oh ohh ohh maşallah,afiyet olsun kuzuna,çilek dikkatimi çekti bir yaşına kadar verilmicek gıdalar arasındaydı,alerji oranı yüksek meyveler arasında.bişey olmadıysa ver boşver,ben daha vermedim çileği,saydıklarının arasında ciğer,et,çilek,avakodo bunları vermedim daha,dedim ya yatılı misafirlerim var ondan bi düzenimiz kalmadı.
ilk önce alttan diş çıkar bildiğim kadarıyla canım
canım diş de bebeğe göre değişiyormuş... ayçanın kızı azı dişi çıkardı :))
annem de kontrol etti çocuk hemşiresi o da üst diyor.
valla çileği tattırdım, bekledim 3 gün bişey olmadı. şimdi haftada 1 muhallebisine katıyorum, 1 gün de sadece kendisini veriyorum meyve saatinde.
oturtursun canım düzenini merak etme.
tavuk ciğeri ben haftada 1 veriyorum, seviyor, hem de çok faydalı.
valla canım çok pimpiriklenmek istemiyorum ben. 3 gün bekle kuralı uyguluyorum baktım bişey yok dayıyorum gidiyor.
zaten bi çilek, karadut, balık ayına uygun değildi.
ama bişey yapmadı ben de az miktarda da olsa veriyorum bol çeşitli yesin diye, ben bile sıkıldım artık 3 çeşit sebze, 3 çeşit meyve..
canım avakadoyu da tavsiye ederim burada çok söyledim ve hala da söylüyorum bıkmadan :))
avakadonun yağı annesütüne çok yakınmış ve zeka gelişiminde ciddi etkileri varmış.
avakado için 4. ayda başlanabilir deniliyor. ben 4. ayı bitireceği hafta başladım..
balık için de ilk küçük balık verilmeli eti daha yumuşak, büyük balığın eti daha sıkı daha zor sindiriliyor deniyor.
ben şimdiye kadar 3 gün verdim balık, geçen hafta başladım.
her seferinde 2 adet sardalyayı yedi.