istedi, sözü de oracıkta yapıverdiler. Altın kolyeyle, pırlanta yüzük takıldı kıza. Böyle bir şey de olabilir. Çünkü çocuk hep cimri desen normalde cömerttmiş o gün böyle yapmış .

Son düzenleme:

Simgesel olabilir belki de.
Iliskilerindeki dinamikleri en iyi konusahibi biliyor,
eminim bir sekilde anliyacaktir olayi.

Ne ilginc yorumlar var yahu konu sahibinin üzerine gidilmis israrla, ilk yorumlar nasil sekillendiysa herkes ayni seylerden bahsetmis ne hikmetse..
Adam asgari ucret mi aliyormus ki 300 liralik yuzuk nedir. Kisinin durumuna gore beklentini sekillendirirsin 900 tl maasi var neden 5 bin liralik tektas alinmadi bana denmiyor burda.
Ben anlamiyorum neyine sasiriyorsunuz adamin parasi pulu oldugu halde yemek fiyatina yuzuk aliyorsa herkes oturup bi dusunur orda, bunda yadirganacak ne var. Evlilik özeldir ve bu baslangic bence pek hos olmamis..
Sigara icmenizi istemiyor olabilir mi o tavri o yuzden oyle olsun.
Ya da sizi deniyordur belki iş ciddiye biniyor paragoz musunuz degil misiniz. Bence bunlari da bir analiz edin derim.
Bu arada tavrinizdan hic paragoz oldugunuz manasini cikarmadim bence gayet normal bir hal bu.

bu forumda genelde para konularında konu açınca çok üstüne geliyorlar. benim de başıma geldi oradan biliyorum. derdimi dökeyim derken yok yere daha çok dert sahibi olup gitmiştim.

Kendi zevkleri icin para harcamayi seviyor ama size harcamayi sevmiyor anlasilan. Bir yil sonra maskesi dusmeye baslamis. Ama sizde biraz fazla takilmissiniz onun cebine. Siz calisiyor musunuz merak ettim? Ha evet, ben sevgilisinin cebine ortak olmayanlardanim bu arada. Hic sevmem birilerine yuk olmayi. Hayat musterek. Bunu yazmamin sebebi de insanlara demek siz soylesiniz, boylesiniz gibi mesajlarinizi okudugumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…