Hani Hayat Müşterekti?

Artık bana da öyle geliyor geçinmek isteyen bir yolunu geçinmek istemeyen bir bahanesini buluyor.İyice ego savaşına döndü bizimkisi.
Sizinkisi gibi bir durum hiç yaşamadım gerçekten. Eşim evlilige ve ilişkiye devam etmeye hep çok uyumluydu.tartisma tikaninca "bu bizim için çozulemez bir sorun degil"der ve mutlaka orta yol bulurdu ki ben fevri kaba bir insanimdir...
Bence olay doğru insanı bulmakla ilgili ve ben sizin doğru insanı bulamadığınız i düşünüyorum...Yoksa aşk öyle kolay akar ki zaten böyle bir ego savaşına gerek kalmaz...dağa 1 yıllık evlilikte birbirinize doyamamaniz lazımdı...

Yetişkin evlilikleri böyle oluyor. Benimki öyle bir evlilik değil ne yazık ki

Sevgili konu sahibi o kdr kibar ve iyi niyetlisin ki
Yaşın kaç bilmiyorum ama bundan bir 5 yıl sonra eşinle veya tek veya başkası ile hayata devam ederken bugünlerine çok pişman olacaksın
Yapma etme eyleme kendini üzme evlilikte çaba 2 kişi ile olursa güzel
Bazı konularda cinnet herseyi çözer, ben ilk evlendiğim yıllarda bir konuda eşimle çok tartıştım hemde öyle abuk bir şekilde ki. Ayri yasiyorduk son 1 gun yanima gelecekti o gece basladik ertesi gun İşten çıktı ne kdr sövdüm saydım bilmiyorum en son kendi kendime dedim ki bir halt yedin arkasında dur çaktırma
Bir geldi mum olmuş tık yok sorun çözülmüş haklı olduğunu anladım dedi.
Eger o zmn öyle yapmasaydım bana hep aynı şeyler ile gelirdi emin ol seninkinden daha saçma bir konu
Resmen zeytinyağı gibi üste çıkmış senin gönlünü alması gerekirken ne yapıyor terbiyesizlik yapıyor

Ne cinnetler geçirdim hemde öyle haklı olduğum konularda ama ben sövüp sayacak bir insan değilim. Yapımda yok en öfkeli anımda bile yapmam gelmez dilime elime.

Ah konu sahibi sımsıkı sarılmak istedim sana
Seni çok iyi tanıyor bilerek üstüne geliyor
Lütfen destek al çok farklı kapılar açacak sana
Sağolun yerinize bilhare arkadaşlarım yapıyor. Valla bu kadar sevilmek için çabaladığıma göre bende bir sorun var heralde. Gideceğim inşallah

Belki bayan Biaaaaa nın dediği gibi bu da bir tercih edilme sebebimdir kim bilir.

Kendice seviyordur birsey diyemem senin anlattığın kadar biliyoruz
Ama 5 yaşında çocuk gibi davrandıkça sende kibar kaldıkça olan sana olacak seni eksilmesin sen değerlisin sakin unutma

Kendice seviyordur birsey diyemem senin anlattığın kadar biliyoruz
Ama 5 yaşında çocuk gibi davrandıkça sende kibar kaldıkça olan sana olacak seni eksilmesin sen değerlisin sakin unutma
Teşekkür ediyorum. Tarkan’ın yüreğimde zincirler kırılıyor dediği yerdeyim bir şeyler kopuyor ama hayırlısı olsun diyelim.

Konuyu en başından beri okuyorum probisin. Bence senin eşin en başta kabullendi ev işi yapmayı ama adamın hayalindeki evlilik bu değildi. Senin eşin evde düzenim dört dörtlük olsun tertemiz olsun, yemegim tatlim hazir olsun. Çayım cerezim önüme gelsin modunda biri. Sen ne kadar onu dize getirmeye calissanda adamin ruhu bu şekilde. Bazi seyleri yapsa bile istekli yapmıyor mecburen yapiyor. Ekonomik olarak sana bağımlı oldugu icin yapıyor. Bunu da hazmedemiyor sana muhtac olmak onun egosunu yaraliyor. Bazi erkekler kendilerinde eksik olan seylerin hırsını bu şekilde eslerinden çıkarıyor. Kavga sebebinize bakiyorum siz size haber vermeden sizi sofrada bekletmesine kizmissiniz o olayı annesinin babasinin evinde olmasından rahatsiz olmaniza bağlamış. Erkeklik damarlari kabarmis ki sonrasinda yatak ayirmak bosanirim tehditleri vs denemis. Tamamen blöf yapiyor bu adamin sizden bosanacagi falan yok ama istiyor ki sizi yildirayim. İstiyor ki siz gidip özür dileyesiniz geri adim atasiniz. Esiniz evde sözü gecsin istiyor maço bir erkek olmak istiyor bence bu incir cekirdegini doldurmayan sebepten kavgalar hep bu yüzden. Adam pasif bir karakter, sizin ondan baskın olmanizi kaldiramiyor. Esinizin mutlu olmasi icin sizin her dedigine he diyeb hic sesini cikarmayan varligi yokluğu bir ot gibi bir kadin olmaniz gerekirdi buda sizin karakterinize çok zit bir durum. Nasil çözülür bu durum bilemiyorum ama tek bildigim siz geri adim attikca esiniz uzerinize gelmeye devam edecek. Yerinizde olsam bende ayni sizin gibi davranir boşanmak mi istiyosun git ac davani diye restimi cekerdim. Bu dunyaya bir defa geliyoruz kimsenin kahrini cekmek zorunda degiliz. Benimde bazen esimle sorunlarim oluyor, bazen sacma seylere esim sinirleniyor. Ama ben artik onun huyunu ogrendim karsilik verip tartisma icine girmezsem bes dk icinde kendi hatasini anlayip gelip gönlümü aliyor. ama soylenmeye baslarsam hayatta geri adim atmaz inat eder saatlerce devam eder bu durum. İlk evlendigimde ben dil dökerek cok anlatmaya calistim kendimi baktim ne yapsam olmuyor. En sonunda çözümü kendi haline birakmakta buldum böyle olunca kendi pişman olup anlıyor zaten. Sizde kendi iliskinizin dinamiklerine gore bir yol bulacaksınız. Bazi insan mesela sarilinca opunce hemen barisir bazisi kendini geri ceker sizin esinizin sarildiginizda size sarilmamasi gibi. Bu durum gercekten onur kırıcı. Akli basina geldiginde karsiniza alip konusun kavgali da olsak kuste olsak yatak ayirmayalim sarilmadan uyumayalim diye anlasin. Ben küs bile olsak uyumadan esimin bana sarilmasini beni sevdigini söylemesini beklerim. Bazi şeyleri rutin hale getirirseniz kavgalar daha kolay çözülür hale gelebilir. Umarim hersey gönlünüzce olur sizi tanimadan cok sevdim. Ben duzeleceginize inaniyorum bir senelik evlilik henüz cok yeni, zaman icinde esiniz sizi siz onu anlayacaksiniz. Gercekten sizi seviyorsa zaten oda bu basit isteklerinizi yerine getirmekten kacinmayacaktir. Bencede biraz zaman tanima fikriniz dogru. En azindan ilerde keske bir şans daha verseydim demezsiniz. Baktiniz bir sene daha gecti hala bir duzelme yok o zaman önünüze bakar kendinize yeni bir hayat kurarsınız

Öğrendiğim bir gerçek var ki erkeklere böyle uzun yapıcı mesajlar attığınız zaman ya okumuyorlar ya da normalden daha fazla şımarıp tavır koyuyorlar. Çünkü siz seni seviyorum dediniz, yapıcı olmaya çalıştınız ya, ondan işte. Kendilerince ben haklı olmasam bu kadın bu kadar alttan almaz diye düşünüyorlar. Keşke yazmasaydiniz. Gücü gücü yetene diyerek siz de ona tavır koysaydiniz. Biz ev işi temizlik yemek bulaşık işleriyle kendimizden geçmek zorunda değiliz.
Ben günümüz erkekleri kadar pisirik zayıf karakterli güçsüz nazlisini görmedim. Birazcık karakterli insan fiziksel olarak daha az kuvvetli olan tarafa yardımcı olur. Mesela ağır poşetleri taşımak gibi. Siz dışarda yoruluyorsunuz canınız çıkıyor bir de eve gelip evde yoruluyorsunuz. Ama beyfendi hem sizin ekonomik getirilerinizden faydalanıyor hem de ev işine gram yardımcı olmuyor. Errrrrrkek gibi errrrkekse eşine kiyamayip yardımcı tutar. Siz de "karilik" yaparsınız gerçi şu kelimeyi kullanıp da kaliteli olan bir erkeğe rastlamadim o ayrı bir konu. Ama pintilikten ona da yanasmazlar tabi. Yerinizde olsam hiç umursamazdim evi bok götürsün. Bu kadar alttan almayın siz de. Gerekirse pençelerinizi çıkartın. Başka türlü yola gelmez bu analarının eteğinde yaşamaya alışmış hazırci erkekler.

Konu oradan çıktı başka yere geldi. Çok üzücü bir hal aldı. Geçinmeye gönlü olmayanla geçinemiyorsun işte. Bugün a problemi çıkıyor çözüyorsun yarın b problemi çıkıyor. Konu sahibesinin ağzından öyle cümleler çıkıyor ki diyorum ne demek istediğini benden daha iyi kimse anlayamaz. İşte çözüm de bulamadık öyle okuyoruz üzülüyoruz.

Mesajının son cümlesi… konuma üzüldüğünü o kadar çok hissediyorum ki elinden bir şey gelse yapacak gibi. Sağol gerçekten. İnsanın bazen anlaşıldığını hissetmeye o kadar çok ihtiyacı oluyor ki.

Toparlarsak dediğinizi uygulamaya koymaya çalışacağım. Ama biz diğer konuda bile yatağımızı ayırmamıştık.

Toparlarsak dediğinizi uygulamaya koymaya çalışacağım. Ama biz diğer konuda bile yatağımızı ayırmamıştık.
Sizin bi hataniz yok ama bence bunu uzatmaya çalışın. Ne kadar süredir ayirdiniz yani bu bir rutin haline dönmesin gerekirse siz gidin söyleyin senin yerin burasi değil deyin dönsün yatağında yatsin böyle sacma is olmaz ki bosuna uzatiyor küçücük seyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…