• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğu istiyorum olmuyor bakar mısınız hanımlar lütfen

Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına bir evlat daha nasıp etsin inşallah 🥹 ❤️

Bu arada doktorum, bir yil boyunca dogal yoldan denememi, eger hamilelik gerceklesmezse tup bebegin dusunulmesini onerdi. Su anda regl ve yumurtlama gunlerimi takip ediyorum, yuruyus yapiyorum ve folik asit kullaniyorum. Simdiye kadar uc denemem oldu: biri dusukle, biri kimyasal gebelikle sonuclandi. Su anda hamileyim ama pek iyi gitmiyor gibi gorunuyor. 8 haftalik olmama ragmen doktor kalp atisini duyamadi. Artik ciddi sekilde baska bir tedavi yontemine yonelmeyi dusunuyorum.

Umarim sizin icin her sey kolay ve sorunsuz ilerler. Bence oncelikle regl ve yumurtlama gunlerinizi takip ederek baslamalisiniz.

Ayrica kan sayiminizi ve D vitamini degerlerinizi de baktirin.

Benim de sizin gibi adet düzensizliğim var hem de acayip düzensiz.
1.doğumum aniden sezaryan oldu. 4yaşına gelince 2. düsündük ki öncesinde korunuyorduk kondom ile. 6ay olmadı 6.ayın sonunda oldu. Yani demem o ki denk gelmemiş olabilir. Bence kötü seyler düsünmeyin akışına bırakmak en iyisi.
Rabbim analı babalı büyütsün inşallah cocuklarinizi sağolun 🌹

Bu arada doktorum, bir yil boyunca dogal yoldan denememi, eger hamilelik gerceklesmezse tup bebegin dusunulmesini onerdi. Su anda regl ve yumurtlama gunlerimi takip ediyorum, yuruyus yapiyorum ve folik asit kullaniyorum. Simdiye kadar uc denemem oldu: biri dusukle, biri kimyasal gebelikle sonuclandi. Su anda hamileyim ama pek iyi gitmiyor gibi gorunuyor. 8 haftalik olmama ragmen doktor kalp atisini duyamadi. Artik ciddi sekilde baska bir tedavi yontemine yonelmeyi dusunuyorum.

Umarim sizin icin her sey kolay ve sorunsuz ilerler. Bence oncelikle regl ve yumurtlama gunlerinizi takip ederek baslamalisiniz.

Ayrica kan sayiminizi ve D vitamini degerlerinizi de baktirin.
Mesela şöyle
3 Aralık
17 Ocak
Şubat daha olmadı
Bu şekilde oluyor

Adet düzensiz ise ovülasyon deneyebilirsiniz

40ınız çıkınca doktora gitmeliydiniz. Söylemediler mi? Ayrıca sezaryende en az 2 sene ara verilmesi gerekiyor vücudun dinlenmesi için. 40-45 gün arayla adet olmak normal kabul edilmiyor çocuk düşünmesenizde bunun için gitmeliydiniz. Folik asit kullanıyor olmalısınız bi de. Hamile kalınca değil kalmadan önce bi süre kullanmak gerekiyor ki işe yarasın.

40ınız çıkınca doktora gitmeliydiniz. Söylemediler mi? Ayrıca sezaryende en az 2 sene ara verilmesi gerekiyor vücudun dinlenmesi için. 40-45 gün arayla adet olmak normal kabul edilmiyor çocuk düşünmesenizde bunun için gitmeliydiniz. Folik asit kullanıyor olmalısınız bi de. Hamile kalınca değil kalmadan önce bi süre kullanmak gerekiyor ki işe yarasın.
Hayır doktor veya çevremdeki kimse demedi bu konularda hiç bir bilgim de yok açıkçası. Birde bisy sormak istiyorum ama yadirgamayin lütfen folik asiti ben hamile iken kullanıyordum. Neden hamile olmadan önce kullanılıyor ?

Hayır doktor veya çevremdeki kimse demedi bu konularda hiç bir bilgim de yok açıkçası. Birde bisy sormak istiyorum ama yadirgamayin lütfen folik asiti ben hamile iken kullanıyordum. Neden hamile olmadan önce kullanılıyor ?
Çünkü önceden folik asit depolarını doldurursanız bebeğiniz sizden almaya başladığında siz boşluğa düşmemiş olursunuz. Ama öncesinde kullanmadan hamile kalınca başlarsanız bebeğinize mi size mi yetecek? Sonuçta bebeğinize büyümesi için lazımsa size de büyütmek için lazım. Özeti bu. Bi de sezaryen doğumlusunuz. Doktora gitmeniz iç dikişlerinizin durumunu kontrol etmeleri içinde önemli. 40ınız çıkınca kontrol edilmemişsiniz Allah korusun hamile kalırsanız ve sorun olursa iç dikiş kaynaklı, rahminizi kaybetmeye kadar giden sonuçları olabilir. Hamile kalmadan kontrol ettirin

Çünkü önceden folik asit depolarını doldurursanız bebeğiniz sizden almaya başladığında siz boşluğa düşmemiş olursunuz. Ama öncesinde kullanmadan hamile kalınca başlarsanız bebeğinize mi size mi yetecek? Sonuçta bebeğinize büyümesi için lazımsa size de büyütmek için lazım. Özeti bu. Bi de sezaryen doğumlusunuz. Doktora gitmeniz iç dikişlerinizin durumunu kontrol etmeleri içinde önemli. 40ınız çıkınca kontrol edilmemişsiniz Allah korusun hamile kalırsanız ve sorun olursa iç dikiş kaynaklı, rahminizi kaybetmeye kadar giden sonuçları olabilir. Hamile kalmadan kontrol ettirin
Gerçekten bilmiyordum çok sağolun 🌹 Allah razı olsun

2 gebelik arasında anne ve bebek sağlığı için en az 2 yıl geçmesi öneriliyor.
hiç doktora da gitmemişsiniz, gidip kontrollerinizi yaptırın.
her kadının düzenli olarak kontrole gitmesi gerekli.

Ben sezeryanla 1. Doğumu yaptım. Çocuğum tek kalıyor çocukları görünce seviniyor ve ben ve eşim çocukları çok seviyoruz. İki tane istiyoruz hayalimizdeki de bu zaten. Yaşları yakın olursa birlikte büyürler diye düşünüyoruz ama üç dört aydır istiyoruz ve olmuyor. Adet gecikmesi oluyor kesin bu defa oldu diyorum test çizgisi bir tane oluyor.korunma yok bundan dolayı üç dört aydır olmuyor diyorum
Olur daha demeyin nasıl anlatım bilemedim ama yok yani kısaca. Bu konularda geri ve cahilim. Araştırma yapsamda doğru düzgün bir bilgi edinemedim. Acaba sezeryan esnasında ameliyatta doktor rahime yanlış mı müdahale etti saçma demeyin lütfen aklıma bu geliyor sadece sizce neden olabilir? BU ARADA ADET DÜZENSİZLİĞİ DE VAR
Benim de kızım evliligimizin 4. Yılından sonra çok uğraşlar sonunda kendiliğinden beklemediğimiz bir anda oldu ✅ çok şükür 🙌 bende sezeryan doğum yaptım ondan sonra oluruna bırakmıştım ama doğumdan sonra dikişlerim ve normal muayene olmuştum gel zaman git zaman kızım üç yaşına girdi ve biz korunmadıgımız halde hamile kalamamıştım inan ki o sürece kadar çocuk düşüncesi bile yoktu neyse yine tüp bebek doktoruma gittik tekrardan bütün tektikler yapıldı ve doktorum tekrardan rahim filmi istedi çünkü bazen sezeryan doğumlarda kanallar kapanabiliyormuş rahim filmi de çektim çok şükür ikisi de aktifti bir sıkıntı yoktu siz de tekrar bir rahim filmi çektirin en azından kafanız rahat olur 👍 tabi hala hamile kalamadım 2 aşılama ve üç tüp bebek yaptım sonuç alamadım ve kızım 9 yaşında kızım da çok kardeşi olmasını istiyor ama olmadı 🥲 yani hiçbirşeyimiz yok ama işte gebelik olmuyor maalesef Rabbim en kısa zamanda cümlemize nasip eylesin inşallah 🤲

çocuğunuz çok küçükmüş..ikinci çocuk olunca birincisi ikinci planda kalıyor..daha az ilgi görüyor bebekten ötürü..sonra kıskançlık sorunları oluşuyor kardeşler arasında çatışma oluyor ..herkes de böyle olacak diye bir kanun yok ama hem sizin açınızdan hem de öte ki çocuğunuzdan ötürü ben olsam biraz daha ertelerdim..öteki çocuğunuzun tam da sizin ilginize çok ihtiyacı olduğu zamanlar da siz bebekle uğraşıyor olacaksınız..ilk çocuğumun doğum günün de bir aylık hamileymişim ve sezeryandan ötürü yıpratıcı bir hamilelik oldu benim için araları kısa olduğu için..

Back