• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik anksiyete depresyon

huzur cicegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
2
0
1
36
Merhaba kızlar

Biraz dertleşmek istiyorum, 23 haftalık gebeyim, şu an bile ağlayarak yazıyorum, inanılmaz endişeli mutsuz ve huzursuzum, bunu yazarken utanıyorum ama zaman zaman keşke bebeğim olmasaydı içimde diyorum..
Hayatı boyunca hiç anne olmayı düşünmemiş bir kadındım. 2 . Evliliğimde yaşadığım yoğun aşk güven ve mutlulukla yine de plansız olan bebiş bize sürpriz geldi. İlk aylar zaten ne olduğunu anlayamadım, hareketlerini içimde hissetmeye başlayınca içim sıcacıktı oldu ama bu durum ne kaygılarımı ne gelgitlerimi yok etti. Çalışan bir kadınım, fazlaca sosyal ve enerjiktim. Şimdi kendimi ise yaramaz ve değersiz hissediyorum, anne olamayacakmışım yetersiz kalacakmısım gibi kaygılarım hiç bitmiyor, eşimle iliskim benim açımdan mahvoldu, benim açımdan diyorum çünkü o hiçbir şeyin farkında değil kendi içimde yaşıyorum hepsini. Bana çok ilgili özenli davranan bir eşim varken bir gün azıcık modu düşük olsa kendime yontuyorum. Kesin benden soğudu, kilo aldım, eskisi gibi enerjik ve çekici değilim, huysuzum vsr gibi saçma olduğunu bildiğim ama engel olamadığım düşüncelere giriyorum. Ne yersem yiyeyim bebeğimi besleyemediğimi, onun benden daha iyi bir anneyi hak ettiğini düşünüyorum. Çevremde hamile kadınlara bakıyorum öyle özenliler ki çocukları olacağı için benden çok çok daha fazla heyecanlılar, sanki hep ben de bir şey eksikmiş gibi... Nasıl bir mucize olduğundan bahsedip mutluluklarını anlatıyorlar onlara bakınca kendimi çok eksik hissediyorum. Kısacası aşırı kaygılı eksik ve mutsuzum, bu yaşta bu olgunlukta bile böyleysem anne olmayı hak etmiyorum sanırım .
Hamilelik böyle bir şey miydi ? Nerde o sevinçten havaya uçan film hamileleri :(
Şu an hamile olan hanımlar sizler ne durumdasınız?

Buraya kaynana dedikodusu yazsaydım, ya da aldatan terk eden eş bir sürü yazan olurdu. Ne kadar samimiyetsiz bir platformda dertleşmeye kalkmışım.

Bu isin uzmani değiliz, eşinle konusmamissin doktora gitmemissin, biz sana üzülme herşey yoluna girecek deyince dertlerin bitecek mi, evladına şükür edecek misin? Bizlik değil ki bu durum, uzmanla gorusmen lazım, bu durumu yaşayan çok hamile var, doktora gidip destek alıyorlar, yapman gereken millete kin kusmak değil kendine uygun yolu bulmak, eşinle konuşup destek istemek. Biz cozemeyiz bunu...

Buraya kaynana dedikodusu yazsaydım, ya da aldatan terk eden eş bir sürü yazan olurdu. Ne kadar samimiyetsiz bir platformda dertleşmeye kalkmışım.
Bende 23 yaşındayım bazen bende öyle hissediyordum şuan 19 haftalık ama artık kendime güveniyorum yani erkek kardeşime hemen hemen ben büyüttüm bakabilirim. Eşim konusunda da evet bazen eşimle ilgili bende öyle düşünüyorum hatta eşim gobegimle dalga geciyo bazen benim göbeğim büyüdükçe onunki de büyüdü ben temmuzda dogururum çocuğumu kucağıma alırım sen ne zaman dogurursun da buyutursun orasını bilemem diye bende onunla dalga geçmeye başladım. Şuan tek sıkıntım genelde bebeğimin sağlık durumu oluyor acaba nasıl iyi mi elimden gelse her gün doktora gidicem 😅 şimdi detaylı ultrasona giricem ve hani sürekli acaba birşeyi var mi yok mu bi de burdaki yazılanları okudukça daha fazla endişe ediyorum. Bence sen güzel bir anne olacaksın hepimiz olacağız. İçini rahatlatmaya çalış.

Yazdıklarına şimdi denk geldim
Tıpkı seninki gibi hayatım vardı. Benim de 2.evliligim. Hayatımda her şey çok güzeldi , bu haberi alana kadar.
Bu haberi aldığımdan beri sağlık olarak iyi olamadım . 35 haftadır midem bulanıyor, kalp ritim bozukluğu çıktı. En son aşırı kanama ile plasenta erken ayrılması (dekolman) yaşadım. Hem ben hem bebek ölüyorduk.
O an sadece ya bir de engelli bir bebeğe annelik yapmam gerekirse ? Korkusu yaşadım .
Bu duyguyu havalara uçarak yaşayan kadınlara şaşırıyorum.
Sonra düşünüyorum 2 kedim var biri 12 yaşında biri 10.
Hayatımın ayrılmaz parçaları. Kendi yediklerimi onemsemem onlarin mamasını özenle seçer mutlaka içerik okurum .
Düzenli veterinere giderler, evde 2 dk kaybolsalar nereye gittiler derim.

Galiba bizim gibiler yaşarken seviyor. Büyütürken, ağlarken, gülerken. Ben bir hayali sevemedim henüz, içimdeki tekmeler bile artık havaya hoplatıyor. Ama ben sevmeyi bilen insanım, biliyorum. Her şeyi severim. Tabi ki kendi bebeğimi de seveceğim. Umarım . Tüm bu hengame ve bilinmezlik bittiğinde ...

Back
X