Hanımlar toplanın. Haksız mıyım ?

Bende pek sık görüşmeleri sevmem ama eşimin yengeleriyle ,kuzenleriyle kafam acayip uyuşuyor. Onlarla hergün bile toplanabilirim o derece yani.
Bu biraz kafa uyuşması, tanış olmayla alakalı gibi. Eşinizle bunu konuşun diyeceğim ama o zaman da güne gitmezsen nasıl tanışacaksına dönecek konu.
Biraz karşıklıklı anlayışla çözülebilir durum aslında.

Bu erkekler adam olmaz kendi eşim için söylüyorum.aileleri napsa da bi turlu onlardan uzak kalmıyorlar.keske benimkiler böyle iyi olsa ama ona rağmen eşim diplerinden ayrılmıyor.

Ben de mıcış mıcış aile ilişkilerini sevmeyen biriyim.
Ancak, yine de gitmemek için bir bahaneniz yok, insanlar size kötü davranıyor olsa anlayacağım, ama iyi olduklarını da vurgulamışsınız.
Birine gidiyorsanız, birine gitmeyin.
Evlilik biraz denge işi, akrabalıklar bazen ne kadar gereksiz görünse de, bağları koparmamakta fayda var.
Gün gelir o insanların sizin yanınızda olması gereken bir zaman olur, o zaman onlar da sizi yok sayarlar.
O günler yaşanınca anlıyor insan biraz aslında.

Ben gerektiği kadar gidin derim, ne kendinizi üzün ne de eşinizi.

bende de tamamen aynı durum var. haftada 1 eşimin ailesine 1 bizim aileye gideriz. bir de ayda bir kuzenleri amcalarının da olduğu bir günümüz de var. bazen gerçekten çok yorucu oluyor.zaten çalışıyoruz 4 tane haftasonunun birini ayırıyoruz ben de bazen çok isteksiz oluyorum ama burda eşimin benim aileme olan tutumuna bakıyorum ne zaman çağırsalar gider bazen kendi ailemin planlarına benim katılasım gelmez o gidelim olmaz der. o yüzden eşimin hatırı için ayda bir gidiyorum. evet çalışan biri için zor oluyor ben de aynı şeyi düşünüyorum ama eğer ortam da beni rahatsız eden bir şey yoksa eşim için ayda 2 saatimi veriyorum.

Sevdiğim bir ortamsa sıkıntı yaşamıyorsam ayda 1 giderim . Kendi açımdan düşündüğüm de eşim gelmese ben de çok kırılırım ayda 1 gün benim hatırım için gelmiyor diye. Bana bu tarz günler keyif veriyor. İş modundan çıkıyorum. Çünkü arkadaşlarımla görüşünce konu eninde sonunda işe geliyor

Çok istiyorsa kendi gitsin. Ben nefret ediyorum böyle emrivakilerden. Niye yetişkin bir adam karısını dıdısının dıdısıyla zorla yakınlaştırmaya çalışıyor. İyi insanlar olabilirler ama bu kısıtlı vaktinizi onlara ayırmak zorunda olduğunuzu göstermiyor. Eşinizle konuşun, bir sınır çizin yoksa daha çok başınız ağrır.

Ayda bir defa üç dört saat sizin de sevdiğiniz, zararı olmayan insanlar ile vakit geçirmek istemesine bile tahammül edemediğiniz biri ile evlenmeseydiniz keşke. Bakın burada kocan şöyle böyle diyenlere, yapmam etmem ahkam kesenlere aldanma. Evlilik eşlerin birbiri ile sevgi ve saygı ile yaklaştığında birbirlerine anlayış gösterdikleri zaman yürür. Şimdi sen bir anlayış gösterir başka zaman eşin senin için yapar Bak ne şanslısın eşin ailesi iyi insanlar. Kaldı ki gün dedikleri şey de günü falan önceden belli olan birşey. Hatta ben senin yerinde olsam müsait bir zamanda ben de ağırlarım onları. Evlilik de politik olmak iyidir. Önce siz bir cağırın madem akrabalarını eşiniz onun için anlayış gösterdiğinizi görsün gitmek istemediğinizde tepkili yaklasacağınıza normal yaklassanız , gerçekten gitmek istemediğiniz zamanda görev falan demeden makul bir bahane sürseniz olay kapanır gider. Kaldı ki iyi insanlar ise ayda bir üç dört saat geçirmek atla deve değil huzur kaçırmaya değmez. Bu kadar keskin sınırlar sizi de evliliğinizi de yorar

Canım sen hayırdır ? Bir mesajını beğenmedim diye profilime girip seri beğenmedim atmak ne ? Her yazdığına her fikrine katılmak zorunda mıyız ne bu kin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…