nasılsınız bakim?
sizin bebişler ne alemde diş çıkaran varmı?hareketlerindeki değişiklikleri yazarmısınız kızım 5,5 aylık buğün ayaklarını ağzına götürdü yemeye çalıştı,ellerini çok güzel kullanıyor mama sandalyesinde tv izliyo,desteksiz uzun süre oturuyor,maşallah ayakta desteksiz 10 san.duruyo ama hala dönmüyor:)))sadece yana dönüyo:)))bana daha bi düşkün oldu,şu sıralar çok ağlıyo,ek gıdaya başladık bi düzenimiz vardı ama yatılı misafirim olduğundan düzenimiz bozuldu
((
sizlerde ne var ne yok bu arada kızım 16 aralık doğumlu
canım benim bebeğim de 12 aralık doğumlu,
3 aya girdiği gün ayaklarını tuttu, yan döndü.
4. aya girdiği gün ayaklarını yemeye başladı.
4,5 aylıkken 2 kere tam tur döndü, sonra bi daha yapmadı.
2 haftadır bütün evi geziyor dönerek ve sürünüyor.
ben daha 10 gündür destekli oturtmaya başladım.
şuan sırtını biyere dayayınca yanında destek olmasa da uzun süre durabiliyor devrilmiyor yana ama tam anlamıyla desteksiz oturmadı.
benim bebeğim ayaklarını bastırdığımda basmıyor, topluyor, ama hoplamak için güçlü güçlü basıyor sıpa.
benim minik tanıyor beni ve babasını ama ona her gülene kucak açabiliyor, yabancılaması yok, herkese mavi boncuk dağıtıyor.
her bebek farklı işte, seninki belki de emeklemeden yürür, yaptığı hareketler buna işaret.
dişimiz yok henüz ama sol üstü çıkaracak, kökü geliyor elime, sert ve şişmiş ama uç yok daha.
ek gıda olayımız maşallahlık bizim
elma, armut, şeftali, çilek, karadut, karpuz, avakado, kiraz, muz verdiğim meyvelerden.
havuç, kabak, patates, bezelye verdiğim sebzeler.
balık verdim, kıyma ekledim dün sebzesine 1 çay kaşığı, 2 günde bir arttırıcam.
tavuk ciğeri veriyorum haftada 1..
muhallebilerini yapıyorum.
yoğurt veriyorum ama soğuk şeylerden hoşlanmıyor 3-4 kaşık anca...
sebzelerini bugünden itibaren kemik suyuyla yapmaya başlıcam. dün kaynattım kemiği.
bazen muhallebililerine pekmez katıyorum. bi de avakadosunu pekmezle veriyorum yoksa tadı buruk geliyor.