Hanımlar, 18 yaşında boyunuz ne kadardı, şu an ne kadar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi qw008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
18 yaşındayım ve 1.62 boyundayım. Fakat ben 1.70 olmak istiyorum. Ne yaptıysam olmadı ve artık büyüme hormonu tedavisi olmayı düşünüyorum. Eğer o da işe yaramazsa ameliyat olabilirim. Sizce?

18 yaşında 176 idi şuan 23 yaşındayım 176 hala. Boyun kısa ddğilki ameliyat filan sağlığından olursun voleybol oyna işe yarayabilir bence

Ergenlik caglarimda 171 idim, şimdi ise 175 im. Ama tamamen babamın genleri sayesinde, başka bir açıklaması yok bence.

13 yasinda 170 di gram uzamadi ondan sonra. 9 yasinda regl olmustum

18 yaşındayım ve 1.62 boyundayım. Fakat ben 1.70 olmak istiyorum. Ne yaptıysam olmadı ve artık büyüme hormonu tedavisi olmayı düşünüyorum. Eğer o da işe yaramazsa ameliyat olabilirim. Sizce?
Ergenliğe girdiğimden beri uzadığını düşünmüyorum 1.65

16 yasimdan beri 166. Uzamadım daha. Boyunuz kisa degil. Sikintiya değmez

178 di şimdi 181.
3 cm daha uzamışım ama geç regl olmuştum.

ilkokulda 1.29 , ortaokulda 1.41 , lisede 1.70 tim.

hala 1.70 boyum.

Büyüme cagi bittikten sonra büyüme hormonu verilmez. Doktor vermez yani. Hadi diyelim ki sen kacak yollardan kullandın, boyun yine uzamaz. Büyüme cagi bittikten sonra buyume hormonu kullanirsan ellerin, ayaklarin, kafan büyür. Tansiyonun cikar. Bolgesel yaglanman olur. Ileri donemde de kalin bagirsak kanserine yatkinligin artar. Zaten bu yuzden de doktor vermez. Yoksa herkes 180 cm olurdu dimi?
Ameliyat dedigin sey ise uzun yillar boyunca cok kez ameliyat olmanı gerektirir. Bu ise sadece birkac cm uzama saglar. 8 cm uzayamazsin yani. Ki onu da zaten etik değerleri olan bir hekim 162 cm boya uygulamaz.
18 yasindan sonra büyüme plaklarin kapanmadiysa, ki çoktan kapanmistir, birkac cm daha uzarsın en fazla. O da voleybol gibi cok ziplamali sporlar, pilates jimnastik gibi esnetici sporlarla olur. 165 i belki bulursun.
Ben 15 yasindan beri ayni boydayim, hic uzamadım. Benimki de 162.
Kendini böyle kabullenmeyi denemelisin yani.

İp atla.
Sen yaşlarda boy takıntısı oluyor. Sonradan bunun ne kadar önemsiz olduğunu anlayacaksın. Önemli olan güzel oranlara sahip olmak. Uzun boylu olmanın güzel tarafları olduğu gibi, "normal" boylu olmanın da güzel tarafları var. Kendini olduğun gibi sev.

174 hala da öyle. Bence uzun boy sadece pantolon paçası ve gece elbisesi yaptırmama da işe yarıyor :))

Plates yapıp vucüdünü sekle sokarsan daha dik durursun anca o sekilde 2^3cm artabilir sanırm

15 yaşındayken 167 cm falandım. 18 de 169 cm. Halen de öyleyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…