• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

harcadığı parayı basıma kakması.

adam beni sürpriz diye alıp tatile götürecek ben de yarı parasını mı vereceğim ? hehh şaka gibiii.. haa yeri gelmişken şunu da belirteyim 4yıllık sevgilimle balık ekmek yeriz parasını bölüşürüz. tatile gittik yine aynı şekilde yarı parasını verdim. yemekler senden sigaran benden dediği günler oldu. ve bunları yaparken zerre gocunmadım. kendisi mühendis ve kendisini orta halli derecede idare edecek kadar ve biraz da geleceğine ve oğluna yatırım yapabilecek kadar kazanıyor. ha ama bu adam ayda 20000 tl kazanan bir adam olsaydı ve yine aynı şeyleri yapsaydı kişiliğine dair bi ipucu olurdu benim için...

Hanımlar,
polemiğe girmezseniz iyi olur.

Konu sahibesi,
Porsche kullanan biri günde 300 lira harcıyorsa kibarcasını yazayım para harcamayı sevmeyen biridir zaten, Porsche dediğinizin Yakıt tüketimi 13-14 litre, ona full depo benzin alması bile kafadan benzin Tankı 100 litrenin altındaysa en az 300 lira, arabaya benzini koklatıyor demek ki.

Maddi durumu yerinde olan birine günde 300 lira Çerez parasıdır, siz bu ilişkiyi bir daha gözden geçirin, ya sizin burda anlatmadığınız birşeyler var ya da adamın evlenmeye niyeti yok.
düşüncelerime tercuman oldun mune..

Eski zamanlardan beri erkek avcı, eve yemek getiren ailesine bakan konumundadir. Sen bu genetigi bozmaya kalkarsan, kadini guclendirirsen erkekten birsey beklemezsen erkek iktidarsizlasir(her anlamda) kendini guclu hissedecegi kadina gider. Ben bilmemkac yillik evliyim bi ekmek parasi bile almadim esimden diye konuyu dramatize edenler, para değil ama aşk dileniyorsunuz haberiniz olsun.
ben yazdıklarınıza katılamadım maalesef,çalışan kadınlarda eşlerinden,paylaşım herkonuda,bekliyorlarki,bazen fark etmeden yaptıklarımız yanlış anlaşılma yaratabilir,

Hanımlar,

Konu sahibesi,
Porsche kullanan biri günde 300 lira harcıyorsa kibarcasını yazayım para harcamayı sevmeyen biridir zaten, Porsche dediğinizin Yakıt tüketimi 13-14 litre, ona full depo benzin alması bile kafadan benzin Tankı 100 litrenin altındaysa en az 300 lira, arabaya benzini koklatıyor demek ki.

Maddi durumu yerinde olan birine günde 300 lira Çerez parasıdır, siz bu ilişkiyi bir daha gözden geçirin, ya sizin burda anlatmadığınız birşeyler var ya da adamın evlenmeye niyeti yok.
porsh gercek porsh değil :) lux bı araba yani günlük kaçpara miktar harcadığını yazdım anlasılamadım. bu sekilde soylemek istedim arabanında markasını vermek ıstemedım tanıyan cıkmasın diye. yorumunuz için tesekkur ederim.

Çocuk genel anlamda cimri biri değil ama ara sıra kafasına takılıyor demek ki. Olur ya bazı anlar gelir yaptıklarımızı sorgularız. Çocuk da böyle ara sıra şüpheye düşüyordur belki bu kız benimle para için mi beraber diye. Bir de bu çocuk zengin olduğundan geçmişte ve şimdi kendisine parası için yaklaşan çok oluyordur, o da paranoya yapıyordur ister istemez. Yani düşününce ona da zor. Hiçbir zaman çevrendekiler seni seviyor mu yoksa paran için mi oradalar emin olamamak. Sen iyi niyetlisindir eminim, o da senin onu sevdiğinin farkındadır ama işte paranoya yenmesi güç bir şey. Dönem dönem sevgilini de şeytan dürtüyordur.

böyle olması en iyi ihtimal, ve inşallah böyledir:)

S
Hanımlar,

Konu sahibesi,

Sınıra mal tasimiyorsa hergün 750 km yol yapmiyordur heralde :) aynen gözden gecirin ama bence kendi kendinize kukumav gibi düşünerek degil. Sorun bakalim derdi neymiş?

ben yazdıklarınıza katılamadım maalesef,çalışan kadınlarda eşlerinden,paylaşım herkonuda,bekliyorlarki,bazen fark etmeden yaptıklarımız yanlış anlaşılma yaratabilir,
İyi de erkeklerin kaçı ev işlerini ve çocuk bakımını %50 bölüşüyorlar ki karılarıyla? Ev işine gelince kadının işi, çocuk bakımına gelince kadının işi; söz konusu para olunca hemen eşitlik nidaları. Eee eşitlik bunun neresinde? Bunun adı eşitlik değil düpedüz enayilik.

İyi de erkeklerin kaçı ev işlerini ve çocuk bakımını %50 bölüşüyorlar ki karılarıyla? Ev işine gelince kadının işi, çocuk bakımına gelince kadının işi; söz konusu para olunca hemen eşitlik nidaları. Eee eşitlik bunun neresinde? Bunun adı eşitlik değil düpedüz enayilik.
evet haklısın..

S

Sınıra mal tasimiyorsa hergün 750 km yol yapmiyordur heralde :) aynen gözden gecirin ama bence kendi kendinize kukumav gibi düşünerek degil. Sorun bakalim derdi neymiş?
yoo gayet mantıklı yazmış bir büyük olarak açık ve net,lafı dolandırmamış,gerçekler bunlar..

Sürekli kendi harcama yapıyorsa, bu durumdan sıkılmıs olabilir.
Bu sekilde dışavurum yapıyor, ben oyle anladım.
Siz de harcama yapıyor musunuz?
aynen ya hep hesabı o mu ödüyor
yahu ilginçsiniz bence
evli değilsiniz bişey değilsniz
elin adamına nasıl bu kadar yük gibi bırakıyorsunuz kendinizi..

porsh gercek porsh değil :) lux bı araba yani günlük kaçpara miktar harcadığını yazdım anlasılamadım. bu sekilde soylemek istedim arabanında markasını vermek ıstemedım tanıyan cıkmasın diye. yorumunuz için tesekkur ederim.
İşte sonuçta lüks'se, hele de spor bir arabaysa benzin sarfiyatı bellidir, arabalar konusunda iyiyimdir;)
En az 11-12 litre benzin tüketimi olan bir araç diyelim, 300 lira yine Çerez parası oluyor. Bir Cafe'ye girip birkaç kahve içseniz 50 lira tutuyor, 300 lira nedir ki.
Bugün günlük 300 lira maddi durumu orta halli olan insanlar için büyük bir para ama parayla oynayan biri için Çekirdek parası.
Üstelik karşınızdaki kişi tatile götürüyor, keşke paranın yarısını ödemek için Israr etseydin diyor, sigara konusunda tantana ediyor, siz bu kişiyle yapamazsınız söyleyeyim, bırakın sevgiliyi bugün bana deseniz sigaram bitti diye markete girmişken bana da alın diye, alırım sigara dediğiniz 5-10 lira.

genelde yaptırmıyor ama hediye cok alırım onun harcadığına es değer gelcek sekilde. hiç ödemiyorum değil tabi bu. hesap odediğimde oluyor. zaten gundelik yasamdan zıyade konusmanın evlenme teklifi ettiği gece uzerinde donmesi rahatsız etti beni.
heh bunu şidmi okudum pardon;)

Arkadaşlar Merhaba,

Erkek arkadasımın durumu cok iyi 1 günde hiçbişey yapmasa minimum 300 lira para harcıyor. cuma günü bi restorana gittik sık ve güzel bi restoran.tektas almıs evlenme teklifi etti. kabul ettim bu arada orda otururken sigaramız bitti orda da bitek marboro satılıyomus onu aldık bizde hesapta 200 tl ye yakın bişey tuttu(pos cihazında gördüm). Buraya kadar hersey normal. Bu arada bu marka sigarayı 2 mizde sevmiyoruz. neyse ogun eve gittik uyuduk ertesi gün uyandık dısarı cıktık 1. olarak marketin onunde durdu sigara alcak bana da alırmısın dedim marbloro paketini attı bunu bitir once dedi güldüm saka sandım ama sonra bi geldi kendine 3 paket almıs bana hiç almamıs gercekten. 2. olarak yemek yicek yer arıyoruz saka olsun diye dedi ki dünkü yere gidelim. oldu dedim hergün orda yiyelim istersen, hergün 200 lira hesap odeyemem zaten dedi. yine sesimi cıkarmadım. Son olarak aldığı yüzük 400 lira lık yüzük. Yanlıs anlamayın parasında pırlantasında gozum yok. Eski nişanlım 300 liralık yüzük almıstı gururla tasıdım cunku ayda 1,000 lira maas alan bi cocuktu durumu ona musaııttı cok mutlu oldum maasının nerdeyse yarısını vermiş diye ama bunda durum cok farklı. Bide hersey 1 günde boyle oldu. bundan oncesinde asla boyle bişeyimiz yoktu. Sizce ben mi cok ayrıntıcı düüşünüyorum, yanlış mıyım?
Bu parası çok olan erkeklerin hepsi böyle herhalde :) Seninki yine iyi kötü hesabı sık sık ödüyormuş, Benim eskilerden biri 5.000 lira maaş alırdı 10 kere yediysek 8 ini ben öderdim :) Sigarasını ben alırdım kendime alırken. Onunki biterdi, kendime alırken ona da alırdım. Bir de üstüne kaç senelik işimi bıraktım onun yüzünden. Kız çocuğu saat 9a 10a kadar çalışmazmışmış. Patronum ona gıcık olurdu. Haklı da çıktı. 4 aydan fazla dayanamadım :) Neyse... Ama senin ona sigara aldırmana da kızdım. Ben eşimle nikahımız olduğu halde aynı eve girene kadar o almadığı müddetçe hiç bir şey aldırmadım. Keşke hiç öyle bişey söylemeseydin. Bu beni kullanıyor diye düşünmüş de olabilir. Ben öyle düşünmemiştim ama Her seferinde kasaya ona çaktırmadan gidip hesabı ödeyince sorun çıkarmıyordu pek. Eşime bir kere öyle yaptım. İlkinde olay çıktı. Kaç saat kızdı tavır yaptı... Sevgiliniz biraz tuhaf geldi bana. Uzak durmanızda fayda görüyorum. Şimdiden bu tarz parasal mevzulara giriliyorsa evlenince çok sıkıntı yaşarsınız. Sen de zamanla rahatsız olmaya başlar soğursun zaten çocuktan. Ayrılın demeyeceğim nasılsa ayrılırsınız böyle devam ederse...

İşte sonuçta lüks'se, hele de spor bir arabaysa benzin sarfiyatı bellidir, arabalar konusunda iyiyimdir:KK66:
En az 11-12 litre benzin tüketimi olan bir araç diyelim, 300 lira yine Çerez parası oluyor. Bir Cafe'ye girip birkaç kahve içseniz 50 lira tutuyor, 300 lira nedir ki.
Bugün günlük 300 lira maddi durumu orta halli olan insanlar için büyük bir para ama parayla oynayan biri için Çekirdek parası.
Üstelik karşınızdaki kişi tatile götürüyor, keşke paranın yarısını ödemek için Israr etseydin diyor, sigara konusunda tantana ediyor, siz bu kişiyle yapamazsınız söyleyeyim, bırakın sevgiliyi bugün bana deseniz sigaram bitti diye markete girmişken bana da alın diye, alırım sigara dediğiniz 5-10 lira.
Kesinlikle aynı dusunduğum için uzuldım işte. Aynı gece ben yuzugumu watsapptan arkadaslarıma fln bile gönderdm sevdim aslında mutlu oldum ilk basta. Sonra üst üste gelince yüzükte gozume battı farkındaysanız onuda en sona yazdım.

off off beklenen yorumlar geldi,bende birisi o kısma ne zaman takılacak diyordum.kolay gelsin sana konu sahibi.

almak-vermek ne ya? neyi almış,satılıyo mu ki o tür şeyler.
kadesa nereye yazmış ki uyuduk uyandık diye
ben görmedim :)

hayır canım evliyiz ve hayatın müşterek olduğunu vurgulayarak uygulayanda bir eşim var net...
e iyi de hayatın müşterek olması bir gün ekmeği sen alıyorsan ertesi gün onun alması değil ki, ortak bir bütçe vardır, gelir ortaktır gider ortaktır, ya da ne bileyim biri maaşının bir bölümünden giderleri yaparken diğeri kredi neyin öder, ailece bulunur işte bir orta yol. ama böyle sen şunu aldın ben bunu aldım bunlar çok ayıp şeyler bana göre. insan eşine aldığı şeyin lafını mı yapar. eşiniz hayatın müşterek olmasını yanlış anlamış.
peki ev işlerine falan yardım eder mi? mesela hayat müşterekse yemek yapıp, sonfra toplayıp bulaşık makinesi çalıştırıyor mu? (hoş bunlar bence sizden yemeğin parasını almadan da yapması gereken şeyler ama mantığı anlamışsınızdır)

ASTELYA biliyorsun seni önceki mesajımda eleştirdim, senin bence hatalı olduğun yerler bir yana, erkek arkadaşının güven problemi var milenaJesenska milenaJesenska yazmıştı sanırım parası bolsa mutlaka para için birlikte olan ya da parasına daha çok önem veren kızlar çıkmıştır karşısına ve şimdi o kafasında kim bilir hangi tilkinin kuyruğunu hangisine bağlıyordur.
ama bunun dışında biraz terbiyesiz bir tavrı var, kastı o olmasa bile. itici ve incitici.
iyi gözlemle, eğer basit bir güven sorunuysa parasına değer vermediğini göstererek aşabilirsin, yok genel hali tavrı buysa arkana bakmadan kaç derim çünkü çok yıpratır bu adam seni.

Bu parası çok olan erkeklerin hepsi böyle herhalde :) Seninki yine iyi kötü hesabı sık sık ödüyormuş, Benim eskilerden biri 5.000 lira maaş alırdı 10 kere yediysek 8 ini ben öderdim :) Sigarasını ben alırdım kendime alırken. Onunki biterdi, kendime alırken ona da alırdım. Bir de üstüne kaç senelik işimi bıraktım onun yüzünden. Kız çocuğu saat 9a 10a kadar çalışmazmışmış. Patronum ona gıcık olurdu. Haklı da çıktı. 4 aydan fazla dayanamadım :) Neyse... Ama senin ona sigara aldırmana da kızdım. Ben eşimle nikahımız olduğu halde aynı eve girene kadar o almadığı müddetçe hiç bir şey aldırmadım. Keşke hiç öyle bişey söylemeseydin. Bu beni kullanıyor diye düşünmüş de olabilir. Ben öyle düşünmemiştim ama Her seferinde kasaya ona çaktırmadan gidip hesabı ödeyince sorun çıkarmıyordu pek. Eşime bir kere öyle yaptım. İlkinde olay çıktı. Kaç saat kızdı tavır yaptı... Sevgiliniz biraz tuhaf geldi bana. Uzak durmanızda fayda görüyorum. Şimdiden bu tarz parasal mevzulara giriliyorsa evlenince çok sıkıntı yaşarsınız. Sen de zamanla rahatsız olmaya başlar soğursun zaten çocuktan. Ayrılın demeyeceğim nasılsa ayrılırsınız böyle devam ederse...
Daha once bi yorumda yazdım ama görmediniz sanırım markete giderken sigara istemek bizde olağan bi durumdur yani bazen ben inerim arabadan ben alırım ozamanda oyle düşğnmesi imkansıx oyuzden. Sanırım burda bicok arkadasın dediği 2 sevenek kalıyor geriye. Ya pişman oldu yada ben parmağa yuzuğu takınca cok hızlı adapte oldu ciddiyete.

Back