Hanımlar toplanın. Haksız mıyım ?

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
770
1.176
113
31
Selamlar herkese,

Hanımlar ben 3,5 yıldır evliyim. Eşim çok düzgün, iyi ve merhametli bir insan. Büyük bir aşkla evlendim ve gördüm ki evlilikte de güzel bir eş.
Şimdi diyeceksiniz ki dert nerede?

Eşim ailevi bağlara, akrabalık ilişkilerine çok önem veriyor. Son dönemde 4 aydır dayılar, teyzeler bir araya gelmek için altın günü organize etmişler. Hepsi de iyi insanlar. Gerçekten güzel bir ailesi var. Kuzenleri ile çok samimi değilim. Biz işlerimiz dolayısıyla bu günlere katılmadık ama her defasında misafir olarak bekleniyoruz. Yapılan 3 günün 2sinde gittim. Birinde gitmedim ve en başında eşime “ Bak her defasında gitmek istemeyebilirim biz de bir aileyiz. Evet çok iyi insanlar çok seviyorum ama ayda 1 gün buna vakit ayırmak istemeyebilirim. Zorunda hissettirilmeyi sevmiyorum “ dedim. O dönem hafif sürtüştük ve sonrasında gittim. İnanın çok uzun bir yolculuktan döndüğüm halde bile gittim. Şimdi önümüzdeki günlerde yine olacak fakat ben gitmek istemiyorum. Hem o gideceğimiz kişi ile samimi bir bağım yok hem de her defa gitmek buna mecbur hissetmek istemiyorum.

Ben bireyselliğe önem veriyorum akrabalık ilişkilerinden hoşlanmıyorum. Kendi teyze amca vs onlara da gitmem. Çekirdek aileme anne baba kardeş bunlara çok önem veriyorum hafta 1-2 görüşmeye özen gösteriyorum. Keza eşimin ailesi de aynı şekilde. Çok seviyorum. Hafta 1-2 kez görüşmeye gayret ediyorum. Ama benim için buraya kadar. Teyzeler, amcalar, kuzenler.. Bana göre değil. Eşim ise bu durumu anlamıyor. Neden istemiyorsun ne oldu vs diye sorguluyor sadece istemiyorum demen mantıklı değil diyor. Ama ben sadece istemiyorum. Mecburi hissetmeyi sevmiyorum. Eşim de ailevi ilişkileri güçlendirmek için yapıyoruz zaten ayda 1 görüşüyoruz diyor.
Ben ise o böyle davranınca geriliyorum. Ben mi gıcıklık yapıyorum bilmiyorum. Sizce ben haksız mıyım?

Bu arada çok yoğun ve yorucu bir işim var. Cumartesi günleri bazen mesaiye kalıyorum. Hafta içi ise iş çıkışı kurslarım oluyor eve varışım 9-10 gibi oluyor. Kendime ayırdığım vakit yalnızca haftasonu.

Eşiniz gıcık ve saygısız bir tip.Merhametli de değil.Merhametli olsa karısı uzun yolculuktan dönmüşken dıdısının dıdısına altı gününe gitsin diye ısrar etmez.Mecbur bırakmış sizi resmen.Siz de çanak tutuyorsunuz.

En nefret ettiğim insan tipidir neden ısrarla samimi olmadığın kişilere samimi ol denir ki ? eşinize ciddi bir sınır çekmeniz lazım.Siz ikna edilebilir durduğunuz sürece ısrara devam eder.

Gelmiyorum senin teyzene halana banane ya deyin.Ne yapacak boşanack mı gitmeseniz ?Kapıyı gösterin o halde.

Yani bence herşeyi sınırda bırakmak gerekiyor fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Evet böyle şeyler güzel olur ama fazlasında mutlaka sıkıntı yaşarsın seviyorum dediğin insanları zamanla artık sevmemeye başlarsın. Bende kalabalık bi sülalede gelinim ilk zamanlar çok giderdik eşe dosta sonra baktım lafın sözün arasında kalıyorum şimdi daha sınırlıyım

O yoldan geldiğim gün ablasının günü idi ona gittim 2 saat olsa da oturdum çünkü çok seviyorum ablasını. Ama işte her zaman her yere gitmek istemiyorum. Eşim için de 3-4 saat katlanılamayacak bir süre değil olarak görüyor. Çünkü o ailevi ilişkileri önemsiyor. Desem ki benim ailemde gün var gidelim her ay gelir bu arada. Çünkü onun için bu normal. Ama farklı kültürlerde yetiştik benim annem babam da benim gibi. O yüzden anlaşamıyoruz.

Bir gitmezsin iki gitmezsin alışır eşinde. Boşver.

Ailesi de saygılı seviyeli insanlar. Hani dedikodu, başkaları hakkında kötü konuşma vs hiç duymadım. Çok güzel insanlar. Ama işte her defasında gitmek istemiyorum zorunda hissetmek her şeyi ona göre planlamak istemiyorum.

Yani ben de olsam gitmek istemem.

Hani kayınvalide kayınpeder arada görüşülüyor tamam da hala,teyze,enişte sıkıcı ve yorucu benim için.

Kaldı ki kayınvalidemi ayda bir bile görmüyorum.

İşte eşinizlee ciddi tavrnızı belli etmeniz lazım parça parça huzursuzluk çıkacağına tekte çıksın.Alışır zamanla .Sizi bir kalıba sokmaya çalışması tuhaf.

İşte bunu yapmayacaktın.
Sürtüştün, gitmedin, bitti olacaktı daha da çağırmazdı.
Eğer tekrar tartışmayacaksan o güne program yap önceden.
Ben hiç gitmeyelim demiyorum ama bazı şeylere biz karar verelim. İlla gideceğiz olmasın görev haline gelmesin çünkü hayatın içinde bi ton şeyi görev haline getiriyoruz zaten. Şimdi bi plan yapmıştık aa o gün ama gün var dedi.

Yani ben de olsam gitmek istemem.

Hani kayınvalide kayınpeder arada görüşülüyor tamam da hala,teyze,enişte sıkıcı ve yorucu benim için.

Kaldı ki kayınvalidemi ayda bir bile görmüyorum.
Her hafta kesin görüşüyoruz ki seviyorum seve seve görüşüyorum. Aramak görüşmek vakit geçirmek istiyorum. Ama bu kadar buraya kadar. Kendi teyzemi aylardır görmüyorum mesela. Sevmediğim için değil. İlişkilerimiz bu şekilde

Eşinizin ailesi gibi bir ailem var.
Eşimin ailesindeyse uzaklık vardır. Teyzeler bile el gibidir.
İlk zamanlar o da biraz garip buluyordu bizi. Biz de doğumgünlerinde buluşuruz e her ayda doğan var ailede ayda bir oturup sohbet etmek iyi geliyor bize. Zamanla eşim de sevmeye alışmaya başladı. Arada kendi der şimdi dayına gitmedik epeydir bir ara gidelim diye.
Zamanla iki taraf birbirine ayak uyduruyor bence.
Kötü insanlar değilse sıkıntı çıkarmayın derim.
Bizim ailedeki destek olayını görünce ısındı eşim. Oğlanın nebülazatörü bozulur kuzenim gece yarısı koşar getirir, araba alacağımız zaman teyzemin eşi bizden çok araştırır uyguna bulur, bir acil durum olsa getir çocuğa bakalım derler, okuldan alınması gerekir servis sorunu olur kuzenim alır. Böyle şeyleri gördükçe aile olmayı daha çok sevdi, bir zarar gelmediğini aksine fayda geldiğini gördü

Ben de kayınvalide kayınpeder severim,onların da beni sevdiklerini düşünüyorum.

Yine de sürekli gitmek istemem.

Ama kocam anası babasıdır,sürekli uğramalı,aramalı,ihmal etmemeli diye düşünüyorum.

Ben evlilikte o ona uyacak bu buna katlanacak orta yol olacak kısmına katılmıyorum. O sebeple de evliliğim de o tarz evlilik yaşayan insanlardan bence daha güzel. 30 kusur yaşında insanların yapmak istemediği şeyleri biri kırılmasın diye yapmak zorunda olmadığını düşünüyorum. İsterse köşede ağlayabilir valla asla gitmem. Ne işim var altın gününde ya alala. Erkeklerin nenem karı gibi her ise karışması da yeni moda oldu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…