- 12 Haziran 2014
- 1.558
- 575
- 36
-
- Konu Sahibi esradincel
Kızlar benim kızımın favori çorbası :)
2 su bardağı su
1 tane küçük boy havuç
Çeyrek soğan
Yarım diş sarımsak
(soğan ve sarımsağı antibiyotik niyetine koyuyorum benimkinde enfeksiyon olduğu için)
1 domates (ben konserve domatezimden kullandım çeyrek kavonoz)
1 tatlı kaşığı un
Havucu rendeliyoruz domatesleri doğruyoruz soğan ve sarımsağı tüm koyuyoruz suyla unu karıştırıp sebzeleri ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp sebzeler haşlanana kadar pişiriyoruz sonrada blenderdan geçiriyoruz ben çok az geçiiriyorum hafif pütürlü olsun diye
Afiyet olsun miniklerimize :)
Ben direk et atıyorum et suyu değil etli çorba yani. Biz ek gıdaya erken geçtik dr vermemi söyledi
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yo anladim sonuc itibariyle et suyu olarak bahsettim yani dogrudur doktorlar farkli farkli fikirler oneriyor
Lezzetli oluyo bi sorun yaşamadık şükür:)) hergün 1 küp atıyorum
Afiyet olsun bebiscigine:)
Mutlaka bunuda deniycem ama cnm blender witaminleri olduruyomus hani plastik tel suzgecler warya onda kasik yardimiyla pure yap bence we sogan we sarimsagi cikariyomusun onlaridami pure yapiyosun
maşallah güle güle büyüt bebişini . Kilosu gayet güzel bizim ki kuveze filan girmedi daha zayıf sağlıklı olsunlardaben 5. aydan başladım ek gıdalara hazır mamalar kullanıorum gayet pratik oluyo onun dışında yoğurt ve mevsim meyveleriyle başlayabilirsin suyu ihmal etmiyosun özellikle ...Bizim ki büyük insan gibi gece su için ağlıyo
Bugün patates ve havuc puresi denedim bi cay kasigi ucuyla yedi yüz ifadesi hicte mutlu degildidun aşı oldugundan 2 gündür cok mutsuZ ( atesi cikip duruyo uyku duzeni ztn yoktu iyice yok oldu zombi gibi dolaniyorum bende
Cnm daha yeni mi werdin sebze puresi
Evet cnm bugun tam 6aylik oluyo kizim dun birazcik tattirdim püre ve azicik yogurt .emiyo daha kizim:) anne sütüyle yapilan bi kabak corbasi tarifi buldum onu denicem ins sever:)
5 aylik oldgndan beri weriorum ilk sebzeyle basladim sonra yogurt sonra meyve simdi kahwalti 1 haftayada corbalara 1 ayada et kemik sularina basliycam
Oglumun bugun 6 aylik asisi vardi ben daha ek besine gecmedim ama bazen sebze corbasi yapip denedim yemiyor ama bize yaptigim corbadan verirsem aliyor oglum bugun tartida 10 kilo geldi boyu 72 cm ek besinle ilgili bisey verdi ama ufurukten teyyare yani ne bi tarif ne bisey simdi ne yapacagimi sasirmis durumdayim
Yogurdu hangi sutten mayaliyorsunuz kizlar tavsiyeleriniz neler hangi marka sutu alayim
Yogurdu hangi sutten mayaliyorsunuz kizlar tavsiyeleriniz neler hangi marka sutu alayim
Sütaş veya sek günlük şişe sütle yapıyordum uzun yıllardır, 2-3 hafta önce komşuların, akrabaların çok övmesinden dolayı mahalleye gelen sütçüden almaya başladım. Bence sütaşın da sek in de yoğurdu güzel oluyor. İkisi de olabilir.